פורום אונקולוגיה גינקולוגית

6708 הודעות
4442 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
14/02/2019 | 22:38 | מאת: אוהבת אותה

שלום רב. בני מקבל ביום ראשון חיסון mmrv ולמחרת בלי נדר,חוגג יום הולדת עם המשפחה. אמי נמצאת בטיפולים כימוטרפיים.קיבלה טיפול לפני שבועיים ובעוד,שבוע עוד טיפול(קרבו גמזר) עד לפני שבוע הייתה לה ירידה במערכת חיסונית ובספירה אדומה ולבנה.בבדיקה לפני כמה ימים שיפור משמעותי חוץ מהמוגלובין וטסיות. האם יש סיכון בחשיפה שלה אל הילד יום לאחר שקיבל חיסון? אודה לעזרתך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל סכנה לחשיפה לילד

14/02/2019 | 09:47 | מאת: חנה

שלום לך לפני 3 שבועות עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ וכעט יש לי הפרשות חומות שלא נגמרות רק בניגוב מתי זה אמור להגמר אני ללא מחזור 7 שנים והאם מותר לקיים יחסים כאשר יש לי את ההפרשות ? יש לי תור לרופא רק בעוד חודש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההפרשות יכולות להימשך כחודש ואין מניעה מקיום יחסים

14/02/2019 | 00:43 | מאת: נור

אבל מה שאני אומרת שבפט סי טי לא נצפתה קליטה בפרמטריה כך שאין התייחסות לפרמטריה בכלל בתוצאות( בחלק בטן אגן של תוצאות הפט)

לקריאה נוספת והעמקה

מעורבות פרמטריה ניתן לרב לקבוע או בבדיקת MRI או בבדיקה קלינית על ידי הרופא, זה מדויק יותר מבדיקת הפט-סיטי

13/02/2019 | 15:09 | מאת: .דידי

שלום . הנני בת 46 עשיתי בדיקת דם ו ה ca-175 יצא 77.8 Ca-15-3 יצא 21.40 Ca-19-9 :יצא 16.94 Shbg יצא122.8 Lh יצא 5.20 Fsh יצא 5.80 Prolactin יצא 246.3 Testosterone יצא 1.20 Esr יצא 26. אשמח להסבר

לקריאה נוספת והעמקה

כל הבדיקות תקינות למעט עליה קלה ב CA-125 אבל אין אפשרות להסבר ללא הכרת התמונה הכוללת ומדוע בוצעו

12/02/2019 | 21:56 | מאת: נור

שלום לפי תוצאות הפט סי טי יש לי סרטן צוואר רחם, לא נאמר בתוצאות שיש קליטת fdg בפרמטריום אך הרופא שלי דירג המחלה שלי שלב 2b כי לפי הבדיקה שבוצעה על ידו נצפו פרמטריום תפוסים , השאלה שלי למה אין קליטה בתוצאות הפט סי טי בפרמטריום אם הרופא קבע שיש התערבות לפרמטריה לפי בדיקתו, אכן יכול להיות התערבות לא גדולה של הפרמטריה שלא נצפתה בפט סי טי????

לקריאה נוספת והעמקה

קליטה של FDG בפרמטריה זה אומר שהבדיקה תואמת את זו של הרופא שמדובר בשלב 2B

12/02/2019 | 19:36 | מאת: מעיין

שאלה עצובה.. זה נכון שעוד סוגי סרטן חוזרים לאחר טיפולים. מדוע סרטן שחלות יותר..? מדוע סכה להדגרה כרוני? ומדוע לא נהוג לטפל בהקרנות ? תודה מראש ועל המענה המקצועי תמיד

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבה העיקרית לחזרת המחלה היא העדר אפשרות לגילוי מוקדם כך שרב המקרים מאובחנים כשהמחלה מפוזרת בבטן וגם כשהמחלה חוזרת לרב היא מפוזרת בכל חלל הבטן ולכן לא מתאימה לקרינה שלרב מיועדת למחלה ממוקדת וממוקמת במקום אחד

09/02/2019 | 21:01 | מאת: מיכאלה

אחותי בת 35 לאחר הישנות.סיימה 6 סבבי קרסו גמזר פט נקי מרקר 6. מתלבטים האם להיכנס למחקר של לינפראזה או לקנות דרך הביטוח ניראפריב. אחותי לא נשאית מה דעתך?

אין הבדל מוכח בין לינפארזה וניפריב, שניהם תכשירים דומים שעובדים באותה צורה אם המחקר מבטיח טיפול ולא חלוקה עיורת בין טיפול לפלצבו בהחלט ניתן להשתתף המחקר

08/02/2019 | 11:15 | מאת: אביגיל

שלום. סרטן שחלה לפני 3 שנים. ניתוח ו 6 קרבו טקסול. שלב 2c הישנות כיבור שנה גידול בודד צמוד לרקטום ניתוח הסרתו ו 26 הקרנות לאגן. סיום הקרנות לפני 4 חודשים. פט סיטי לפני חודש וחצי תקין ובאותו שבוע ca125 60. בעת גילוי המחלה המרקר היה 26 ובהישנות 21 בצעתי אתמול אולטרסאונד בטן עליונה תחתונה אולטרסאונד וגנלי וגם קולונוסקופיה הכל תקין. האם זה מבטיח שהגוף נקי מהמחלה? האם יכול להיות שהמרקר השתבש בעקבות ההקרנות לאגן? אשמח לתשובה מפורטת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לצערנו אין אף בדיקה שיכולה להבטיח ב 100% שהכל נקי ובהחלט ייתכן שבעקבות הרס הגידול על ידי קרינה תהיה עליה זמנית ברמת CA-125

07/02/2019 | 07:42 | מאת: האחת שלה

אמא בהישנות סרטן שחלה לא נשאית. סבב ראשון קרבו טקסול בחזרה דוקסיל-החמרה והחלפה-לקרבו גמזר עובד טוב  לפי המרקר.   מסיימת בקרוב סבב 6.  1.אם הפט לא יהיה נקי. (אחרי 3 סבבים מרקר ירד מ1000 ל260) ימשיכו כימו? 2.הומלץ בהמשךעל מעכב פארפ. עם מאפייניה.הכיוון הוא הניראפריב?האם יש מחקר בארץ שאפשר להצטרף אליו?.  

לקריאה נוספת והעמקה

1. אם יראו המשך שיפור ניתן להמשיך כימוטרפיה 2. למיטב ידיעתי אין כרגע מחקר בארץ עם מעכב פארפ שיתאים לאימך

07/02/2019 | 00:08 | מאת: האהבת יותר מכל

שלום רב.אמי חולת סרטן שחלות .הישנות מחלה לפני שמונה חודשים לאחר חצי שנה.טופלה בדוקסיל הרעה משמעותית במצב עברה לקרבו גמזר המרקרים בירידה(אחרי 3 סבבים ירד מ1000 ל260). הבעיה מח עצם מדוכא ממש. קיבלה חלק ראשון קרבו+גמזר המוגלובין 8.6 שאר הספירה תקינה.בשבוע שאחרי לקבלת הגמזר הרגישה רע-המוגלובין צנח ל6.2 ,ספירה אדומה ולבנה בירידה חדה,נוטרופלים בירידה חדה .קיבלה 2 מנות דם. 1.שינו פרוטקול ומוותרים day 8. האם זה פוגע משמעותית בסיכויי ההטבה במחלה? 2.האם  יש,סיכוי לאחר סיום 6 סבבים לניקיון מלא?או שבהישנות אין סיכוי? תודה רבה 

לקריאה נוספת והעמקה

1. השינוי בתיזמון ובמינון הטיפול לא משפיע משמעותית על יעילותו 2. יש סיכוי שהבדיקות יראו נסיגה מחאה או כמעט מלאה אבל בהישנות מחלה סבירות נמוכה להגיע לתוצאות כאלו

קבלתי נירפריב במשך חצי שנה.מזה רק חודשיים מ01.11.18.עד08.01.19 באופן סדיר 200מג.(עקב טרומבוציטופניה חודשיים ראשונים התחלתי רק 100מג,עם הפסקה חצי חודש ). בינואר עקב עליה ב CA125 -מ174 (06.12.18) עד 346 ב(08.01.19)הפסקתי לקבל נירפריב. תוצאות של סיטי מ13.01.19 -הגדלה ופיזור מחדש של גרורות לעומת לסיטי מחודש אוקטובר 2018..המלצה של ישיבת צוות מחלקה אונקוגינקולוגית של סורוקה מ14.01.18-להתחיל טיפול אבסטין-קיילקס.אבל התוצאה של בדיקת דם מ29.01.19 - ירידה ב סימן CA125 ל246(לעומת 346 בבדיקה מ06.01.19).ירידה של סימן משמעותי ללא שום טיפול!?אני ממתינה לתשובה מחברת התרופה(נירפריב ).איני מחפסת עוד דעות נוספות והמלצות בקשר למקרה שלי!בברכה אולגה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה הגיוני לחכות עוד מספר שבועות לבדיקה נוספת של הסמן על מנת לראות את המגמה ואז להחליט

24/01/2019 | 20:30 | מאת: בדיקה

אני בת 47 ביקרתי אצל רופאת נשים שאמרה כי הרחם שלי גדול מהרגיל לגיל המעבר ונתנה לי הפניה להיסטרסקופיה +ביופסיה אך היום התקשרו מהמרפאה ואמרו כי הפרופסור החליט לעשות לי אולטרסאונד למרות שהרופאים בקשה בדיקה אחרת ...מה הסיבה שעומדת מאחורי השינוי בבדיקה לדעתך? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
24/01/2019 | 20:39 | מאת: בהמשך לאבחון רחם מוגדל

עוד שאלה ...אני סובלת כבר מעל לשנה מכאבי גב תחתון שמקרין לי לרגליים האם יש קשר לעניין הרחם המוגדל ?...תודה

ללא נתונים ברורים יותר איני יכול לתת תשובה

רחם מאד גדול יכול להיות מלווה בכאבים קורנים לרגליים אך זו תלונה לא שכיחה

23/01/2019 | 22:14 | מאת: לין

היי, בת 22, נוטלת גלולות כבר תקופה ארוכה אני סובלת מתסמינים שונים עצירות ושלשולים לסירןגין, תכיפות במתן שתן ותחושת לחץ וכאב בעת התרוקנות תחושת מלאות בבטן ואפילו נפיחות ממשית (מרגישה שצמחה לי עוד בטן) בירור גסטרו יצא תקין (בוצעה קולונוסקופיה) באולטרה סאונד בטני וגם בוגינלי נצפה נוזל חופשי באגן באולטרה סאונד הוגינלי, הגניקולוגית לא הצליחה להדגים את השחלות. כיוון שאני קצת חוששת לאיזו בדיקה עליי לפנות כדי לברר שחס וחלילה לא מדובר בסרטן שחלה ? (ידוע לי שמדד LDH עלול להיות קשור, אציין שבבדיקה התגלה ערך מעט גבוה (485)) תודה מראש על היחס והמענה !

לקריאה נוספת והעמקה

די ברור שלא מדובר בסרטן השחלה ןמעט נוזל באגן יכול להיות נורמלי אבל אם תלונות נמשכות מומלץ לשקול ביצוע בדיקת CT של הבטן והאגן

22/01/2019 | 12:52 | מאת: אנונימית

יש לי ריח רע מהפות , אין לי הפרשות , יש לי את הריח גם מידי פעם כשאני מקיימת יחסי מין .. היה לי קנדידה והרופא טיפל בזה , היא עברה . ומאז הכל תקין פשוט לאחרונה התחיל לי ריח מוזר כמו מלוח מהפות רק כשאני מכניסה אצבע לבפנים אפשר להריח .. מה עושים ? מה זה ? ואיך אפשר לטפל ? חובה רופא או שאפשר גם בלי ?

לקריאה נוספת והעמקה

פני לפורום המתאים או לבדיקה חוזרת

שלום רב לאמי סרטן שחלות מלפני 6 שנים. התגלה בשלב 3, עברה ניתוח, 6 כימו, חזר לאחר כשלוש שנים עשתה סבב כימו נוסף ולאחריו וקיבלה כדור ביולוגי לינפרזה, הסרטן חזר פעם שלישית אחרי שנתיים עשתה סבב כימו נוסף שהוחלף באמצע לסוג שאותו עושים כל שבוע (זוג טיפולים) ואז שבועיים הפסקה. עכשיו סיימה את הכימו והרופא אמר לה שלא יכולה לקבל לינפרזה פעם נוספת, אלא רק אם תשתתף בניסוי בו 50% סיכוי שתקבל לינפרזה ו50% סיכוי לפלסיבו. האם ככה זה? מדוע שלא תקבל פעם נוספת לינפרזה? הכדור עבד אצלה מעולה במשך שנתיים הסרטן לא חזר ואפילו לא עשה תופעת לוואי, האם יש אפשרויות אחרות? כדורים אחרים? ניסויים אחרים? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

מכיון שהמחלה חזרה תוך כדי טיפול בלינפרזה , זה כנראה אומר שהסרטן פיתח עמידות לתרופה ולכן זה לא הגיוני וגם לא בסל התרופות לחזור לטיפול הזה. ומכיון שאין טיפול ברור וידוע הפיתרון באמת להשתתף במחקר רפואי שמציע פיתרון שאולי יעזור

הפט סיטי נקי ויש עליה במרקר . שאלה עבור חברה שנכנסה לסטרס עברה ניתוח לפני 4 חודשים + הקרנות . היום היתה הפרשה רצינית מהרקטום נראה רירי . הפעם האחרונה היתה חזרה של הסרטן , שיניוני לסרטן השחלה .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

CA-125 יכול לעלות גם במצבי דלקת כפי שייתכן שיש במקרה זה של דלקת במעי שיכולה להיות בעקבות הקרנות מומלץ להמתין ולחזור על בדיקת המרקר בעוד מספר שבועות

תודה מאד

06/01/2019 | 10:45 | מאת: דנה א.

עברתי ניתוח עקב גידול ברירית הרחם, והסתבר שהיתה גם גרורה באומנטום. קיבלתי כימותרפיה, ולמרות כאמור CT תקין, הרופאים ממליצים לי לקבל 3 טיפולי ברכיתרפיה. האם נחוץ? תופעות הלוואי נשמעות מפחידות מאד.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול העיקרי פרט לכריתת הרחם הוא הכמוטרפיה שניתנה בשל הגרורה באומנטום מטרת הברכיטרפיה לנרתיק להוריד את הסיכון לחזרת המחלה בנרתיק , זהו טיפול יחסית קל כמעט בלי תופעות לוואי ולא כפי שקראת שכנראה קשור לקרינה מלאה חיצונית לאגן

אמי מטופלת בסרטן שחלות חוזר. איננה נשאית brca וגבולית מבחינת פלטינום-חזרה אחרי חצי שנה. דוקסיל לא הואיל וכעת מסיימת טיפול קרבו גמזר בשישה סבבים.מרקר תקין פט בעוד חודש. איזה מעכב פארפ רלוונטי עבורה? לא נשאית.לא ברור אם עמידה או רגישה לפלטינום. תודה רבה

אין הוכחה ודאית שמעכב פארפ מסוים יעיל יותר מאחר. גם ללא נשאיות מומלץ בדיקת מוטציה בגידול עצמו ולכן אם אימך טרם עברה בדיקת מוטציה אז מומלץ מכיון שגם במקרים אלו צפויה תגובה למעכב פארפ. ולבסוף כל המחקרים האחרונים מראים שגם ללא נשאות וגם ללא מוטציה בגידול , עדיין תיתכן תגובה אך פחות טובהלטיפול

שלום רב. אמי מטופלת בסרטן שחלות חוזר. קרבופלטין וגמזר.פט סיטי אחרון ביוני חזה ושדיים נקי לחלוטין. לפני כחודש הרגישה גוש כואב באחד השדיים,לא קטן ומכאיב לה.נשלחה לממוגרפיה.מה הסיכוי שהסרטן שחלות התפשט לשד? סרטן שד כואב?? אודה לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

נדיר ביותר שסרטן שחלה יתפשט לשד ולרב גידול ממאיר בשד אינו מלווה בכאב

שלום, אני חן ואני בת 23 אני לא מגלחת למטה (את איבר המין), ולאחרונה כשמששתי למטה הרגשתי שיש לי משהו בולט באמצע (בין השפתיים), זה לא כואב, לא מגרד ולא מפריע לתפקוד, אז מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה הדגדגן בחוץ? זה קצת ארוך, זה בדיוק באמצע. אני קצת לחוצה, תודה רבה.

אין כל סיבה ללחץ , ייתכן שזה נורמלי ופשוט מומלץ לפנות לבדיקה

20/12/2018 | 11:51 | מאת: נטלי

רציתי לדעת מה תהליך הבדיקהאייך מתבצעת הבדיקה והאם זה כואב

לקריאה נוספת והעמקה

החלק העיקרי של הבדיקה הוא כמו בדיקה גניקולוגית רגילה תוך כדי הסתכלות באמצעי הגדלה שלעיתים כרוך באי נוחות אבל לא בכאבים. בחלק מהמקרים נדרש לבצע ביופסיה ואז ייתכנו כאבים נלוים אבל לא ברמה גבוהה

שלום וברכה, גיליתי לביתי בת ה 13 גוש בשר בסיום השפתיים לבין פי הטבעת. הגוש נראה כמו 2 אשכים קטנטנים מאוד של גבר. ביתי לא מוכנה להבדק וגם לא נותנת לצלם את המקום כמובן. אני מודאגת מאוד. אשמח לעזרה / ייעוץ.

לא נשמע לי מדאיג לפעמים כפלי עוא נראים כך אבל לצערי אין אפשרות לחוות דיעה ברורה ללא בדיקה למרות הבושה פני לרופא/ה נשים

שלום רב, לפני כשבוע ירד לי דם בעת קיום יחסי מין. בנוסף, אני מרגישה גולה קטנטנה (בגודל הדגדגן) בכניסה לנרתיק שכואבת במגע. מה משמעות הדבר? אודה לתשובתך המהירה

לצערי אין אפשרות לחוות דיעה ללא בדיקה פני לרופא/ה נשים

היי לפני שבוע גילו לי גוש באיזור הנרתיק צמוד לצוואר הרחם. עשיתי פט סיטי. אשמח לחוות דעתך המקצועית תודה. .

לקריאה נוספת והעמקה

אשמח לעזור תשלחי את תשובת פט סיטי ואם אפשר גם תשובה פתולוגית למייל alon_b@clalit.org.il

קיבלתי את המייל ששלחת ותשובת הסיטי-פט ששלחת לפי בדיקה זו נראה שיש אומנם גידול סרטני באיזור צוואר הרחם וכיפת הנרתיק וכפי הנראה ללא גרורות ועל מנת להחליט סופית גישה טיפולית מומלץ בדיקה גניקולוגית ו/או לשקול לבצע MRI של האגן

היי תודה על תגובתך. שאלה נוספת , הגילוי של המחלה היה בעקבות לחץ השתן. העיניין שעדיין יש לי אותה תחושה. האם זה יכול להיות קשור לגידול? עשיתי בדיקות שתן והם יצאו תקינות

עוד משהו איזה שלב המחלה נמצאת? ואיזה טיפולים מומלצים ?

לגבי התלונות של הלחץ במתן שתן ייתכן שיש קש, אבל כדאי שלול גם דלקת על ידי תרבית ולגבי שלב המחלה והטיפול אין לי מספיק נתונים, רצוי לשקול ביצוע MRI של האגן ואז להחליט אם הטיפול יהיה בניתוח או בקרינה

אמי עם סרטן שחלות חוזר מטופלת קרבופלטין +גמזר לאחר סבב אחד של שניהם וטיפול אחד של גמזר החל לה דימום וגינלי קל בניגוב. ממה זה יכול להיות  ומה צריך לעשות? תודה רבה. 

לקריאה נוספת והעמקה

בהנחה שנבדקה בדיקה גניקולוגית בטרם תחילת טיפול והדימום קל בלבד אז אין סיבה לדאגה אם דימום משמעותי מומלץ לפנות לבדיקה

29/11/2018 | 12:39 | מאת: יקיר

שלום סרטן מסוג ליומיוסרקומה שהחל ברחם(רחם וחצוצרות נכרתו בניתוח) ועם גרורות לריאות ולחוליה L3 .ני לאחר שישה קורסים של אדריאמצין+אולארה. בתוצאות הבדיקה ב9/18 (אחרי 3 קורסים) הייתה תגובה מדהימה של הטיפול והיו התכווציות משמעותיות בקשריות בשתי האונות של הריאות.השבוע בצעתי בדיקת pet c.t נוספת והייתי רוצה להבין עד כמה החמיר המצב.יש לי תור לאונקולוג רק בתחילת שבוע ואני מבקשת להבין עד אז עד כמה החמיר המצב ועל איזה טיפול היית ממליץ. תודה. צרפתי בקובץ את תוצאות הבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא התקבל קובץ ה PET-CT

27/11/2018 | 00:52 | מאת: אס

חולה בת 62- סרטן שחלות גרורתי מופשט בחלל הצפק . לפני כשנתיים וחצי עברה כריתה מירבית רחם טופלות אומנטום ולאחר מכן 15 טיפולי כימותרפיה דרך הוריד בטקסול, קרבופלטין,טקסוטר ,דוקסיל(קליילקס ) וביולוגיות-אבסטין ולינפראזה.  כיום, בשל חסימת מעי דק(*חלקית) בוצעה לפרוסקופיה להוצאת סטומה - אילואסטומיה.  תוך כדי נשלחה ביופסיה מכמה מקומות לאונקוטסט ופאונדיישן. וכמובן נצפו מספר גרורות כולן בחלל הצפק (*כבד נקי לגמרי). לפי מדד הניקוד crs נמצאו 18 שזה דיי הרבה.. . מלבד הממאירות,  החולה במצב טוב מבחינת פרופיל לבבי, תפקודי ריאות וכו.  שאלתי היא: 1. מהן ה'דרישות' להתאמת חולה זו לניתוח crs+הייפק?  ומהי המלצתך? 2. הגניקו-אונקולוגים ממליצים לחזור לכימותרפיה דרך הוריד.... בהתאם לתוצאות הפאונדיישן ואונקוטסט. והרי ידוע, שיש מיעוט כלי דם בחלל הצפק.... לכן מבקש לדעת האם זה לא מיותר? מדוע זה נראה להם כל כך טבעי לחזור על כימותרפיה שהקרצינומה לא מגיבה לה? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי את בודאי מבינה שהמחלה המתוארת שחזרה וכבר קיבלה מספר קווי טיפול והיא עדיין מתמידה בצורה נרחבת עד גדי צורך באילאוסטוציה, היא מאד בעיתית לטיפול עם סיכויי הצלחה לא גבוהים. הסיכוי שכירורגיה במצב שכזה כולל הייפק וכמוטרפיה תוך ציפקית תביא לשינוי משמעותי הוא לא גדול. לכן בהחלט הגיוני ההמלצה לתת טיפול מותאם לפח בדיקת הפאונדשיין

26/11/2018 | 09:36 | מאת: יפעת

בת 64. בבדיקה שיגרתית באולטרסאונד ויגינלי (שלא עשיתי שנתיים..) ראו: ציסטה בתוך השחלה הימנית בגודל 6.5 מ"מ צלול השאר תקין. מה זה אומר? המון תודה על המענה שאקבל.

לקריאה נוספת והעמקה

לציסטה צלולה וכל כך קטנה אין שום משמעות

שלום איני רופאה ואיני מתיימרת לתת כאן עצות רק אומר לך שאצלי סרטן הרחם התפתח מציסטה שהייתה ברחם ושבבדיקות שגרתיות מידי שנה נאמר לי שהציסטה אינה מקור לדאגה למרות שביקשתי להוציאה.אל תקחי סיכונים היום יש הליכים פשוטים להוצאת הציסטה דרך הוגינה או בליפרוסקופיה. לכי לקבל חוות דעת נוספת ותשאלי לגבי ההליכים האפשריים. בריאות ובשורות טובות

24/11/2018 | 10:09 | מאת: מיטל

שלום דר, במשך היומיים האחרונים אני חשה פתאום בדקירה חדה בשחלה הימנית..לא משהו ממושך אלה פעם ב חשה את הדקירה. האם יש קשר לדעתך להתקן מירנה(הותקן לפני שנתיים וחצי) בת 37 אם לארבעה.. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לחות דיעה ללא בדיקה + אולטרסאונד אבל ייתכן

18/11/2018 | 11:00 | מאת: סרטן הפות

בוקר טוב, מעונינת בחוות דעת על הטיפול הנדרש בת 79 בוולוה מימין ממצא כרוביתי שטחי כ-4 ס"מ לטרלי, אינו קרוב לרקטום או לשופכה לא נמושו בלוטות לימפה מוגדלות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב ראשון מומלץ ביופסיה מהממצא ובהתאם לתשובה לשקול גישה טיפולית

17/11/2018 | 18:56 | מאת: אוהבת מאוד

אמי בהישנות סרטן השחלות הנוראי. קו שני דוקסיל הופסק באמצע. מרקרים עלו.פטסיטי בהחמרה-נוזל בריאה גרורות בבלוטות בחלל הבטן בשער הכבד ובצואר. כל הגרורות קטנות יחסית מתחת ל1.5 סנטימטרים. 1.הטיפול הוחלף לקרבו גמזר-מה הסיכוי שהקרבו יעזור לה כמו שעזר בסבוב הראשון?(עזר חלקי כי אומנם הפט היה נקי אבל הניתוח לא בנקיון מלא ולכן החליפו טקסול בגמזר והיא קבלה תשעה טיפולים!!!!)ז? 2.יש לאמא בחילות קשות.גם בטיפול וגם לפניו ואחריו. ממה זה יכול לנבוע? 3.האם יש סיכוי להגיע לניקיון מלא גם במצב הנתון ולאחר הישנות מהירה של תוך חצי שנה?  4.ושאלה הכי מטופשת. מה עושים עם המצב רוח הירוד החששות ולעיתים חוסר הרצון להלחם? איך אפשר לעזור לה, 

לקריאה נוספת והעמקה

1. לצערי לרב הטיפול בקו שני יעיל פחות מהראשון, אבל בכל זאת יש סיכוי שיעבוד 2. כמוטרפיה גורמת לבחילות לעיתים קשות אבל יש תרופות יעילות לטיפול מונע 3. ושוב לצערי בחזרה מהירה של המחלה הסיכוי לרמיסיה (ניקיון) מלאה פחות טוב מבטיפול ראשוני 4. דוקא זו השאלה החשובה ביותר ומאד מומלץ לפנות ליעןץ איך לטפל בדיכאון וחרדה של אימך ואולי גם של בני המשפחה הקרובים

16/11/2018 | 18:19 | מאת: מקסים

אימי חולת סרטן קרצינומה במשך 10 חודשים מאז הגילוי, עברה 21 הקרנות + 5 טיפולים כימוטרפיים בווריד + תרופת מחקר (אשר לפי CT לא עזרה והמצב רק החמיר) כרגע היא נוטלת CAPECITABINE 500 X 6 ביום לאחר בדיקת דם תוצאות המרקר הן: CA-125: 22.4 U/ml CA-19.9: 7.9 U/ml CEA: 3.1 ng/ml מה המרקר הנ''ל אומר על המחלה? אשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות של שני הסמנים תקינים והשלישי מעט גבוה אבל די תקין. ערכים אלו כשלעצמם לא אומרים שום דבר על מצב המחלה אלא ביחד עם תוצאות בדיקות הדמיה וערכים קודמים של סמנים

15/11/2018 | 20:46 | מאת: סיוון

שלום בת 39. 3 לידות. בבדיקה נראתה שחלה ימין טיפה מוגדלת. רחם שרירני. לא נוטלת גלולות שנה וחצי. בדיקת CA125=40.8 ויש ליקוציטים בשתן. האם יש לי ... ? מודאגת לא רוצה למות

לקריאה נוספת והעמקה

CA-125 בערך של 40 זה רק קצת מעל לנורמלי ועולה בהרבה מצבים כמו רחם שרירני בסרטן שחלה בדרך כלל נראית עליה לערכים של אלפים אז ודאי שאין סיבה לדאגה

לאחרונה גילתי שיש לי גולה בפות,כמו כן שפיחות וגרד. אני בטיפולי בפוריות.(לא יודעת עם יש קשר) חוששת שמדובר בסרטן הפות אני בת 41. מה דעתך?????? לחוצה מאוד!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

סיכון אפסי לסרטן פני לבדיקה ויודאו שזה תקין

08/11/2018 | 16:47 | מאת: מיכאלה

שלום רב. אחותי בת37 הישנות סרטן שחלות לאחר שנה וחצי של רימסיה. חזרת המחלה בלולאת המעי בבלוטות ובמעט תפליט פלוארי בריאה הימנית. מה משמעות החזרה? האם ניתן להתנקות ממחלה זאת שוב באמצעות כימותרפיה? האם משמעות תפחיט פלוארי היא שלא ניתן יהיה להתרפא באמצעות כימותרפיה ? הרופא רגוע יחסית ומחזיר אותה לקרבו טקסול.אני בחרדה

לקריאה נוספת והעמקה

מכיון שעבר יחסית הרבה זמן של רמיסיה יש סיכוי טוב של תגובה טובה והעלמות המחלה עם טיפול חוזר, אבל קרוב לודאי שיהיה מקום להוסיף תרופה נוספת ביולוגית לאחר הטיפול לאור גיל כל כך צעיר האם עברה ברור ויעוץ גנטי

08/11/2018 | 13:03 | מאת: רוני

אובחנתי עם cin2 ועברתי קוניזציה. תשובת הקוניזציה:. transformation zone with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia changes consistent with hpv cytophatic effect fragments of endocervical epithelium with no pathologic change 6 חודשים לאחר מכן בדיקת pap smear הראתה שאין אף זן של פפילומה אולם נכתב Transformation zone component present (endocervical/metaplastic cells). Atypical squamous cells of undetermined significance מה אפשר להבין מזה? מה הטיפול המומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

המשמעות שהטיפול שעברת היה יעיל וכעת כשאין עדות לקיום של וירוס ה HPV הסיכון של חזרה קטן ביותר , אבל צריך המשך מעקב

05/11/2018 | 21:55 | מאת: נור

אם באותו pet ct של מי שאובחנה כחולת סרטן צוואר הרחם על סמך ביופסיה וpet ct זה, התגלתה גם קליטה מוגברת באורופארינקס ובנזופארינקס וקליטה גבוהה suvmax 7.2 בבלוטת לימפה בשרשרת ג׳וגולרית מוגדלת 1 ס״מ זה יכול להיות שני סרטנים ביחד שנגרמים מאותו וירוס פפילומה hpv שכמובן מהווה סיבה עיקרית לסרטן צוואר הרחם ? אם הוירוס הזה גרם לסרטן בצוואר הרחם יכול להיות לגרום בו זמנית לסרטן אחר באורופארינקס? יש לציין שלפי בדיקת הpet ct הסרטן מקומי בצוואר הרחם ויש קליטה באורופארינקס ובנזופארינקס ובבלוטת לימפה 1 ס״מ חוץ מזה אים קליטות פתולוגיות במקומות אחרים בגוף

לקריאה נוספת והעמקה

,תאורטית יכול להיות שני סוגי סרטן בו זמנית אבל זה מאד מאד נדיר ולא סביר וחשוב לברר מה משמעות הקליטה בלע ובבלוטה - לפעמים זה יכול להיות דלקת

רופאת נשים הודיעה לי היום שלאחר קבלת תוצאות בדיקת פאפ אני בטייפינג סיכון לזן 31 והיא אמרה שנמצאו 3 נוגדנים והפנתה אותי לבדיקת קולפוסקופיה. יצוין כי גם לפני כשנה עברתי בדיקת פאפ והתקבלה תוצאה ASUS ואז עברתי בדיקת קולפו שהייתה תקינה, מחר קבועה לי בדיקת קולפ' אבל אני רוצה לדעת מה משמעות התוצאות?? האם יש לי את נגיף הפפילומה? האם זה בסיכון לוירוס? מה המשמעות?? אודה לעזרתך תודה מראש ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

זן 31 הוא זן של וירוס הפפילומה שיכול לגרום שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם ולכן מומלץ קולפוסקופיה לברר האם את רק נשאית של הוירוס או שיש שינויים שדורשים טיפול

03/11/2018 | 13:47 | מאת: האוהבת

שבת שלום פרופסור בן אריה. אמי חולה בסרטן שחלות שלב3c . סבב ראשון 9 טיפול קרבו וטקסול באמצע ניתוח. נקיון 95 אחוז אחרי ניתוח פט לכאורה נקי. אווסטין כשימור לאחר ארבעה חודשים עלייה מתונה של המרקרים ולאחר חצי שנהמהגדרת נסיגת המחלה חזרה בעיקר בבלוטות על פי המרקרים ובעקבותיהם פט סיטי.  בגלל החזרה המהירה ובעצם אי נקיון מלא למרות כמות טיפולים גבוהה העדיפו לעבור לדוקסיל.ארבעה טיפולים מרקר עלה בפטסיטי החמרתהמחלה גדילהשל כל הגושים והבלוטות ב-70 אחוזים(ארבעה חודשים אחרי פט קודם) והתפשטות בפריטונאום ובבית החזה.  1.מה האפשרויות הטיפוליןת?עדיף לחזור לקרבו טקסול שעזר אבלבודאות לא מנקה או לחזור לאפשרויות אחרותקרבו עםגמזר.טופוטקאן ?יש עוד טיפולים? היא לא נשאית. 2. האם הביולוגי כמו נירפאריב רלוונטי בשלב זה או רק כימותרפיה? 3. איזה טיפולי אימונתרפיה רלוונטיים בשלב זה?  אודה מאוד לתשובתךועזרתך 

לקריאה נוספת והעמקה

לאור החזרה היחסית מהירה וחוסר תגובה לדוקסיל נראה הגיוני לנסות גמזר עם פלטינום לנירפריב ודומיו פוטנציאל לעבוד גם לא בנשאיות, אבל בנתיים לא בסל ואפשר להתיעץ עם האונקולוג המטפל האם מתאים למחקר או לרכוש דרך ביטוח אם יש וכך גם לגבי אימונותרפיה

להלן חלק מתוצאות בדיקת הפט סי טי (לגבי שאר התוצאות הכל מובן) למי שאובחנה כחולת סרטן צוואר רחם , מדובר במחלה שממוקמת רק בצוואר הרחם . תוצאות פט סי טי : ראש - צוואר קליטה מוגברת מודגמת באורו - פארינגס עם אי סימטריה מסוימת ב ct ( אין לשלול שמדובר בתהליך דלקתי ) לקורלציה קלינית קליטה גבוהה 7.2 Suv max מודגמת בבלוטת לימפה מוגדלת עד 1 ס״מ בשרשרת הגיוגולרית הפנימית משמאל , מספר בלוטות לימפה בתחנות שונות של צוואר משמאל קטנות וללא קליטה פתולוגית,לקורלציה עם US . בבדיקת אאג פה ולוע תקינים , צוואר נקי לא נמושו גושים , ואין שום כאב לכן אין כיוון אפילו איפה זה בצוואר . נקבע לי תור לבדיקת סיב אופטי FO . 1)האם יש חשד לממאירות גם בבלוטה או שזה תהליך דלקתי? 2) האם בתהליך דלקתי או זיהומי יכולה דרגת הקליטה להגיע ל 7.2 Suv max ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ייתכן שזהו תהליך דלקתי אבל בהמשך לבדיקה עם הסיב האופטי ייתכן שיהיה צורך לבצע ביופסיה מבלוטת הלימפה על מנת לודא מה סיבת הקליטה הגבוהה

24/10/2018 | 11:36 | מאת: מוריה

שלום פרופסור בן אריה אמי מאובחנת סרטן שחלה דרגה 3c/4 מפברואר 2017 סיימה קו ראשון של כימו+ניתוח+כימו ב 1.8.17. אינה נשאית של brca. ובדוח הפתולוגי של הניתוח לא היה שארית גידול הרופא.סיימה את הטיפולים עם סי טי נקי ומרקר 5. הרופא המליץ לה להכנס לאחר הטיפולים למחקר פרימה כפול סמיות של ניראפאריב ולא הציע לנו כלל אווסטין בקו הראשון שלהבנתי נשים רבות גם ללא שארית גידול מקבלות בכל זאת. ידענו זאת רק בדיעבד לאחר שהתחלנו המחקר באוגוסט השנה המחלה חזרה ועכשיו היא החלה בקו שני של קרבו וגמזר. אני רוצה שהיא תקבל אןןסטין אך הרופא אמר כי זה לא בסל למקרה שלנה כיוון והיא רגישה לפלטינום אמי נמצאת בקופח כללית ובהתוויה שלהם רשום שאווסטין ניתן גם לסרטן שחלה חוזר הרגיש לפלטינום כל עוד לא נעשה בו שימוש קודם.אך באתר של סל הבריאות רשום שאין זכאות כזו ולכן זה מאוד מבלבל השאלות שלי הן: 1.שמעתי על לא מעט שמקבלות אווסטין בקו ראשון ללא שארית גידול? מה הקריטריון לכך ? 2.האם עכשיו בקו שני היא זכאית או לא לפי הידע שלך? ואם לא זכאית מה התהליך לקבלת אישור חריג כי הבנתי שגם זה קורה לא מעט אמי ללא ביטוח פרטי לצערי תודה ומחכה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

1. בישראל בניגוד לארצות אחרות בעולם אומנם אווסטין לא בסל למי שבסיום הניתוח לא הייתה שארית מחלה ולכן היתה סיבה מצוינת להכלילה במחקר פרימה 2. גם כעת בניגוד לארצות אחרות אווסטין אינו בסל בקו שני לכן הדרך לקבל את זה מחוץ לסל היא דרך חברות ביטוח או מה באישור חריג של "טיפול חמלה" או אחר והאונקולוג המטפל צריך להגיש בקשה, כמו כן מומלץ לנסות לבדוק האם במחקר פרימה קיבלה תרופה או פלצבו ואם לא קיבלה לנסות לקבל תרופה דומה מחוץ לסל

19/10/2018 | 15:59 | מאת: מעיין

שלום רב אחותי בת 56 הישנות לאחר שלושה חודשים של סרטן שחלות.מטופלת בדוקסלין.מרקרים קצת עלו אבל היא מרגישה מאוד רע. סובלת מכאבי בטן חזקים מאוד כל הזמן ברמות כאב שונות.חדלה ללכת לעבודה. ישנה כל הזמן.מתלוננת ומדוכאת.אנחנו אחרי טיפול חמישי.עושים פטסיטי אחרי שישי.אני מאוד חוששת.כואב לה האישיות שונה. לחוצה ודואגת לה מאוד. הכאבים יכולים לנבוע מהמחלה? יש סיכוי שסרטן שחלות התפשט למוח או למערכת עצבים?אובדת עצות

לקריאה נוספת והעמקה

מאד נדיר שסרטן שחלות ישלח גרורות למח או מערכת העצבים אבל כאב קשה לא מטופל מספיק טוב בהחלט יכול לגרום לסבל רב עד כדי שינויי מצב רוח ואישיות. מאחל שתוצאות הפט סיטי יהיו מעודדות, אבל ללא ספק היא צריכה בדחיפות התאמה ושינוי בטיפול בכאב והטיפול התומך שהיא מקבלת בהצלחה

17/10/2018 | 21:11 | מאת: לחוצה

שלום וברכה! בעלי עבר לפני כ3 חודשים ניתוח לכריתת מעי גס תת שלימה כתוצאה מגידול במעי. כיום מקבל קפציטבין פעמיים ביום (סך הכל 7 כדורים). אומנם לא הונחנו להימנע מהריון אך בפועל עשינו זאת. היום גיליתי שאני בהריון. האם קיימת סכנה לעובר? האם קיימת סכנה להריון בנסיבות הנ''ל? אשמח לתשובה בנושא. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

כמוטרפיה יכולה לפגוע באיכות הזרע, אבל תא הזרע שממנו נוצר ההריון נוצר 3 חודשים בטרם ההפריה, ז"א שלפי תארוך עוד בטרם החל הטיפול הכמוטרפי ולכן אם ההריון מתפתח בצורה תקינה ותעברי את כל בדיקות הסקר שיראו הריון תקין אז יש סיכוי מצוין שהילוד יהיה בריא

בת 57 אל וסת מגיל 52 התחילה לדמם לפני כמה חודשים כמויות קטנות , לפני חודש היה לה דימום חריג , בבדיקת צוואר רחם חשוד קושי בזיהוי אופטימלי עקב דימום , בוצעה ביופסיה משפה אחורית , ניסיון פיפל לא הצליח , פות ונרתיק תקינים, רחם בגודל תקין , בחלק הפנימי של הצוואר גידול נקשה עם רקמה מתפוררת בקוטר כ-4 ס״מ , רושם של פרמטריום תפוסים ציסטוסקופיה ללא עדות לגידול , PR ללא ממצא חריג , נסיון הסטרוסקופיה לא ניתן לעבור עם הסטרוסקופ לחלל הרחם , בוצעה ביופסיה מצוואר הרחם, אנדוצרביקס, לסיכום חשד לממאירות של צוואר הרחם . CA-125 , CA-15-3 , CA-19-9 , CEA הכל תקין ובטווח הנורמה , HB=13 , בדיקות דם תפקודי כליות וכבד תקינות , בדיקת C.T אגן בטן חזה תקינה , בדיקה גופנית גם תקינה תשובת ביופסיה : ביופסיה משפה אזורית צוואר רחם חשוד תאור מאקרוסקופי : קטעי רקמה אפורה חומה בלתי סדירה בנפח כולל 0.5 סמ״ק , הקטע הגדול בגודל 5*58*13 מ״מ. תאור מיקרוסקופי : קטעי רירית צוואר הרחם המראים EXTENSIVE CIN 3 WITH FOCI OF SQUAMOUS CELL CARCINOMA . AT LEAST MICROINVASIVE . הגידול מגיע לגבול הדגימה לכן לא ניתן לקבוע עומק החדירה (לפחות 3 מ״מ) לא נמצאו תאי הגידול בכלי הדם / כלי לימפה . אבחנה : T8300002 UTERINE CERVIX P1140001 BIOPSY . NOS M8069000 SQUAMOUS CELL CARCINOMA . AT LEAST MICROINVASIVE . בדיקת pet ct תבוצע השבוע הבא . 1) איזה שלב סרטן זה ? 2) יש סיכוי שב- pet תתגלה התפשטות אם ב CT רגיל לא ראו התפשטות או גרורות? 3) מה הטיפול המתאים בנסיבות האלה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בנתיים קשה לקבוע את שלה המחלה אם כי נראה שזוהי מחלה מקומית לאחר השלמת בדיקת ה CT-PET יהיה צורך בהתאם לתוצאות לשקול האם צריך ביופסיה רחבה יותר על מנת לקבל תשובה ברורה יותר מה שלב המחלה ולפי זה איזה טיפול מומלץ

אם בc.t רגיל בטן חזה אגן שעשתה לפני שנקבע לה תור pet c.t מצאו שאין התפשטות זה יהיה גם כך ב pet c.t? לגבי הממצא שהפרמטריום תפוסים זה גם יכול להיות בשלב התחלתי של המחלה ? האם יש אפשרות לניתוח בלי טיפולים במקרה כזה?

10/10/2018 | 15:35 | מאת: נועה

שלום, עברתי גרידה בשבוע 9 אחרי שלא היה דופק לעובר, בפתולוגיה התברר שהיה הריון מולארי חלקי. עשיתי בדיקת בטא 3 שבועות אחרי הגרידה ויצא בטא 53. שאלתי: האם נורמלי? מתי אמור להתאפס? כמה זמן לחכות לפני בדיקת דם הבאה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

זהו ערך נורמלי מומלץ בדיקה פעם בשבוע וצריך לראות ירידה הדרגתית בין בדיקה לבדיקה , של כ10-20% יכול לקחת אף חודשיים או שלשה עד שיגיע לאפס

21/10/2018 | 17:55 | מאת: נועה

תודה רבה על תשובתך, כרגע אני שבועיים אחרי (5 שבועות אחרי גרידה), בטא היום יצאה 7. שאלתי: האם יכול להתקיים ביוץ או רק אחרי איפוס מלא? תודה מראש

08/10/2018 | 21:01 | מאת: שמרית

שלום רב, בשבוע חמש להריוני הנוכחי ערכי הבטא בבדיקת הדם יצאו 108000. באולטרסאטנד שבוע 8 נצפה עובר עם דופק. לאחר מספר ימים החל אצלי דימום ובבדיקת אולטרסאונד נמצאו ציסטות ברחם. הדימום פסק ולאחר שבועיים הגעתי לביקורת. הרופא טען שלא חושב שמדובר בהריון מולארי. העבור מתפתח בהתאם לשבוע. אמר לי להמתין לשקיפות העורפית. בבדיקת בטא חוזרת הערך היה 208000 (שבוע 10) שאלתי, האם לא ניתן להבחין כבר בשבוע 10 האם מדובר בהריון מולארי?האם אין איזשהו מופע מיוחד? או האם מופע השליה ברור יותר ולכן ביקש שאמתין? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

כל עוד יש דופק לעובר והוא מתפתח בצורה תקינה, קשה לאבחן במצב מאד נדיר של הריון מולארי ערךשל בטה כ 200000 יכול להיות גם בהריון נורמלי

07/10/2018 | 09:34 | מאת: מירי

קיבלתי תשובה של ביאופסיה endometrium showing non cyclic glands, some of the, with cystic and hyperplastic changes. no atypes seen. האם זה תקין ?

התשובה תקינה אבל צריך להבין את המשמעות בהקשר לסיבה שבוצעה

01/10/2018 | 21:32 | מאת: האוהבת הכי

שלום רב לפרופסור בן אריה תודה עלהמענה והעזרה. כתבתי מספר פעמים על אמי ואשאל שאלה שברור לי שאין תשובה ברורה עליה. הישנות סרטן שחלותאחרי חצי שנה.עברו מטקסול קרבו לדוקסיל.התחלנו לפני טיפול עם מרקר 220 אחרי טיפול אחד 835 אחרי טיפול שני 810 מחר בדיקה אחרי טיפול שלישי. 1.אם הטיפול לא עוזר מה צפוי לראות אם הטיפול עוזר מה צפוי לראות. ריאלי לצפות למרקרים נורמטיביים כמו שהיהבסבב הקודם?יודעת שאין תשובות ברורות לשאלהאך אשמח להכוונה/הכנה. 2.האם יש מקרים אחרי חזרה שמגיעים לרמסיה? האם יש מצבים שהרמסיה ארוכה מהסבב הראשוו. אתה עושה עבודת קודש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מ810 ל970. מה המלצתך לעשות? האם יש טעם בטיפול רביעי בשבוע הבא או לעשות פטסיטי כעת? האם לחזור לקרבו טקסול שעבדו פעם קודמת אבל המחלה חזרה אחרי חצי שנה או שיש חלופות אחרות? אודה לעצתך        

יש מקרים של רמיסיה אחרי חזרה אבל היא לרב קצרה מההפוגה הראשונה אם הסמן ממשיך לעלות לאחר 3 קורסים , רצוי לשקול הדמיה כפט-סיטי על מנת לראות אם יש טעם להמשיך בדוקסיל בהצלחה

24/09/2018 | 20:24 | מאת: רונית

לפני כארבעה ימים הבחנתי בגולה בתוך הפות. עם הזמן זה התחיל להתנפח לי ואין שוויון בין הפות. חשוב לי לציין שבעבר זה קרה והגולה ירדה מעצמה. מה עליי לעשות והאם יש טיפול ביתי שאפשר לעשות מבלי להגיע לרופא?

אם הממצא מתמיד אין ברירה אלא להיבדק

כבר שבוע עם נפח וגולה שגדלה בצד שמאל של שפת הנרתיק הייתי אצל הרופא אמרה שיום יומיים יעבור והגולה רק גדלה במשך השבוע כואב ממש לא מצליחה לשבת מה זה אומר????

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן וצריך לבצע ניקוז של הממצא אם מאד כואב מומלץ לפנות למיון נשים