ציסטה ברחם ממצא טפולתי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/11/2022 | 10:04 | מאת: יפית

שלום אני בת 46 בריאה בדרך כלל בבדיקת mri של עמ"ש מותני (בשל כאבי ברכיים) נמצא ממצא לוואי כדלקמן : "ממצאים ציסטיים זעירים הומצאו בחתכים הסגיטלים באזור צוואר הרחם. רושם לציסטה טפולתית מימין אשר נסרקה חלקית ממצאים לקורלציה עם בדיקה גיניקולוגית והמשך ברור סונוגרפי בהתאם " איני מבינה את המשמעות של ציסטה טפולתית - אודה להבהרה האם מדובר בגידול מה המשמעות של זה תודה מראש

לפי בדיקת הסיטי שהיא מאד לא מדויקת להעריך ממצאים שבחלות, יש חשד לציסטה בשחלה המצב זה מומלץ לעשות אולטרסאונד גניקולוגי של הרחם והשחלות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית