האם אנו חווים הישנות?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

17/10/2022 | 13:08 | מאת: משה

שלום דר, חמצי אובנה עם high grade serious ovarian cancer stage 4b דצמבר 2021, עסרה 6 מחזורי טיפול בקרבופלטין וטאקסול כאשר לאחר 3 טיפולים עברה ניתוח ראדיקלי מאוד, בחודש מאי השנה סיימה כימו והתחילה לקבל אבסטין ביחד עם לינפרנזה(חיובית לBRCA1) בסיום הטיפול היה המרקר ca125 מעט מעל ל100. לפני כחודש עלה המרקר ל127 ולפני שלושה ימים ל190, עדיין לא בוצעה הדמיית CT, יש לציין שאת המינון של הלינפרנזה הורידו והעלו לאורך התקופה בגלל מחסור בהמוגלובין, שאלתי אליך היא: האם זוהי הישנות? האם העליה יכולה להגרם בגלל מינון נמוך(כאגע לוקחת כדור בבוקר וכדור בערב במקום 2 כדורים בהתאמה.), אבקש תשובה כנה ומודה לך מראש על העזרה ומתן התשובה!

לצערי עליה עקבית ומתמדת ברמת הסמן CA-125 לרב מעידה על הישנות המחלה קיימים מקרים נדירים שיש לכך סיבה אחרת במידה והסמן ימשיך לעלות יהיה מקום לשקול ביצוע PET-CT לא נראה לי שיש קשר בין החשד להישנות לבין המינונים של הלינפרזה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית