מטפלזיה מהי והאם יכולה להיעלם?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

12/04/2023 | 20:03 | מאת: אהרונה

ערב טוב, לפני כעשור בבדיקת קולופוסקופיה הרופאה רשמה שיש מטפלזיה WE ו- OG עדין בשעות 7-8,1-2. מה זה אומר בבקשה? וכיום בבדיקה חוזרת לא נרשם מטפלזיה כלל אלא אקטרופיון. האם המטפלזיה יכולה להיעלם? קראתי שזה שינויים של תאים שיכולים חלילה להפוך למשהו אחר.. אבל מטפלזיה לא הוזכרה כלל כיום. אשמח רק להסבר במקום לגשת אל הרופאה תודה רבה

מטפלזיה זה משהו תקין והאפיתל הלבן שהיה נעלם החשוב ביותר לברר האם בדיקת hpv שלילית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית