מה משמעות התשובה לבדיקת ca-125

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

02/01/2023 | 19:24 | מאת: מירה

שלום אמא שלי עברה כריתה מלאה של רחם שחלות וחצוצרות לפני 15 שנה . מאז עושה בדיקות של כל הסמננים כל שנה. האחרון היה היום והקודם במאי. היום התקבלה תשובה של ca-125 שיצא 52 ובמאי היה 25. ca-19-9 תקין, cea יצא 6. גם במאי וגם לפני שנה. ו ca-15-3 תקין. על מה יכול להצביע העלייה בסמן ca-125 ? יש לה ביקורת בעוד שבוע בבית החולים אולם אני מאוד מודאגת תודה

יש הרבה סיבות לעלית הסמן ובכל מקרה יהיה צורך בבדיקה חוזרת וכנראה יהיה צורך גם בביצוע סיטי לנסות להבין מה הסיבה לעליית הסמן

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית