רירית רחם עבה לא בגיל מעבר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/11/2022 | 21:16 | מאת: רותי

בת 45, 4 לידות תקינות. עד לפני שנה מחזורים סדירים פחות או יותר (לקראת גיל 40 התחילו להיות קצרים כ-22 ימים עם שבוע הכתמות לפני). לפני כמעט שנה הווסת החלה לאחר וניגשתי לבירור ושם נצפתה רירית עבה כ-18 ס"מ עם ציסטה בשחלה. קיבלתי טיפול פרימולטנור ולאחר הטיפול הרירית נשארה עבה ונלקח פיפל. הפיפל יצא תקין אך המשכתי לסבול מאי סדירות בווסת ורירית עבה ואז טיפול בפרימולטנור ואז הרירית יורדת לעובי תקין ואז שוב אין ווסת ושוב בדיקה ושוב רירית עבה ושוב פרימולוטנור ושוב אחרי הרירית תקינה ועל הדרך הציסטה נעלמה , אך הגיעה אחת במקומה מחוץ לשחלה. פרופיל הורמונלי תקין. פאפ תקין. בדיקת מרקרים תקינה. היום לאחר חודשיים שלא קיבלתי אך היו כתמים, ניגשתי שוב לרופאה שעשתה בדיקה וראתה שהציסטות הקודמות בשחלה שמאל נעלמו ובשחלה ימין נולדו 2 חדשות ורירית הרחם שוב התעבתה לגודל של 13 ס"מ. ושוב, קיבלתי טיפול פרימולוטנור ולאחריו יהיה לי שוב אולטראסואנד. הרופאה אמרה שאם העובי של הרירית לא יירד היא תיקח שוב פיפל. היא רצתה לתת לי טיפול במירנה ואני לא מוכנה להכניס הורמונים לגוף לאורך זמן. עוד הרופאה טוענת כי אין צורך בהיסטורסקופיה. השאלה שלי: 1. מה פשר כל הציסטות האלו שהגוף מייצר? 2. ממה נובע כל הסיפור עם הרירית העבה? יש מה לדאוג? 3. האם יש טיפול יותר נורמאלי שייתן מענה לאורך זמן ולא אצטרך כל חודשיים לבלות אצל הרופאה וללכת לאוטראסאונדים? האם כריתת רחם יכולה לבוא בחשבון? הרי יש סיבה שככה הרירית מתעבה. איך אפשר לגלות מה הסיבה?? אני כבר שנה עם הסיפור הזה מודאגת וגם די מותשת האמת

ראשית אין לך מה לדאוג כי אין שוב דבר מדאיג מה שיש לך קרוב לודאי זו תקופת קדם גיל המעבר (פרימנופאוזה) שהגיעה בגיל קצת מוקדם מבדרך כלל. מה שאת חווה אופיני מאד לסביבות גיל 50 שאז למרות שיש עדיין פעילות שחלתית היא כבר לא מאוזנת עם מחזורים שיש זקיקים אבל בלי ביוץ והזקיקים המוגדלים ללא ביוץ נראים כציסטות כל פעם בצד אחר. מצב זה מלווה בחסר פרוגסטרון וברירית רחם מעובה. לכן הפיתרון למנוע דימומים לא סדירים , רירית רחם מעובה וסיכון עתידי (לא עכשיו) לשגשוג לא תקין של רירית הרחם, זה טיפול בפרוגסטרון (למרות שאת לא רוצה הורמונים) הטיפול יכול להינתן על ידי כדורים כמו פרימולוט נור כל פעם שיש איחור בהופעת הוסת (לא רצוי לחכות חודשיים) או לחילופין לטפל בפרוגסטרון מקומי בלבד ברחם שזה מירנה. עדיף במקום להיות מותשת ואף לקחת סיכון לבעיה עתידית לטפל כפי שצריך

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית