כריתת חצוצרות כטיפול מונע

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

25/12/2022 | 21:13 | מאת: שניה לפני קיסרי

היי, אני בת 40.5 שניה לפני לידה שלישית (בקיסרי אלקטיבי). יש לי סיפור משפחתי מכובד של אמא שנפטרה מסרטן שהחל בשד והתפשט לכל הגוף בגיל 47, סבתא שנפטרה מסרטן ודודות שחלו במחלה הארורה. התברר כי אני לא נשאית הגן לשמחתי אך בכל זאת אני בקבוצת סיכון. שאלתי היא האם מומלץ לי לכרות את החצוצרות במהלך הקיסרי כטיפול מונע שאולי יקטין את הסיכון לחלות בסרטן השחלות? (על אף שאני לא נשאית גן brca)

כן מומלץ לכרות את החצוצרות שמוריד באופן משמעותי סיכון לסרטן שחלה ללא קשר לסיפור משפחתי ומצב גנטי ותוספת הסיכון בניתוח היא אפסית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית