פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
5260 הודעות
4691 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

היי דוקטור. לפני כשנתיים חליתי וטופלתי בסרטן השד - היה לי גידול גדול עם גרורה אחת בבית השחי, עברתי כימותרפיה (AC וטקסול), למפקטומי (הוציאו 15 בלוטות לימפה, כולן נקיות מסרטן) והקרנות. כיום מטופלת בזריקת לוקרין ובטמוקסיפן. בבדיקה גניקולוגית האולטרסאונד תקין -רירית הרחם דקה מאוד (2.5 מ"מ) והכל נראה בסדר. ביצעתי גם בדיקת פאפ והתקשרו אלי עכשיו מהמרפאה לומר שלא נמצאו ממצאים הקשורים לסרטן אבל איזו דלקת והרופא ירצה לדבר איתי. התור נקבע לעוד שבועיים ומאז אני קצת בחרדה - מה זה יכול להיות? ייתכן שזה נגרם מהתרופות?

אין כל קשר בין ההיסטוריה הרפואית שלך והטיפולים לבין ממצאים בצוואר הרחם שבהעדר נתונים קשה לחוות דיעה

12/02/2017 | 22:01 | מאת: מיני

שלום יש לי סוג של פצעים נראים כמו אפטה שיש בפה רק בנרתיק לכל אורך הנרתיק הדבר נורא כןאב ללכת לשבת ולשים תחתונים ושורף סתם ככה גם אם לא נוגעים מה זה יכול להיות ומה הטיפול בזה ?

זה לא מתאים לפטריה מומלץ להיבדק

31/01/2017 | 23:43 | מאת: אקטרופיון בצוואר הרחם

אני בת 29. בשבוע שעבר התחילו לי דימומים והרופא נשים נתן לי טיפול . מאחר ולא עבר ניגשתי לבית חולים ושם עשו לי אולטרסאונד וגינלי והרופא אמר שההבחנה שלו היא שיש לי פצע בנרתיק וזה נקרא אקטרופיון ושלח אותי לרופא נשים שלי . הרופא שלי אמר שאני צריכה להתנקות מהטיפול ואז לבצע בדיקת פאב . אני מאוד מודאגת מהמצב הנוצר . האם זה סרטן צוואר הרחם ? האם יש מקום לדאגה ? האם יש טיפול לזה ?? מבקשת תשובות בדחיפות רבה . רות

הסיכוי לסרטן קלוש ביותר ולכן אין סיבה לדאגה כפי שהומלץ לך מומלץ להשלים בדיקת PAP וגם בדיקת קולפוסקופיה

31/01/2017 | 23:32 | מאת: שירז

שלום רב אני בת 25 ללא הריונות לאחר דימום בעת קיום יחסי מין עם בעלי, נגשתי לרופא נשים והתגלה אקטרופיון מדמם. שאלתי היא: האם אקטרופיון מדמם במידה ואני לא צורבת אותו והוא ממשיך לדמם בעת קיום יחסי מין זה אמור לעשות איזשהי בעיה בלהכנס להריון? זה אמור לפגוע בכניסה להריון הדימום בית קיום יחסי מין? אשמח לתשובה תודה רבה.

ברב המקרים אקטרופיון מדמם אינו מהווה בעיה רפואית וגם אינו מפריע להרות אבל מומלץ בדיקת PAP וקולפוסקופיה לודא שאמנם הכל תקין

11/01/2017 | 20:43 | מאת: סיוון

בת 37.לפני 4 שנים במהלך הריון היה לי דימום בכל פעם שנכנסתי לשירותים.. במאמץ.. בדיקת רופא וקולפוסקופיה גילו ארוזיה בדיקות תקינות. לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות הרמונט כמו כן ביצעתי מעקב ולקיחת בדיקות פאפ שיצאו תקינות. מזה שנה לא הלכתי לרופא אין לי דימומים כבר שנתיים ויותר והתופעה נעלמה. שאלותי: האם ארוזיה היא סרטן?.. אני רוצה להפסיק גלולות האם הארוזיה מושפעת מכך? תודה

ארוזיה איננה סרטן, זהו מצב טבעי לא מסוכן ולגלולות לרב אין השפעה על כך

27/12/2016 | 08:20 | מאת: מישל

בת 72. עברתי לפני 3 שנים היסטורקטמי ומאז הפסקתי כדורי הורמונים [ליויאל} שלקחתי כ-20 שנה. למרות ניתוח הוצאת הרחם שחלות וכו יש לי גלי חום. הכיצד ?

גלי החם כנראה קשורים להפסקת הלויאל

19/12/2016 | 20:25 | מאת: דנה

שלום רב אני ממש בלחץ קיבלתי תוצאה של קולפוסקופיה Immunostain for p16 positive בבקשה הסבר לזה אני ממש בלחץ תודה

אין שום סיבה ללחץ מכיון שלא מצביע על משהו לא תקין

05/12/2016 | 11:01 | מאת: אפרת

ד"ר שלום. אני חודשיים אחרי לידה. ניגשתי לרופאת הנשים שלי כדי לשים התקן תוך רחמי. היא עשתה אולטרסאונד ואמרה שרואה משהו בגודל 4 מ"מ ושלחה אותי לטכנאית אולטראסאונד שבבדיקה אמרה לי שהיא לא רואה שום דבר. בדפים שקיבלתי להראות לרופאת הנשים כתוב על הרחם אורך:44 מ"מ עובי: 40 מ"מ רוחב: 43 מ"מ מרקם: תקין עובי רירית:5 מ"מ הערות: נראה מעט נוזל מה זה אותו נוזל? האם תקין? לאחר מכן כתןב דוגלס: ללא נוזל חופשי. האם לדעתך הבדיקה תקינה? אני בלחץ עד שאראה שןב את רופאת הנשים שלי. אשמח תשובה. תודה רבה!!!

הבדיקה תקינה

שלום, עברתי ניתוח להוצאת רחם ושחלות. בתוצאות הפתולוגיה של נוזל שטיפה מאגן כתוב אבחנה: C16-7520/1, מה פירוש הדבר? תודה מראש

זה לא אומר שום דבר צריך להיות תשובה בעברית או אנגלית

16/11/2016 | 20:36 | מאת: ליאורה

צריכה עזרה בפיענוח וגם בטיפול: pap abnormality (cervix)' lgsil קטעי רירית אפורים. הגודל בקוטר 0.5 סמ 3. metaplastic inflamed cervical mucosa חומר גרידה בנפח כולל 1.5 סמק. endocervical epithelium and metaplastic inflamed cervical mucosa. מה זה אומר בעברית? האם ישנה איזושהי בעיה הדורשת טיפול? איזה טיפול נדרש? מודה מראש, ליאורה

כל שדרוש זה מעקב קולפוסקופיה עם PAP בעוד כ 6 חודשים כרגע אין עדות לבעיה

05/11/2016 | 21:52 | מאת: מי

רופא מצא מצא בגודל 1.3 סמ, לא הסביר האם מדובר בעיבוי רירית או ממצא אחר. זה היום השלישי אחרי סיום הוסת, בת 39 עם מחזורים סדירים. אמר שיקח ביופסיה לאחר המחזור הבא. מה יכול להיות הממצא ומדוע לחכות. המון תודה.

בגילך עם מחזורים סדירים הסיכוי לבעיה קטן ביותר ויש אף סיכוי גדול שהממצא (ייתכן פוליפ) ייעלם לאחר הוסת הבא לכן צודק רופאך שאין מקום לביופסיה כעת אלא למעקב בלבד

03/11/2016 | 11:37 | מאת: ורד

שלום, אני בת 52. הייתי במעקב במשך 6 שנים אחרי ציסטה צלולה בשחלה שמאל. בבדיקה לפני כמה חודשים נראתה ציסטה בת. עברתי כריתת שחלות וחצוצרות (בלי רחם). לפני הניתוח עשיתי CT בטן ואגן והכל יצא תקין. מרקרים תקינים לפני הניתוח. זהו תוצאות הפתלוגיה: Right adnexa: The ovary is benign. There is no evidence of malignancy in this adnexa whose features are essentially normal. Left adnexa: The left fallopian tube is congested, but uninflamed, having a patent, open lumen. The left ovary has a peripheral "rim" of preserved, normal ovarian stroma that includes corpora albicantes. The external surface of the ovary is normal. The cystic lesion within the ovary has a lining by tall, columnar, mucous secreting cells, that are single and non-stratified in most areas. There are however several small foci where these columnar cells are stratified, up to 4 cell layers thick, and in these foci, the cells are more hyperchromatic. Evidence of destructive stromal invasion is absent. Conclusion: left adnexa showing: Normal fallopian tube Mucinous cystic tumor of ovary having: Most areas have features of a mucinous cystadenoma- Several small foci have features of mucinous cystic neoplasm of borderline malignancy- Cytology: NO inflammatory cells, epithelial cells or malignant cells are identified. אשמח לקבל חוות דעת עד כמה זה מסוכן.

התוצאה מראה שבשחלה שמאלית נמצאו מס מוקדים קטנים של גידול בממאירות גבולית. זוהי תוצאה שאינה מסוכנת מכיון ששתי השחלות והחצוצרות נכרתו ואין מדובר בסרטן. במצב שכזה ההסיכון לחזרה הוא קטן ביותר ולא נדרש כל טיפול רק מעקב בלבד

שלום רב דוקטור בן אריה, לפני כשלושה חודשים אמי, בת 75, סבלה מנפיחות ומכאבי בטן עזים. לאחר חודש, היא נשלחה למיון ושם באולטרסאונד התגלה גידול בשחלה בקוטר של 10 ס"מ. הוחלט לנתחה ב 17/08/2016 ולהוציא את הרחם, הטפולות והאומנטום. מהביופסיה התגלו גרורות בבלוטות הלימפה והיא אובחנה בסרטן השחלה 3C. השבוע היא עתידה לעבור סדרה של 6 טיפולים בקרבופלטין וטקסול. הגיעו תוצאות בדיקת ה CT בטן והאגן ואינני מבינה מה המשמעות. אשמח אם תוכל לעזור לי. אני בודקת לה חום כמעט כל יום. אין חום מעל 37 כבר שבועיים. האם לדעתך ניתן לבצע כימותרפיה מבלי לבדוק קודם ממה מורכבת הקולקציה? אני חוששת שאם מקור הקולקציה בדלקת, הכימותרפיה שתפגע לה במערכת החיסונית תגרום לכך שהגוף לא יצליח להתמודד עם הדלקת. תודה מראש! בוצעה השוואה עם בדיקה קודמת מה-10/08/2016 (כשבוע לפני הניתוח) הכבד בעל מרקם אחיד מצב לאחר כריתת כיס המרה. מודגמת הרחבה של דרכי המרה התוך כבדיות, בדומה לבדיקה הקודמת. הטחול ללא ממצא פוקאלי גס, הסתיידויות גסות מרובות במרקמו, בדומה לסריקה הקודמת. הלבלב אטרופי, ללא ממצא פוקאלי גס בתוכו. האדרנלים מודגמים תקינים. הכליות בעלות נפרוגרם תקין, ללא הידרונפרוזיס או אבנים. ציסטה כלייתית קטנה בקוטר 1 ס"מ באספקט לטראלי של הכליה הימנית, הודגמה גם בסריקה הקודמת. ריבוי קשריות לימפה קטנות עד בקוטר 0.5 ס"מ ברטרופריטונאום. רושם כי מספרן וגודלן בהחמרה קלה לעומת הסריקה הקודמת. ללא לימפאדנופטיה אגנית. סיכות ניתוחיות באגן, מצב לאחר כריתת רחם ושחלות. כיס השתן בעל דופן עדינה, מדגים סעיף בקוטר 2 ס"מ בדופן הלטראלית ימנית שלו, לא ניתן לדון על הממצא בסריקה הקודמת עקב ארטיפקטים של החלפת פרקי ירך אשר היו בסריקה קודמת. ללא נוזל צפקי חופשי. במיקום אנטומי של השחלה השמאלית, מודגמת קולקציה נוזלית גדולה המתמשכת לאורך כלל המרזב השמאלי, קוטר החתך אקסיאלי של הקולקציה עד 4 ס"מ אשר כלל אורך הקולקציה מהאגן עד לאזור הכפף הספלני באורכה כ - 20 ס"מ. קולקציה זעירה נוספת מפשעתית בקוטר 2.5 ס"מ משמאל. מהלך ורוחב תקין של לולאות המעיים.

הקולקציה המתוארת יכולה להיות אומנם דלקת אבל בהיעדר חם או כאבים ובמידה ובדיקות הדם לא מראות סימני זיהום אז הסבירות לתהליך זיהומי מאד קטן ואז סביר שמדובר בנוזל לימפה או נוזל תגובתי לניתוח ואז אין מניעה מלהתחיל בטיפול כמוטרפי במידה ועדיין יהיה ספק לטיב הנוזל ניתן בעזרת מחט לשאוב מעט נוזל ולבדוק את טיבו

תודה רבה!

19/10/2016 | 07:42 | מאת: מירי

שלום רב! אפשר לקבל הסבר/נתונים על סיכון מוגבר למחלות לב/שבץ מוחי אצל נשים שעברו כריתת שחלות מניעתית בגיל 35-36? אני נושאת BRCA1 עם היסטוריה משפחתית מצד אימי של סרטן שד אך גם היסטוריה לא קלה של מחלת לב איסכמית, אוטמי לב ושבץ מוחי בצד משפחת אבי. השאלה היא מה גובר על מה בהחלטה לכרות. המון תודות!

בנשאיות הסיכון לסרטן גובר על הסיכון למחלות לב וכלי דם גם במשפחה עם נטיה למחלות אלו ולכן מומלץ לעבור את ניתוח כריתת השחלות והחצוצרות כדי להוריד הסיכון למחלת לב וכלי דם לרב מומלץ לאחר ניתוח לשקול טיפול הורמונלי

06/10/2016 | 17:24 | מאת: יעל

היום בת61. בגיל 53 סרטן שד בגודל 0.7. עברתי למפקטומי. קיבלתי הקרנות בלבד.אין בעיה גנטית. ב8/15 גילינו סרטן מסוג mmmt ברחם עברתי מיד ניתוח להוצאת הרחם שחלות חצוצרות. לא ניראו סימנים לחדירה לשריר הרחם וניקבע stage1. עברתי כימותרפיה קרבופלטין וטקסול. ללא הקרנות. היום מרגישה בסדר אבל פוחדת שהמחלה תחזור בגלל הסוג הקשה. האם מוכרים מקרים כמו שלי שהסרטן לא חזר יותר?

למרות הסוג הפחות טוב מכיון שמדובר בשלב I וללא חדירה לשריר וליתר ביטחון אף קיבלת כמוטרפיה זה אומר שסיכויי החזרה של המחלה הם מאד קטנים

21/09/2016 | 03:01 | מאת: לי

אני בת 25 לפני הריונות ולא מתכננת בקרוב. אני מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות. אין לי אקנה כי לקחתי רואקוטן שהעלים לי, אך אין לי מחזור כבר חצי שנה ויותר. (לפני זה הייתי נוטלת גלולות כי היה לי חבר אך ברגע שהפסקתי ליטול נפסק גם המחזור)קראתי באינטרנט שלבעלי שחלות אלה הטיפול הנו גלולות למניעת הריון. האם אני חייבת לקחת גלולות למניעת הריון? זה חשוב? או שאני יכולה להישאר ככה בלי לקבל פשוט...

במקרים של שחלות פוליציסטיות יש חוסר איזון הורמונלי שיכול להיות בדרגות שונות בין כל אישה בחלק מהמקרים בהחלט רצוי טיפול לאיזון על ידי גלולות ללא קשר למניעת הריון לכן מומלץ להתיעץ עם רופא/ה נשים

09/09/2016 | 12:58 | מאת: מיטל שחף

שלום, אימי עברה ב2013 ניתוח להוצאת רחם שחלות חצוצרות ושישיה טיפולים קרבו טקסול. השנה הישנות, גרורות מפושטות בבטן. עברה שלושה טיפולים קרבו ג'מזר, יש סטנט במעיים עקב חסימה שהיתה לפני התחלת הטיפולים השנה. עושה ניתוח סטומה עוד שבוע. מה האפשרויות שלה להמשך טיפול? האם יש מחקר בארץ או בחו"ל? תודה רבה

איני מכיר מחקר המתבצע בימים אלו בארץ המתאים לאימך אבל רצוי לברר במכון האונקולוגי בשיבא תל השומר , ייתכן ושם יש מחקר מתאים על מנת לברר על מחקרים בחו"ל ניתן לחפש באינטרנט ב: clinical trials.gov

11/08/2016 | 18:28 | מאת: מיכל

בבדיקת hpv התגלה זן 51, כל הפאפאסים והביופסיות תקינות. ובכל זאת דימומים לאחר קיום יחסי מין. הרופא לא ממליץ הקפאה או ליזר כי לא חושב שזה טוב, הוא מאמין בחיתוך קונוס כדי לתת לבדיקה. מה דעתך? האם אני מזיקה לעצמי באיזושהי צורה אם אני עושה את החיתוך קונוס מידה ואין בעצם שום תאים סרטניים?

ניתוח כריתה - קוניזציה מומלץ במידה ויש שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם, והקפאה או לייזר לצריבה מקובלים כטיפול בשל דימומים ללא שינויים טרום ממאירים , אבל שוב ללא בדיקה קשה לחוות דיעה מדויקת

שלום במצב של אדנומיוזיס עם רחם מוגדל או מיומה (או שניהם יחד) האם לשימוש במירנה יש השפעה מזיקה? למשל לגרום לממאירות בשד או ברחם? תודה

ברחם שימוש במירנה מוריד סיכון לסרטן בשד כנראה אין לכך כל השפעה למרות שהיו בעבר דיווחים סותרים

10/08/2016 | 12:29 | מאת: מיכל

כבר מספר שנים יש לי דימום לאחר קיום יחסי מין (עד כמה זה נפוץ???) עברתי אינספור ביופסיות ופאפסים תקינים הרופא המליץ על חיתוך העור המתבקע ולא הקפאה כי כך ניתן לשלוח גם לבדיקה, משום שלטענתו גם בפפסים וביופסיות אפשר לפספס האם אתה מסכים עם קביעה זו? האם זה עלול להחמיר את בעיית הדימום בעתיד? האם זו דרך מקובלת לטיפול בבעייתי?

הסיכוי שקיים זיהום ב וירוס הפפילומה או כל בעיה משמעותית לאור בדיקות שעברת הוא קטן ביותר אבל צודק רופאך שבדיקת HPV TYPING מדויקת יותר אבל לגבי טיפול המוצע קשה לחוות דיעה ללא בדיקה

31/07/2016 | 20:23 | מאת: כרמלה איטון

ד"ר אלון שלום רב, שמי כרמלה, ולפני כחמישה שבועות אובחנתי בסרטן השחלה האפיתלי עברתי הסרה של הרחם והשחלות ובמהלך הניתוח הסירו את כל הגידולים הנראים לעין. וכעת אני עומדת בפני טיפול כימותרפי הכולל קרבופלטין\פקליטקסל. הציעו לי להשתתף במחקר פאזה 3 מבוקר פלצבו המשלב וליפאריב עם הטיפול הכימותרפי הנ"ל. אני זקוקה לדעה מקצועית האם כדאי לי להשתתף במחקר או לא. בהערכה רבה, כרמלה

התרופה VELAPARIB היא מקבוצצת תרופות בעלת השפעה מוכחת בסרטן השחלה במיוחד בנשאיות של מוטציה בגן BRCA אבל ייתכן שגם במקרים של נשים שאינן נשאיות. תופעות הלוואי של התרופה הן מינימליות ובהחלט ייתכן שהשימוש בתרופה יכול מאד לשפר את סיכויי ההחלמה ולכן לדעתי מאד כדאי להישתתף במחקר בהצלחה

26/07/2016 | 11:48 | מאת: הדואגת

אמא שלי חולת סרטן השחלות פעם השניה. הטיפולים הכימוטרפיים לא הגיבו. לפני חודשיים עשתה בדיקת סיטי והמרקר היה 650 וראו החמרה במצב. לפני יומיים עשתה מרקר שהתוצאה שלו היתה 70 . מה זה אומר?

התוצאה טובה מאד שמצביעה על כך שיש תגובה טובה לטיפול שהיא מקבלת וסביר שזה יתבטא בהמשך גם בתוצאות ה CT

21/07/2016 | 16:09 | מאת: סיון

ן 21/07/16 | 07:07 שלום בת 27 קיבלתי מחזור של יומיים וחצי שלוש לפני שבועיים בידיוק אחרי שבועיים הופיעו לי במשך יומיים מעט הפרשות חומות סמיך וצמיגי אחרי יומיים בבוקר מופיע לי דימום קל ואז התגבר לכמו מחזור די רגיל ופלוס מינוס המחזור שלי סדיר הבדל אולי של כמה ימים כל שבוע ממה זה נובע? זה נורמלי? האם זה אומר שמשהו לא תקין ואציין זה לא אחרי קיום יחסי מין ולא בהריון קיבלתי ב28.5 ליומים אחרי זה ב6.7 כאילו איחור של איזה שבוע ליומיים וחצי ועכשיו יומיים הפרשות חומות ועכשיו די דימום שמתגבר כמו מחזור וכואב לי הבטן והרגשויות של מחזור ובזמן האחרון יש לי קצת שינוי במחזור שהוא היה 4 ימים והתקשר ליום וחצי יומיים אבל מחזור אחרון היה סביר כמעט 3 ימים יש סיבה מיוחדת למה שיש לי עכשיו הגיוני שזה יקרה? מה זה אומר אשמח לתשובה די לחוצה כי זה לא קרה לי עדיין תודה

מומלץ לוודא שאין מדובר בהריון ולפנות לבדיקת הרופא המטפל

23/10/2019 | 15:49 | מאת: לילי

למה תמיד ישר הריון זאת התשובה הראשונה? היא כתבה שהיא לא בהריון ואתה עוד פעם שואל ???? לא רציני

14/07/2016 | 09:29 | מאת: אולגה

שלום רב, לפני קרוב לחצי שנה אמא שלי עברה ניתוח לכריתת רחם, שלחות ובלוטות הלימפה בשיטה הלפרוסקופית. הניתוח היה מוצלח מאוד והחלמה טובה ומהירה. פעמים שהיתה בביקורת נאמר לה שהכל תקין וטוב. יחד עם זאת יש לה כאבים ותחושה לא נעימה באיזור הבטן התחתונה, איפה שהיה הרחם פעם. לא משהו חזק אבל די מציק. לצערי היא שאלה את הרופאה כשבאה אליה לביקורת. האם יתכן שאלו הן תופעות לוואי בדומה לכאבי פנטום? תודה רבה.

לא מוכרים כאבי פנטום של רחם ייתכן ומדובר בהצטלקות פנימית (הדבקויות) שנפוצות אחרי ניתוחים, אבל אין דרך טובה לודא אם אומנם כך

שלום, לאמי גילו לפני בערך שנתיים את המחלה בשלב 4 גרורתי באיזור הבטן והייתה מטופלת בבית החולים בטיפולים כימותרפים במשך כחצי שנה. לאחר מכן עברה טיפול ביולוגי בשם אווסטין במשך שנה שבסופם של הטיפולים נמצא שיפור רב. את הטיפול האחרון באווסטין היא סיימה בחודש ינואר האחרון (2016) . לאחר מכן התברר לנו ממחקרים שנעשו, שטיפול במשך שנתיים בתרופה מועילה יותר לחולה . בעזרת הרופאה הצלחנו לקבל כטיפול חמלה עוד מספר חודשים לטיפול באווסטין. הבעיה הייתה שבעקבות בירוקרטיה של בית החולים העניין נדחה עד היום ,כבר עבר חצי שנה מהטיפול האחרון ורק לאחרונה הטיפול אושר . השאלה המתבקשות הם: 1.האם מומלץ לה להמשיך את הטיפול באווסטין ,למרות שעברה חצי שנה מהפעם האחרונה או שלוותר על הטיפול? 2. האם טיפול נוסף באווסטין יכול להזיק לבריאותה בצורה כלשהי? תודה.

ראשית לשאלתך השניה - אווסטין היא תרופה יחסית בטוחה אבל גם לה פוטנציאל לתופעות לוואי שחלקן יכולות להיות קשות אומנם יש ארצות בהן אווסטין ממומן על ידי המבטחים תקופות ארוכות משנה המאושר בארץ, אבל קשה להסיק באופן מדעי ומדויק לגבי חידוש הטיפול באימך לאחר הפסקת הטיפול למשך חצי שנה הגיונית ניתן לשקול בין המשך כעת או חידוש במקרה של חזרה בעתיד אבל על פי סל הבריאות לא ברור שהתרופה תאושר במקרה הצורך בעתיד, לכן כדאי אולי לשקול המשך עכשיו

10/07/2016 | 10:44 | מאת: דנה

שלום, אני בת 35 עם סיכון מוגבר לסרטן שחלות. אני מבצעת מעקבים על בדיקה גניקולגית, אולטרסאונד וC125. בבדיקות הגניקולגיות והאולטרסאונד הכל תקין, אך בבדיקת C125 התקבל ערך 42 ובבדיקה נוספת לאחר חודש 55. אציין שאני כשנה לאחר לידה. לפני ההריון היה ערך 22. לפני כחודש אובחן לי חיידק הליקובקטר בקיבה- האם החיידק יכול להיות הסיבה לעליית הערך? קראתי שבעיות במערכת העיכול משפיעות על הערך. תודה.

יש הרבה סיבות לעליתת CA-125 ובכלל זה כל דלקת בחלל הבטן לכן במידה ובדיקת ה US תקינה , מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד חודש וסביר שתהיה בסדר במקרה ותהיה עליה מתמדת יהיה צורך לפנות ליעוץ ולשקול בדיקת סיטי

קיבלתי תשובת ביופסיה: part A cervix 12:00: transformation zone epithelium showing focal high grade squamous intraepithelial lesion cin2. which extends into endocervical glands. background with mild features suggestive of HPV effect. mixed inflammatory infiltrate with reactive changes. part B: cervix 5:00-6:00 transformation zone epithelium showing mild mix inflammatory infiltrate with reactive changes. part C: endocervix, curettage: fragments of benign endocervical epithelium. comment: no concurrent or recent (within previous 6 months) abnormal. שאלתי היא לדגימה הראשונה בשעה 12: האם LEEP יספיק פה? או שהתוצאה חמורה יותר? כי אני מעדיפה לא לעבור הליכים כירורגיים כמה פעמים.ולא כל פעם לחתוך עוד ועוד ועוד. -אני מתחתנת עוד חודשיים אנחנו עוד רוצים ילדים. (אני בת 33) ובנתים אנחנו לא מקיימים יחסי מין בכלל. תוך כמה זמן נורמלי שזה יצא לשנינו מהגוף? או שזה כבר לא יכול לגרום לפינג-פונג? ומאז הביופסיה יש לי המון הפרשות, טופלתי לפטריה וזה לא עזר (3 ימים אגיסטן נרות, ו3 כדורים לבליעה פלוקונזול 150 בהפרשים: 1,3,7) האם יש לך אבחנה שונה? *אגב כבר 4 ימים שיש לי כמו תחושה מוזרה באצבעות יד שמאל לא בדיוק נימול, כמו יותר חוסר תחושה בכלל. האם זה משהו שקשור? או שזה סתם מהחרדה? תודה רבה ד"ר!

כל שאת צריכה זה LEEP ומירב הסיכויים שזה יתן מענה מספק ואז תצרכי מעקב בלבד ההפרשות / פטריות והנימול לא קשורים כלל אם עדיין צריבה בנרתיק אין ברירה אלא להיבדק ןלהבין האם יש עדיין דלקת

שלום, אני בת 28 וילדתי לפני שנה. לאחר הלידה בדיקת פאפ תקינה, הפסקתי הנקה לפני 3 חודשים, במהלך השנה האחרונה סבלתי מגידול שפיר בברך (PVNS מפושט) אשר הוצא לפני חודש בהליך ניתוחי, מעבר לכך בריאה. במשפחתי לסבתות סרטן שד בגילאים 40 ו-60. אמא של סבא נפטרה מסרטן שחלות בגיל 60 אך אחותה חלתה בסרטן שחלות בגיל צעיר יותר (30-40) והבריאה הודות לגילוי מוקדם. בבירור גנטי לפני מספר חודשים נמצאתי נשאית ל-BRCA2 (שמקורו בכלל מהסב השני, היחיד שטרם הוזכר), והגעתי למעקב לנשים בסיכון גבוה לסרטן שד/שחלות. בין השאר בוצע אולטרסאונד שחלות (לפני 3 חודשים) בו נמצא: "צמוד לשחלה (בתוכה?) הודגם מבנה הטרוגני אקוגני בגודל 24*34 מ"מ". הופנתי לחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים, ובבדיקה החוזרת לפני יומיים באותה שחלה: "נצפה מבנה ציסטי: סולידי; עם גבולות סדירים. אקוגני, מטיל צל אקוסטי. בגודל 28*38 מ"מ. היכול להתאים לדרמואיד." בנוסף לשני אלו יש לי עוד אולטרסאונד שחלות מלפני 3 שנים, בו נמצא באותה שחלה: "ממצא אקוגני, הטרוגני במימדים 14*16 מ"מ" אשמח להסבר על משמעות התוצאות והמשך הטיפול המומלץ במקרה כזה. מה הסבירות של היות ממצא כזה ממאיר? האם הוא בהכרח גדל ב-3 חודשים או שההפרש בגודל הוא בטווח של שגיאת מדידה? מהו הגודל ממנו מומלץ להוציא? או שעצם זה שזה עדיין גדל בעייתי ומצביע על צורך בהוצאה בפני עצמו? בנוסף, אשמח אם תוכל להסביר את המשמעות של היות הממצא סולידי? עם גבולות סדירים? הטרוגני? אקוגני? מטיל צל אקוסטי? תודה רבה!

הממצא המתואר , (הטרווגני, אקוגני עם צל אקוסטי) הוא קרוב לודאי ציסטה מסוג דרמואיד שהיא מאד נפוצה שגדךה לרב בצורה איטית ולרב עד שלא מגיעה לקוטר כ4-5 סמ ניתן לעקוב. אבל צריך לזכור שרק לאחר הוצאתה ניתן לקבוע בודאות את טיבה. אין קשר בין דרמואיד להיותך נשאית BRCA שאז יש סיכון לגידולי שחלה מסוג אחר בשלב זה נראה הגיוני להמשיך מעקב באולטרסאונד בעוד כ 3 חודשים ואם וכאשר הממצא יגדל ובודאי אם יהיה מלווה בכאבים לעבור ניתוח להוצאתו

17/06/2016 | 10:40 | מאת: אירית

שלום אני בת 45 אם ל4 ילדים שילדתי 4קסרים אני חיה עם מיומה במשך 10 שניים ובמשך 10 שנים אני במעקב הייתי us בתשובת שרירן אינטרא מוראלי 8076 ממ זרימה נאווסקולריזציה r.i של 0.26 וכלי דם נוסף 0.22 מאוד מודאגת האם האלטרנטיווה היא כריתת רחם האם אפשר לקבל אינפורמציה לגבי התשובות האם זה דחוף תודה רבה רבה

לרב ההחלטה על ביצוע ניתוח לכריתת רחם בשל מיומה קשור למידה של דימומים או כאבים נילווים ונדיר שמומלץ ניתוח רק "בגלל" תוצאת US אבל כמובן שאין אפשרות לתת לך יעוץ מתאים במסגרת הפורום ללא בדיקה מסודרת

16/06/2016 | 15:21 | מאת: בתיה

שלום רב. לפני שנה וחצי עברתי ניתוח סרטן שחלות עם גרורות בחלל הבטן.סרעפת והוצאת אומנטום. לאחרונה אושפזתי בשל חסימת מעיים חלקית. המחלה ברמיסיה כבר שנה וחצי. כעת נראה שחזרה. אודה על פיענוח ה-ct: חומר הניגוד התקדם עד לקולון הרוחבי. נראית הרחבת לולאות מעי דק לקוטר עד 3.2 ס"מ. לא זוהה אזור מעבר קוטר ברור. נראה עיבוי דופני היקפי בחלק מלולאות מעי דק מורחבות- אילאיטיס? תגובתי לתהליך דלקתי אחר? נוזל מיימת בכמות בינונית שלא נראה בבדיקה הקודמת. בנוסף הופיעו אמפלנטים פריטונאליים בעיקר בבטן שמאלית שלא נרא בבדיקה הקודמת חשודים להישנות של הממאירות. בקע וונטראלי בבטן אמצעית מכיל לולאת מעי גס ללא סימני כליאה. קשרי לימפה מזנטריאליים ורטרופריטונאליים בקוטר של עד 8 מ"מ. הופיעו קשרי לימפה בשופן הפארא-קרדיאלי קטנים שלא נראו בבדיקה הקודמת. ממצאים נוספים: בקע היאטלי.קל. בקע טבורי קטן מכיל שומן. ליפומה אנטרא-אוסלית בפמור משמאל. אודה להתייחסותכם בפיענוח. בכבוד רב בתיה

כפי שכתבת וכפי שתוצאות ה CT מראות יש חזרה של המחלה עם הישנות מפוזרת בחלל הבטן וחסימת מעי חלקית לרב במצב זה מומלץ לחדש כמוטרפיה שבודאי קיבלת לאחר בניתוח הראשוני

10/06/2016 | 21:54 | מאת: שירי

שלום, היתה לי בדיקה , דגימה מרירית הרחם בשל אירוע של דימום לאחר שלוש שנים של אל וסת ולאחר טיפול כימותרפי בשל שאת של שד . התשובה הפתלוגית היתה: Morphologic picture, compatible with endometrial polyp. מה זה אומר??

התשובה תקינה

07/06/2016 | 15:43 | מאת: ליאת

אמי בת 71 עם סרטן השחלות, הוצאו שחלות ורחם לפני שנה וחצי, כרגע לא מקבלת טיפולים מבחירה, התיאבון שלה ירוד מאוד, לפני כחודש התחילה הבטן להתנפח (עד כדי שזה גורם לה לקושי לנשום) כנראה כתוצאה ממיימת. בשבוע האחרון גם הרגליים התנפחו מאוד, הרופא אמר לפני כשבוע שאין מספיק מים כדי לבצע שאיבה, ונתנו לה פוסיד לייבוש נוזלים, המצב הולך ומחמיר, הפוסיד ככל הנראה לא עוזר. היא עלתה בשבוע האחרון כ8 ק"ג במשקל, על אף שהיא לא אוכלת כמעט כלום, מה יכולה להיות הסיבה של עליה כזו גדולה במשקל? (יכול להיות שזה לא רק מים?) ומה ניתן לעשות במצבה? תודה רבה!

קרוב לודאי שהעליה במשקל נובעת מהצטברות נוזלים צריך כמובן לודא שהתיפקוד של הכליות הכבד והלב תקינים ולרב הפיתרון היחידי במצבים כאלו הוא מתן כמוטרפיה

שלום רב אחרי ניתוח אבחוני, לפורוסקופי – כריתת שחלות וחצוצרות, בדיקה פתולוגית וציטולוגיית התגלעה ADENO HIGH GRADE SEROUS PAPILLARY CARCINOMA בשחלות וגרגור באזור הדוגלס. בקרוב נצטרך ניתוח חוזר בבתן פתוח לכריתת רחם וכל ממצא חשוד אחר. 1. האם יש בארץ מכשיר או שיטה לממצא מיקרו גרגורים לסילוק אתם מהגוף? 2. האם יש בארץ שיטה ננוטכנולוגיית או אחרת שמאפשרת ריפוי כימותרפיית ללא פגיעה בכבד ( יש לי פיברוזיס כבד בדרגה F3) בכבוד רב יבגניה

הדרך להסרת גרגור זה בניתוח בכמוטרפיה המקובלת לסרטן שחלה לא משפיעה על הכבד ולכן לא אמורה להיות בעיה לקבל את הטיפול המקובל

06/05/2016 | 15:14 | מאת: יעלה

שלום! גילי 58. אודה על הסבר של תוצאות בדיקת פיפל: strips of atrophic glands and mucus

התוצאה תקינה ללא כל פתולוגיה

04/05/2016 | 13:45 | מאת: levygametheory

מתברר שיש לקרובת משפחה שני סוגים שונים של סרטן - אחד סרטן שחלה שהתגלה לפני שנתיים, ולפני זמן קצר התברר סוג חדש בדרכי המרה. מתברר שלשני סוגי סרטן אלו מקבלים אותו סוג כימיוטרפיה (ציספלטין גימזר). כרגע המצב מאד קשה והיא מקבלת קרינה באזור דרכי המרה מפני שיש שם המרה (בנוסף) לכימיוטרפיה. האם יש מקום לטיפול בקיטרודה (המצב מאד קשה)?

נכון להיום אין עדיין הוכחות ברורות על יעילות קטרודה בסרטן שחלה, אבל מכיון שזו תרופה מאד פעילה בהרבה סוגי סרטן, רצוי דרך האונקולוג המטפל לברר האם יש מרכז רפואי שאולי שם אפשר לקבל את התרופה במסגרת מחקר

02/05/2016 | 15:13 | מאת: ליאת

שלום התחלנו בבירור עבור אמי בת 71 עם סרטן השחלה לגבי לינפרזה , בקריטריונים לקבלת התרופה רשום לסרטן שחלה חוזר, רגיש לפלטינום, שאלתי היא האם התרופה לא תועיל למי שהסרטן שלה מוגדר כעמיד לפלטינום? (או שזו התוויה רפואית כלכלית בלבד?) תודה רבה.

לינפרזה מועיל בעיקר לנשים שנמצאו כנשאיות מוטציה בגן BRCA נכון להיון בסל התרופות , לינפרזה מאושר לנשים אלו שסרטן חזר מקרים אחרים של נשאיות גם יכול לעזור אל עדיין לא בסל התרופות

בתי נערה בת 15, אובחנה עם שחלות פולציסטיות. הרופא נתן לה מרשם לגלולות נגד הריון בגלל שיש לה שיעור יתר כתוצאה מהבעיה בהורמונים. רציתי לשאול: 1. האם לקיחת גלולות מגבירה סיכוי לסרטן? או בעיות פריון? 2. האם שחלות פוליציסטיות ללא טיפול יגבירו סיכוי לסרטן? או בעיות פריון?

נטילת גלולות מקטינה סיכון לסרטן שחלות פוליציסטיות עשויות לגרום לקושי למסוים להרות ובאופן נדיר מעלה סיכון לסרטן הרחם, טיפול בגלולות מוריד סיכון זה ולא פוגע בפוריות עתידית

27/04/2016 | 10:56 | מאת: שי חכמוב

שלום רב . אימי מטופלת מזה כחצי שנה בתרופה מסוג פסלודקס וזאת לאחר הקרנות לעצמות ולמקומות נוספים ע"פ החלטת הרופאים . כמו כן מקבלת זומרה לעצמות . רציתי לדעת האם העובדה שהמרקרים לא יורדים ולא עולים לאחר טיפול הורמונלי ,הוא מצב נורמאלי . מעודד או מדאיג ? כל פעם יש עלייה מתונה של 5-10 במרקרים לעיתים זה אפילו בכמה מספרים בודדים . ידוע לנו שהמצב הכי טוב שזה היה יורד אבל במצב שזה תקוע אפשר להתנחם ?

הטיפול הוא מכוון לגרורות בלבד

טיפול הוא מכוון לגרורות בלבד

26/04/2016 | 18:01 | מאת: ליאור

אמי בת 81, כרותת שד מלפני כ30שנה, בריאה בדרך כלל, בבדיקה נמצאו איזורים היפואקוגנים לא סדירים ברירית הרחם, עובי הרירית 10 יחידות, אודה על תשובתך המקצועית, הבת, ליאור

במידה ואין דימומים אין צורך בהמשך ברור או טיפול מכיון שהממצא הוא בסבירות גבוה ביותר חסר משמעות

19/04/2016 | 19:59 | מאת: מגי מ

שלום אני בת 50. לפני 4 שנים גילו לי ציסטה בשחלה. אני במעקב כל שנה ולפני שנה היה נדמה שהיא גדלה מעט. (מ 38 על 44 ל 40 על 48). זוהו גם שתי פפילציות. סמן ה ca125 הוא 10.6 ןסמנים נוספים שנבדקו בבדיקת דם יצאו תקינים. בהתיעצות עם שני פרופסורים קיבלתי תשובות שונות - להוריד בשל גילי וכמו כן שהסיכון לסרטן שחךות בוא 1.6%. ואחר אמר שניתן לעקוב בצורה שמרנית כל 3 חודשים ואין צורך בניתוח. מאז אני עוקבת כל 3 חודשים, ללא שינוי. מה דעתך? איך אוכל להחליט מה לעשות בצורה שלא תסכן את בריאותי?

02/05/2016 | 17:09 | מאת: ג

הסיכוי לממאירות קטן ביותר , אך ללא התרשמות קשה לחוות דיעה

הסיכוי לממאירות קטן ביותר , אך ללא התרשמות ובדיקה קשה לחוות דיעה איזו גישה עדיפה

02/04/2016 | 17:31 | מאת: יעלה

כמו כן היה כתוב בתוצאות polypoid enddocerix nabothian cyst no definite endometrium

התשובה הפתולוגית תקינה ללא כל ממצא בעייתי

29/03/2016 | 20:21 | מאת: רחל

ד"ר שלום אני בת 51 ומחצה, לפני שבעה חודשים התקבלה תשובה לא תקינה של פאפ, נמצאו תאים טרום סרטניים בדרגה קלה, בוצעה ע"י מומחה צוואר הרחם גרידה של תעלת הצוואר והתוצאה יצאה תואמת פאפס, בבדיקת מעקב שבוצעה לאחרונה התקבלה תשובה על המצאותם של תאים טרום סרטניים בדרגה גבוהה, אמורה לעבור קונזיציה בימים הקרובים, מה הסיכויים שלא תהיה השנות של התופעה?

הסיכוי להישנות תלוי בתוצאה של הקוניזציה במידה ויש או אין מעורבות השוליים של החלק שנשלח לפתולוגיה ,אבל בכל מקרה סיכויי ההישנות הם לרב נמוכים

21/03/2016 | 07:45 | מאת: שירי

שלום. אובחנתי עם לימפומה מסוג הודגקין. במקביל לטיפוליי כימותרפיה, הומלץ לי לקחת זריקה דקפפטיל פעם בחודש בכדי לעצןר ביוץ ולהגן על השחלות. הוזרקה לי זריקה ראשונה לפני כשבוע וחצי, וכעת נראה שקיבלתי מחזור. האם הדבר לגיטימי? בנוסף, האם הזרעקה משמדת כאמצעי מניעה לכל דבר או שמומלץ לשלב אם אמצעי מניעה נוסף? תודה!

זה נורמלי ולרב קורה שלאחר זריקה ראשונה יש דימום כוסת הזריקה היא אמצעי מניעה מצוין אבל בכל זאת יש מקום לשקול תוספת גלולות או הורמונים דומים בכדי למנוע תופעות לוואי של חסר הורמונלי כמו בגיל המעבר

20/03/2016 | 19:00 | מאת: לירי

שלום. האם ניתן לחוש באקטרופיון במגע בצוואר הרחם? סובלת מאקטרופיון וכשנגעתי באזור הרגשתי מעין גולה קטנה על צוואר הרחם. מאוד מודאגת. אציין שאני בהריון. האם ייתכן או שיכול להיות שמדובר במשהו אחר על הצוואר??

לא ניתן למשש מרקם שונה של אקטרופיון אם מודאגת פני לבדיקה

15/03/2016 | 19:42 | מאת: איה

מזה שנה וחצי אני סובלת מכאבים בחדירה הראשונה בקיום יחסי המין ודם. הלכתי לרופא נשים ונאמר כי יש לי אקטרופיון ולאחר בדיקת הפולוסקופיה, נמצא תקין. הבדיקה נעשתה אצל רופא אחד שאמר שהכאבים בחדירה נובעים מהאקטרופיון וניתן לטפל בו עי הקפאה בחנקן נוזלי. כשהלכתי לרופא אחר הוא אמר שאינו ממליץ על כך ושהכאבים לא נובעים כלל מהאקטרופיון, הוא גם אמר שההקפאה יכולה לעזור, או לא לעזור בכלל והאחוזים הם 50-50. אני לא יודעת מה לעשות ואיך לגרום לכאבים לעבור. זה מאד מתסכל וזה נמשך זמן רב ומציק מאד לי ולבן זוגי. מה לעשות?

הקפאה יכולה לעזור בלמנוע דימומים שלאחר יחסים למרות שלעיתים לאחר זמן ההשפעה המיטיבה חולפת ודימומים חוזרים אין כל קשר בין האקטרופיון וכאבים בזמן יחסים - צריך לנסות למצוא סיבה אחרת

09/03/2016 | 08:42 | מאת: אני

שלום רב, לפני 7 שנים עברתי קוניזציה בעקבות cin 2-3 מאז פאפ תקין כולל פאפ לפני אחרון בספטמבר 2014. לפני חודש פאפ אסקוס הוזמנתי לקולפ'. תשובה: tz--3, adequated, נצפה awe בשעה 6 מחוץ ל tz. בוצעו ביופסיות+Ecc. הרופא הסביר לי שawe אזור שנצבע לבן אך אמר שהשינוי קל מאוד. מה זהtz? אני ממש בלחץ. באמצע ivf. איך יכול להיות שחזר הוירוס? כל כך לא בא לי על זה. מה הסיכוי שזו סתם דלקת? יכול להיות awe לדלקת או שזה ייחודי לפפילומה? אודה על תשובות לכל השאלות. תודה, תודה ודוב תודה

AWE - זה אפיתל לבן ולפי התאור לא נראה כממצא משמעותי אבל בכל מקרה אין ברירה אלא להמתין לתשובת הביופסיה

08/03/2016 | 18:25 | מאת: שרית

שלום, תוצאות בדיקה הראו: ציסטה בגודל 32 38 עם פפילציה של 8 ממ ללא נוזל באגן. מה זה אומר? מאד דואגת.

הנתונים שמסרת ללא בדיקה מעמיקה יותר וידיעת פרטים נוספים מקשים לחוות דיעה, אבל על פניו זה לא נראה משהו מאד משמעותי ומסוכן

05/03/2016 | 19:05 | מאת: יעלה

שלום, גילי 58 עברתי אולטרה סאונד וגינאלי התגלתה רירית מעובה 8.5 מ"מ וציסטות ברחם חלקם בגודל 3 ו 4 ס"מ הרופאה לקחה דגימה למעבדה וכן משטח מצואר הרחם וכן עשיתי בדיקות דם: cea ca125 ca19-9 ca15-3 תוצאות בדיקות הדם תקינות. בבדיקה אמרה לי הרופאה שהיא רואה שמצבי גרוע והסיכוי הוא נמוך שאני בריאה. מאז אני לא חיה מרוב לחץ והסטריה. שאלותי הן: תוך כמה זמן אקבל תשובת מעבדה? האם רופא יכול לאבחן רק על סמך בדיקות אילו? מה דעתך על הממצאים?

תשובה פתולוגית לוקחת בערך 2-3 שבועות ואין לרופאה או לכל כלי אחר חוץ מהפתולוגיה לדעת מה בדיוק הבעיה ולכן אין מנוס מהמתנה לתשובה הפתולוגית. ומעבר לכך רב הבעיות הצפויות בחלל הרחם אינן "נוראיות"

02/03/2016 | 19:10 | מאת: טליה

שלום רב, בת 48. בשנה האחרונה מחזור לא סדיר. בעקבות דימומים בלתי סדירים והכתמות דמיות בין המחזורים ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על רירית עבה 10 מ"מ ולא סידרה. ווסת אחרונה היתה לי לפני כ 24 ימים כאשר בשלושת הפעמים הקודמות של הווסת היא הופיעה כל שבועיים - שבועיים וחצי. הטכנאית אמרה לי כי העובי יכול להתאים לזמן המחזור אך רירית לא סדירה דורשת התערבות תרופתית וכי היא יכולה לעיתים להצביע על פתלוגיה. בעקבות זאת ועד שאהיה אצל הרופא אני מאוד בלחץ. האם יתכן שזה ביטוי לסרטן הרחם? אודה על תשבתך.

05/03/2016 | 19:08 | מאת: יעלה

ברצוני להוסיף אין לי דימומים ואו כאבים מודה על תשובתך

במצב שתיארת יש סיכוי קטן לסרטן רירית הרחם או מצב טרום סרטני לכן מומלץ לעבור ביופסיה של רירית הרחם או הוסטרוסקופיה שזה הסתכלות בחלל הרחם + ביופסיה

02/03/2016 | 09:44 | מאת: יעל

שלום, לפני כמה ימים התחלתי לעשות שטיפות אינטימיות עם חומץ תפוחים. בנוסף הייתי שופכת קצת חומץ על התחתוניות. כל זה בשביל לרפא פטרייה. היום ממש צרב לי אז בחנתי את האיזור והשפה הקטנה בצד שמאל ממש נפוחה עם פצעים קטנים אדומים. יכול להיות שנכוותי מהחומץ? מה הטיפול? אציין כי בדיקת פאפ אחרונה יצאה (ASC-US).

ללא בדיקה קשה לחוות דיעה