קוניזציה, ממצאים AWE

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/10/2022 | 14:57 | מאת: לפני קוניזציה

פברואר: פאפ יצא HPV: 31 TYPE, קולפוסקופיה עם ביופסיה יצא תקין. אוגוסט: פאפ יצא HSIL HPV: 31 TYPE קולפוסקופיה יצא 2 ממצאים AWE נלקחה ביופסיה, מחכים לתשובה, אולם הופניתי מראש לקוניצזיה בעוד חודש. האם כדאי למהר עם ביצוע קוניזציה? מה לגבי טיפול תרופתי קולספקום וכו? האם יכול לעזור לגוף להתגבר עצמאית על הוירוס? האם לקיחת חיסון כעת תעזור להחליש את הוירוס הקיים? האם גלולות גורמות לוירוס להיות עמיד יותר? האם כדאי להפסיק גלולות לפני ביצוע קוניזציה? (אין יחסי מין כרגע, עם גלולות מעל 20 שנה) תודה מראש

ללא קשר לתשובת הביופסיה ,אומנם מומלץ קוניזציה אבל זה כלל לא דחוף וטווח של חודש מספק בהחלט אין טיפול תרופתי ידוע שעוזר וגם חיסון כעת לא מומלץ, אולי לאחר הקוניזציה ואין צורך להפסיק גלולות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית