תוצאות ביופסיה לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

16/01/2023 | 15:38 | מאת: בת שבע

שלום רב, אימי בת 71 , עברה לפני חמישה שבועות כריתת רחם+ שחלות+ חצוצרות + בלוטות לימפה , עקב גילוי סרטן הרחם מסוג קרצינומה נסיובית. בבדיקת הסי טי טרום הניתוח , הכל נמצא תקין , גם במרקרים הכל נמצא תקין למעט המרקר המצביע על סרטן הרחם. לאחר הניתוח נמסר כי הכל נראה תקין והנ"ל נשלח לביופסיה (בלוטות לימפה, רחם, חצוצרות, שחלות) . מאז עברו 5 שבועות עדיין התוצאות אינן הגיעו וכל הזמן מתקשרים מהמחלקה לדחות את התור לשבוע הבא. מאחר וטרם התקבלו תשובות לביופסיה לחלקים שהועברו . אמא שלי מאוד לחוצה. מדוע התוצאות מתעכבות? האם משך זמן ארוך לאחר הביופסיה מעיד על מגמה חיובית ? שלילית ? מאחר ואמא מאוד לחוצה אודה לתשבותך.

עיכוב בתוצאות פתולוגיות לרב נובע מלחץ של בדיקות על המכון הפתולוגי ולא מסיבות אחרות לכן אין ברירה אלא לנסות להירגע ולהמתין בסבלנות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית