בועת אוויר בזמן עירוי נוזלים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

05/01/2023 | 13:04 | מאת: תמר

שלום רב, אתמול הייתי במיון ואחות במיון חיברה לי עירוי. לקראת סוף העירוי (אבל לא ממש הסוף) הבחנתי לפתע בבועה שנראית כמו בועת אוויר (לפני זה לא ראו איזה שהיא תנועה בתוך החוט) אז היה אפשר לראות בבירור את הבועה. היא הייתה בגודל של בערך סנטימטר וממש ראיתי אותה יורדת מלמעלה עד לוריד שלי. כשהיא הגיע למטה ראיתי שהיא התפרקה לכמה בועות קטנות ואז נעלמה לתוך המחט שחיברו לוריד. כמה שניות אחריי הלב שלי התחיל לדפוק כמו שהוא לא דפק מעולם. הדופק שלי הגיע ל130! (במצב שכיבה ובלי שהיו כאבים או חום). מאז אני ממש בלחץ והדופק שלי נשאר במשך שעות אחריי וגם יום אחריי גבוה מאוד. אשמח לחוות דעת לגביי המקרה, האם עליי לדאוג? האם הדופק הואץ בעקבות הבועה או אולי כי נלחצתי מזה שידעתי שאסור שיכנס אוויר לוריד אחרת אפשר למות? תודה מראש, תמר.

זה שום דבר, חסר משמעות רפואית כנראה נלחצת ללא סיבה וזו היתה הסיבה לדופק המהיר

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית