חוששת מאוד שעשו לי קוניזציה ורשום ecc

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

12/04/2023 | 10:53 | מאת: DANA

שלום, האם בדיקת ecc, זה קוניזציה? אני חוששת מאוד שעשו לי קוניזציה כי קראתי שיש סיכונים בבדיקה. פירוט-פאפ תקין תמיד. לעומת זאת דימומים חוזרים ביחסי מין. בוצעה קולופוסקופיה: tz type 1 ״אקטרופיון מיקרופפילרי. מס׳ מוקדי דימום לא משמעותי לאחר נגיעה. נלקחו דגימות מהאקטרופיון וגם ecc אמנם תעלה נראת תקינה היה דם ישן עם רירי בתחילת הבדיקה.״ הרופאה בזמן הבדיקה לקחה 2 ביופסות מהאקטרופיון ומהאזור שלו וניסתה מצוואר הרחם/תעלה ולא הצליחה לתפוס אמרה שזה מחליק לה ואמרה שנאלצת לפתוח את התעלה ושהיא מצטערת וזה כואב אבל אין ברירה. ״שנלקחו דגימות בנוסף ecc.״ השאלה שלי מה זה ecc? האם זה קוניזציה? חוששת כי קראתי שיש סיכונים בקוניזציה והכל אצלי תקין ללא נגעים בכלל, חוששת ממשהו שלא היה צריך להעשות ונעשה למרות הדימומים אודה לתשובה תודה

לא עשו לך קוניזציה רק ביופסיות וגרידה אבחנתית של צוואר הרחם ecc ואין כל סיכון בפעולות האבחנתיות שעברת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית