פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
5245 הודעות
4673 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

20/11/2020 | 10:39 | מאת: לילך

שלום רב.נמצאת במעקב עקב ציסטות שקיימות אצלי האחת שכנראה אנדומטרומה ושניה נראת כפרוביאן ציסט. במעקב שיגרתי קפדני כל 4_6חודשים. ביצעתי בדיקת ca125שיצאה 46.5 .וכעת בעליה מבדיקה שהיה 22.7.רופאת נשים שאלה מתי קיבלתי וסת היות וזה יכול להשפיע.ביצעתי ביום 9-10למחזור. פעם קודמת ביום 22.7ביקשה שאבצע שוב כעבור שבועיים .וגם ידוע שיש לי אנדומטריוזיס שמעלה את הסמן. אשמח לעזרה מודאגת ביותר מהערך.לציין בת 49 עדיין עם מחזור.ואם לחץ נפשי משפיע ?

20/11/2020 | 15:25 | מאת: לילך

תיקון תוצאה.45.5

בנוכחות אנדומטריומה כפי שכתבת יש הרבה פעמים עליה של הסמן במידה ובדיקת האולטרסאונד לא מראה שינוי משמעותי אז עליה בסמן בלבד אינה צריכה להיות סיבה ללחץ וניתן להמשיך מעקב שמרני כפי שאת עושה

18/11/2020 | 12:09 | מאת: לימור

שלום, אני לאחר כריתת שחלות+רחם+טפולות+צוואר הרחם, בשל סרטן השחלות. בחזרת מחלה. נשלחתי לבדיקה גנטית של רקמת המחלה, והתוצאה היא - msi-s. מה המשמעות של התוצאה הזאת? האם פירוש הדבר שלא אוכל לקבל קיטורודה? מי כן יכול ומתאים לקבל קיטרודה ? איזו בדיקה נוספת אוכל לעבור, ואיזה טיפול אוכל לקבל לאור התוצאה הזאת? תודה.

MSI-S משמעותו שרב הסיכויים שהגידול אינו רגיש לטיפול אימונוטרפי כקטרודה. בהעדר אפשרות זו ניתן לשקול טיפולים ביולוגיים של אווסטין, מעכבי פארפ , וטיפולים כמוטרפים בהתאם לטיפולים קודמים שקיבלת

30/10/2020 | 08:09 | מאת: מלי

בת 41 כמה אירועים של תכיפות שתן וכאב בטן תחתונה בשנים האחרונות-בדיקת רןפא נשים תקינה בדיקות שתן תקינות.חלף לבד. לפני 11 ימים התחיל לי כאב בבטן תחתונה מימין.דקירות במותן תחושת בעירה באיבר מין הקרנה לגב תחתון.בדיקת שתן תקינה תרבית עם צמיחה מיקרוסקופית. לא עשיתי בדיקה חוזרת כי קיבלתי מחזור במהלכו חשתי קצת יותר טוב. לאחריו הכל חזר.עשיתי תרבית חוזרת ולמרות ניגוב מושלם יצאה פלורה מעורבת והרופא ביקש שאתחיל זינט. קבעתי תור לרןפא נשים בראשןן.אני בחרדה אמא שלי נפטרה מסרטן שחלות לא גנטי שהתחיל מצריבה בשתן. אני ממש מבוהלת וחןששת. זה נשמע משהו נשי? יכול להיות סרטן שחלות? אני לוקחת גלולןת.אין לי דימומים אבל מרגישה ממשלא טוב עשרה ימים. אודה לתחושותייך המקצעיות

זה ממש לא נשמע כסרטן שחלה

18/10/2020 | 19:08 | מאת: מיכל

בת 35, בשני המחזורים האחרונים היה לי דימום קל בהפרשה ביום ה 8-9 למחזור כאשר המחזור נגמר בסוף היום ה 6. כמו כן מעט דימום בהפרשה ביום הביוץ. בנוסף כאבים באגן, בגב התחתון ובבטן התחתונה שבאים והולכים וכן תשישות. הופנתי לאולטרסאונד שביצעתי ביום ה 11 ובו רשום עובי רירית 7.9 מ"מ, בשחלה שמאלית זקיק בגודל 16.5 מ"מ, 13.5 מ"מ. האם הממצאים הנ"ל מתאימים ליום המחזור בו עשיתי את הבדיקה (היום ה 11) או שקרוב לוודאי שמצביעים על ציסטה? אם זו ציסטה, האם יכולה להסביר את התסמינים של החודשיים האחרונים? על איזה עוד בירור מומלץ? תודה

מדובר בזקיק ולא בציסטה ואין צורך בברור נוסף

02/11/2020 | 20:23 | מאת: חן1

ערב טוב פרופ' בן אריה. אשמח לעזרתך בהסבר לפענוח ct וממצא שהתגלה. האם עליי לדאוג? לגבי הנגע בשחלה במעקב כבר שנה וחצי

13/10/2020 | 16:47 | מאת: שמרית

שלום בת 29 , לאחרונה קיבלתי תוצאות פאפ לא תקינות LSIL , בדיקת hpv pcr - type 66 , הבנתי שזן זה מסווג כ high risk , מה הסיכוי שזן זה יגרום לסרטן? האם לזן 66 אותה סכנה כמו של זן 16 שידוע לי כגורם ברוב המקרים לסרטן צוואר הרחם ? יש לי תור לקולפוססקופיה עוד שבוע , האם בLSIL יכול להתגלות cin2 או cin 3 בביופסיה שתילקח אז או שאבחנה זאת קשורה רק ל cin 1? יכול להיות גם שLSIL יהיה קשור לשינויים שאינם אפילו טרום סרטניים או שמינימום יש לי cin 1?

הסיכון לשינויים טרום סרטניים בדרגה גבוה ולסרטן קטנים יותר בנוכחות זן 66 לעומת 16 ולכן יש סיכוי סביר שבקולפוסקופיה לא ימצא שינוי בדרגה גבוהה אלא שינוי בדרגה נמוכה או כלל ללא שינויים אבל מכיון שבחלק מהמקרים כן ייתכן שינויים משמעותיים יותר אין ברירה אלא להמתין לבדיקת הקולפוסקפיה

08/10/2020 | 03:41 | מאת: ונסיה

שלום. אימי היקרה עם סרטן שחלות. 3 חזרות מחלה. ללא נשאות brca כימו אחרון לפני שנה חזרת מחלה עכשיו עם כמה גרורות קטנות בבטן היא עייפה מהכימו ומסרבת לטפל אפשר להשאיר אותה על כימו כאחזקה למשך שנה- שנתיים? במינון קטן שיפחית תופעות לוואי ויתן לה כוחות להתמודד? יש לציין שהכימותרפיה גם פלטין, גם טסקול, גם גמזר עוזר לה מיידית ומעולה. תודה

לרב לא נותנים כמוטרפיה במינון וצורה אחזקתית לאורך תקופה ממושכת אבל ניתן לדון עם האונקולוג המטפל על הפחתת המינון

07/10/2020 | 19:15 | מאת: סרטן שחלה

היי דוקטור מה הסיבה לתפריט פלוראלי בראה. האים אמונוטרפיה גורמת לזה או שיש משהו . אודה לך על התשובה בברכה עליזה

יכולות להיות מספר סיבות אבל העיקרית שנוזל מחלל הבטן עובר לחלל הפלורלי סביב הריאות ולעיתים תאי גידול יכולים לעבור לחלל הפלורלי ולהפריש נוזל

11/10/2020 | 10:04 | מאת: נוזל פלוראלי

תודה לך על תשובתך. האים אתה חושב שמסיבה זאת המרקר קצת עלה היה 5000 ירד ל1400 ול490 ול450 ועלה ל640 האים אפשר לדעתך להמשיך טיפול אמנוטרפיה או שאין קשר אודה לך מאוד על תשובתך

11/10/2020 | 10:07 | מאת: נוזל פלוראלי

סליחה ירד מ5000 ל3500 ול490 ו450 ועלה ל640

04/10/2020 | 11:49 | מאת: צביה

דר' שלום, לאחר ביקור אצל רופא נשים נמצאה בשחלה ציסטה וציסטה בת ( אחת בתוך השניה). נשלחתי לבדיקות דם ואלו התוצאות CA 19-9- יצא 39.8 CA-125- יצא 54.4 ca 15-3- יצא 18.3 cea-יצא 0.82. אשמח לקבל הסבר עבור התוצאות. תודה רבה

יש עליה קלה בערכי הסמנים שיכולים להיות בהרבה מצבים לרב בנתונים שמסרת מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות וגם על בדיקת האולטרסאונד

02/10/2020 | 21:07 | מאת: נור

שלום פרופ' בת 29 נשואה מלפני שנתיים וחצי( רק מאז התחלתי לקיים יחסי מין) , קיבלתי תוצאות פאפ : LSIL KOILOCYTOSIS קבעתי תור לקולפוסקופיה עוד חודש,hpv PCR עדיין בעבודה , יש לי כמה שאלות : 1) האם בהכרח מדובר בהדבקה בזנים האלימים ועקב כך נגרם שינוי טרום סרטני ? 2) מה משמעות של״ קוילוציטוזיס״ ? האם זה מתייחס רק לזנים אלימים( לא אלו שגורמים לקונדלימות כמו 6 ו 11 ) שנדבקתי בהם וגורמים לטווח ארוך לסרטן צוואר הרחם ? 3)האבחנה קוילוציטוזיס בנוסף ל LSIL משמעותה אבחנה יותר רעה מאבחנה שבה יש רק LSIL ? כי ראיתי אצל הרוב בפורום יש אבחנה LSIL מבלי קוילוציטוזיס . 4) מה הסיכוי שזה ייעלם לבד מבלי התערבות וטיפול ? 5) מה הסיכוי שזה יתפתח בעתיד לסרטן צוור רחם?

1. זה בהחלט יכול להיות קשור לזני HPV שאינם אלימים 2. אין משמעות נוספת לקוילוציטוזיס שמתייחס רק להדבקה ב HPV ללא קשר לסוג הזן 3. יש סיכוי רב שייעלם גם ללא טיפול 4. במעקב וטיפול לפי הצורך הסיכוי לסרטן קלוש ביותר

29/09/2020 | 14:02 | מאת: קרנית

שלום. סרטן שחלה. לא נשאית. חזרת מחלה מס׳ פעמים. האם אפשרי לטפל בכימו מוחלש על מנת להעניק איכות חיים ולמשוך את המחלה יציבה ללא התפשטות? שהרי מיד בסיום טיפולים הכל נקי בפט ואז שוב המרקר מטפס. אז מה הטעם למעשה לחסל את הגידולים כליל ואת הגוף וזה בשניה חוזר? אפשרי מה ששאלתי ?

את צודקת בדברייך שלא ברור מה הטעם בכמוטרפיה שפוגעת באיכות החיים ומיד בסיומה המחלה מתעוררת, אבל במצב של הישנות חוזרת מספר פעמים, אין פיתרון טוב וצריך יחד ע האונקולוג המטפל לנסות למצוא את האיזון בין טיפול כימי ו/או ביולוגי יעיל לפחות חלקית ועם מעט תןפעות לוואי ככל האפשר

23/09/2020 | 16:44 | מאת: לטי

שלום אני בת 14.8 חודשים קבלתי מחזור לפני 2-3 שנים אני שוקלת 45.7 1.63 האם זה נורמלי? ועד מתי החזה גודל? יש לי רק כמו מצנח חזה.. האם הוא עוד יגדל? ואם לא יש כדורים או משהו להורמון גדילה או משהו? תודה רבה וגמר חתימה טובה

23/09/2020 | 13:48 | מאת: ונסיה

שלום רב. מטופלת שנה בנירפאריב. Ca עלה ב 4 חודשים האחרונים 61 81 100 120 יש לציין שבתחילת הטיפול ירד מ 220 ל 120 מה צפוי לי עכשיו? ימשיך לעלות? או שיכול גם להעצר?

עליה עקבית ומתמדת מצביעה על מחלה פעילה למרות הטיפול, לכן סביר שהסמן ימשיך לעלות, אלא אם בעיקר על סמך הרגשתך וממצאי ההדמיה תהיה החלטה על שינוי בטיפול

22/09/2020 | 13:26 | מאת: שירן

שלום דר רציתי לשאול אם אתה מכיר במקרה את דר לי הונג פן שמציעה טיפולים אלטרנטיבים מבוססי רפואה סינית לחולי סרטן? אימי סובלת מסרטן שחלה ולוקמיה יחד והיא טוענת שיכולה מאוד לעזור לה בעזרת הפורמולה שלה

מצטער אך איני מכיר

09/09/2020 | 16:51 | מאת: יעל

שלום, האם בעת טיפול בגמזר + קרבופלטין אסור ליטול ויטמין די ? או אפשרי ? תודה, יעל

06/09/2020 | 18:52 | מאת: אסתר

פרופ אריה שלום, אשתי שחולה בסרטן השחלות לאחר טיפול כימו ניתוח וכימוטרפיה נוספת , לפני 3 חודשים סידרה חדשה של כימו אמורה להתחיל בטיפול לבין Lynparza , לאחר , שאלתי היא האם יש תרופה ביולוגית מועדפת , מה ההבדל בין RUBRACA לבין Lynparza

שתי התרופות עובדות במנגנון דומה ואין הוכחה שאחת יעילה יותר או בטוחה יותר מהשניה

29/08/2020 | 21:51 | מאת: מירה

תודה על תשובתך, רציתי לשאול בעניין זה שאלה נוספת : 1. מהי הבדיקה הגנטית (לא brca), אותה הזכרת בתשובתך? לאיזה בדיקה התכוונת, בדיקה שיכולה להראות סיכוי טוב לתגובה? 2 האם ידוע לך במקרה באלו מרכזים בארץ קיימים מחקרים בהם נותנים קיטרודה לחולות ללא קשר לנשאות כלשהי או אי -נשאות ? מהי תרופה הדומה לקיטרודה ? תודה רבה מראש

1. PD1 או PLD1 2. אני יודע בודאות שבקפלן, בלינסון, תל השומר אבל בטוח שבעוד מרכזים אולי , הילל יפה בחדרה, כרמל ורמבם בחיפה וולפסון

27/08/2020 | 20:10 | מאת: מירה

שלום, יש לי שתי שאלות בעניין זה : א. האם ידוע לך מהם הקריטריונים לקבלת קיטורודה לטיפול בסרטן השחלה חוזר, על פי הוראות סל הבריאות? האם על פי קריטריונים שונים זכאיות חולות סרטן השחלות לקבל את הקיטרודה ? ללא נשאית brca 1 ו - 2. ב. האם מתקיימים בארץ מחקרים לחולות סרטן השחלות, לקבלת קיטרודה לחולות שהן לא נשאיות? מה ידוע על כך? והאם חולה לא נשאית יכולה להשתתף בניסוי כזה ? תודה

1. טיפול בקיטרודה לסרטן שחלה על פי הסל הוא במקרים מועטים שמחלה חוזרת במידה ובדיקה גנטית (לא BRCA) מראה סיכוי טוב לתגובה 2. יש מחקרים במספר מרכזים בארץ של מתן קיטרודה או תרופות דומות לחולות סרטן שחלה ללא קשר לנשאות BRCA או כל בדיקה אחרת

27/08/2020 | 10:49 | מאת: טלי

שלום, האם רמת הסמן מעידה בהכרח על חומרת המחלה ? כלומר אם הסמן ממילא גבוה מ - 35, לדוגמא - 100, לעומת סמן שהוא כ - 200, האם הדבר מעיד כי המחלה במצב חמור יותר ככל שהסמן גבוה יותר ? תודה על תשובתך.

יש קשר מכיון שככל שיש יותר מחלה לרב רמת הסמן גדולה יותר, אבל הקשר אינו חד משמעי ולא בכל המצבים. יש גידולים שאינם מבטאים כלל או במידה מועטה את הסמן

27/08/2020 | 09:53 | מאת: איילת

שלום, האם הטיפול בדוקסיל הוא טיפול במה שמוגדר כ"פלטינום"? אם לא - האם לחולה שמחלתה מוגדרת כמחלה עמידה לפלטינום, הטיפול בדוקסיל יכול לעזור יותר מטיפולים קודמים בתרופות פלטינום ? תודה

דוקסיל אינה שייכת לקבוצת הטיפול של תרופות הפלטינום. וכאשר מתגלית עמידות לפלטינום, מומלץ טיפול מסוג אחר כדוגמאת דוקסיל

25/08/2020 | 12:10 | מאת: יסמין

שלום, מה ההבדל בין סרטן השחלה וסרטן הצפק, ומדוע הם נחשבים לאותו סוג סרטן. מדוע הטיפול בשני סוגי סרטן אלו הוא זהה? והם מוגדרים כאותו סוג סרטן ? מה בכל זאת מבדיל בין שני סוגי סרטן אלו? תודה.

ההבדל היחיד ביניהם האם במהלך הניתוח רואים גוש גידולי בשחלה . במידה ולא, אלא רק גרורת על מעטפת השחלה, זה נחשב גידול ראשוני של הצפק. בכל שאר הדברים ובכלל זה המראה הפתולוגי, ההתנהגות הקלינית והטיפולים אין כל הבדל

25/08/2020 | 11:53 | מאת: ילנה

שלום. סרטן שחלה. נוטלת נעכב פארפ אשר גורם לעליה באנזימי הכבד. יש מיימת חדשה מעט סביב הכבד. פט תקין מרקר תקין.המיימת יכולה להיווצר בגלל שיבוש אנזימי כבד? בגלל רוקפאריב

מימת יכולה להיגרם גם עקב פגיעה בתפקוד הכבד . על מנת להחליט אם אומנם כך צריך להמשיך לעקוב אחר אנזימי הכבד וכמות המימת

24/08/2020 | 00:25 | מאת: טל

שלום לבתי בת ה14 יש כאבים בחזה(והם גדלו קצת..) היא קיבלה מחזור אבל יש לה כאבים כמו לפני מחזור(לא תמיד ולא כאלה דרסטי...) מה זה יכול להיות?

24/08/2020 | 00:23 | מאת: ליהיא

היי אחרי אוננות נהיה לי כמה פעמים כאב כמו לפני מחזור.. מה זה? תודה רבה!

19/08/2020 | 21:17 | מאת: אישה בת 52

בת 52 מקבלת ווסת ולפי בדיקות דם נמצאת בפרמנופאוזה . בגלל דימום בין וסתי עשו לי היסטרוסקופיה אבחנתית שתוצאותיו: רחם בגודל רגיל, רירית תקינה, טפולות תקינות. חלל הרחם: פוליפ בגודל כ- 20 מ"מ. קבעו לי היסטרוסקופיה ניתוחית לכריתת הפוליפ. אני מודאגת מאוד שחס וחלילה הפוליפ יהיה לא שפיר. לאור כל התאור הנ"ל מה הסבירות שהפוליפ לא שפיר חס וחלילה? ומה עושים חס ושלום? אנא תשובתך אני ממש מודאגת מזה

הסיכוי שהפוליפ אינו שפיר הוא קטן ביותר וגם חס וחלילה אם לא כך ויהיה צורך בכריתת הרחם אין בכך סכל סיכון אמיתי

18/08/2020 | 21:43 | מאת: ילנה

ערב טוב האם רוקפאריב עלולה לגרום לנפיחןת בטנית? פט תקין לאחרונה לאחר שימוש של חצי שנה נפיחות בטנית בעיקר לאחר ארוחה אפילו קלה ביותר

נפיחות בטנית יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה אבל כל עוד הפט סיטי תקין אז מומלץ להמשיך בטיפול

17/08/2020 | 15:59 | מאת: לין

שלום דוקטור, בתי בת ה14 יש קצת לא ממש בולט אי סמטריה בחזה זה יסתדר? ויש לה קצת כאבים בחזה(כמו לפני שהיא באה לקבל מחזור אבל היא כבר קיבלה ועבר ..) ויש לה משהו שמרגיש קצת יותר רך מהעצם אבל זה מרגיש שזה מתחבר לעצם מסביב אבל זה מרגישה בצורת חוט ארוך(לא בידיוק יודעת להסביר..) ושנוגעים קצת כואב זה בסדר? זה גודל בגלל זה? תודה רבה ברוך ה יהיה טוב

לא נראה משמעותי ואם כאבים נמשכים מומלץ בדיקה

שלום דוקטור, לבתי בת ה14 היה כמה ימים קצת כאבים(כמו לפני שהיא מקבלת מחזור,אבל היא כבר קיבלה..)חשבתי שמתחיל עוד לגדול לה.. אבל יש איפה שכואב קצת משהו כמו גולה,גוש,משהו שטוח כזה קצת לא בדיוק גוש... אבל הוא במרקם קצת פחות קשיח מעצם לא יודעת איך לתאר.. זה מסוכן? מה זה יכול להיות? ומה זה אומר שבגיל ההתבגרות יכול להיות גוש שמתפר-... תודה רבה!

מומלץ לפנות לבדיקה

17/08/2020 | 09:14 | מאת: אולגה

שלום, קראתי על שיטת הטיפול - כימותרפיה תוך צפקית, לחולות סרטן השחלה. הבנתי גם ששיטה זאת מאוד מסוכנת, עם אחוזי תמותה גבוהים, ובטווח הארוך לאחר הטיפול. האם נעשה בה שימוש, ומה באמת הסיכונים בשיטת טיפול זאת? תודה

בעבר היו מספר מחקרים שהראו יתרון לכמוטרפיה תוך צפקית על פני הטיפול הרגיל אלא שבשל תופעות לוואי קשות עם פגיעה בתיפקוד הכליה מצד אחד ושיפור בטיפולים הביולוגיים מצד שני, ברב המרכזים בעולם השיטה לא בשימוש

09/08/2020 | 00:53 | מאת: Miri

שלום רב, האם לדעתך נכון להמשיך להשתתף במחקר עם קיטרודה? עשה לי קוליטיס ותת פעילות בבלוט התריס. את האולאפריב הפסקתי. היה סרטן שחלה הורמונלי ללא נשאות brca, שלב 3. עברתי כריתה מלאה וכימו של קרבו וטקסול

07/08/2020 | 18:27 | מאת: מעיין

שבת שלום !!! שמי מעיין בת 48 לאחר כריתת רחם וחצוצרות בשל מיומנות ציסטות דימומים כאבים . במעקב 4 שנים לשחלות יש ממצאים של ציסטות שאינן גודלות אך משתנות מעט עם מחיצות מרקם סולידי.כאהים חזקים בטן תחתונה גב רגליים סבל . פניתי לרופא בכיר שאמר שבוודאות זה לא סרטני והכאב נשמע הבעיה גבית שיש לי שממש לא הכאב בבטן חזק והגב לא מעוניין לנתח עד לחוות דעת אורטופדית .אני חוששת סובלת קרוב לחודש ולא יודעת מה לעשות .הגודל של הציסטות אחת 5 אחת 4 ועוד קטנות.אני בטוחה שזה מהשחלות רק לא מאמינים לי אבקש את הכוונתך.

ללא בדיקה והסתכלות על הממצאים קשה לחוות דיעה

06/08/2020 | 07:38 | מאת: סוזי

שכחתי להוסיף כי כעת אני לא מקבלת שום טיפול הקשור למחלה, למעט הזרקת קלקסן קבועה, אותו אני מקבלת עוד לפני גילוי המחלה, ואכן באזור ההזרקה (בבטן, מצידי הטבור).יש לי לאחרונה כאבים. תודה

05/08/2020 | 21:51 | מאת: סוזי

שלום אני חולה בסרטן השחלות ושמתי לב לאחרונה שיש לי מדי יומיים (כלומר יום כן ויום לא), בשעות הערב, חום שנע בין 37.6-37.7 והתופעה היא רק בשעות הערב. חוץ מזה אין לי שום סימנים נוספים למעט כאבים מסויימים במפרק הכתף. לקראת השעות הקטנות של הלילה החום עובר. האם יכול להיות שתופעה זאת קשורה למחלה הבסיסית - סרטן? תודה

אם נשללת כל סיבה זיהומית אחרת ,זה בהחלט יכול להיות קשור למחלת הסרטן

04/08/2020 | 17:53 | מאת: אריאלה

שלום, בעניין טיפול סרטן השחלות שחוזר פעם שלישית: רציתי לברר איזה טיפול מומלץ לנשים שאינן נשאיות בסרטן שחלות, בכל הבדיקות האפשריות, כולל בדיקות של הרקמות שהוצאו בניתוח, לבדיקת פאונדשיון 1, לא נמצאה משאות או מוטציה. כאמור - מחלה שחוזרת בפעם השלישית, וזאת לאחר טיפול ראשון בטקסול וקרבופלטין, וטיפול שני בגמזר וקרבופלטין. האם בחזרת המחלה כאמור בפעם השלישית, ללא נשאיות, יש אפשרות לקבל טיפול בקיטרודה, והאם תרופה זאת (קיטרודה) כלולה בסל הבריאות ועונה להגדרה של מצבי? ואם כן - באלו מרכזים רפואיים יש שימוש בתרופה זאת למצב שתארתי ? איזה סוג טיפול מתאים למעשה בחזרת המחלה בפעם השלישית ללא נשאיות, אחרי ששני סוגי טיפולים כימותרפיים לא הועילו. תודה

קיימות מספר אפשרויות כמוטרפיה אחרת שטרם נוסתה כגון CAYLEX או תרופות ביולוגיות מחוץ לסל שלפעמים מכוסות על ידי חברת ביטוח כגון קיטרודה שהזכרת או למרות שאינך נשאית מעכבי פארפ שאז התגובה הצפויה פחות טובה

02/08/2020 | 21:40 | מאת: דבורה

ע"פ מה שקראתי באינטרנט הקרינה משפרת את המחלה אך אינה מועילה לתועלת השרדות כללית. האם זה נכון?

זה תלוי באיזו מחלה ובאילו מצבים יש מצבים שכן מביא להחלמה מלאה מסרטן ויש מצבים שמוריד סיכון לחזרה ללא יתרון ברור בהישרדות

31/07/2020 | 00:53 | מאת: אנג׳לה

שלום רב. אני מטופלת בנירפאריב שנה. המרקר היה יציב. לאחרונה עלה מ 120 ל 180 בהפרש של חודש וחצי. השאלה שלי אם זה מבשר למעשה שהתרופה הפסיקה לסייע לי, או שיש מקרים בהם המרקר עולה ויורד לסרוגין במהלך השימוש במעכבי פארפ. יש לציין שאני לא נשאית. תודה .

עליה בסמן מחשידה על התקדמות המחלה אבל רצוי לפחות עוד בדיקה נוספת כעבור מספר שבועות לפני שמחליטים סופית שהתרופה לא יעילה

30/07/2020 | 21:48 | מאת: דבורה

בגרידה התגלה MMMT. עברתי ניתוח הוצאת רחם שחלות חצוצרות ובפטלוגיה HGMMT. לאחר מכן 6 טיפולי כימוטרפיה עם קרבופלטין טקסול.לקראת CTPET. הומלץ 3 טיפולי ברכיטרפיה. חוששת מהמצאות קרינה לאורך זמן בגופי+מתופעות הלוואי שלכאורה גם לא יפסקו כגון שלשולים ובהמשך בעיות במעיים או בשתן או בחלחולת וכד'. האם להסכים לברכיטרפיה?

תופעות הלוואי שציינת נדירות ביותר בברכיטרפיה ונפוצות יותר בקרינה חיצונית לכל האגן מאחר ותופעות לוואי אפשריות בברכיטרפיה הן קלות ממליץ להסכים לטיפול

02/08/2020 | 21:34 | מאת: דבורה

מפחידה אותי המציאות שהקרינה נשארת באגן למשך זמן ארוך ועלולה להזיק לאברים שסביבה וגם לא נוכל להפסיק אותה.

03/08/2020 | 23:02 | מאת: דבורה

תודה רבה על ההתייחסות ועל תשובתך אשמח אם תוכל לענות גם לשאלותי הנוספות. היה ברוך ובריא

30/07/2020 | 21:42 | מאת: דבורה

אובחנתי בסרטן הרחם מסוג MMMT ולאחר הוצאת רחם שחלות חצוצרות מסג HGMMY עברתי 6 טיפולי כימוטרפיה עם קרבופלאטין וטקסול. המליצו על ברכיטרפיה. חוששת מאד ממצב שהקרינה נמצאת ומזיקה בגוף מה דעתכם ומתופעות לוואי שעלולות לא להפסק

29/07/2020 | 18:45 | מאת: אשך

שלום אחותי בת 54 ללא ווסת, לאחר דימום בבדיקת פיפל, נמצאה היפרפלזיה ללא אטיפיה, של רירית הרחם הטיפול המומלץ התקן מירנה או כדורים בבליעה שאלותיי • יש לנו אימא עם הישנות סרטן השד פעם 3, לא נשאית, האם פרוגסטרון בטיפול המומלץ יכול לגרום לסרטן השד. • אחותי סובלת מהשמנה וסובלת מחרדות מטופלת באנפרניל 75 מל, שני כדורים ליום וסטטור לכולסטרול ולעיתים רחוקות קסנקס לחרדות פעם בחודש. • האם יש תופעות לוואי בין הטיפול המוצע לכדורים שהיא מטופלת בהם. • ראיתי שיש הרבה נשים שסובלות מהטיפול המוצע מהשמנה מסיבית , נשירת שיער , כאבי בטן, דימומים שיעור על הפנים ועוד האם יש טיפול אחר עם פחות תופעות מזיקות. בתודה מראש

למרות שפרוגסטרון מעלה סיכון לסרטן השד וגם יכול לגרום לתופעות לוואי כפי שציינת המינון המומלץ לזמן מוגבל וגם המירנה לא מעלים סיכון באופן אמיתי לסרטן השד והסיכוי לתופעות לוואי קטן ומכיון שהחלופה היחידה לטיפול ההורמונלי זה ניתוח לכן מומלץ לבחור בטיפול ההורמונלי

29/07/2020 | 07:50 | מאת: ליאן

דר' שלום ותודה, לא מצאתךי פורום לשד ומכיוון שאתה בתחום נשים אולי תוכל לעזור לי בשאלה החשובה שלי בבקשה..בת 67, לפני 6 שנים הוציאו לי גוש בשד שהיה שם עשור ולא סרטני. אחרי 3 שנים, היום, הלכתי לעשות ממוגרפיה. הטכנאית (שלא היה נעימה ואגרסיבית) לחצה לי נורא חזק עם המכשיר של הממוגרפיה. ביקשתי טיפה יותר חלש כאב לי ממש,אמרה שככה צריך אחרת לא רואים ולעתים קוראים שוב בגלל שלא יצא טוב, ביקשה שלא אסתכל ושארים את הראש ממש עשתה לי מהציצי דף נייר. עשיתי בחיי עשרות ממוגרפיה וככה לעולם לא עשו לי חזק ! אני מכה על חטא שלא קמתי באותה שניה לבקש מישהי אחרת, משום מה זרמתי. שהגעתי הביתה עד עכשיו ממש כואב לי באזור הלב, כל המקום שמקרין לי ליד שמאל וגם ימין כמו זרמים. בבקשה ממך, האם בדיקה כזאת שמועכים בצורה אגרסיבית יכולה לגרום נזק לשד? קרה בעבר פעם שמישהי נפגעה ממוגרפיה? חלילה לפוצץ בפנים בלוטות או נזק אחר. אודה לך על תשובתך הכנה , . תודה ליאן.

למרות שכפי שכתבת זה לא התחום בו אני עוסק, למיטב ידיעתי למרות שממוגרפיה עלולה לכאוב אין בכך סכנה ממשית

26/07/2020 | 15:55 | מאת: נועה

שלום רב, לפני כשנתיים בבדיקת פאפ אובחנתי עם שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם - CIN 4 עברתי קולפוסקופיה וקוניזציה. היום לאחר 2 מעקבים הכל נראה תקין. ושאלתי היא: הציעו לי להחליף ביטוח בריאות, אך בביטוח החדש תהיה החרגה על סרטן צוואר הרחם. מה הסיכון שלי לחלות בסרטן צוואר הרחם בעתיד? באיזה אחוזים הממצאים האלה מגדילים את הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם? תודה רבה, נועה

אם תהי במעקב מסודר בהמשך הסיכון לסרטן צוואר הרחם היא קטן ביותר

24/07/2020 | 00:42 | מאת: א

שלום איזה טיפולים יש לסרטן שחלות חוזר לאחר קבלת קרבופלטין טקסול ואווסטין כקו ראשון ולאחר קבלת קרבופלטין וגמזר כקו שני? האם מעכבי PARP יכולים לעזור במצב כזה? האם קיטרודה יכולה לעזור? האם שמעת על התרופה ONX-0801? תודה

קו שלישי של טיפולים יכול לכלול כמוטרפיות נוספות או טיפולים ביולוגיים כמעכבי PARPP שיעילות בעיקר לנשאיות, קיטרודה ותרופות דומות מוכחת בנתיים לקבוצה קטנה וספיציפית ונמצאית כעת המחקרים רבים בארץ ובעולם ו ONX-0801 היא רק במסגרת מחקר

23/07/2020 | 10:05 | מאת: רונה

האם התרופה קיטרודה יכולה להתאים לטיפול בסרטן השחלה ? תודה

כפי הנראה זו אחת התרופות המבטיחות בטיפול בסרטן שחלה עם תוצאות ראשונות מעודדות, אבל כרגע בהעדר הוכחות חד משמעיות , מומלצת בעיקר במסגרת מחקרים

21/07/2020 | 12:56 | מאת: אביבית

האם בבדיקת פט סיטי ניתן לראות הבדל חד משמעי בין קנדידה בנרתיק ובסביבותיו לבין סרטן? תודה

PET-CT יכול להראות גידולים אך גם דלקת קנדידה בנרתיק לרב לא גורמת לדלקת כה משמעותית שתתבטא בPET אבל יתכן מצב חריג

15/07/2020 | 12:10 | מאת: לי

שלום רב בת 28 +2 ילדים ווסת אחרונה ב 12.6 ,, עשיתי בדיקה לפני איחור ויצא שני פסים למרות שלקחתי פוסטינור לאחר היחסי מין לא יודעת איך נקלטתי עשיתי ביום ראשון בדיקת בטא היה 407 אתמול בהפרש יומיים עלה ל 669 אך לא הכפיל את עצמו כלומר עליה של 50% להערכת הרופא מיום ראשון עד שלישי "48 שעות" . יש לציין שאני מעוניינת בכל מקרה להפסיק הריון זה ,, אבל האם ערכי הבטא מראים שייתכן שזה הריון לא תקין ? האם עליה מ 407 עד 669 מעידה שיש משהו לא תקין בהריון ?

קשה לקבוע רק על פי שני ערכים אלו מומלץ לחזור לאחר שבוע ובעיקר להמתין לבדיקת אולטרסאונד

13/07/2020 | 01:22 | מאת: מיכל

שלום רב. לגבי רימסיה בעקבות מעכב פארפ מסוג זגולה, רוברקה, לינפרזה. מה הרימסיה הכי ארוכה שראית במטופלת? ושאלה נוספת אם מעכב פארפ עוזר לשנה נניח. המחלה חוזרת עוברים כימו והגוף נקי. קיים סיכוי שמעכב פארפ מאותו סוג יעזור שוב?

יש מקרים של רמיסיה של שנים ארוכות , הסיכוי שבהישנות של המחלה תחת טיפול במעכב פארפ שוב תהיה תגובה לפארפ היא משמעותית קטנה חותר אבל אין מספיק מחקרים טובים לתת מענה לשאלה

12/07/2020 | 16:21 | מאת: איילת

שלום, לפני כשנה אובחנתי כחולה בסרטן השחלות בשלב 3c . לפני תחילת הטיפול עברתי ניתוח שבו הוצאו השחלות, צוואר הרחם, אומנטום. על גבי המעי נשארו "גרגורים". התחלתי לקבל טיפול כימותרפי - (טקסול+קרבופלטין) ובמקביל קבלתי גם אווסטין. לאחר שסיימתי את הטיפול הכימותרפי, המשכתי לקבל אחת לשלושה שבועות אווסטין, אבל לאחר עשרה טיפולים, ה - ca125 התחיל לעלות, וכן בדיקת pet ct הראתה שיש התקדמות של המחלה. לכן, התחלתי לפני כחודשיים לקבל גמזר+קרבופלטין. סיימתי עכשיו את הטיפול השישי מתוך שמונה, ובשבועיים- שלושה האחרונים ירידת ה - ca125 נעצרה והוא נע בין 35-36. עד עכשיו - הוא ירד כל הזמן. (בזמנו התוצאה הכי נמוכה הייתה 14.7). למעשה משבוע שעבר יש עליה מ35.00 ל - 36.80 . אני מאוד חוששת שהתרופות שאני מקבלת כרגע גם לא משפיעות עליי וקיימת שוב חזרה של המחלה. איזה אפשרויות טיפול עומדות בפניי כרגע? (ביצעתי עכשיו בדיקת פאונדיישן אבל אין עוד את התוצאות). קראתי על תרופה חדשה בשם navicixizumab האם היא אופציה במצבי לדעתך? תודה על עצה בעניין זה .

מבין את החשש שהטיפול הנוכחי אינו מספק, אבל מומלץ לא להגיע למסקנות מהירות מידי בטרם מחליפים טיפול המחשבה על טיפול ביולוגי בשלב זה היא נכונה וכדאי לשקול תרופות אחרות יותר מוכחות מ navicixizumab שהיא תרופה נסיונית בשלבים מוקדמים מאד של מחקר ונראה לי שבנתיים בכלל לא ניתנת מחוץ למחקרים

09/07/2020 | 22:47 | מאת: רינה

שלום דוקטור יש לי שאלה שאף רופא נשים לא ידע מה לענות לי עד היום. אני עברתי לידה לפני חצי שנה ופתאום מצאתי באיזור של הדגדגן פצע לבן קטן. הלכתי לרופא נשים הוא לא ידע מה זה שלח אותי לבדיקה קולפוסקופיה ושם הוא ערך לי בדיקה גופנית וולווסקופיה ובממצאים כתוב בצד שמאל של קליטוריס ציסטי קטן 3 סממ ואמר לי שנקודה לא חשודה אבל אני צריכה לחזור לביקורת עוד שלושה חודשים. ועכשיו השאלה שלי: 1.למה צריך לחכות 3 חודשים ? 2.למה אי אפשר פשוט לפוצץ את הציסטה הזאת ? היא מאוד לא נעימה לי כי זה ממש יושב באיזור של הדגדגן . שאני מקיימת יחסי מין מרגישה זרמים לא נעימים באיזור כי זה מפריע לי . מה ניתן לעשות ?

1. אני מניח שההמלצה ל 3 חודשים מקורה מהערכה שמדובר בממצא שפיר שאולי יעלם בצורה ספונטנית 2. ייתכן שאפשר לנקז או לכרות את הממצא אך איני יכול לחוות דיעה על סמך תאורך בלבד

05/07/2020 | 14:39 | מאת: שירה

שלום, רציתי לשאול אם ניתן לדחות טיפול בגמזר - טיפול מס' 6, בשבוע אחד ? תודה

אין בעיה לדחות בשבוע

שלום רב. יש לי נסיגה בגידולים בעקבות טיפול ביולוגי zajula לפי פט אין קליטה בכלל מה שיש זה מיימת קטנה וחדשה האם זה יכול להיות כתוצאה מנסיגת גידול? כתוצאה מהכדורים ביולוגי? ואם לא ממה כן? שהרי אין קליטה ל fdj

כל עוד המימת היא קטנה וללא קליטה ב PETזה סימן טוב כל אחת מהסיבות שמנית יכולה להיות סיבה למעט מימת

30/06/2020 | 08:12 | מאת: ענת

שלום, אני מקבלת טיפול גמזר + קרבופלטין. קבלתי עד כה 5 טיפולים מתוך 8. אתמול קבלתי את הטיפול החמישי. עד הטיפול הרביעי קבלתי בתחילת כל טיפול גם עירוי של מלחים : מגנזיום, נתרן ואשלגן. אתמול - בטיפול החמישי נאמר לי שהפרוטוקול בעניין קבלת המלחים שונה, וכי כעת לא אקבל לפני הטיפול את המלחים, אלא אעבור את הטיפול ללא המלחים. אתמול החל בשעות אחר הצהריים, מדדתי את הדופק ומסתבר שהוא גבוה, הוא היה בסביבות 98-99 ובשלב מסויים הוא הגיע אף ל - 100. בד"כ הדופק שלי הוא כ - 60. כעת בבוקר הדופק כבר יותר סביר, והוא ירד ל - 77. האם לדעתך עשוי להיות קשר בין הדברים-הפסקת קבלת המלחים ודופק הגבוה? תודה.

מאד קשה לקבוע בודאות קשר בין הדברים אבל נראה לי שאין קשר