שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2015 | 10:19 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46,בריא בד"כ.גובה-178 משקל-72ק"ג אובחנתי לא מזמן כסובל מכבד שומני ויש לי גם כולסטרול קצת גבוה(210) והסוכר שלי על הגבול כל הזמן(100).שמעתי ששיבולת שועל יכולה לעזור ורציתי בבקשה לדעת: 1.איזו כמות של שיבולת שועל כדאי לאכול כל יום? 2.אם אני אוכל את שיבולת השועל(בתור דייסה)בערב,האם גם אז שיבולת השועל "עושה את העבודה" מבחינה בריאותית? 3.האם זה משנה מבחינה הורדת סוכר וכולסטרול ובתור "עזרה"לכבד אם אני אוכל את שיבולת השועל הדקה והכתושה עם דייסה לעומת שיבולת השועל שצורתה שלמה? 4.החלטתי לוותר על כפית סוכר פעמיים ביום שהייתי שותה עם הקפה-האם מבחינת מדד זה יכול להשפיע על הורדת הסוכר או שזה לא עוזר הרבה.יחד עם זאת אני חייב לציין שאני ממשיך לאכול לפעמים מוצרי מזון שיש בהם סוכר כמו עוגיות,גלידה וכו... אך לא בכמות גדולה. בברכה אבי

03/05/2015 | 14:01 | מאת:

שלום אבי, קודם כל, ממליצה לך מאוד על טיפול תזונתי על מנת לקבל הנחיות תזונה מותאמות אישית. הדבר חשוב מאוד על מנת למנוע סיבוכים עתידיים- אתה נמצא בנקודה בה שינוי תזונתי יכול בהחלט לשפר את מצבך הבריאותי, ויהיה הרבה יותר חכם, קל (וזול), למנוע עכשיו מאשר לטפל אח"כ. ובקשר לשיבולת שועל... אכןיופי של דגן עם יתרונות בריאותיים רבים ומומלצת להפחתת רמות כולסטרול. באופן כללי, הוספת מזון מן הצומח המכיל סיבים תזונתיים יעזור בעניין זה. 1. אין כמות מומלצת, אבל דע כי כף (כ10 גר') שוות ערך לכחצי פרוסת לחם 2. לא משנה מתי אתה אוכל את הדייסה, היא עדיין בריאה 3.לא, להבנתי כמות הסיבים נשמרת 4.כל הכבוד! זה לא פשוט לוותר על המתוק, אך לצערי כמות הסוכר ה"מוחבא" רבה יותר מהכפית בתה. מאוד חשוב לצמצם פחמימות ובמיוחד פרוקטוז או סירופ תירס עתיר גלוקוז (HFCS). סוכר על צורותיו השונות נמצא במזונות רבים, גם כאלה שאינם חשודים קלאסיים (רטבים, למשל) ישנן הנחיות תזונה רבות המתאימות לכבד שומני אך כאן אינו המקום לפרטם, מקווה מאוד כי תגש לטיפול תזונתי אישי על מנת להתאים הנחיות אלה לאורח החיים שלך ולהרגלייך בברכה, שירה