פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
5190 הודעות
4624 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

31/05/2020 | 18:24 | מאת: לימי

שלום מה המימהנות של דביקת חתך קפוא של ציסטה דרמאודית והשחלה . אני צריכה להוציא שחלה עם ציסטה גדולה והומלץ לי שאם יגלו ממצא בבידקה הראשונית של החתך הקפוא כדאי להוציא את כל הרחם והשחלה. אבל נאמר לי שלעיתים רחוקות מאוחר יותר מגילים שזו היתה טעות. מה דעתך? עד כמה נכון לפעול לפי הממצא שרואים בחתך הקפוא והאם עדיף להסתכן בניתוח שני מאשר באיבוד הרחם לשוא. אני בת 44

אם חס וחלילה נמצא גידול שהחתך קפוא אומר שהוא ממאיר, הסיכוי לטעות הוא מאד מאד קטן ונשמע הגיוני לעשות את הניתוח המלא במקרה של אישה בגילך ובמידה ואינה מעונינת בהריונות נוספים

29/05/2020 | 15:25 | מאת: קרן

האם נגע לבן מורם היפרקרטוטי בפות, יכול להיות סרטני? הנגע הוסר ונשלח לפתלוגיה. בעברי מלנומה מקומית ברגל. ( אני בגיל המעבר). תודה

אחת הסיבות להסרת הנגע זה לוודא את טיבו והאם סרטני צריך להמתין לתשובה הפתולוגית

29/05/2020 | 14:59 | מאת: ליני

שלום לבתי בת ה14 יש חזה די קטן(נצני חזה) היא קיבלה מחזור בכיתה ו היא עכשיו בכיתה ח והחזה שלה לא גדל.. היא לחוצה מזה ומתביישת ללכת לים ... האם הוא עוד אגדל? כי אומרים אחרי שנתיים מחזור אז לא.. תודה רבה

אם יש ניצני חזה בלבד אז ודאי שתהיה גדילה נוספת

26/05/2020 | 05:39 | מאת: מירי

שלום, יש לי שאלה היפותטית בתחום סרטן אברי הרבייה : האם אפשר ל"הדביק" או להעביר תאים סרטניים, בזמן בדיקה וגינלית, באמצעות כפפה מזוהמת בתאים סרטניים ? האם בעצם בדיקה כזאת, עלולים לפזר תאים סרטניים, ולגרום להדבקה או להעברת תאים מהסוג הזה בדרך שהזכרתי? תודה

לא אין דבר כזה

20/05/2020 | 20:05 | מאת: יעל

לפני טיפול שני כימו בדיקת דם מראה נאוטרופיל 0.37. האם יסרבו לעשות לי טיפול שני? מה הפתרון?

יצטרכו לדחות את הטיפול הכמוטרפי ולשקול טיפול בתרופה שמעלה את הספירה

שלום, אני מטופלת בג'מזר ובקרבופלטין בעקבות חזרת המחלה. קראתי על מחקר שמצביע על מניעה מסויימת בחזרת סרטן השחלות לנשים שמשתמשות במטפומין לטיפול בסכרת 2, ואשר תפקודי הכליה שלהם תקינים. מה תוכל לומר לי על מחקר זה ? האם הוא מוכר? ידוע ? תודה

יש מחקרים שמראים שטיפול במטפורמין מוריד שכיחות של מספר סרטנים אבל שיעור הירידה הוא לא מאד משמעותי עד כדי שהפך להמלצה גורפת

17/05/2020 | 06:46 | מאת: המודאגת

לפני כשבוע עברתי קוניזציה על ידי לולאה חשמלית. לאחר הטיפול סבלתי מדימום משך כ3-4 ימים. בהמשך הפכה ההפרשה לחומה והיום כשקמתי בבוקר שמתי לב שיש רטיבות משמעותית של שתן שעבר את הפד לתחתונים.אני חושבת שיש דליפה קבועה של שתן כי הפד תמיד רטוב בהפרשה חומה. אני מבינה שהניתוח בוצע ברשלנות ופגע בשלפוחית השתן. אני מזועזעת שבדיקה אבחנתית גרמה לי לפגיעה חמורה בבריאות. איזה מה עלי לעשות?

אם יש חשש לדליפת שתן , צריך לעבור ברור בהקדם על מנת לאשר או לדחות את החשד לנזק ולפי התוצאה להחליט על צורת הטיפול

שלום דר עשיתי אמראי מותני השבוע שתוצאותיו הראו מבחינת הגב אותם דברים כמו לפני שנתיים,והיו ממצאי לוואי גניקולוגיים,שחלקם גם כמו בעבר וחלקם חדשים.באגן קטן משמאל מבנה ציסטי בקוטר 22ממ.בקטן מימין וזה היה בעבר מבנה מעוגל בעל אות היפראינטנסי בסדרת טי 1 והיפואינטנסי בסדרת טי 2/stir.בקוטר 25ממ מתאים לציסטה שדיממה.בסמוך עוד ציסטה רגילה 15 ממ.המבנה המעוגל העה במעקב אולטראסאונטים זרימות ואמרו שזה ציסטה כנראה בהתחלה חשדו להוציאה ואחכ לא השתנתה אמרו שלא צריך.מאד פוחדת.עכשיו יצאו כל המונחים האחה היפר והיפו וטי 1 2 שהרופאת נשיםבטוח לא תדע מה הם שאגיע.אם אפשר הסבר בבקשה כדי להגיע מוכנה מאד דואגת והאם ציסט שדיממה ככתוב חייב להוציא והאם העובדה שלא נשלחתי לאמאראי מכוון אגן עד היום זו טעות מאד פוחדת,אני שנה עם מחזור שמגיע כל שבועיחם שלוש ולאחרטנה נמשך חודש כדורים עשו לי רע הורידו מינון הקסקפרון וכעת ייעצה לפני שהגיע האמאראי שדרה שלא ידעה עליו שאן דימום ימשיך המון זמן נצטרך לחשוב על טיפולים אחרים שמאד מפחידים אותי.האם מה שכתוב שאם זה ציסטה שדיממה זה סרטני או חייב להוציא או קשור לדימומים הארוכים והלא סדירים?מודה על התשובה מאד מודאגת

לפי תאורך לא נראה שיש בעיה רצינית אבל ללא בדיקה קשה לחוות דיעה

13/05/2020 | 16:00 | מאת: נעמי

שלום, לפני כ - 11 חודשים עברתי ניתוח להוצאת השחלות וכל אברי הרבייה הנשיים. רציתי לברר אם הטיפול שאני עומדת לקבל עכשיו - הוא הטיפול המיטבי: בסוף חודש נובמבר סיימתי טיפול של 18 טיפולים שבועיים של טקסול + קרבופלטין,(קו ראשון), ובמקביל קבלתי גם אווסטין אחת לשלושה שבועות. עד לפני כחודש וחצי, כשהמשכתי לקבל אווסטין הסמן ירד, אבל אז החלה עלייה בסמן, וכן הרגשתי כאבים. (עברתי 10 טיפולים של אווסטין). לפני כעשרה ימים, עברתי בדיקת פט סיטי, לי אישית עדיין אין את התוצאות, אבל הבנתי שיש חזרה, ושעלי להתחיל כעת טיפול בגמזר + קרבופלטין. השאלה שלי: הבנתי מקריאה שאם המחלה חוזרת תוך פחות מחצי שנה מאז הטיפול הכימותרפי בקו הראשון, אז הטיפול הוא לא קרבופלטין ולא טקסול, כי המחלה נחשבת לעמידה לפלטינום. האם הטיפול שרוצים לתת לי הוא הטיפול המיטבי במחלתי ? ושאלה נוספת: האם בשלב הזה רצוי שאעבור בדיקת פאונדשיון, ואם כן, האם עושים אותה מהרקמות שנשמרו מאז הניתוח, או שהן צריכות להיות רקמות חדשות? תודה על כל אינפורמציה.

כפי שכתבת כאשר המחלה חוזרת בטווח שחזרה אצלך בוחרים טיפול אחר מתוך מספר אפשרויות שאין הוכחה שאחת יעילה יותר מאחרת ובהחלט השילוב של פלטינום + גמזר נחשב כאחת החלופות היעילות והמומלצות במקביל אומנם ניתן לשלוח רקמה לבדיקת פאונדשיין מהרקמות שהוסרו בניתוח לפני שנה

שלום רב. אני נוטלת רוברקה מזה 4 חודשים. המדדים ירדו. המוגלובין 9.6 טסיות 140 קניתי כדורים של פטריות ראישי להתחזק. קראתי שכדורים הללו יכולים לפגוע במטבוליטים. האם זה אומר למעשה שזה עלול לפגוע ביעילות הרוברקה?

לצערי אין לי מידע על השפעות של תוספי מזון

27/04/2020 | 20:31 | מאת: אנונימית

היי ד"ר יש לי דלקת בדרכי השתן עם דם הרופאה נתנה לי תרופה MONUROL 3 G 1 SACHET לקחת היום(יום שני) וביום רביעי לפני השינה. קראתי באינטרנט והבנתי שזו תרופה חד פעמית. 1.האם זה תקין לקחת פעמיים את התרופה בהפרש של 48 שעות ? 2.כמו כן אני לוקחת גלולות יאז באופן קבוע - האם לקיחת האנטיביוטיקה פעמיים משפיעה על יעילות הגלולה ? תודה רבה מראש

לרב מומלץ טיפול חד פעמי אבל לא יגרם כל נזק משימוש חוזר אנטיביוטיקה יכולה להשפיע על יעילות הגלולות אבל במקרה זה נדיר ביותר שיקרה

23/04/2020 | 17:45 | מאת: שולי

שלום, תודה על המענה , ומה בקשר לשאלתך זאת : "למרות שאני ממילא חולה אונקולגית - האם כמות כה גדולה של קרינה ובזמן כל כך קצר עלולה להזיק לי ? לפני בדיקת האנגיו סי טי עשו לי בנוסף גם תצלום ריאות." תודה על המענה

תוספת הקרינה בבדיקות שעברת היא שולית וחסרת משמעות

22/04/2020 | 16:42 | מאת: שולי

שלום, אני אחרי סיום טיפול כימותרפי, מקבלת עדיין אווסטין.לפני כחודש וחצי,החלה עלייה בסמן. במקביל, ומכיוון שאני בעלת גורמי סיכון משמעותיים לקריש דם, ויש לי כאב מסויים בזמן נשימה עמוקה שהיה לי ועדיין יש לי, הוחלט כי בשלב הראשון אעבור סיטי אנגיו, לשלילת קריש דם בריאות. תוצאות הבדיקה שנערכה לפני מס' ימים, הראו כי אין לי קריש דם בריאות. מכיוון שהכאבים באזור הבטן המשיכו, ואפילו התגברו מייד לאחר האנגיו סיטי, והסמן כאמור בעלייה, הוחלט כי כעת אעבור פט סי טי כדי לבדוק אם יש חזרה או גרורות. השאלה שלי היא: למרות שאני ממילא חולה אונקולגית - האם כמות כה גדולה של קרינה ובזמן כל כך קצר עלולה להזיק לי ? לפני בדיקת האנגיו סי טי עשו לי בנוסף גם תצלום ריאות. אני בחרדה מכל הכיוונים. ובנוסף - מאז בדיקת האנגיו סי טי שעברתי לפני מספר ימים - התגברו אצלי הכאבים בבטן באופן משמעותי. האם יכול להיות איזשהו קשר לבדיקה? תודה לך על תשובתך.

אין משמעות אמיתית לכמות הקרינה שקיבלת בבדיקות ההדמיה וגם לא הגיוני שכאבי הבטן קשורים לבדיקה שעברת

21/04/2020 | 10:26 | מאת: מיספלטין וגמזר

חולה 7 שנים ניתוח קרבו טקסול אוסטין דוקסיל טקסול שבועי פעמיים הקרנות אולפריב שלא הועיל וגמזר וציספלטין קבלתי 6 פעמים הפסקתי מרקר לא יורד. מה אתה מציע לקחת האים אומונוטרפיה תועיל לי או יש הצעה אחרת. האים הגמזר והצספלטין יכול להועיל לנרות שהמרקר לא יורד אשמח לעצה ותודה רבה מראש

המרקר הוא לרב סימן רגיש לתגובה לטיפולים ולכן אם לא יורד כנראה ציספלטין וגמזר לא כ"כ עוזרים למרות שיש מדדים נוספים לתגובה כמו הרגשתך אפשר לשקול אימונוטרפיה ועל כך יש לדון עם האונקולוג המטפל

20/04/2020 | 15:44 | מאת: עינת

שלום רב, אימי, סרטן שחלה 3c , עברה ניתוח debulking(הגידול היה בשחלה שמאל) ו-6 טיפולי כימו. את הטיפול האחרון בסבב סיימה ב6.2 . בפט סי.טי שבוצע ב6.4 רשום: קליטה קלושה בקשרית רטרופריטונאלית משמאל 0.8 מ"מ, חשד לגרורה פעילה. האם בהכרח זה אומר בוודאות שמדובר בגרורה ?

לא ,ממש לא , אין זה ודאי שיש גרורה בעיקר לאור התיאור של קליטה קלושה

12/04/2020 | 21:01 | מאת: נבי

עברתי ניתוח debulking, אני נשאית braca 1, בשלב 1c3, ועברתי טיפול כימו משלים אחד. אני שוקלת את האפשרות של בדיקה גנומית. האם הבדיקה יכולה להועיל במצבי כדי לספק טיפול יותר יעיל וספציפי?

נראה לי שבשלב זה אין כל יתרון לביצוע הבדיקה במיוחד לאור זאת שאת נשאית BRCA והטיפול בספיציפי והיעיל ביותר מוכר ומיועד בעיקר לנשאיות

07/04/2020 | 00:44 | מאת: גלית

שלום, אני סיימתי טיפול כימותרפי לפני כ-5 חודשים. לפני שחליתי הESR שלי היה גבוה במידה מסויימת. בזמן הטיפול, הESR התחיל לעלות בהדרגה ולא היו לי שום כאבים במפרקים. בסיום הטיפול התחילו לי כאבים ברוב המפרקים והESR עדיין גבוה. כרגע יש לי כאבים די חזקים במפרקים, בדיקות הדם שקשורות לדלקת מפרקים הן תקינות (C3, C4, ANNA, וRF) למעט הESR. איזה קשר יכול להיות בין טיפול כימותרפי לבין דלקת מפרקים או כאבי מפרקים? האם הטיפול שקיבלתי (טקסול וקרבופלטין), עשוי לגרום להתפרצות של דלקת מפרקים או שההפך- כל זמן שקיבלתי את הכימותפריה לא היו לי כאבים במפרקים למרות שגם לפני כן לא היו לי. כרגע אני מקבלת אווסטין. אציין כי כל הכאבים שלי התחילו בסיום הטיפול הכימותרפי, לפני כן לא היו לי שום כאבים במפרקים. כרגע בגלל המצב אני לא יכולה לעשות שום בדיקה למעט בדיקות דם מדי פעם. תודה על תשובתך.

תופעות לוואי לרב מגיעות בזמן הטיפולים ולא לאחר הסיום אווסטין יכול לגרום לכאבי בשרירים ופחות ידוע על מפרקים מומלץ להתיעץ עם ראומטולוג המומחה לדלקות פרקים

06/04/2020 | 04:36 | מאת: עינת

שלום רב, לאימי סרטן שחלות שאינו נושא גן , עשיתי בדיקת ct לפני 3 שנים שהיה רשום, granulated cyst נוזל אגן קטן שחלה ימנית. האם זה דורש מעקב ?

לא מעקב מיוחד אבל כן בדיקה גינקולוגית ואולטרסאונד

יפעתמבקשת להתייעץ לגבי חומרת המחלה? פרוגנוזה? האם מחייב כימותרפיה או האם יש אפשרות לאימונותרפיה? טיפול ביולוגי ? אחר? - מדובר באימי- בת 75( לצערי הייתה במעקב גניקולוגי כל השנים, אישה בריאה ועצמאית, וביום אחד חרב עליה ועלינו עולמה) בבדיקה הפתולוגית נמצא: תיאור מיקרוסקופ תיאור מיקרוסקופי ,PELVIS HIGH GRADE CARCINOMA OMENTUM:INVOLVED BY HIGH GRADE CARCINOMA MESORECTUM: FOCUS OF HIGH GRADE CARCINOMA' NO LYMPH NODES WERE FOUND TOTAL ABDOMINAL HYSTERECTOMY WITH BILATERAL SALPINGO-OOPHORECTOMY AND ANTERIOR RESECTION OF RECTUM ENDOMETRIOID ADENOCARCINOMA FIGO GRADE 3- DIAMETER ABOUT 9.30CM INVOLVING RT. PARAMETRIUM.SEROSA AND DEEPPART OF MYOMETRIUM RT PARAOVARIAN AND PARATUBAL SOFT TISSUE' MESORECTUM AND OMENTUM OVARIAN SURFACE INVOLVEMENT-PRESENT IMMUNOSTAINS" CK7.ER-POSITIVE PR- FOCALLY POSITIVE P53-POSITIVE' WILD TYPE CD 20.CDX2-NEGATIVE ADDITIONAL PHATOLOGY FINDINGS: UTERUS-ATROPHIC ENDOMETRIUM'FOCI OF ADENOMYOSIS' LEIOMYOMAS. RTFALLOPIAN TUBE'LEFT OVARY AND LEFT FALLOPIAN TUBE- FREE OF TUMOR RECTUME:FOCI OF ENDOMETRIOID ADENOCARCINOMA IN THE PERIRECTAL FAT TISSUE PROXIMAL AND DISTAL SURGICAL MARGINS-UNINVOLVED FAT TISSUE. PROXIMAL AND DISTAL SURGICAL MARGINNS-UNINVOLVED 6 REACTIVE PERIRECTAL LYMPH NODES- FREE OF TUMOR RECTUM.ANASTOMOTIC RINGS-NO EVIDENCE OF MALIGNANCY

הטיפול הראשוני הוודאי לפי הפתולוגיה תכלול כמוטרפיה עם קרבופלטינום וטקסול וייתכן גם טיפול ביולוגי באווסטין טיפולים ביולוגיים נוספים ובכלל זה אימונוטרפיה ייתכנו לפי הצורך בשלב מאוחר יותר. לגבי הפרוגנוזה היא תלויה במספר גורמים שאחד העיקריים הוא שארית מחלה בסוף הניתוח כפי שמשתקף בדו"ח ניתוח בהצלחה

30/03/2020 | 13:00 | מאת: מיכל

שלום רציתי לשאול אם אחת מתופעות הלוואי של התרופה יכולה להיות עצירות,ואם כן, האם מותר להשתמש במצב כזה בנורמלקס. כל תקופת הכימותרפיה השתמשתי בנורמלקס,אבל מכיוון שכל הזמן אני פוחדת מהתפתחות גרורות במערכת העיכול-רציתי לדעת אם במקרה כזה גם אפשרי לקחת(אם במקרה חו"ח,ואני מקווה שלא-התפתחו גרורות?) תודה מראש

אפשרי לקחת נורמולקס

מבקשת להתייעץ לגבי חומרת המחלה? פרוגנוזה? האם מחייב כימותרפיה או האם יש אפשרות לאימונותרפיה? טיפול ביולוגי ? אחר? - מדובר באימי- בת 75( לצערי הייתה במעקב גניקולוגי כל השנים, אישה בריאה ועצמאית, וביום אחד חרב עליה ועלינו עולמה) בבדיקה הפתולוגית נמצא: תיאור מיקרוסקופ תיאור מיקרוסקופי ,PELVIS HIGH GRADE CARCINOMA OMENTUM:INVOLVED BY HIGH GRADE CARCINOMA MESORECTUM: FOCUS OF HIGH GRADE CARCINOMA' NO LYMPH NODES WERE FOUND TOTAL ABDOMINAL HYSTERECTOMY WITH BILATERAL SALPINGO-OOPHORECTOMY AND ANTERIOR RESECTION OF RECTUM ENDOMETRIOID ADENOCARCINOMA FIGO GRADE 3- DIAMETER ABOUT 9.30CM INVOLVING RT. PARAMETRIUM.SEROSA AND DEEPPART OF MYOMETRIUM RT PARAOVARIAN AND PARATUBAL SOFT TISSUE' MESORECTUM AND OMENTUM OVARIAN SURFACE INVOLVEMENT-PRESENT IMMUNOSTAINS" CK7.ER-POSITIVE PR- FOCALLY POSITIVE P53-POSITIVE' WILD TYPE CD 20.CDX2-NEGATIVE ADDITIONAL PHATOLOGY FINDINGS: UTERUS-ATROPHIC ENDOMETRIUM'FOCI OF ADENOMYOSIS' LEIOMYOMAS. RTFALLOPIAN TUBE'LEFT OVARY AND LEFT FALLOPIAN TUBE- FREE OF TUMOR RECTUME:FOCI OF ENDOMETRIOID ADENOCARCINOMA IN THE PERIRECTAL FAT TISSUE PROXIMAL AND DISTAL SURGICAL MARGINS-UNINVOLVED FAT TISSUE. PROXIMAL AND DISTAL SURGICAL MARGINNS-UNINVOLVED 6 REACTIVE PERIRECTAL LYMPH NODES- FREE OF TUMOR RECTUM.ANASTOMOTIC RINGS-NO EVIDENCE OF MALIGNANCY

26/03/2020 | 12:56 | מאת: אורית

שלום, לפני מספר חודשים סיימתי טיפול בכימותרפיה, ומקבלת עכשיו אבסטין. לפני כן, עברתי ניתוח של הסרת כל אברי הרבייה, כולל צוואר הרחם, ואומנטום. כעת אני סובל מכאבים שהתחושה שלי כי הם באגן, עצם הזנב, כן הירכיים, שלפוחית השתן, והחלחולת. ה - crp וה - esr מוגברים, ובבדיקת שתן, הלויקוציטים - 250, כבר די הרבה זמן, ולסירוגין, והתרבית שלילית. האם יכול להיות שיש לי דלקת באגן, למרות הוצאת אברי הרבייה ? תודה

דלקת אגן טיפוסית לא אפשרית ללא רחם אבל דלקת אחרת שמקורה באיברים אחרים כשלפוחית השתן ובמעי אפשרית במידה וכאבים משמעותיים או חום מומלץ ברור ובכלל זה לשקול CT

25/03/2020 | 02:17 | מאת: מיכלי

לילה טוב. אימי היקרה עים חזרת מחלה. נשאית. אף פעם לא לקחה מעכבי פארפ. המרקר שלה 250 ופט סיטי מראה חזרת מחלה גרורה אחת קטנה בקירבת המעי. היא מסרבת לכימותרפיה ורוצה להתחיל לקחת לינפרזה, האים הלינפרזה יכולה להוריד מרקר?

מכיון שהיא נשאית יש סיכוי טוב לתגובה ללינפרזה

24/03/2020 | 14:42 | מאת: לילך

שלום אני לאחר טיפול כימותרפי, וממשיכה כעת לקבל אווסטין (כעת אני בטיפול העשירי של האווסטין). לפני שלושה שבועות הCA 125 היה 14.70 והיום הוא 21.40 רציתי לשאול אם עליה כזאת בהכרח מדאיגה ומה עליי לעשות? תודה.

אם את מרגישה טוב כרגע לא מומלץ כל שינוי, אלא לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות עליה קלה כפי שתיארת לא בהכרח מצביעה על מקום לחשש

17/03/2020 | 21:47 | מאת: לימור

שלום, אני לאחר טיפול כימותרפי, וממשיכה כעת לקבל אווסטין. עד כה קבלתי 9 טיפולי אווסטין. אני מאוד מאוד פוחדת לצאת כעת בגלל מגפת הקורונה,וכן להגיע למעבדת קופת חולים כדי לעבור בדיקת דם לפני הטיפול. לכמה זמן ניתן לדחות טיפול מהסוג הזה(אווסטין), אם בכלל, אני מאוד מוטרדת מעניין הזה. תודה על כל מידע.

דחיה של מספר שבועות לא אמורה להיות קריטית מומלץ להתיעץ עם האונקולוג המטפל שלך

16/03/2020 | 21:39 | מאת: דינה

שלום, היום הרגשתי בכאב באזור שממש בכפל בין הרגל לאזור הפות יחסית למעלה, לא קרוב לשפתיים ( בתחילת הערווה בצד שמאל) שמיששתי הרגשתי גוש מתחת לעור, מין גולה, מה זה יכול להיות? תודה רבה על המענה

ייתכן שמדובר בזקיק שיער או בלוטה שנחסמו או בגוש שומני ללא בדיקה קשה לחוות דיעה

13/03/2020 | 13:41 | מאת: אנסטסיה

שלום אב. בקבוצה בארצות הברית כתבו הבנות שאסור פרי הדר כמו פומלה תפוז בעת שימוש ברוברקה רוקפאריב. האם זה נכון?

לא ידוע לי על איסור שכזה בהנחיות הרשמיות

לאחר זיהום ואח"כ הטריה בקיבוע צווארי 3-6 הופיעה לי נפיחות ותחושת קיפאון בעורף ובשכמות. לאחר א.ס. הממצא היה "הודגמה קולקציה נוזלית עם מחיצות מרובות."

מומלץ לפנות לפורום המתאים

01/03/2020 | 20:11 | מאת: אנסטסיה

היי.סרטן שחלות . עליית ca כל הפט סיטי תקין חוץ מהמלל הזה. זה אומר למעשה חזרת מחלה? בטן ואגן: כיום קליטה פתולוגית של FDG בהסננה עדינה בשומן הפריטונאלי כולל הסננה עדינה בשומן באגן. כידוע הרחם נכרת. עדיין עיבוי קל של הפסציה האוטרו-סקראלית מימין ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות.

אומנם בפט-סיטי ממצאים מינימליים לכן חשוב להבין מה ערכי CA-125 ומה הדינמיקה של השינוי בערכים

26/02/2020 | 15:49 | מאת: רחל

שלום רב, האם הטיפול בכימותרפיה, קלקסן וטקסול,יכולים לגרום לכיב קיבה? תודה.

למרות שאין בהכרח קשר ישיר , כל טיפול תרופתי משמעותי והתרופות הנלוות למניעת תופעות לוואי הם בעלי פוטנציאל לגרימת כיב קיבה

25/02/2020 | 21:55 | מאת: רינת

ערב טוב, אמא שלי היקרה עם סרטן שחלות שחזר פעם שלישית, יש לה לפי פט סיטי3 גרורות של סמ, היא לא מסכימה לעשות כימותרפיה, יש סכנה להמשיך לעקוב ורק שיגדלו או יתפשטו לעשות את הכימותרפיה?

נראה לי שרצוי מאד לכבד את רצון אימך מכיון שלאחר חזרה שלישית הסיכוי לתועלת משמעותית מהטיפול הכימותרפי היא קטנה מאד בצד תופעות לוואי משמעותיות. אם היא טרם קיבלה טיפול ביולוגי או הורמונלי ניתן לשקול אם זה מתאים לה

24/02/2020 | 23:32 | מאת: ציפי

שלום. סרטן שחלה ללא נשאות. Ca 90 וקבלת אולפאריב במשך חודשיים וca הגיע ל 200 במתן של חודשיים אפשר לקבוע כבר שאין יעילות ?

בדרך כלל מקובל לבצע הערכת תגובה לטיפול לאחר 3 חודשים למרות שלאור עליית הסמן יש אומנם חשש שהתגובה אינה מספקת

16/02/2020 | 12:18 | מאת: שיר

שלום ד"ר אמא שלי חולה אונקולוגית. קרצינומה לובורלית. במהלך הטיפול כימו החלה להתגבר לה שיעול וקוצר נשימה. עשו לה סיטי ריאות כדי לשלול קריש דם וזה הפענוח. אודה על הכוונה מה תוצאות הפענוח ומה מצריך התייחסות בוצעה השוואה לבדיקת pet מה 30.7 מעט ארטיפקטים של נשימה המקשים על הערכת הריאות. אין רואים פגמי מילוי היכולים להתאים לתסחיפים בעורקים ריאתיים הראשיים, האונתיים והסגמנטריים. העורק הראתי הראשי ברוחב 2.1 סמ. ללא עדות ל strain על החדר הימני. ללא עדות ללימפאדנופתיה במיצר, בשערי ריאות ובבית שחי. שתל בשד ימין. גבולותיו סדירים אך לובולריים. סביבו נוזל בכמות קטנה. עיבוי עור של שד ימין. מעט עכירות שומן. מוקד קטן היפרדנסי אחורית אליו- יתכן משנית לניתוח. לקורלציה קלינית. מוקד הסתיידות בבית שחי מימין קרוב לוודאי לאחר alnd שינויים טרשתיים באאורטה מוקד היפודנסי בחוליה c7. היה גם בבדיקת pet יכול להתאים להמנגיומה. שינויים ניוונים בשלד הגרמי בגבהים שונים. אונה ימנית של בלוטת תריס מוגדלת. מוקדי הסתיידות ב ligament flavum תודה

פנו לפורום סרטן השד

12/02/2020 | 10:20 | מאת: ליאת

שלום רב, אני מטופלת באווסטין, בהמשך לשילוב של כימותרפיה (טקסול-קרבופלטין). התכנית היא להמשיך לקבל עד 18 טיפולים. הבנתי כי קיימת אופציה להמשיך ולקבל סה"כ 24 טיפולים של אווסטין, כי כך גדלה התועלת בשימוש בתרופה זאת. מה ידוע על תכנית כזאת, בהנחה כי האווסטין מועיל? ושאלה נוספת: האם מקובל לעבור בדיקת פט סיטי, לאחר סיום הטיפול באווסטין ? כי למעט בדיקת סי טי רגילה לפני הניתוח - לא עברתי שום בדיקת הדמייה מאז. תודה לך על התשובות .

מומלץ לבצע פט סיטי תוך כדי או בסיום טיפול להערכתת המצב המידע על ההבדל של טיפול ל18 חודשים לעומת 24 חודשים הוא דל ולא מבוסס ולכן קשה לענות

05/02/2020 | 13:11 | מאת: מיטל

שלום, אני מקבלת אווסטין, לאחר טיפול כימותרפי, ושמתי לב שיש לי כיב לבן על הלשון שמכאיב לי. א. האם זאת תופעה ידועה בעת שימוש בתרופה זאת? כיב על הלשון הלשון? ב. האם התופעה הזאת מחייבת הפסקת התרופה? ג. איך אפשר לטפל בו? זה מאוד כואב לי. תודה מראש .

כיב בפה או בלשון מוכר כתופעת לוואי של אוסטין מומלץ להיבדק על ידי רופא פה ולסת ולהתיעץ עם האונקולוג המטפל על דרכי טיפול בכיב והמשך אוסטין

30/01/2020 | 21:18 | מאת: ילנה

לאמא שלי היקרה עלה ca125 מ-12 ל 190 ובתרבית יש זיהום של חיידקים מעורבים, פט סיטי תקין, יכול להיות שחיידקים בשתן יעלו ככה ca?

כל תהליך זיהומי בחלל הבטן יכול לגרום לעלית הסמן, אבל לפי תאורך אם אין דלקת משמעותית עם חום ורק חיידקים בשתן כנראה העליה בסמן לא קשורה

27/01/2020 | 17:59 | מאת: תקווה

ערב טוב. כמה זמן לוקח על מנת לראות יעילות במעכבי פארב. רוקפאריב

מקובל להעריך תגובה על פני כ 3 חודשים אם כי יכולה להיות תגובה אינדיודואלית שונה בכל חולה

25/01/2020 | 09:45 | מאת: חגית

שלום, קראתי בזמנו שבנשים שחלו בסרטן השחלות ניתן לנסות ולמנוע את חזרת המחלה ע"י נטילה קבועה של אספירין. האם ידוע לך משהו בעניין זה ? מודה לך מראש.

זה רק מחקרי ולא מבוסס

שלום, רציתי לשאול אותך לגבי המחקר שהתפרסם לפני מס' חודשים בעניין שילוב של אווסטין ומעכבי פארם לנשים שהן לא נשאיות. מה ידוע על תוצאות המחקר הזה ועל יעילות טיפול מסוג זה ? תודה על כל אינפורמציה בנושא זה.

המחקר בדק חולות שמטופלות בכמוטרפיה ואווסטין עם או ללא תוספת מעכב PARPP (אולפריב) והראה שתוספת אולפריב משפרת את התגובה בכלל החולות אבל כצפוי האפקט הטוב ביותר היה בנשאיות למוטציה

22/01/2020 | 09:27 | מאת: תקווה

בהמשך לשאלתי הקודמת לאחר שימוש של שבוע ברוברקה תוצאות ספירת דם WBC הכפיל את עצמו, יש לציין שעדיין בטווח הנורמה? ידוע לי שהערך אמור לרדת בשימוש, מה הסיבה שעולה? ואם עלה צפוי שימשיך לעלות? ואם יעבור את הנורמה צריך להפסיק שימוש בתרופה?

כל עוד בטווח הנורמה ואת מרגישה טוב אין לכך כל משמעות

19/01/2020 | 00:28 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם.

19/01/2020 | 12:14 | מאת: אנונימית

לחכות לתור לרופא בעוד שבועיים? תודה מקרב לב.

21/01/2020 | 09:39 | מאת: אנונימית

דר יקר שלום, אתמול הייתי אצל רופא שבדק וכתב: השבוע הופיע דימום נרתיקי בעת ניגוב לאחר הטלת שתן. אין צריבה בהטלת שתן. בבדיקה - צואר רחם תקין למעט ארוזיו קטן בשעה 9. רחם וטפולות - ב.מ.פ נלקח פאפ HPV. אמה של המטופלת נפטרה לדבריה מגידול גינקולוגי. שחלות? אבחנה: • POSTMENOPAUSAL BLEEDING מה זה ארוזיו? מסוכן? תחילת סרטן? מה עושים אם יש דבר כזה ארוזיו איך מטפלים או זה נעלם לבד? צריך אנטיביוטיקה או ניתוח? הרופא לא אמר לי כלום אלא לחכות לבדיקת הפאפ. אנא תשובתך תודה מקרב לב

ברב המקרים אין לאורזיו שזה קילוף של רירית צוואר הרחם שום משמעות כפי שהומלץ יש להמתין לבדיקת ה PAP / HPV ולשקול המשך ברור

הסיכוי לסרטן ברחם או בצוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

הסיכוי לסרטן רחם או צוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

הסיכוי לסרטן ברחם או בצוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

18/01/2020 | 19:13 | מאת: תקוה

האם לטרזול יכול לעזור בעלית מרקר סרטן שחלות למרות שבבדיקות לא נמצא סרטן הורמונלי?

בחלק מהמקרים ניתן לראות השפעה חיובית למניעת התקדמות המחלה ועליה במרקר

17/01/2020 | 13:56 | מאת: לימור

שלום, סיימתי לפני כחודשיים, 18 טיפולים שבועיים כימותרפיים (קרבופלטין+טקסול). במקביל, כמקובל, התחלתי החל מהטיפול הכימותרפי השלישי, לקבל גם אווסטין. כעת, אני כאמור חודשיים לאחר סיום הטיפול הכימותרפי. שמתי לב שלמרות שסיימתי את הכימותרפיה, יש עדיין ירידה של הסמן CA-125, וזאת בזמן שאני מקבלת רק אווסטין. בסיום הטיפול הכימותרפי הסמן היה 19.90 וכיום, כחודשיים אחרי, הוא ירד ל15.40 . מה משמעות הדבר, האם זה מראה על משהו מדאיג? האם גם לאורך זמן קבלת האווסטין בלבד, הסמן אמור/עשוי לרדת? על מה זה יכול להעיד? תודה

ירידת סמן אף פעם לא מדאיגה ובהחלט יכולה להימשך בזמן הטיפול באווסטין

15/01/2020 | 23:36 | מאת: אני

האם מותר לקחת ביחד עם רוברקה ציפרלקס וויטמין b? האם מותר להיות בשמש בעת שימוש ברוברקה?

אין בעיה לקחת את התרופות הנ"ל מומלץ מחשיפה לשמש לכן בשמש חזקה מומלץ ביגוד ארוך, קרם הגנה ומשקפי שמש

15/01/2020 | 07:37 | מאת: דנה

אני עם אותו בן זוג 3 שנים מדוע בשנת 2018 לא היה לי HPV ו-2019 כן? מי הדביק? איך זה קורה?

קשה לדעת מה מקור ה HPV והאם זו הדבקה חדשה או שהבדיקה הקודמת פספסה הדבקה ישנה יותר

17/01/2020 | 17:33 | מאת: דנה

פרופ ' כיצד לא אובחנתי לפני שנה ? אני מתוסכלת ולא מצליחה להבין האם בן זוגי הדביק אותי? איך מפספסים דבר כזה?

13/01/2020 | 22:26 | מאת: רבקה

יש לי שאלה. סרטן שחלות, נשאית. חזרת מחלה פעם שניה. מרקר בעליה פט סיטי תקין בנתיים. אפשרי להתחיל זגולה במצב כזה ללא כימותרפיה?

אפשרי למרות שעדיין אין מחקרים שמראים באופן ברור את היעילות במצב שכזה ולכן גם עדיין לא בסל התרופות להתויה זו

12/01/2020 | 12:04 | מאת: מישהי

שלום. עברתי בעקבות סרטן שחלןת 26 הקרנות לאגן ומיד אחר כך חזרת מחלה גרורתית שלא הייתה לפני הקרינה לאגן כולו. שמעתי שהקרינה היא זו שגרמה למחלה להתפרץ כגרורתית ומעבר לכך שמעתי שנזקי הקרינה נותרים בגוף באופן שהסרטן למעשה ישאר כרוני תמיד ללא סיכויי החלמה. יש בזה מן האמת?

קרינה לאגן לסרטן שחלות ניתנת במקרים נדירים ויוצאי דופן כאשר מוצו טיפולים אחרים. קרינה יכולה לגרום להתפתחות סרטן מסוג אחר אבל רק לאחר שנים רבות לכן אי אפשר לטעון שסרטן שחלותשחזר קשור לקרינה

11/01/2020 | 11:07 | מאת: דנית

שלום, אני כחודשיים לאחר סיום הכימותרפיה, ומקבלת אווסטין. לפני זמן מה, התחלתי להרגיש כאבי מפרקים(כתפיים, עמוד שדרה, מפרקי הירכיים, והברכיים). כמו כן, רמת ה -esr בבדיקות הדם גבוהה מאוד. האם בעקבות טיפול כימותרפי עלולים לחלות בדלקת מפרקים? למי עלי לפנות בעניין זה, לאיזה תחום התמחות רפואית ? אלו בדיקות עלי לעבור, ומה הטיפול אם קיים? תודה.

מומלץ להתיעץ עם מןמחה למחלות פרקים (ראומטולוג)

10/01/2020 | 13:24 | מאת: ליאן

היי ותודה מראש, עשיתי u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות במכון כי שם המכשור יותר טוב . להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים בבקשה ממך מה זה הציסטה? גידול? צריך לחזור לרופא, או אפשר ביקורת בעוד שנה. צריך להוציא את זה או שיכול להישאר. האם ציסטה יכולה לגרום לגידול בעתיד??? תודה מקרב לב על מלא שאלות. תודה

התשובה תקינה וניתן להמשיך מעקב שיגרתי

08/01/2020 | 18:17 | מאת: דנית

שלום, אני אחרי טיפול כימותרפי. כרגע מקבלת אווסטין. האם לדעתך אני יכולה למרוח באזור הירכיים את הג'ל של וולטרן? יש לי כאבים באזור מפרקי הירכיים, ואני חושבת שיש לי שם סוג של דלקתיות. בזמנו , לפני די הרבה שנים היתה לי דלקת באזור, אבל אז קבלתי "סלברה", שכיום אני לא מעוניינת בכדור מהסוג הזה. לכן חשבתי שאולי משהו חיצוני כמו הקהל יוכל לעזור לי. אני גם בעלת קרישיות יתר, מקבלת קלקסן, וכן כדור נגד לחץ דם. תודה

אין מניעה משימוש בוולטרן