שאלה על סיכויים בסרטן שחלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

01/11/2022 | 20:35 | מאת: גילה

שלום פרופסור גילו אצלי סרטן השחלה שבנוסף לפיזור בחלל הבטן שלח גרורה לבלוטות לימפה על בריחיות ולכן מגדירים אותי שלב 4 ןנותנים לי טיפול ניאואדוגבנטי 3 קורסים של קרופלטין וטקסול והסבירו לי שהסיבה היא כדי להשיג נסיגה של הגידול קראתי קצת באיטרנט אחרי הפגישה וקראתי על מושג שנקרא complete gross resection . היתי שמחה מאוד לדעת מה הסיכוי במצב שלי ל complete gross resection .,ואם אפשר לדעת בכמה אחוז יש תופעות לוואי מדרגה 3 או יותר לטיפול הניאואדוגבנטי לבדו בלי קשר לניתוח ולטיפול האדוגבנטי אחריו תודה מראש פרופסור

רב גידולי השחלה מגיבים בצורה מאד טובה לטיפול שאת מקבלת ונסוגים במידה משמעותית אבל רק בחלק קטן מהמקרים מגיעים ל complete gross resection ולכן סביר שלאחר 3 עד 4 קורסים של כימוטרפיה יציעו לך ניתוח להסרת מוקדי הגידול שלא נעלמו

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית