שאלות על חיידק ובדיקות גניקולוגיות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

09/10/2022 | 17:54 | מאת: טלי

שלום רב פרופ' בן -אריה, בגיל המעבר. בדיקות דם תקינות. אולטרסאונד וגינלי תקין. התחילו כאבי גב תחתון ומותן ורגליים. מעט צריבה בשתן. שחלפה. בדיקת שתן תקינה בכל הפרמטרים אך תרבית הראתה חיידק ציקובקטר קושרי. קיבלתי ציפרודקס ל5 ימים. לאחר ביצוע בדיקת שתן חוזרת, כל הפרמטרים של בדיקת השתן תקינים למעט התרבית ששוב התגלה בה אותו החיידק. שוב קיבלתי אנטיביוטיקה מאותו הסוג למשך תקופה כפולה. עדיין מדי פעם כאבים במותן, מפשעה ימנית ואגן. האם ייתכן כי מפספסים משהו? האם החיידק הזה מתעתע ? האם יתכן כי הוא מופיע בשתן אך מדובר במשהו סרטני במערכת הרבייה ? תודה

אין כל קשר למצב שתיארת לסיכון לסרטן באיברי הרביה במידה ואין שיפור מומלץ יעוץ מומחה באורולוגיה

10/10/2022 | 12:16 | מאת: טלי

תודה רבה פרופ' בן-אריה. על המענה המהיר זה מרגיע ואינו מובן מאליו.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית