הפרשה דמית מצוואר הרחם בהריון

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

02/02/2023 | 16:57 | מאת: הריונית

פרופ׳ בן אריה שלום ותודה על הפלטפורמה לשאלות ועל סבלנותך במענה המקצועי עליהן. אני בת 32 בהריון שני, שבוע 31 וחרדה מאוד. מתחילת ההריון סבלתי מהפרשות דמיות - בשליש הראשון הן היו ללא קשר למגע עם צוואר הרחם, ובשבוע 15 החלו הפרשות דמיות (קלות) במגע עם צוואר הרחם לאחר בדיקות (נמנעת מיחסי מין בהריון), ומספר פעמים באופן ספונטני (כיום נמנעת מבדיקות וגינליות ואין דימום). אני לוקחת בהריון מדללי דם קלקסן ומיקרופירין וגם תמיכת אוטרוגסטן. 3 רופאים ראו אקטרופיון בצוואר הרחם בבדיקה עם ספקולום ואמרו שהדימום מגיע ממנו, שמדובר בתופעה נורמלית בהריון, שאין צורך בבדיקה נוספת כרגע ושחוץ מהאקטרופיון הצוואר נראה מצוין. לפני ההריון לא סבלתי מדימומים בין וסתיים או מדימומים ביחסים/ בדיקות כלל. כמה נקודות - - עשיתי פאפ ב2020 שיצא תקין וגם ב2015 שיצא תקין. - ילדתי מוקדם בהריון הקודם שגם הוא היה עם דימומים (עקב היפרדות שליה) אך לא דימומים הקשורים במגע עם צוואר הרחם ולא אחרי בדיקות (למעט פעם אחת לאחר בדיקת פתיחה אגרסיבית כשכבר התחיל תהליך של לידה) - לכן לא מעוניינת בקולפוסקופיה בהריון/ בדיקה פולשנית. - היסטרוסקופיה אבחנתית מלפני שנה בה בדקו גם את תעלת הצוואר תקינה. - לפני כעשר שנים היתה לי פעם אחת הפרשה דמית קלה לאחר יחסים - לא בדקתי מיד לאחר מכן מה משמעותה כי לא הייתי מודעת לסיכון ובכל מקרה זה לא חזר על עצמו מעולם (לקחתי גלולות באותה עת וכאמור עשיתי פעמיים אח״כ פאפ תקין). כמו כן, כמה חודשים אחרי הלידה (2020) היתה לי הפרשה דמית מינימלית וקלה בביוץ, שאותה ייחסתי לביוץ ולשינויים ההורמונליים אחרי הלידה ומאז או קודם לכן לא היו מקרים של דימום בין וסתי. - התחלתי להיות פעילה מינית בגיל 19. - בהריון הנוכחי היתה לי פעם אחת הפרשה של חתיכה רקמתית קטנה (בערך חצי ס״מ) שאותה הראיתי לרופאיי והם אמרו שהיא הפרשה חסרת משמעות אך חוששת שמדובר בפוליפ שהתפספס (למרות שלא נצפה כזה באולטרסאונד או בדיקת ספקולום קודם לכן). אני מעוניינת לעשות קולפוסקופיה ופאפ רק אחרי הלידה בגלל עברי, אבל בינתיים בחרדה איומה שמא מדובר חלילה במשהו חמור. אשמח לכל מילת הרגעה. האם סביר להניח שמדובר רק באקטרופיון? תודה רבה לך

נראה לי שאת יכולה להירגע הסיכון לממצאים מעבר לאקטרופיו קטנים ביותר אם לא עשית מומלץ לשקול בדיקת HPV מהנרתיק שאם היא שלילית תיתן עוד תמיכה עצומה שהכל תקיו

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית