פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
6752 הודעות
4480 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

22/06/2019 | 21:44 | מאת: אנונימי

אני בת 13 והבחנתי בגוש בפות בשפתיים החיצוניות, חשבתי שזה משהו שניתן לפוצץ אותו אז ניסיתי לפוצץ ולא הצלחתי ופצעתי את עצמי, אני לא יודעת מה לעשותזה לא כאב לפני כן ואני מתביישת ללכת להבדק... מה נראה לך שזה?

שלום פרופסור בן אריה אז ככה גילו ליsin 1עשו קוניזציה ללא מעורבות שולייםב2013. 03/2017-sin דרגה 2 עשו שוב קוניזציה 08/2017קולוסקופיה-sin 1 01/2018pap with ascus susp cin2-3 10/2018-pap with ascus susp lsil ןאחרון חביב 04/2019ביופסיה מיצוואר הרחם שעה 6 תוצאה= cin-1-focal PAP תקין ECC תקין לאור כל הסטורית הנל מה אתה ממליץ לעשות הוירוס כל הזמן חוזר מתי זה יכול להיות מסוכן שיכול להגיע לסרטן? והאים צריך לעשות HPV TAIPING? אוו להמשיך במעקב צמוד? אודה לך על תשובה מפורטת

16/06/2019 | 19:50 | מאת: עליזה

הצקדמות מחלה בבלוטות לימפה מעל ומתחת לסרעפת ( יש בלוטה כף משמאל) סרטן שחלות מנאי 2013 נתוח פלוס קרבו ןטקסול לאחר אוסטין וטקסול שבועי ופעמים הקרנה אודה לך על המלצנ תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2019 | 19:53 | מאת: התלבטות בין גמזר לאולפריב

שכחתי להוסיף אולפריב של המחקר

השאלה לא לגמרי ברורה גמזר לרב ניתן יחד עם פלטינום האם מועמדת למחקר עם olaparib או שקיבלת olaparib במסגרת מחקר בעבר

17/06/2019 | 17:17 | מאת: המשך לשאלה התלבטות בין כימו למחקר אולפריב

אני מתלבטת בין מחקר אולפריב לבין טיפול כימי כמזר. לא קיבלתי עדיין פשוט חיכתי כמה חוגשים שהגוש יהיה מתאים למחקר ועשיתי פעמים סיטי ולא התאים הגוש לפי המספר שרוצים והמרקר טיפס גבוה מאוד ובצעתי פט סיטי והתשובות כבר כתבתי לך תודה מבקשת לדעת מה הכי יועיל לי כרגע אולפריב או כימו גמזר

11/06/2019 | 23:22 | מאת: שירה

שלום, היום קבלתי תשובת סי טי בטן אגן, ונראה כי יתכן ויש לי סרטן השחלה עם פיזור משני בצפק. בימים הקרובים אעבור ביופסיה. מה הפרוגנטוזה במצב כזה, והאם יש למצב הזה תרופות ברפואה אישית מותאמת תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לקבוע תחזית ללא הכרה מעמיקה יותר של ממצאי בדיקה , בדיקת סיטי וכמובן גם תשובה פתולוגית מדובר במחלה לא קלה אך יש הרבה טיפולים יעילים ובכלל זה טיפולים ביולוגים ומותאמים אישית

11/06/2019 | 18:44 | מאת: מירב

סרטן שחלות . ללא נשאות מקבלת כימותרפיה פעם שניה כימו אחרון היה קרבו טקסול לפני שנתיים כעת מטופלת בקרבו וגמזר בנתיים אין אישור לאוובסטין היות ואני לא נשאית במידה ויהיה אישור? עדיף לקבל מעכשיו? או בסיום הטיפולי כימו? וזה נכון שתופעת לוואי של אווסטין עלולה להיות ארוע מוחי?

09/06/2019 | 10:51 | מאת: רונית

בת 47. בשל נפיחות בבטן ועצירות עשיתי us. הרופא רשם שחלה עם החזר עגול סולידי 18 ממ והחזר נוזלי לא צלול 14 ממ ללא זרימות דם. מעט נוזל באגן. מה דעתך? סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע מדאיג אבל בהחלו מומלץ המשך מעקב ובהתאם לממצאים לשקול המשך

08/06/2019 | 10:10 | מאת: אביגיל

שלום וברכה. סרטן שחלות קו 3 מטופלת בכימו קרבו וגמזר. ספירה נמוכה כולל טסיןת נמוך.. יעיל ואפשרי להוסיף b12 בטבליות מציצה וויטמין c בטבליות?

לקריאה נוספת והעמקה

כן אפשרי

07/06/2019 | 15:10 | מאת: האחת העצובה

  שאלה קשה מאוד.אמי נפטרה מסרטן שחלות .צפק ראשוני.  וחייבת לשאול הואיל ואני לא מצליחה לישון בלילה 1.בשעות לפני מותה לא יכלה לנשום טוב ודיברה כאילו יש  לה רוק בפה.למה זה קורה? לא היה לה נוזלים בריאה או משהו כזה.(גרורות באגן.בבטן.בלוטות ולאחרונה בשער הכבד ובכבד). 2. לבקשתה של אמא קיבלה מורפיום-4 מנות ואז נפטרה.האם המורפיום גורם למוות או מזרז מוות?ללא מורפיום היתה נפטרת?  3.מה משך ההשרדות  בסרטן צפק ראשוני?

לקריאה נוספת והעמקה

ממוצע ההשרדות הוא בערך 5 שנים וזה אומר שלצערנו חלק נפטרות קודם לכן וחלק שורדות יותר. אין כל מקום לחשש שהמורפיום הוא שגרם למותה של אימך שהיה מתרחש בכל מקרה. המורפיןם פשוט עזר לה לעבור את הרגעים האחרונים בשלווה גדולה יותר וללא כאבים

05/06/2019 | 16:02 | מאת: מוריה

שלום פרופסור בן אריה אמי כבר עברה שני קווי כימו ( הראשון קרבו טקסול ושני קרבו גמזר , כרגע המחלה הצטמצמה אך עדיין פעילה ) הרופא המליץ על בדיקת MMR , האם כדאי לקחת ביופסיה חדשה שלאחר הטיפולים או להשתמש בישנה , שכן הבנתי כי לאחר כימו נוצרות מוטציות חדשות )הרופא המטפל אומר שאין הבדל גדול בין שתיהן , אשמח לשמוע את דעתך בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

אין לכך תשובה חד משמעית וזה גם תלוי בנגישות ללקיחת ביופסיה חדשה במידה וזה פשוט וקל ייתכן ויש לזה ערך מוסף

02/06/2019 | 10:54 | מאת: מוריה

שלום דר ביינר אמי כבר שנתיים וקצת מאז גילוי הסרטן , אנחנו עם חזרת מחלה לאחר סיום פרוטוקול קו שני , בפט סיטי שלאחר הפרוטוקול יש עדיין שארית מחלה , אני שוקלת מאוד ברצינות לסוע עם אמי לאחד המומחים בארצות הברית כדי לשמוע על מחקרים ודרכי טיפול חדשניים שאולי לא מבצעים בארץ עדיין. האם תוכל להמליץ על מומחה בעל שם עולמי לסרטן השחלות ( High grade serous ) בארצות הברית או במקום אחר בחול ?

שלום דר. הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקת דם הורמנליות . קיבלתי מחזור ביום שני בערב (יום שני לפי דעתי לא נחשב היה דימום אחד) המחזור ממש התחיל מיום שלישי זאת אומרת שהייתי צריכה לעשות את בדיקת הדם ביום שישי ואני עשיתי ביום חמישי היום זאת אומרת שבגדול היה לי יום איד שלם של מחזור כי ביום חמישי עשיתי על הבוקר והתשובות קצת מלחיצות אותי . אני בת 27 וחצי יש לי ציסטה קטנה ממש ליד השיחה להלן התשובות ESTRADIOL (E-2 -233 pmol/L Lh- 5.70 IU/L Fsh- 4.20 IU/ PROLACTIN-576.3 mIU/L ANDROSTENEDIONE- 4.21 nmol/L הנה הערכי ייחוס ; הערות לבדיקות ESTRADIOL (E-2) Midcycle 130 - 2095 Follicular phase 71.6-529 Males ND-146.1 Postmenopausal ND - 118.2 Luteal phase 205-786 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 Postmenopausal 15.9-54.0 pregnant 0.1-1.5 luteal phase 0.5-16.9 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 Postmenopausal 23.0-116.3 pregnant 0.3 luteal phase 1.5-9.1 PROLACTIN Nonpregnant 59-619 Postmenopausal 38-430 pregnant 206-4420 ANDROSTENEDIONE ערכה חדשה החל מ 18.4.19 Males: 1.75-12.22 Premeno Females: 1.3-13.2 Postmeno Females: 0.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות ההורמנליות תקינות

22/05/2019 | 20:59 | מאת: ברקנית

שלום רב! אשמח לסיוע, עד שאגיע לר.נשים בעוד כשבועיים. בעקבות כאבים בבטן ובבית החזה החלטתי בהמלצה של רופא לעשות בדיקת פט. מכיון שכאבי הבטן חזה הם תקופה של 4 שנים- החלטנו "ללכת על זה". אשמח לדעתך כמובן באספקט הגניקולוגי. מעתיקה את תוצאות הבדיקה: פרטי בדיקה בדיקה של אזור צואר, חזה, בטן ואגן מיליקירי 12.94 :מוזרקת כמות, F-18 FDG :האיזוטופ רמת הגלוקוז בדם בזמן ההזרקה: 98 מ"ג/ד"ל ניתן חומר ניגוד דרך הוריד ובשתייה הבדיקה החלה 55 דקות לאחר הזרקת החומר סיבת הפניה בירור כאבי בטן, חשד לתהליך דלקתי. תוצאות הבדיקה _____ צוואר: קליטה מוגברת בנזו- ובאורופרינקס משני הצדדים - דלקתי. אין עדות ללימפאדנופתיה צווארית. איברי הצוואר שמורים. בית החזה: אין לראות קליטה פתולוגית. אין לראות לימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. שארית קטנה של תימוס במיצר קדמי עליון. בקע היאטלי קטן. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. ריאות: אין לראות קליטה פתולוגית. מספר קשריות קטנות, רובן סובפלאורליות עד כ- 4.0 ס"מ בשתי הריאות, ללא קליטה. בטן ואגן: קליטה מוקדית באספקט אחורי של השחלה השמאלית - יתכן פיזיאולוגית. בחלק קידמי של השחלה נראים שני מבנים ציסטיים באורך עד כ- 1.2 ס"מ, ללא קליטה. רחם מעט מוגדל. קליטה מוגברת בתוכן היפודנסי בחללו. מציעים קורלציה עם בדיקה גינקולוגית. אין קליטות פתולוגיות ביתר בטן ואגן. כבד מוגדל עד כ- 7.18 ס"מ, ספלנומגליה גבולית כ- 6.13 ס"מ, ללא נגעים פוקליים או קליטה פתולוגית. לבלב, אדרנלים וכליות ללא עדות לממצא פתולוגי. אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטוניאלית, מזנטאריאלית או אגנית. שלד, שריר ורקמה רכה: אין לראות קליטה פתולוגית. אין עדות לנגעים פתולוגיים בשלד. סיכום __ אין בבדיקת PET עדות ברורה לתהליך זיהומי/דלקתי או שאתי. קליטה מוגברת בשחלה השמאלית ובחלל הרחם - פיזיאולוגית ככל הנראה. לשקול קורלציה עם בדיקה גינקולוגית. קשריות קטנות בפריפריה של שתי הריאות, ללא קליטה - לא ספציפיות, לשקול המשך מעקב. ממצאים נוספים - ראה גוף התשובה. אשמח לדעתך, רוב תודות. ברקנית.

לקריאה נוספת והעמקה

ךא כתבת מה גילך אם את עדיין בגיל צעיר מ 50 שהשחלות פעילת והוסת סדיר קרוב לודאי שהממצאים שתוארו חסרי משמעות בכל מקרה כפי שהומלץ רצוי לבצע אם לא ביצעת אולטרסאונד וגינלי של הרחם והשחלות

אני בת 37. יש לי 2 ילדים , הקטן בן 7..

07/05/2019 | 23:28 | מאת: אביגיל

סרטן שחלות ונוזל בבטן שלום. סרטן שחלות מלפני 4 שנים. לפני שנה חזרת מחלה בגידול יחיד צמוד למעי. ניתוח ו 26 הקרנות לאגן. פט לפני כמה חודשים תקין. הקרנות הסתיימו לפני 9 חודשים. באולטרסאונד וגנלי כתוב מעט נוזל בטני לא צלול. ממצא כזה בדרך כלל מבשר על גרורות? והאם עלול להיות כתוצאה מההקרנות?

לקריאה נוספת והעמקה

מעט נוזל יכול להיות מישני לדלקת ,מחלה שחזרה או משהו חסר משמעות בשלב ראשון לרב מומלץ לעקוב

האם יכול להיות במצב של סרטן שחלות מתקדם בעת התייבשות ניתנו 2 ליטר נוזלים בוריד לאחר כמה שעות בסיטי הודגם הידרונפרוזיס ניכר(לא היה בפטסיטי חודש לפני) באחת הכליות האם יכול להיות בגלל מתן הנוזלים

לקריאה נוספת והעמקה

מתן נוזלים לא עושה הידרונפרוזיס, מומלץ לחפש סיבה אחרת ואם חמור לטפל במצב ללא קשר לסיבה

26/04/2019 | 11:40 | מאת: מודאגת מאוד

אמי עם סרטן שחלות חוזר. לאחר חזרה  טיפול בדוקסיל שלא עבד ואזהתפשטות לבלוטות לשער הכבד ועוד.  טיפול בקרבו גמזר שעזר.לאחר ארבעה טיפולים פטסיטי שהראה שיפור והעלמות בשער הכבד והטבה קלה במחלה. הטיפול הופסק בכלל אלרגיה ונלקח חןדש אחד של אולפאריב שהופסק לפני שבוע. הסיבה להפסקה תפקןדי כבד מאוד מאוד גבוהים(ggt 1600 ועלה ל2300 בילורבין לא תקין ובעלייה). נשלחה לאולטרסאונד-תקין בלי ממצאים בכבד ובדרכי מרה. כל התרופות כולל קאנביס אולפאריב מרוניל הופסקו-דגימה הייתה לפני ההפסקה וגם אחרי והתוצאות רק עלו: 1.האם בודאות מדובר בגרורות בכבד או במרה שלא נצפו באולטרסאונד? 2. האם טרמדקס או טרגין בשימוש קבוע של כמעט שנה יכולין להיות הסיבה? 3.במידה וזה גרורות בתפקודים כאלה גבוהים.מה עושים??? היא ירדה במשקל 15 קילו בחודש

האם ניתן לרפא ולטפל בגרורות של סרטן השחלה בכבד? איזה כימותרפיה לסרטן שחלות ישנה שלא מתפרקת בכבד? תןדה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קרוב לוודאי שדיברנו כבר בהצלחה

21/04/2019 | 02:18 | מאת: האחת

אמי חולה בסרטן שחלות שחזר. טופלה בחזרה בדוקסיל שלא עזר ואז בקרבו וגמזר ששיפרו קלות את מצבה ואז הועברה ללינפראזה כדי לא לאבד עמידות לפלטינום.    1.לאחר חודש טיפול במידה והתרופה עובדת.אמורים לראות ירידה במרקרים?.האם גדילה המרקרים תעיד כמו בכימו על כשלון? 2.שאלה יותר חשובה. אמי שקלה 103 קילו.ירדה תוך שבועיים ל92.לא אוכלת כלום ממש אוכלת בכוח.גם לשתות קשה לה. הרופא מתעלם ואומר שלא נורא שאינה אוכלת העיקר שתשתה.היא הולכת ונחלשת וניכר שהיא מאבדת מסת  שריר. אני חושדת שהיא סובלת מקכקסיה ובגללשהיא שמנה מפספסים היא פשוט לא מסוגלת לאכול כלום .חלשה מאוד למרות שההמוגלובין תקין מדדי הדלקת שלה גבוהים אלבומין על גבול התקין . מה עושים?   תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

1. טיפול של חודש בלבד זה לרב מוקדם מידי להגיע למסקנות על יעילות הטיפול

ולגבי הירידה במשקל רצוי להיעזר בדיאטנית שתמליץ כל דיאטה שתעצור את הירידה או תעזור לעלות במשקל

16/04/2019 | 19:44 | מאת: אסנת

אני 29 שנים אחרי קוניזציה, לפני כחודשיים עשיתי בדיקת פאפ ולא היה כל כך בסדר ונשלחתי לקולפוסקופיה. לפי הממצאים שלהם בסופו של דבר, כתבו לי המלצה לקוניזציה. לא עשיתי עם זה שום דבר עד לפני חודשיים שעשו לי שוב בדיקת פאפ לאחר שהבאתי לרופא את הממצאים שיש לי מהקולפוסקופיה. בבדיקה האחרונה שעשיתי הממצאים היו הפוכים לגמרי ואני לא יודעת כמה זה משפיע אבל בזמן בדיקת הפאפ, הייתה לי גם דלקת בנרתיק שקיבלתי באותו מעמד, טיפול עבורה. אשמח להמלצה מה עלי לעשות הלאה

לקריאה נוספת והעמקה

אם הומלץ קוניזציה אז אפילו ש PAP חוזר תקין לרב מומלץ להתקדם להליך שהומלץ

שלום ותודה על המענה המפורט והמקצועי בהמשך לשאלה הקודמת שלי סרטן שחלות קו שני עם עליה של מרקר מ 50-340 בהדרגה ופט תקין האם השימוש בכדורים טמוקסיפן עלול לגרום להתפתחות המחלה להעצר לחלוטין עד כדי כך שלא תתפתח? גם אם לא בוודאות האם ידוע לך על מחקרים שאכן זה קרה?

לקריאה נוספת והעמקה

בחלק מהמקרים טמוקסיפן מביא להאטה בקצב התפתחות המחלה אבל למיטב ידיעתי הוא לא מוכר מצב שעצר לחלוטין את ההתפתחות

12/04/2019 | 13:49 | מאת: הודיה

צהריים טובים. סרטן שחלות לאחר 2 קוי טיפול פט סיטי תקין מלפני 3 חודשים וכעת עליה קבועה ומהירה 40 80 160 500 מניחה שהמחלה חוזרת פשוט השאלה שלי שגובה המרקר מעיד על היקף המחלה שבדרך? או שאין קשר כלומר אם המרקר מטפס בקצב כזה מהיר זה אומר שסביר שיהיו כמה גידולים? בחזרה הקטדמת המרקר היה 21 וכבר ראו בפט את הגידול שהיה יחיד וצמוד למעי כעת לצפות להרבנ גידולים בגלל גובה המרקר? ומה שמוזר שכשהמרקר היה כבר 100 הפט יצא תקין ובמחזרה קודמת כאמור במרקר 21 ראו כבר גידול יודעת ששאלתי המון אבל בבקשה תנסה לענות לי על שאלותיי המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אומנם כפי קאת רואה אין תמיד קשר ישיר בין היקף המחלה ורמת הסמן והממצאים ב PET הסבר אפשרי שלפעמים תיתכן מחלה בהרבה גגעים קטנים שלא ניתן לראות אותם ב PET אבל כאמור לא חייב להיות תמיד קשר

10/04/2019 | 22:09 | מאת: הילי

ערב טוב, לפני כחודש קוניזציה (cin1). היום בביקורת שוב דלקת בצוואר, אנטיביוטיקה וכו, ומרגיש לי שהכל חוזר. ייתכן שאם לאחר פרק כה קצר חזרה הדלקת אולי יש דרכי טיפול אחרות? סובלת כבר שנתיים במצב הזה. שאלה נוספת, לאחר כמה זמן מהקוניזציה ניתן לחזור לפעילות גופנית מסיבית (ריצה/התעמלות)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין הדלקת שאת מרגישה לבין השינויים של CIN I ולאחר קוניזציה ניתן לחזור לפעילות רגילה לאחר יום יוימים למעט המלצה להמנע מיחסים לחודש

10/04/2019 | 19:20 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 57.במרץ 2018 קיבלתי פרוגסטרון,כי היה לי דימום קל מהרחם אחרי שנה ללא וסת.מאז לא היו לי דימומים.בדיקת אולטראסאונד באוקטובר 2018 תקינה. שנים רבות היה לי מרחם שרירני גדול עם שרירנים רבים,חלקם גדולים . לאחרונה הופיעו לי כאבים בעלי אופי דוקר. באולטרסאונד של היום נראה רחם שרירני. ,לפי הערכתה של רופאת הנשים ,גדול יותר ממה שהיה והשרירן גם גדול יותר.האם עליה בגודל השרירן והרחם מעיד על תהליך ממאמיר?חשוב לציין שעובי הרירית 4 מ''מ. תודה וערב טוב, דינה

לקריאה נוספת והעמקה
10/04/2019 | 19:39 | מאת: תוספת להודעה

במרץ 2018 כשקיבלתי פרוגסטרון הערכים של המיומה היו 87×78×91.גודל הרחם:אורך 10.עומק 63 ורוחב 83. הבדיקה בוצע במכון אולטראבאונד בקפלן. הבדיקה שבוצעה היום ברמז: רחם 73×57×86.שרירן 8 ס"מ.

השינוי שתארת בגודל לא נראה משמעותי והסיכוי לשינוי ממאיר הוא קטן ביותר ונדיר

לפי הערכים שמסרת לא נראה שיש גדילה משמעותית של השרירן וצריך לזכור שגם המדידיות הן לא מדויקות והבדל של 1-2 סמ במדידות זה לא משמעותי אם יש גדילה משמעותית אז יש מקום לחשד קל לשינוי ממאיר שהוא מאד נדיר

07/04/2019 | 20:30 | מאת: אור

שלום רב. סרטן שחלות קו שני. בסיום טיפןלים לפני חצי שנה פט סיטי היה תקין. מרקר עלה מ 12 ל 80 שוב פט סיטי ותקין. אונקולוגית השאירה בידיי הבחירה אם להתחיל טמופסיפן או להמתין לעקוב אחרי המרקר. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את מרגישה בטוב וכפי שכתבת פט סיטי תקין, נראה לי שטיפול בטמוקסיפן הוא בהחלט בחירה טובה

שבוע שעבר עברתי בדיקת היסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ולאחר ביופסיה יצא תקין. אני נשאית ולכן הוצאו שחלות לפני 20 שנה. בבדיקה שעשיתי תוך כדי דימום התוצאה היתה גבוהה מאד כמצוין למעלה אני מאד מודאגת. אשמח לתגובתך הדחופה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

CA 125 עולה במצבים רבים גם של שדלקת ואחרים אבל זהו ערך מאד חריג לכן מומלץ לחזור על הבדיקה לודא שאינה טעות ולפנות לבדיקת רופא מטפל ולשקול ביצוע CT

ביצעתי pet ct ב19.1.2019 ויצא תקין

31/03/2019 | 16:09 | מאת: דנדן

שלום אשמח לתשובתך לגבי הפתולוגיה לקוניזציה שניה 1. -Cervical conization: High grade squamous intraepithelial lesion GHSIL-CIN3) extending into the endocervical margin of resection (blocks 5, 7, 8 and 9). No microinvasion identified Chronic cervicitis 2.- Endocervical curetting: Strips of endocervical glands with no significant changes. תודה רבה לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה מראה מצב טרום סרטני בדרגה III פני לרופא המטפל להמשך הנחיות

03/04/2019 | 08:07 | מאת: דנדן

תודה רבה ד"ר אלון בן אריה,יש צורך להיראות לאחר קוניזציה שוליים נקיים?יכול להיות שלפי התשובה אני יצטרך רק מעקב?

28/03/2019 | 19:53 | מאת: ענת

שלום. לפני כמה ימים התחלתי להרגיש לא טוב באיזור הפנימי. התחילו כאבים ואז הסתכלתי וראיתי שהשפה הפנימית השמאלית התנפחה מאוד ועכשיו אני רואה שיש גם גולה כואבת ומתנפחת.. האם לחכות למחר או לגשת למיון?

מיון

28/03/2019 | 00:36 | מאת: אני

שלום. סרטן שחלות בעת גילוי שלב 2c קו ראשון ניתוח וקרבו טקסול. רימסיה שנה. חזרת מחלה גידול בודד צמוד למעי. ניתוח הסרת הגידול והשלמת טיפול 26 הקרנות לכל האגן. הקרנות הסציימו לפני חצי שנה. בסיום הקרנות מרקר 60. פט מלפני חודש תקין ומלפני שבוע. כלומר חודש מאז פט תקין מרקר הוכפל ל 120. מוזר ומבלבל. מה דעתך? המחלה בדרך שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להגיד בודאות ומומלץ לחזור על בדיקת המרקר אבל אם יש עליה נוספת אז לצערי כנראה שהמחלה חוזרת

27/03/2019 | 22:41 | מאת: אורי

שלום אני לאחר ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה בבלינסון. רציתי לשאול לגבי התוצאות, הן אמורות להגיע לרופא משפחה או לביהח? האם כולם צריכים לקחת את התוצאות מהרופא שביצע את הניתוח בביהח? או רק במידה ותיהיה בעיה? בנוסף אמרו לי שכנראה מדובר בבורדרליין, האם בבורדרליין צריך להגיע לשיחה עם המנתח? והאם במידה ויש ממצא חריג ממש מבקשים להגיע מיד? או גם לאחר שבוע? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בכל מקרה מומלץ ביקורת של מחלקת נשים בבלינסון ובהתאם לתוצאות ינחו אותך בהתאם לתוצאות איזה מעקב נדרש

26/03/2019 | 20:46 | מאת: אנונימי

בזמן קיום יחסים ומשחק מקדים הורגש גוש עם בלוטות בגודל של כסנטימטר על סנטימטר בצד שמאל בעומק של כ8 סנטימטרים בנרתיק.. יש מקום לדאגה?

ממש לא נשמע מדאיג אבל מומלץ להיבדק

25/03/2019 | 11:21 | מאת: הילי

שלום רב, כ"כ הרבה שאלות על הלפני ועל מה הגורמים...מקווה שתוכל לעשות עבורי סדר בראש: בת 39 בריאה, מזה כשנתיים במעקב בשל דלקות חוזרות בצוואר הרחם ופאפ לא תקין. לאחר קוניזציה : cin 1. השאלה שלי היא האם מצב זה מחייב שנדבקתי ב-HPV ? ואיך בכלל יודעים אם נדבקתי ובאיזה זן מדובר? האם בהכרח בן זוגי נדבק והאם עליו לגשת להיבדק? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כמעט ב 100% מהמקרים CIN הוא תוצאה מהדבקה בנגיף הפפילומה שניתן לבדוק מה הזן על ידי בדיקת HPV TYPING אם בן הזוג לא רואה נגעים אז אין צורך שייבדק

24/03/2019 | 12:08 | מאת: נשים

שלום רב אני בת 27 עם שני ילדים עם התן מונהליזה כשנתיים המחזור שלי נאחר ב5 ימים הייתי אצל רופא לאחר שהבדיקה ביתית יצאה שלישי היא עשתה אולטרסנד ואמרה יש פס נוזל קטן בחלל הרחם ושאני אעשה בדיקת דם לבדוק על הריון רציתי לשאול על מהז ה מעיד הפס הזה על תחילת הריון או קבלת מחזור?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקת הדם להריון (בטה) שלילית אז זה ודאי לא הריון

האם לינפארזה יכול לגרום לנסיגת מחלה או שתפקידו רק לעצור אותה?

המחקרים בדקו בעיקר את יעילותם במניעת הישנות של המחלה לאחר טיפול כמוטרפי

20/03/2019 | 08:45 | מאת: האחת

בוקר אור אשמח מאוד לעזרתך 1.מה יכולים לעשות מעכבי פארפ במצב של הישנות מחלה שהשתפרה בזמן קרבופלטין אבלעדיין פעילה ומפושטת?מה התרחישים שיכולים להיות? 2. איזה מעכב פארפ נכון לאישה שאינה נשאית brca ומוגדרת רגישה לפלטינום אבל באופן גבולי(חזרה אחרי חצח שנה בדיוק).? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מעכבי PARPP עשויים לעזור בכל שלב של המחלה אבל בעיקר הוכחה יעילותם בחולות נשאיות BRCA גם בטיפול ראשוני וגם במחלה חוזרת. עד כה לא נערכו מחקרים שעשו השוואה בין הסוגים השונים של מעכבי ה PARPP ובאופן עקרוני לכולם יש יעילות בטיפול

18/03/2019 | 18:22 | מאת: מלכה

אימי עברה לפני ארבעה שבועות ניתוח לפרוסקופי להוצאת שחלות בשל גידול אשר לאחר פתולוגיה נמצא ממאיר. כעת ממתינים לפט סיטי. המנתח אמר כי ממה שראה בניתוח חלל הבטן והאגן נקיים. בדיקת דם מהיום הראתה עליית סמן ca125 מ 100 ל 152. שתי שאלות; האם מה שהרופא אמר שראה בניתוח מהווה בסיס לאופטימיות באשר לתוצאות הפט. השנייה איך זה שלאחר הוצאת הגידול המרקר עלה ומה זה אומר.

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל לאחר ניתוח חלקי של כריתת שחלות בלבד כשהתוצאה גידול ממאיר נהוג להשלים ניתוח נוסף גדול יותר ואז ניתן לדעת בודאות אף גדולה יותר מפט סיטי מה המצב

16/03/2019 | 02:15 | מאת: 123

הרגשתי כאב חד בפות והתגלה לי מין גולה נפוחה ומן שטף דם פנימי. היו לי כאלה בעבר אבל היו קטנים משמעותית ועברו עם הזמן. זה לא נראה טוב בכלל

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע כמשהו מאד משמעותי אבל אם ממשיך לכאוב או ממצא לא נעלם מומלץ להיבדק בהקדם

אי אפשר לחוות דיעה ללא בדיקה

08/03/2019 | 08:14 | מאת: נטלי

שלום אתמול הייתי בבי"ח ועשיתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית גילו לי פוליפ קטן הרופאה הביאה לי כדורים ואמרה לי ללכת למעקב אצל רופא אני ממש לא רגועה מכיוון שאחרי הלידה שלי היה לי ממש דימום כבד חודשיים וחצי לאחר הלידה מה אני אמורה לעשות??

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בפוליפ הוא לא על ידי כדורים ולכן לא ברור לי ואין מספיק מידע על מנת לענות לשאלתך

07/03/2019 | 09:48 | מאת: מאיי

אני בת 18, נטלתי גלולת פוסטינור לפני שבועיים וחצי ואחרי ששה ימים התחיל לי דימום חזך שנמשך עד היום, היום זה היום העשירי במחזור והדימום עדיין כמו היום השני. האם זה נורמלי? אני גם רוצה לדעת כמה זמן זה נשאר בגוף? מתי אוכל לעשות בדיקת הורמונים אם אני לא רוצה שיגלו שנטלתי פוסטינור?

שלום. אני בת 39, נשאית BRCA1 וכרגע בהריון. אמורה ללדת כשאהיה בת 40. הרופא המליץ לי להוציא את השחלות תוך כדי ניתוח קיסרי. אשמח לדעת מה ההשלכות (אני יודעת על הקדמת תופעות גיל הבלות וכו), יותר במובן האם זה יגביל אותי בטיפול בתינוק? האם הניתוח מבוצע בהכרח בהרדמה מלאה ולא אוכל לחוות את הרגעים הראשונים עם ילדי? הבנתי שניתן להניק אח"כ, האם ההחלמה יותר קשה מאשר בניתוח קיסרי רגיל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינת הרדמה והיקף הניתוח אין הבדל מאד משמעותי בין ניתוח קיסרי עם או ללא כריתת שחלות ולכן ניתן לעבור בהרדמה איזורית עם התאוששות תקינה

02/03/2019 | 08:43 | מאת: אחותה האוהבת

שלום רב. מקווה שאולי תוכל לעזור לי לעזור לאחותי. איותי עם סרטן שחלות שלב מתקדם המחלה חזרה(אחרי קרבו טקסול וניתוח גדול) ומטופלת בקרבו גמזר. המרקרים ירדו בארבעת הטיפןלים הראשונים ובטיפול החמישי המרקר נתקע.בחודש וחצי האחרונים סובלת מכאבי בטן תחתונה שהיא מתארת אותם ככאב בבשר.כלומר כשהיא נוגעת בבשר היא מרגישה כאב פנימי באיזור הצלקת הניתוחית אבל בכלל בבטן התחתונה .כל פעם בצד אחר או דו צדדי. מה משמעות הכאב הזה לדעתך(ברור לי שאתה לא יכול להגיד בודאות) ?קשור להתקדמות המחלה? הכאב מלחיץ אותנה. תודה גדולה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

קשהבאמת לחוות דיעה ללא בדיקה ובכל מקרהקרוב לודאי שרק בדיקת סיטי-פט תוכל לתת מענה האם הכאבים קשורים למחלה או לצלקות פנימיות שלאחר הניתוח

27/02/2019 | 18:02 | מאת: ליאן

שנה לאחר לידה, הפסקתי להניק בספטמבר וישר קבלתי מחזור סדיר עד כה, מחזור אחרון ב 7/2. בעקבות דימום לדני מוגבר וכאבים כשבוע וחצי לפני זמן המחזור הגעתי לבדיקה- גילו ברחם הקידמי רירית של 6-7 מ"מ. יש היסטוריה של שארית שיליה מהריון קודם ( הריון ראשון) ו2 היסטרוסקופיות . סה"כ 3 הריונות- 1-הפלה+ גרידה. 2- מהליכי הריון תקינים ובמועד. הופנתי להיסטרוסקופיה כחשד לשארית שיליה. הגיוני שתהיה שארית שיליה שנה לאחר לידה? ועוד נעשתה בדיקה חודש לאחר קבלת המחזור והכול היה תקין. ומאחר ולא מקבלת תשובה קונקרטית אשמח להבין האם זה מסוכן? מפחדת להגיע שוב למיון דחוף עם דימום מוגבר וכאבים. יש לציין שהיה חשד גם להידבקויות לאחר הלידה הראשונה ומהלך הלידה השניה עבר טוב ובלי בעיות או התערבויות.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי תאורך אין שום מקום לחשוד שבשארית החלל הרחם ובודאי זה לא מסוכן

23/02/2019 | 09:54 | מאת: נועה

רופאת הנשים גילתה פלק לבן בשפה השמאלית של הפוט,בוצע ביופסיה והתוצאה vin3,השאלה שלי האם אפשר לעקוב ולהמנע מניתוח .

לקריאה נוספת והעמקה

בחלק מהמקרים ניתן להימנע מניתוח ולעשות מעקב או לנסות טיפול תרופתי, זה תלוי בגודל הנגע , מקומו המדויק , גילך ועוד

תודה לפרופ בן אריה אפשר לשלוח אליך תוצאות הביופסיה כדי שיהיה לך יותר מידע על הנגע ואז התשובה תיהיה יותר נקודתית בכבוד רב נועה

19/02/2019 | 17:24 | מאת: אוהבת אותה הכי

אמי חולה בסרטן שחלות חוזר. סבב ראשוו קרבו טקסול וניתוח,חזרה תוך חצי שנה,4 טיפולי דוקסיל שכשל. עברו לקרבו גמזר. קיבלה פעמיים טיפול מלא ובפעם השלישית טסה לחול אז לא קיבלה day 8.בפעם הרביעית קיבלה טיפול גדול ולא קיבלה day 8 בגלל המוגלובין 6.2 וספירת דם נמוכה מאוד גם לבנה וגם אדומה.הרופאים החליטו להוריד היקף טיפול ב15 אחוזים ולותר על day 8 . המרקר ב3 טיפולים ראשונים צנח מ1000 ל260. אחרי טיפולרביעי נעצר ב250. אני חושבת שעושים טעות שגם מורידים לה במינון וגם מותרים על day 8 ושאני בטוחה שהמרקר בקרוב גם יעלה. הרופאים שלה רוצים להמשיך עםהקיים. מה דעתך?אני מרגישה שמסכנים את אמא ישלה g2-3 התחילה בstage 3 חזר בבלוטות בשער הכבד ובבטן.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי המחלה של אימך די עמידה ולא מגיבה בצורה מספקת לטיפולים. השינויים שהרופאים עושים הכרחיים על מנת לא לגרום לאימך נזק בלתי הפיך מהטיפול נראה הגיוני שאם בטיפול הנוכחי יש תגובה אז לא כדאי להפסיק וגם להבין שדחית טיפול או התאמת מינון לא הם שיקבעו את הצלחת הטיפול כמובן שאם לא נעשה עדיין אז כדאי לבדוק אפשרות של התאמה גנטית לטיפולים שאינם ביולוגים שאינם כמוטרפיה

22/02/2019 | 18:54 | מאת: אוהבתאותה הכי

אשמח אם תבהיר לאיזה תרופות נוספוצ אתה מתכוון.אימונותרפיה? אשמח להכוונות.

18/02/2019 | 21:11 | מאת: א

היי, אני חיילת בת 19. סובלת מזה כשמונה חודשים(פלוס מינוס), מבלוטת לימפה נפוחה בצד אחד של המפשעה..(ממה ששמתי לב היא הולכת וחוזרת). מרגישה כמו גולה קטנה..כשפניתי לרופא בהתנפחות הראשונה לפני 8 חודשים קיבלתי אנטיביוטיקה והמצב חזר לקדמותו,אך מאז היא נעלמת- חוזרת ומתנפחת שוב ושוב. הנפיחות יורדת גם ללא אנטיביוטיקה ממה ששמתי לב.. האם יכול להיות שלא מדובר בבלוטת לימפה?יש ממה לדאוג? כמו כן זה לא כואב, לא אדום, לא מעלה לי חום..

לקריאה נוספת והעמקה

*תיקון- זה באיזור המפשעה, בין המפשעה לרגל העליונה.

ממצא שבא ונעלם הוא לא מדאיג ייתכן שזו דלקת חוזרת באיזור

16/02/2019 | 21:37 | מאת: חנה

בתאריך 23.1.19 עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ בגודל 25 מ"מ יש לי עד עכשיו דימום קל רק בניגוב בצבע חום ורוד ולפעמים גם אדום כאבים במותניים שמקרין למפשעה וגם יש לי דקירות בנרתיק שמלווה לפעמים גם בגירודים אני ללא מחזור 7 שנים האם ההחלמה איטית בגלל שאין לי מחזור ומה אני אמורה לעשות רק בעוד חודש יש לי תור לרופא תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דימום קל זה סביר אבל כאבים משמעותיים או דימום חזק לה לא חלק ממהלך נורמלי לכן במידה ומופיעים מומלץ בדיקה דחופה

14/02/2019 | 22:38 | מאת: אוהבת אותה

שלום רב. בני מקבל ביום ראשון חיסון mmrv ולמחרת בלי נדר,חוגג יום הולדת עם המשפחה. אמי נמצאת בטיפולים כימוטרפיים.קיבלה טיפול לפני שבועיים ובעוד,שבוע עוד טיפול(קרבו גמזר) עד לפני שבוע הייתה לה ירידה במערכת חיסונית ובספירה אדומה ולבנה.בבדיקה לפני כמה ימים שיפור משמעותי חוץ מהמוגלובין וטסיות. האם יש סיכון בחשיפה שלה אל הילד יום לאחר שקיבל חיסון? אודה לעזרתך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל סכנה לחשיפה לילד

14/02/2019 | 09:47 | מאת: חנה

שלום לך לפני 3 שבועות עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ וכעט יש לי הפרשות חומות שלא נגמרות רק בניגוב מתי זה אמור להגמר אני ללא מחזור 7 שנים והאם מותר לקיים יחסים כאשר יש לי את ההפרשות ? יש לי תור לרופא רק בעוד חודש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההפרשות יכולות להימשך כחודש ואין מניעה מקיום יחסים

14/02/2019 | 00:43 | מאת: נור

אבל מה שאני אומרת שבפט סי טי לא נצפתה קליטה בפרמטריה כך שאין התייחסות לפרמטריה בכלל בתוצאות( בחלק בטן אגן של תוצאות הפט)

לקריאה נוספת והעמקה

מעורבות פרמטריה ניתן לרב לקבוע או בבדיקת MRI או בבדיקה קלינית על ידי הרופא, זה מדויק יותר מבדיקת הפט-סיטי

13/02/2019 | 15:09 | מאת: .דידי

שלום . הנני בת 46 עשיתי בדיקת דם ו ה ca-175 יצא 77.8 Ca-15-3 יצא 21.40 Ca-19-9 :יצא 16.94 Shbg יצא122.8 Lh יצא 5.20 Fsh יצא 5.80 Prolactin יצא 246.3 Testosterone יצא 1.20 Esr יצא 26. אשמח להסבר

לקריאה נוספת והעמקה

כל הבדיקות תקינות למעט עליה קלה ב CA-125 אבל אין אפשרות להסבר ללא הכרת התמונה הכוללת ומדוע בוצעו

12/02/2019 | 21:56 | מאת: נור

שלום לפי תוצאות הפט סי טי יש לי סרטן צוואר רחם, לא נאמר בתוצאות שיש קליטת fdg בפרמטריום אך הרופא שלי דירג המחלה שלי שלב 2b כי לפי הבדיקה שבוצעה על ידו נצפו פרמטריום תפוסים , השאלה שלי למה אין קליטה בתוצאות הפט סי טי בפרמטריום אם הרופא קבע שיש התערבות לפרמטריה לפי בדיקתו, אכן יכול להיות התערבות לא גדולה של הפרמטריה שלא נצפתה בפט סי טי????

לקריאה נוספת והעמקה

קליטה של FDG בפרמטריה זה אומר שהבדיקה תואמת את זו של הרופא שמדובר בשלב 2B

12/02/2019 | 19:36 | מאת: מעיין

שאלה עצובה.. זה נכון שעוד סוגי סרטן חוזרים לאחר טיפולים. מדוע סרטן שחלות יותר..? מדוע סכה להדגרה כרוני? ומדוע לא נהוג לטפל בהקרנות ? תודה מראש ועל המענה המקצועי תמיד

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבה העיקרית לחזרת המחלה היא העדר אפשרות לגילוי מוקדם כך שרב המקרים מאובחנים כשהמחלה מפוזרת בבטן וגם כשהמחלה חוזרת לרב היא מפוזרת בכל חלל הבטן ולכן לא מתאימה לקרינה שלרב מיועדת למחלה ממוקדת וממוקמת במקום אחד