רירית עבה מה עושים.. יש פתרון יצירתי?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/03/2023 | 17:06 | מאת: מעיין

שלום פרופסור יקר, הנני בת 45 ומזה שנה וחצי סובלת מהתעבות רירית הרחם כמעט ללא מחזור טבעי. אלא מחזור שמגיע אחרי נטילת פרימולטנור. בנוסף שחלות שמייצרות ציסטות כל פעם במקום אחר. אני מוצאת את עצמי כמעט כל חודש וחצי חודשיים אצל רופאת הנשים ואולטראסאונדים בלי סוף, מתח לחץ וחרדה. יש לפעמים דימומים לא סדירים באמצע החודש ולפעמים אין. כל המחזור החודשי נהייה לא ברור ועם המון בלאגן. הרופאה טוענת כי חסר פרוגרסטרון ועלי לקחת מירנה/דופרוורה. אינני מוכנה לקחת את אלו כי בעבר גרמו לדימומים קשים וארוכים. כרגע המצב הוא ששנה וחצי יש רירית עבה שיורדת רק באמצעות פרימולטנור ושוב מתעבה שבועיים אחרי. פיפל מלפני שנה תקין. פאפ מלפני 8 חודשים תקין. שקלתי כריתת רחם כולל שחלות אולם הרופאה לא ממליצה בכלל. מה הפתרון? אני סובלת מאד וחוששת שהמצב הזה יהפוך לסרטני. האם יש לי ממה לחשוש?

במעקב כה צמוד כשלך אין חשש מסרטן את מתארת חוסר איזון הורמונלי שמתבטא בדימום הלא סדיר הפיתרון לקחת באופן קבוע פרימולוט נור בצורה מחזורית או מלשקול החדרת מירנה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית