פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
5256 הודעות
4691 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

22/09/2018 | 02:14 | מאת: דרורה

בת 55 בריאה לאחר בדיקת פאפ אובחנתי כנשאית בדרגה cin3 ביצעתי ניתוח loop con וגם לאחר הניתוח נקבע שאריות לcin3הרופא ממליץ על כריתת רחם צוואר וטופולות. יש לציין שאין בעיה של רחם מוגדל או שחלות האם כדאי לבצע ניתוח זה או לבצע שוב loopcon

בדרך כלל ניתוח חוזר של קוניזציה ומעקב לאחר מכן יכול להיות מספק אבל כל מקרה לגופו וגם כתלות בהעדפת המטופלת

21/09/2018 | 17:26 | מאת: מירי

הי יש לי גולה שהייתה קטנה וגדלה קצת ואני לא מצליחה לשבת וזה כואב בטירוף הייתי אצל רופא נשים אמרה לי שזה כנראה איזה בלוטה וזה יעבור עוד יומיים עבר וחזר אחרי יומיים והגולה גדלה וזה כואב ברמות ויש לי זמן עד לתור הבא מה אני עושה???

לפנות למיון נשים

16/09/2018 | 09:09 | מאת: רינת

היי עברתי ניתוח להסרת פוליפ ברחם, הפוליפ לא הוסר במקומו הוסרה רקמה מרירית הרחם. בדוח של הביופסיה כתוב " קטע רקמה בלתי סדיר באורך 1.5 ס"מ" מה המשמעות של בלתי סדיר?

אין לזה משמעות צריך להמתין לתגובה הפתולוגית של הרקמה שנשלחה

15/09/2018 | 22:16 | מאת: מלי

שלום רב ותודה לך על כל עזרתך אמא לאחר הישנות מחלה.חזרה בעיקר בבלוטות ובנגע קטן באגן. לוקחת דוקסיל.חודש לפני תחילת טיפול מרקר כ -250 אחרי טיפול ראשון 831 אחרי טיפול שני 820 בוצע טיפול שלישי טרם ביצענו מרקרים. מה הסיכוי במגמה כזאת שהדוקסיל אכן עוזר? מול המספרים כולל המקורי לאיזה תוצאה במידה והטיפול עוזר עלינו לצפות אחרי הטיפול השלישי? אודה לעזרתך חוסר ידיעה טוטאלי

לצערי קשה מאד לחוות דיעה מצד אחד היתה עליה אבל לפעמים בתחילת טיפול רואים עליה ומצד שני בין טיפול ראשון לשני הייתה התייצבות לכן צריך להבין שלצערנו אין מדובר בנוסחה ברורה ואין ברירה אלא להמתין בהצלחה

15/09/2018 | 21:10 | מאת: ריף

יש לי כבר חודש גולה כזו בכניסה לפות שמקשה להכניס טמפון או לקיים יחסי מין הייתי ברופא והוא נתן לי תרופה להחדיר לנרתיק לפטריה בלבד , מה זה הגולה הזו מלחיץ...??

זה לא פטרת מומלץ בדיקה חוזרת

12/09/2018 | 14:29 | מאת: עדן

שלום, ברצוני לדעת מה הוא הטיפול המקובל בדיספלזיה חמורה של צוואר הרחם, cin3,הנובע בוירוס הפפילומה... במידה ואני לא רוצה לעבור ניתוח ,האם יש טיפולים מוצלחים לא פחות מניתוח לולאה של צוואר הרחם. אני מאוד רוצה עוד הריון ומפחדת שהניתוח יכול לסכן את כניסתי העתידית להריון. הבנתי שיש טיפול פוטודינאמי, האם זה מקובל בארץ? האם התוצאות הן טובות...?

תחליפים אחרים קיימים הקפאה או צריבה בלייזר וחשמל קיימים אבל פחות יעילים ובטוחים לטיפול במצב הטיפול המומלץ הוא כריתת לולאה שהסיכון הנלווה לפגיעה עתידית בהריון הוא מינימלי

12/09/2018 | 00:32 | מאת: רואן

שלום רופא ב30/5 קיימתי יחסי מין רק שפשוף איברי מין ללא חדירה בכלל וללא גמירה הכניס קצת את האצבות לא עד הסוף ב12/6 קבלתי מחזור רק יומיים הרגשתי להתחיל בנפיחות בבטן שלי ב3/7 ביצעתי בדיקת דם לגילוהריון התשובה היתה קטן מ3 וב 8/7 קיבלתי מחזור רגיל אבל התחלתי להרגיש כמו גוש פועם חד פה דופק חזק חזק מתחת לעור נפוח מעל הטבור עד למתחת החזה באמצע כאילו משהו חי בתוכי התחלתי לחשוב על הריון חוץ רחמי ביצעתי בדיקת הריון ביתית יצא שלילי ב5/8 קבלתי מחזור רגיל אבל עדיין ההטן שלי נפוחה ומרכישה דופק חזקחזק ביצעתח סיטי בתשובה רחם ושחלןת בגודל תקין שלפוחית שתן מכווצת עכירות שומן פריטוניאלי והמליצו לעסור עוד סיטי עם חומר ניגוד האם זה קשור להריון חוץ רחמי ?!

זה בטוח לא הריון חוץ רחמי כי בדיקת ההריון שלילית

12/09/2018 | 16:16 | מאת: רואן

תודה רבה גקתור עוד שאלה אם אפשר קימתי יחסי מין ב30/5 וביצעתי בדיקת דם ב3/7 הבדיקה בוצעה בזמן מספיק יתן תשובה נכונה לא ביצעתי בדיקה מוקדם מדי נכון?

11/09/2018 | 22:40 | מאת: מוריה

שלום פרופסור בן אריה אמי חולת סרטן השחלה אובחנה בפברואר 17 בדרגה 3c סיימה כימו קו ראשון באוגוסט 17 .השבוע בפט התגלו ממצאים בחלל הבטן ובלולאות המעי הרופא המטפל הציע או קרבו טקסול או קרבו גמזר. אמי רוצה קרבו גמזר שכן אינה רוצה לסבול מנשירת שיער. השאלה שלי היא בהנחה שקרבו גמזר לא יעבוד טוב ולא יצמצמם הגידולים.האם יהיה אפשר לחזור באותו קו לקרבו טקסול ?

ראשית לא אמור להיות הבדל משמעותי בין שתי האפשרויות אבל רק לאחר לפחות 3 קורסים יהיה אפשר להעריך תגובה וכן יהיה אפשר בעתיד במידת הצורך לקבל טקסול

02/09/2018 | 19:46 | מאת: ליאל

שלום רב, בבדיקה שגרתית אצל רופאת נשים התגלו הממצאים הבאים; 1. בבדיקה גופנית הרופאה ראתה פתע בצוואר הרחם- מדמם. 2. באולטרה סאונד נצפה בשחלה השמאלית מבנה הטרוגני 7×9 ממ'. מה משמעות הבדיקה? האם יש צורך בבירור נוסף? הרופאה פשוט שלחה פאפ ואמרה שבמידה שיהיה משהו תתקשר. מה יכולים לגלות?

9*7 מילימטר זה ממצא מאד קטן ולב חסר חשיבות אם לא גדל גדל במעקב אז אין צורך בברור נוסף

01/09/2018 | 19:07 | מאת: מלי האוהבת הכי

שלום רב. אמא שלי לאחר הישנות של סרטן שחלות. בגלל חזרה מהירה יחסית הוחלף הפרוטוקול לדוקסיל אחת לחודש. אנחנו לאחר טיפול שני לפני שלישי.אולטרסאונד בטן מלפני שבועיים נקי. אבל אמא סובלת לכל אורך הזמן מכאבי בטן.לעיתים שלשולים וכאבים מפושטים בבטן. בטקסול וקרבו כאבה לה הבטן חמישה ימים אחרי הטיפול.עכשין כואב לה ברצף. מה דעתך?האם נורמלי? תודה רבה לך ויישר כוח על עבודת הקודש

ייתכן שהכאבים קשורים לטיפול, אבל אם כאבים נמשכים ייתכן וצריך גם לבצע CT או PET-CT

31/08/2018 | 12:21 | מאת: נויה

היי, לאחר פטריה ממושכת וטיפול מוצלח בה אני ממשיכה לחוש אי נוחות בקיום יחסי מין ודימום קל. לאחר בדיקת פאפ, std ומשטח וגינלי תקין הרופאה שלי אבחנה לי אקטרופיון. ואמרה שהאי נוחות והדימום נובעים כתוצאה מכך. האם הגיוני שאני חשה כאב קל וצריבה כתוצאה מהאקטרופיון? אני בת 26 ולפני הריון ומתלבטת האם כדאי לבצע צריבה. תודה על המענה:)

אקטרופיון זה מצב נורמלי שיכול לגרום לדימום קל בעיקר לאחר יחסים אבל אין כל קשר בינו לבין כאבים

29/08/2018 | 13:15 | מאת: קלולס

לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת פאפ ובה נרשם hpv חיובי לאחרים. משם הפנו אותי לקולפוסקופיה ולאחר הבדיקה הרופא רשם אקטרופיון עם אצטו לבן והוסר בביופסיה. יש אפשרות להסבר מפורט יותר??

בדיקת ה PAP הראתה חשד להדבקה בוירוס הפפילומה שבעקבות זאת עברת בדיקת קולפוסקופיה שגם בה חשד להדבקה ואולי שינויים ולכן נלקחה ביופסיה- אשר רק תוצאה שלה תראה אם יש אומנם בעיה שדורשת טיפול. בכל מקרה לפי תארוך אין חשד לבעיה משמעותית

בוקר טוב מודאגת מהתוצאה שקבלתי לאחר שעברתי הסטרוסקופיה ניתוחית לכריתת פוליפ ברחם לאחר שנתגלו מבעיית הדימום המוגבר ואחכ on off. חומר לבדיקה : חומר אנדומטריאלי/פוליפ תיאור מאקרוסקופי: מס קטעי רקמה אפורים גמישים בנפח 6 סמק . תיאור מיקרוסקופי ואבחנה: fragments of secretory endometrium admixed eith fragmentd of unremakable mymometrium נא לפרט לי

התשובה הפתולוגית תקינה

25/08/2018 | 14:55 | מאת: מוריה

שלום דר ביינר אמי מאובחנת כחולה בסרטן השחלה בשלב 3C כבר כשנה וחצי , אני נמצאת בקבוצות של חולות ומחלימות מסרטן השחלה בארצות הברית, ויש המון נשים שם שמקבלות בקו ראשון IP ו IV יחד ולא רק IV כמו בארץ .אני מבינה כי הטיפול התוך בטני הוא קשה יותר מבחינת תופעות לוואי אך ניראה כי לפי הדיווח שלהן בקבוצות נשים אלו מקבלות רמיסיות ארוכות.גם אלו שאובחנו בשלב מתקדם מאוד כמו 3C ו 4 אני גם יודעת שיצא מחקר לפני כמה שנים שלא הוכיח א היעילות שח ה IP לעומת ה IV בשרידות אך למרות זאת בארצות הברית ממשיכים לתת אותו בחלק מבתי החולים הטובים כמו sloan keteernig ו mount sinai מדוע לא מקיימים את אופצית הטיפול הזו בארץ? איתנו מעולם לא דיברן על זה בקו הראשון? האם ניתן לעשות את הפרוטוקול כקו שני ?

בקו ראשון יש מאמרים שתומכים לעומת אחרים שטוענים שמחיר הסיבוכים לא מצדיק את הרווח השנוי במחלוקת. ישראל במובן זה ישראל דומה לאירופה שם מאמינים פחות בגישה זו. לעומת זאת ככל הידוע לי בקו שני אין כלל הוכחות מספקות על היתרון של IP

23/08/2018 | 17:16 | מאת: אלין

בת 47..נטלתי למשך שלושה חודשים פרוגולוטין לאחריו הגיע המחזור בתאריך 19 לכל חודש. החודש נטלתי איקוקלומין 2 כדורים ביום החל מהיום השלישי. היום בתאריך 23 עוד לא קיבלתי מחזור למרות שהיו לי כאבי מחזור רגילים אך לא הופיע המחזור בבדיקת הריון ביתית היה שלילי..מה זה אומר?ואיך עליי להתנהג

פני לפורום המתאים

20/08/2018 | 18:09 | מאת: מלי אוהבת אותה

אמא לצערי בהישנות מחלה אחרי חצי שנה. עברו מקרבו וטקסול לדוקסיל. הזהירו שאחרי טיפול ראשון מרקר יעלה בענק ואכן עלה 270 ל840. למה המרקר עולה בטיפול זה?האם ככה זה אצל כל החולים,? מתמ המרקר אמור לרדת? האם דוקסיל יכולה לנקות את המחלה כולה באופן היפותטי? סליחה על ריבוי השאלות באמת לא מבינה.

כאשר יש תגובה לכמוטרפיה הגידול מתפרק ואז ייתכן עלית סמן זמנית צריך לחכות לפחות 3 קורסים בטרם קובעים האם יש תגובה מספקת וירידת סמן טיפול כמוטרפי ובכלל זה דוקסיל יכולים להביא לנסיגה מלאה של המחלה שתתבטר בסמן תקין ובדיקות הדמיה תקינות, אבל הבעיה שגם אז מחלה מיקרוסקופית שלא נראית יכולה לחזור

שלוש וחצי שנים אחרי כריתת רחם , טפולות ואומנטום בגלל סרוס קרצינומה, כימו וברכיתראפיה. לאחרונה מידי פעם הפרשות לא צמיגות בצבע חום מאוד בהיר. נראה כמו ״לכלוך״. סמנים ובדיקת גניקואונקולוג לפני שבועיים תקינים לחלוטין. יש סיבה להיבדק שוב?

נראה שלא אלא אם ההפרשות יימשכו או יהיה דימום

אם נבדקת והכל נראה תקין ואולטרסאונד תקין, סביר שהכל בסדר וצריך להמשיך במעקב השיגרתי אלא אם המצב מתמיד או מחמיר

1. האם באופן עקרוני, בדיקת סקר חודשית של מרקרים בנשים תמנע סרטן שחלה אצל נשים? 2. האם באולטראסטונד ניתן לגלות סרטן שחלה בגילוי מוקדם, כאשר הוא בשלבים מאוד ראשונים שבהם אין צורך בכימו? או שבאןטראסאונד ניתן לראות רק סרטן בשלב מתקדם יותר? אם אולטראסאונד לא נותן מענה לכל, באיזה אמצעי ניתן לגלות גילוי מוקדם/למנוע סרטן שחלה? אודה לתשובה לשתי השאלות ששאלתי

לצערנו אין אף בדיקה יעילה לגילוי מוקדם של סרטן השחלה משום שזה איבר פנימי בחלל הבטן ולרב סרטן מתגלה בשלבים מתקדמים

לפני ארבע ימים קיימנו יחסים והשתמשנו במשחק דמוי בקבוק בכל אופן זה כאב ויש אחרי הרגשתי כאב אתמול הרגשתי היא נוחות ושמיששתי הרגשתי גולה ענקית בכניס לפות זה כואב כשאני נוגעת זה אי נוחות אבל אותי זה מלחיץ מאוד מה אני עושה ומה זה נראה

ייתכן שמדובר בקריש דם על רקע דימום מתחת לעור בעקבות חבלה אם לא עובר פני לבדיקה

שלום רב אשתי אחרי 9 טיפולים כימותרפיים וניתוח וטיפולי אווסטין והסרטן לצערנו חזר ל4 נקודות אחת באגן משמאל אחת תחת עצם הבריח אחת בשער הכבד ואחת באונה בכבד-על פני השטח בכולם והפיזור המיליארי של סרטן הצפק הראשוני נעלם-עברה לטיפול בדוקסיל. אחרי הטיפול הראשון המרקר זינק מ234 ל820-זה נורמלי??? תודה מראש אבי

אי אפשר להסיק מסקנות מבדיקה אחת בלבד לאחר טיפול יחיד וצריך לראות מה מהמגמה בהמשך

14/08/2018 | 00:56 | מאת: ספיר

בבדיקות דם שביצעתי הערך של CA-125 הוא 53 U/ML CEA הערך 6.46 NG/ML האם מעיד בוודאות על סרטן בשחלה? אילו בדיקות עליי לבצע עוד ? האם יכול להעיד על אנדומטריוזיס חוזר? אשמח לתשובה מהירה. תודה

שני הערכים מעט גבוהים מהנורמה יכולות להיות לזה הרבה מאד סיבות ובכלל זה אנדומטריוזיס צריך להבין למה בכלל ביצעת את הבדיקות ואיזה בדיקות נוספות ביצעת על מנת להמליץ

17/08/2018 | 21:45 | מאת: ספיר

הגעתי לבדיקות מכיוון שאני שנתיים אחרי ניתוח של ההיפופיזה ומאז הורמונים משתוללים, דימומים חריפים בזמן וסת חצי גוף שמאל משתתק ו/או כואב מאוד, צלליות מרצדות מול העיניים וכאבי ראש ובטן חזקים. נעשו גם בדיקות ברזל וקרישיות בדם שיצאו בערכים לא תקינים ובבדיקה אצל גניקולוג נצפו גידולים חריגים על השחלה השמאלית. אילו בדיקות לבקש עוד? בבקשה בדחיפות. אשמח לדעת האם יש סיכון בהסרת הרחם כולו במידה ואכן יתברר כגידולים שמצריכים ניתוח. תודה

11/08/2018 | 10:57 | מאת: נופר

שלום אני אשמח לעצה, כבר זמן ממושך שיש לי בלוטות קשות וכואבות שמופיעות כל פעם בחיבור בין הרגל למשפעה ( קוו הביקיני) . ניסיתי את כל הפתרונות שחשבתי לכל המקורות לבעיה הזאת אבל ללא הצלחה.הבעיה לא נובעת מהסרת שיער או משהו או חוסר היגיינה והיא מטרידה אותי אשמח לחוות דעת

מומלץ להיבדק ולראות מה מקור הבעיה ואז להחליט על גישה טיפולית

08/08/2018 | 19:50 | מאת: אביב

אני יודעת שהסיכוי שזה סרטן אפסי. אני מנסה לשאול האם רופא המשפחה שלי צודק ובאמת אסור להשאיר כלום בצוואר הרחם מחשש להתמרה והאם נשמע שזה פוליפ? אם התשובה חיובית אדרבן את עצמי קצת יותר להבדק כי זה נורא מבייש אותי, מעולם לא נבדקתי ואני בתולה, זה קשה מאוד להביא את עצמי לכך. תודה

אונם הסיכוי לסרטן אפסי אבל אין מנוס מבדיקה

07/08/2018 | 15:41 | מאת: אמנה

שלום, אני מקבלת טיפול הורמונלי בפרוגילוטון, אחרי שלקחתי 3 כדורים לבנים קיבלתי מחזור. האם להמשיך בטיפול או לחכות עד סיום המחזור?

לחכות

שלום רב אמא שלי סובלת מחזרת המחלה הארורה. בגלל שהחזרה קרתה אחרי קצת יותר מחצי שנה בחרו להחליף מקרבו וטקסול לדוקסיל. אמא סובלת אבל מתמודדת אבל נתקלת בתופעה שפחות ראינו בכל העלונים כאבים בבטן העליונה. אנחנו 16 ימים אחרי הטיפול הראשון והבטן העליונה כואבת לה .לאמא יש בקע סרעפתי גולש ,אני חייבת לציין. האם זאת תופעה סבירה? מה ניתן לעשות חוץ מלקחת משכך? כואב לה בשתי נקודות שהיו בהן ממאין של סנטימטר.האם יש קשר? תודה רבה מראש

לא נשמע שהכאב קשור לטיפול מומלץ טיפול בנוגדי כאב ולשקו גם סותרי חומצה

31/07/2018 | 22:27 | מאת: רחלי

שלום, אשמח לקבל הסבר בנוגע לקוניזציה אבחנתית. מה ההבדל בינה לבין קוניזציה מלאה והאם מומלץ לבצע לאחר שבפאפ התגלו שינויים חמורים ו-HPV , אך בביופסיה שנלקחה במסגרת קולפוסקופיה התוצאות היו תקינות? מה יכול להסביר את הפער הרציני בין שתי הבדיקות? האם קיים סיכון ללידה מוקדמת גם לאחר קוניזציה אבחנתית והאם ההחלמה ממנה קלה? תודה רבה, רחלי

כאשר מתגלים שינויים משמעותיים בבדיקת PAP ובמיוחד אם זה נתמך בתוצאה של HPV מזן בעל פוטנציאל לגרום לשינויים חמורים ובביופסיה אין עדות לבעיה מומלצת קוניזציה במחשבה שאולי הביופסיה פספסה או שהממצא קיים עמוק יותר בתעלת הצוואר. אין הבדל מאד מהותי בין שתי סוגי הקוניזציה אשר כרוכות בסיכון יחסית קטן ללידה מוקדמת

30/07/2018 | 00:43 | מאת: ליאת

שלום רב, עברתי קוניזציה לפני שבוע. ביומיים אחרונים יש פתאום דימום...מה שכמעט ולא היה לאחר הניתוח. כיצד לקבוע אם הוא סביר או דורש בדיקה? איך אדע שאין זיהום? מתי כן אפשר לשטוף שטיפות עמוקות יותר בזמן מקלחת? ומתי בכלל מקובל לערוך בדיקה לאחר ההליך? האם גניקולוג יכול לראות מה מצב ההחלמה ללא מכשירים מיוחדים כמו בהליך הקולקוסקופיה? האם הבדיקה עצמה לא עלולה לגרום לזיהום במקום?

דימום קל יכול להיות תקין אם דימום משמעותי יותר מומלץ להיבדק על ידי כל רופא נשים ללא צורך בציוד מיוחד

30/07/2018 | 13:12 | מאת: ליאת

ראשית תודה על התשובה. אינני יודעת למה הכוונה תקין או לא תקין מבחינת כמות הדימום. ובנוסף אשמח לתשובה על שאר הדברים שציינתי בשאלתי. בברכה.

29/07/2018 | 23:06 | מאת: אביב

יש לי גוש קטן ממש על צוואר הרחם כבר כחודשיים שלא נבדק וההנחה היא שזה פוליפ כי סרטן זה כנראה לא כשאין כל ירידה במשקל, כאבים או הזעות לילה. US באן עליונה ותחתונה תקין בדיקות דם תקינות. כשתיארתי זאת לרופא המשפחה שלי הוא אמר שיכול להיות שזה םוליפ אבל שאם זה אכן פוליפ הוא מיד מוסר ושלא משאירים שום דבר בצוואר הרחם מחשש להתמרה. הגוש בקוטר כ3-4 מ''מ, מעט אה סימטרי, נוקשה-קפיצי יחסית ומרגישים שיש לו גם מעט שורש בפנים. רופא הנשים מציע לי רק בדיקה ואינני מוכנה לעבור. האם אכן נשמע מתאים לפוליפ ואם כן האם באמת חייבים להוריד אותו מיד ואסור לחכות מחשש להתמרה גם בגיל 20? תודה

הסיכוי שמדובר בסרטן קטן ביותר אבל ללא בדיקה קשה לחוות דיעה

29/07/2018 | 22:21 | מאת: רוני

לאחר אפ לא תקין, חשד ל- CIN 2-3 וקולפוסקופיה שגילה CIN2 עברתי קוניזציה והתוצאות היו fragments of endocervical epithelium with no pathological change transformation zne with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia מה זה אומר? מה הטיפול המומלץ?

התוצאה מראה שלאחר הביופסיה לא נשאר ו תאים עם CIN II והתוצאה תקינה , זאת אומרת שהשינויים היו מזעריים וכעת דרוש רק מעקב

30/07/2018 | 07:29 | מאת: רוני

האם הוירוס נשאר בגוף?

30/07/2018 | 07:36 | מאת: רוני

אני מבינה שיש דלקת חמורה, האם לא צריך לטפל בה? אולי אנטיביוטיקה?

התשובה מראה שבניתוח הקוניזציה לא היה כל שארית לCIN זו תוצאה מצוינת ורצוי מעקב בעוד חצי שנה

25/07/2018 | 23:10 | מאת: איציק

האם הטיפול החדשני הזה מתאים לצצב של גידול סרטני ברקטום וגרורות שנמצאים בכבד בטחול ובריאות .

זה לא הפורום המתאים

25/07/2018 | 00:01 | מאת: דניאל

שלום, ביום שבת קיימתי יחסי מין (אחרי שלא קיימתי שנה) ללא קונדום אם צריך לציין. מאז יש לי הפרשות בצבע חום בתחתון וגם הריח השתנה לרעה. מה זה יכול להיות? אפשר לטפל בלי לגשת לרופא? תודה מראש

עדיף להיבדק

13/07/2018 | 11:56 | מאת: ליאן

שלום ותודה רבה מראש, שאלה בבקשה, הלכתי לפני 3 שבועות אחרי שנים של הייתי אצל רופא שאינני מכירה ליד הבית שלי שבמקרה הוא גינו/אונקו לבדיקה שגרתית ולא כאב לי כלום מלא שנים. החליט לבדוק אותי לפתע בכבד ובכל הבטן (מה קשור לבדיקת גינקולוגיה). לאחר מכן עשה לי u.s ולאחריו אמר לי שיש לי קצת נוזל בחלל הרחם וצריך לקחת צינורית לבדוק כי כנראה בגלל הגיל מעל 60 יש הצרות בצוואר הרחם וסירבתי. לאחר הבדיקה שלו עד היום יש לי כאבי בטן למטה, בצדדים ימין שמאל, באמצע, למעלה מה לא. אני רוצה לשאול אותך ותענה לי בכנות, האם מבדיקת U.s קרה פעם שנגרם נזק אולי לחץ מדי ברחם או שחלות או אלוהים יודע מה, והאם מבדיקת בטן חזקה מאז שהכניס ידיים לבדוק כבד, טחול, לבלב ממש עמוק ניסה לתפוס (אני ממש ממש רזה) יכול להיגרם נזק לאיברים אני כבר לא יודעת מה לחשוב זה לא הגיוני שאחרי בדיקה כזאת כאבי תופת גם באמצע הלילה. אגב, חזרתי אליו לאחר שבוע רק לשאול אותו איך הרירית אמר שהיא דקה ואיך השחלות אמר שלא התמקד בהם ולא שם לב. ממש תמוה בעיני ! אנא ממך תשובך אולי תרגיע אותי. תודה תודה לך, ליאן.

הבדיקה ואולטרסאונד לא יכולים לגרום לכל נזק פנימי או לכאב מתמשך

07/07/2018 | 23:13 | מאת: אביב

בת 24, בתולה, מחזורים לא סדירים עם דימום כבד (לא נוטלת גלולות), מעולם לא הייתי עם בן זוג. כבר שנתיים שכל פעם שמאוננת עם אצבעות בנרתיק (בעדינות רבה כך שאין בוודאות שום מצב לפציעה) יוצא דימום. בפעם הראשונה שזה קרה יצא הרבה דם טרי שכיסה את האצבעות ממש ונבהלתי, אבל מאז הדימום נחלש מעט וכל פעם שנוגעת בפנים ישנו דימום קל שלאחריו נראה בניגוב ואז נעלם. בחודשיים שלושה האחרונים התחלתי להרגיש גוש ממש בצמוד לצוואר הרחם (עליו מעט בצד), עגול, חלק, מעט אה-סימטרי ונוקשה בנגיעה כשמרגישים שגם בסיסו נוקשה ומעט ארוך בפנים, כ3-4 מ''מ, לא כואב. זה, ביחד עם הדימום הקבוע כל פעם מנגיעה מדאיג אותי מאוד, בעיקר מסרטן צוואר רחם. אין מצב שיש לי ווירוס הפפילומה כי מעולם לא הייתי עם בן זוג ומעולם לא עברתי בדיקה גניקולוגית כי אני מאוד מתביישת. רופא הנשים שלי מאוד לוחץ עליי, לא אומר אם זה נשמע חשוד או לא אבל אני לא מסוגלת להביא את עצמי שיסתכלו לי שם על אף החשש. US מהבטן תמיד תקין עם רירית סדירה ואמר שעד כמה שאפשר לראות דרך הבטן גם הצוואר נראה תקין. האם נשמע חשוד? עלול להיות נגע טרום סרטני לפי התיאור למרות שאין מצב למגע מיני והידבקות בווירוס? האם אין כל הדמיה שניתן לעשות כמו MRI לאיזור לאפיון הגוש הזה לפני שחייבים בדיקה גינקולוגית? זה מאוד מדאיג אותי

לא נשמע כמשהו ממאיר אבל אין ברירה אלא למרות הבושה לפנות לבדיקה על ידי רופא או רופאת נשים

09/07/2018 | 17:46 | מאת: אביב

בדיקה לא באה בחשבון.

05/07/2018 | 20:32 | מאת: אוהבת אותה

כיצד מגיעים אלייך באופן פרטי? רוצה מאוד לבוא עם אמי

ניתן לקבוע תור אצל המזכירה עפי 050-7746698 כל יום בין 5-7 אחהצ

04/07/2018 | 20:30 | מאת: האחת

שלום רב.סרטן שחלות חוזר.במקור שלב 3.בפט סיטי קרינה בבלוטת בית החזה, בלוטות בכבד ובסרעפת.גוש באגן וגוש בבטן עליונה וליד הרחם.ונגעים בשער הכבד השלב המתואר הוא שלב 4?האם ניתן להחלים לאחר התפשטות לבלוטת לימפה?

כאשר יש חזרה של סרטן שחלה לרב בחלל הבטן או בבלוטות לימפה סיכויי החלמה מלאה לצערי קלושים , אבל הדגש הוא שקיימים טיפולים רבים ובכלל זה טיפולים ביולוגיים חדשים שנמצאים במחקר שיכולים לעזור לשלוט על המחלה "על אש קטנה"

04/07/2018 | 14:37 | מאת: אוהבת אותה הכי

שלום רב אמא חלתה בסרטן שחלות שלב 3. קיבלה 9 טיפולי קרבו וטקסול באמצע ניתוח גדול.פט נקי מרקר 7.טופלה באווסטין.3 חודשים תקינים ואז המרק התחיל לעלןת ולזנק. תוצאות פטסיטי שחורות: גוש 1.5 ס"מ בבטן עליונה.גוש 1.5 ס"מ ליד הרחם. גוש 1.6 ס"מ בכבד ונגעים בכמה וכמה בלוטות בבטן. 1. האם ניתן לצאת מיזה? מה הטיפול היותר מתאים קודם כימו או ניתוח לדעתך? 2.אם הולכים על כימו האם עדיף שינוי לדוקביל או להישאר בקרבו טקסול.הרופאים בדילמה כי חזר אחרי חצי שנה וזה גבולי. 3. מה סיכויי ההישרדות במחלה כזאת אלימה? אודה לתשובתך מעריכה ומוקירה

כאשר המחלה חוזרת בטווח זמן כל כך קצר ובהיקף שתיארת לדעתי אין מקום לניתוח אלא לכמוטרפיה ואולי עדיף לנסות דוקסיל ואם אפשר לשלב בטיפול ביולוגי או במסגרת מחקר או דרך חברת ביטוח

פרופ' שלום ותודה רבה מראש, הייתי שוב אצל הרופא גינו/אונק שבדק אותי לגבי הנוזל ברחם שלא יידע אותי בפגישה הקודמת של הבדיקה עם הרירית דקה וכמה נוזל. ענה שהרירית דקה ומעט נוזל. עמד על זה שצריך לעשות תהליך פתולוגי ויש סיכוי לסרטן. נכנסתי לסרטים ולדיכאון. לאחר התייעצות נאמר לי שנוזל ברחם בגילי (65) תופעה נפוצה בגלל חסימה בצוואר הרחם ועם הרירית דקה וסדירה אין צורך לקחת נוזל. השאלה שלי יש סיכוי שזה גם סרטן? האם אפשרי מ u.s. בלבד ללא כל בדיקות נוספות לזהות סרטן? ידוע לך על זה? נאמר לי שאין מצב שמעט נוזל ברחם מעיד על סרטן בכלל...בבקשה תענה לי חשוב לי. תודה רבה רבה ליאנה

על מנת לשלול סרטן ב 100% צריך ביופסיה אבל הסיכוי לסרטן במקרה שלך קרוב לאפס ולא מומלץ או צריך לבצע ביופסיה

27/06/2018 | 17:42 | מאת: מיכל

בת 51 בריאה. הופניתי לבדיקת CA 124 שיצאה גבוהה - 42.9. הופניתי לאחר שביצעתי בדיקת אולטרסאונד: רחם: 73 ממ עובי 73 ממ רוחב 54 מרקם שרירני אורך תעלת צוואר 36 מר רירית אינה סדירה עם החזר אקוגני בתוכה בגודל של 9*5*9 מ"מ ללא זרימה. לא ניתן לשלול פוליפ עובי רירית הרחם 11 ממ שחלות אורך 35 מ"מ הערות: במרקם תקין עם זקיק בקוטר 24*17 בסמוך לשחלה נצפה ממצא היפואקוגני מוארך עם נוזל צלול בגודל של 53*21*40 מ"מ הידרוסלפינקס? שמאלית אורך 30 ממ הערות: במרקם תקין דוגלס ללא נוזל לאור בדיקת האולטרסאונד ובדיקת הסמן שיצאה גבוהה יש סיכוי לממאירות?

לא לפי הממצאים הסיכון לממאירות קטן ביותר

27/06/2018 | 00:10 | מאת: האוהבת

שלום רב חוששת מאוד,לאמי.בת59 חזרה של סרטן שחלות.מרקרים מעל 200 לאחר ניתוח וכימו. בנוסף לכל אורך הדרך בפטסיטי ראו קרינה מבלוטת תריס מוגדלת.קבוע לאורך השנה.בבדיקה היום TSH גבוה מהרגיל(מעל 7) frettin גבוה 400 והיא לאחרונה סובלת מכאבי גב קשים שנחשדו כפריצת דיסק האם יכול להיות שסרטן השחלותהתפשט לגב.או שמדובר בסרטן בלוטת תריס שהתפשט לעצמות? אנימתה מפחד. תוצאותבדיקת הבלוטה והפריטין עד כה היו תקינים. כמו כן ה-ESR111 גם חורג מאוד. מה יכול להיוץ הסיבה לתמונה הזאת? רק תרחישים קשים?

נדיר שסרטן שחלה גורם לגרורות לעצמות והקליטה הגבוהה בבלוטה מוכרת צריך לראות פט סיטי עדכני על מנת לחוות דיעה

26/06/2018 | 23:14 | מאת: שאלה

שלום, באמצע שנות ה30, אין סרטני שד/שחלה במשפ׳. פניתי למיון עקב כאבי בטן, במכתב שחרור נכתב ״bhcg בגבול הנמוך״, ערך בבדיקת דם: 0.5>. בוודאות לא בהריון. יש סימפטומים שמקריאה יכולים לאפיין סרטן שחלה, מאידך צליאק ומעי רגיז הרבה שנים... מה המשמעות של תוצאה זו? האם במצב תקין לא אמור להימצא הורמון זה בגוף כלל? האם עלול לרמז על סרטן שחלה? תודה וסליחה על האורך

בדיקת ההריוןם למעשה שלילית (ערכים נמוכים מאד של ההרומון יכולים להיות באופן נורמלי בדם) ומכיון שגם עשו לך אולטרסאונד ולא היה ממצא חריג , אז בודאות אין לך סרטן שחלה

23/06/2018 | 15:51 | מאת: ליאנה

שלום פרופ נכבד וממש אודה לך אם תענה לי על השאלה הזאת. הייתי אצל רופא נשים בגלל פטריה. עשה לי בדיקה וגינאלית u/s ואמר שיש לי נוזל ברחם. רצה לעשות בדיקה עם קשית להוציא נוזל לא הסכמתי ואמר שכנראה בגלל שבגילי (65) הפתח סגור ואם לא יצליח אז חדר ניתוח להוציא נוזל ולא מסכימה. השאלה שלי שלאחר שעתיים ועד עכשיו 3 ימים גם מעיר אותי בלילה יש לי כאבים ממש חזקים בבטן תחתונה במיוחד בימין יש מצב שלחץ על השחלות או הרחם ממש חזק ונגרם נזק כי כל חיי עשיתי u/s ופעם ראשונה ככה סובלת באתי בריאה ויצאתי עם כאבים. בכל זאת אבקש לענות לי בבקשה על השאלה אני בלחץ היסטרי מהבדיקה שלא גרם לי לנזק. תודה רבה רבה,ליאנה.

הסיכוי שנגרם נזק הוא קטן ביותר לפעמים יכולים להיות קצת כאבים אחרי ניסיון בדיקה שכזאת אם הכאבים נמשכים פני לבדיקה

22/06/2018 | 23:03 | מאת: מלי

שלום רב. אמא חולה בסרטן שחלות שנה ושלושה חודשים.סיימה כימו לפני שבעה חודשים ומאז מטופלת באבסטין. לאחר ניתוח ותשעה טיפולי כימו(מתוכם 3 עם אבסטין) ca125 עמד על עשר. לאחר מכן ירד בהדרגהעד 7 ומאז עולה קבוע- מ7 ל8 מ8 ל15 מ15 ל20 מ20 ל24 מ24 ל30 הרופאים לא רצו לעשות פט והפסיקו לבדוק מרקרים כך שחודש וחצי לא בדקנו מרקר.נבדוק השבוע הבא 1.האם ישתקווה קלושה שהמרקר לא יעלה?ראיתמקרים כאלו 2.איזו תוצאה של מרקר תחייב התייחסות רפואית?פט ועוד? הם רוצים להמתין לי התחושותוהמיחושים שלה אבל גם ברמה 3b היא לא הרגישה כלום...מה דעתך...

לצערי קרוב לודאי שהעליה מצביעה על חזרת המחלה למרות שבאופן נדיר וראיתי מקרים כאלו שהעליה נבעה מסיבה אחרת. ההחלטה מתי לבצע סיטי פט אינה תלויה ברמת הסמן אלא בשילוב של מספר דברים כולל איך מרגישה, מה תלונותיה וממצאים בבדיקה הגופנית- חשוב לציין שבמידה ואומנם המחלה חזרה, תזמון הבדיקה ושקילת תחילת טיפול אינם משפיעים כלל על התוצאות בהצלחה

15/06/2018 | 23:42 | מאת: אלין

שלום אני 18 וחצי הופנתי לבצע בדיקת סי טי כדי לבדוק אם יש לי אבנים בכליות ויצא שיש לי ציסטה בשחלה שמאלית בגודל כ 5ס"מ ואז הפנו אותי לבצע בדיקת דם (CA 125) ותוצאת הבדיקה יצא 38.10 האם התוצאה טובה ונורמאלית? ומה אפשר לשער מתוצאה כזאת? תודה על העזרה.

זו כנראה תוצאה טובה צריך לראות את הציסטה כדי לחוות דיעה

12/06/2018 | 20:48 | מאת: רויטל

עברתי הריון מולארי. בטא התחלתית 108,000 וירידה עד 78. ומאז הירידה בקצב מאוד איטי ולפעמים לא בקצב של 10%. להלן הערכים : 78, לאחר שבועיים 83, 75, 50, 40, לאחר שבועיים 28 ולאחר שבועיים 23. כרגע ב 23. האם קצב הירידה בסדר ? מאז הגרידה כבר 4 חודשים ומחזור אחד.

בדרך כלל הירידה בסוף היא איטית כרגע זה נראה כירידה סבירה בהחלט מומלץ המשך מעקב

17/06/2018 | 15:20 | מאת: רויטל

האם אתה מקבל פרטי בהסדר עם קופת חולים כללית

שלום אמא שלי עשתה ביופסיה ואמרו לה צריך לעשות ניתוח התוצאות הם מספרי קטעי רקמה אפורים בלתי סדירים בנפח כולל כ-1סמ"ק invasive squamous cell carcinoma poorly differentiated tumour cells are positive for p53 p63 focally positive p16 and negative for milan-ahmb45 and hpv

לפי התאור אומנם צריך ניתוח

28/05/2018 | 23:30 | מאת: דינה

רופאת הנשים שלי שלחה אותי לעשות בדיקת דם למרקרים, לפני חצי שנה הCA 19-9 היה 35.2 והיום הגיעו התוצאות והוא עלה ל39.01 הבנתי שהנורמה היא 37, האם יש סיבה לדאגה ולמה זה במגמת עלייה? שיהיה המשך יום טוב

ההבדל בין שתי התוצאות איננו משמעותי ולא ברור מדוע בכלל נשלחת לבצע את הבדיקה

24/05/2018 | 07:10 | מאת: מאוהבת בה

אמא שלי לאחר ניתוח טיפולים כימותרפיים ומטופלת באווסטין. המרקר שלה עלה לאחרונה בהדרגה מ8 ל30. במקביל לעלייה נתגלו אצלה שתי פריצות דיסק עם דלקת בעמוד השדרה. האם זה יכול להשפיע על עלייתהמרקר שלה? אודה לעזרתך

לא אמור קשר בין פריצת דיסק לעליה בסמן מכיון שבדיקה חד פעמית של הסמן עם תוצאה בתחום הנורמה, מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור מספר שבועות

23/05/2018 | 23:20 | מאת: לילי

שלום. אני בת 54, עברתי כריתת רחם+טפולות +אומנטום עקב גידול בשחלה (ca125=112). בגלל תשובה של פתולוגיה מהירה endometrioid borderline tumor לא בוצעה כריתת בלוטות. פתולוגיה סופית:בתוך הגידול ישנם כמה מוקדים קטנים של גידול חודרני.well differentiated adenocarcinoma of ovary. stage 1a grade 1 החלטה של רופאים: מעקב שמרני בלבד. אשמח לשמוע דעתך. תודה

באופן פורמלי על מנת להחליט על מעקב שמרני בלבד חייבים לדעת את שלב המחלה המדויק ולשם כך לדגום גם בלוטות לימפה. אבל לאור המחלה המאד מינימלית שנמצאה נשמע הגיוני מה שהמליצו לך ליתר ביטחון באם לא נעשה מומלצת בדיקת PET-CT להדגמת הבלוטות

22/05/2018 | 22:43 | מאת: מירב

שלום, בבדיקת פאפ התקבלה תשובה של ascus , לפני 3 שבועות קולפוסקופיה, נלקחה ביופסיה, טרם התקבלה תשובה. מאז החלו הפרשות דמיות (לא מחזור). האם יש צורך לגשת בדחיפות לרופא או בבדיקה כלשהי, או רק לאחר קבלת התשובות לביופסיה? תודה מראש

אם זה דימום קל או הפרשות חומות בלבד להמתין לתשובת ביופסיה

עקב נסיעה לחופשה בת 10 ימים, הגניקולוגית רשמה לי 40 כדורי פרוברה לקחת פעמיים ביום בוקר וערב, התחלתי אותם מס' ימים לפני הנסיעה לחופשה בדיוק כפי שנאמר לי מהרופאה. במהלך החופשה קיבלתי בכל זאת מחזור מלווה בכאבים לא רגילים ובטן נפוחה מאוד. המשכתי כרגיל את הכדורים. האם אני צריכה להפסיק את הכדורים? או להמשיך? מה אפשר לעשות כדי לעצור או להקל את המחזור? תודה רבה אני בת 29 ווסת סדירה

לפעמים הטיפול לדחיית הוסת לא עוזר ולכן אם כבר קיבלת וסת אין טעם בהמשך הכדורים