דימום קל חד פעמי לאישה בת 59

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

01/10/2022 | 20:44 | מאת: דינה

ערב טוב ושבוע טוב! אני בת 59. 5 שנים במנופאוזה. יש לי שנים רבות רחם גדול מאוד עם שרירנים גדולים(במרכז הרחם ומשמאל).במעקב.בדיקות אולטרסאונד פעמיים בשנה.סיטי בטן לפני שנה.ללא שינוי. לפני מספר ימים הרגשתי לחץ במפשע הימין ונפיחות בשדיים.אחרי השירותים בניגוב גיליתי דימום קל מאוד חד פעמי. בדיקת פאפ נלקחה לפני כשנתיים.היה תקין האם הסיבות להופעת דם הן אונקולוגיות בלבד? האם חובה לקחת פפייל או לעשות היסטרוסקופיה? האם הבעיות בבלוטת טריס או בהיפופיזה עלולות לגרום לדימום ואגינלי? תודה רבה, דינה לפני מספר ימים

ברב המקרים הסיבה איננה אונקולוגית וגם סיכוי קלוש שקשור לבעיה בבלוטת התריס או ההיפופיזה למרות זאת בהחלט מומלץ פיפל או עדיף שילוב של היסטרוסקופיה + פיפל או ביופסיה אחרת בהתאם לממצאים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית