פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
6817 הודעות
4543 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

14/10/2019 | 20:26 | מאת: דנית

אימי אובחנה בסרטן שחלות שלב 4. טיפול קו ראשון. הסמן עלה כבר בשעתו מעל 400 וכעת ירד ל 33 לאחר ניתוח ושישה טיפולי כימו. אציין כי אין המדובר בירידה אקראית וזה כבר בדיקה שלישית ברציפות שיורד. לעומת זאת בפט סיטי לאחר הטיפול החמישי התגלו נגעים קטנים בבלוטות לימפה ונכתב בפענוח שהמחלה מתקדמת. הרופא המטפל טוען הפוך וטוען שירידת הסמן היא האינדיקציה להצלחת הטיפול. אנחנו מבולבלים. מה דעתך באשר לסתירה בין הפט לסמן?

לקריאה נוספת והעמקה

הסמן מאד רגיש לנוכחות או התקדמות המחלה והתוצאה מצוינת ולעומת זאת בפט סיטי לעיתים רקמה שאינה גידולית יכולה לקלוט ולהיות חשודה כגידול ובשורה התחתונה לא ניתן לקבוע בודאות ואין דרך לקבוע נסיגה מוחלטת של המחלה מומלץ בשלב פשוט בהתאם למה שאונקולוג אמר להמשיך בטיפול המתוכנן

14/10/2019 | 15:55 | מאת: רחל

שלום, אני מקבלת טיפול כימותרפי שבועי - קרבופלטין + טקסול.(עד כה-טיפול מס' 11). במקביל - קבלתי כבר שני טיפולים באווסטין. לאחר הטיפול השני באווסטין, היה לי באף דימום, לא רציני, ואף היה לי דם קרוש באף שהייתי רואה אותו, בעיקר בבוקר. לאחר כשלושה שבועות של הטיפול באווסטין - הדימום פסק, דבר המעיד כי מדובר כנראה בתופעה הקשורה לאווסטין. רציתי לשאול/ לדעת - האם תופעה כזאת מחייבת את הפסקת התרופה? או שניתן לדעתך להמשיך. אציין כי כמו כן, אני מקבלת כל פעם לאחר הטיפול הכימותרפי השבועי גם שתי זריקות נופוגן. (30 יחידות). האם יכול להיות קשר לכך? אני יודעת ששילוב האווסטין תוך כדי קבלת התרופות הכימותרפיות חשוב מאוד מבחינת הצלחת הטיפול הכללי. אודה לך על כל אינפורמציה בעניין זה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי חומרת הדימום ובהנחה שספירת הדם תקינה, אין צורך להפסיק את הטיפול באווסטין

14/10/2019 | 19:00 | מאת: רחל

תודה על תשובתך, ושאלה נוספת: מה הכוונה תקינה ? גבוהה ? רגילה ? תודה

12/10/2019 | 20:35 | מאת: מעיין

אם תרופה ביולוגית zejula גורמת לקוצר נשימה? אני נוטלת 3 ימים וחשה קוצר נשימה. ואם זו תופעה האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בחומרת קוצר הנשימה אם משמעותי לפנות לבדיקה

08/10/2019 | 07:44 | מאת: סאני

דודה שלי בת 66 נמצאת בהוספיס בנתניה היא חולה במחלה סרטן שחלות שלב 4 כבר 3 שנים , עכשיו המצב הדרדר היא לא יכולה לעמוד היא עושה פיפי רק בשקית ויש לה מדבקה ששמו לה נגד כאבים ישנה רוב הזמן היומיים האחרונים היא ערה אבל מדברת רק מה ששומעת חוזרת אחרינו שאנחנו מבקרים אותה ... האם המחלה פגעה לה גם בזיכרון ובדיבור? הרופאים אומרים אין מה לעשות יותר? היא על סם ואיבדה יכולת להבין מה שאומרים לה... האם זה הסוף ??

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי הרב נשמע כך ובשלבים כאלו החשוב ביותר למנוע כאב וסבל

06/10/2019 | 09:59 | מאת: שלי

שלום אני בת 49 עם רחם שרירני ללא כאבים או דמם מלבד נפיחות. היה לי דימום קל הכתמה פעם שניה בחודש לפני כשלושה חודשי ממצאי הפיפל הם ME19 32456 endometrium PIPELLE BIOPSY: COMPLEX HYPERPLASIA FOCALLY WITH ATYPIA and in PART WITH polypoid features . Additional fragments show Proliferative endometrium הרופאים ממליצים על כריתת רחם שאלותי האם האטיפיה יכולה להעלם כי מאז הבדיקה עברו כשלושה חודשים, עם 2 מחזורים עם מעט דמם פעם בחודש. ובחודש השלישי היה מחזור עם דימום מלא כמו בדר"כ, כלומר כנראה התנקתה הרירית. האם יש בדיקה נוספת שאפשר לבצע. האם המצב מאפשר קבלת טיפול אחר לפני החלטה על כריתה או שחייבים לכרות. במידה וכורתים האם חייבים לכרות שחלות, אימי חלתה בסרטן שד כמה פעמים ולפי בדיקה מלפני מעל עשור אינה נשאית BRCA או שנדרש יעוץ גנטי נוסף תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול המומלץ הוא כריתת רחם ואין צורך בבדיקות אחרות בטרם ניתוח במקרים חריגים בנשים צעירות ללא ילדים אפשר לטפל הורמונלית, אבל בגילך עדיף ניתוח ניתן לשקול שימור שחלות לאחר דיון עם המטפלים על יתרונות וחסרונות

היי אמא שלי בת 62 לאחר עצירות, תפיחות בטן , נשלחה למיון לבדיקה עברה ct עם חומרי ניגודי ושם גילו Omental cake זה הסיכום של הסיטי תהליך תופס מקום בשחלה הימנית עם מיימת בכמות גדולה האדרה ועיבוי של פריטונאום ואימפלנטים אומנטליים מרובים עברה ביופסיה מהאומנטום והתשובה שקבלנו היא : Carcinosarcoma Malignant mullerian mixed mesodermal tumor סוג הגידול השאלה שלי היא מה הפענוח הבנו שזה גידול מעורב ממאיר האם יש טיפול ? מה השלב של המחלה שלה ? היא עם מיימת בבטן עוברת ניקוז וביום ב׳ הקרוב יש ייעוץ עם רופאים להמשך טיפול לאחר כל הבדיקות שהיא השלימה רוצה קצת שתעזור לי תכוון אותי עם יש טיפול לכל זה  ובאיזה שלב היא? ומה הדרכי טיפול בכל התיאור שנתתי לך?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התאור נראה שמדובר בשלב 3 וסביר שהטיפול יכלול תחילה כמטורפים ובהמשך לשקול ניתוח

04/10/2019 | 13:36 | מאת: פענוח אולטרסאונד

שלום רב עברתי בדיקת אולטרסאונד, בת 20 אשמח לדעת אם התוצאות תקינות. ממצאים:  אולטרסאונד בטן עליונה כיס מרה ודרכי מרה ? ללא אבנים, ללא הרחבה. הכבד אינו מוגדל, ללא ממצא מוקדי. הטחול אינו מוגדל, מרקמו אחיד. הלבלב ללא ממצא פתולוגי בולט. הכליות במנח, בגודל ובמבנה תקינים, ללא אבנים, ללא הידרונפרוזיס, ללא גוש. רושם לאגן חוץ כלייתי מימין. לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים ברטרופריטונאום עליון. כיס שתן במילוי חלקי. צמוד לדופן הקדמי של כיס השתן, בקו האמצע, הודגם מבנה היפואקוגני בגודל 6X4 מ"מ ללא זרימות דם בתוכו יכול להתאים לווריאנט של אוראכוס.

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע תקין

12/10/2019 | 09:53 | מאת: נטלי

תודה רבה ד"ר

03/10/2019 | 22:22 | מאת: תקווה

שלום. שאלה. אני לא נשאית ומתחילה בקרוב תרופה ביולוגית זגולה. מחלה חזרה כבר פעמיים ופט סיטי עכשיו תקין ומרקר תקין. יש סיכוי טוב להפוגה ושקט ארוך מהמחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

המחקרים מראים שבחולות נשאיות BRCA הייתה תגובה מאד טובה, אבל גם בחולות שאינן נשאיות נצפתה תגובה עם הפוגה ממושכת בחזרת המחלה לצערי אין כל דרך לנבא במדויק עבור כל מטופלת את יעילות התרופה בהצלחה ושנה טובה

02/10/2019 | 15:02 | מאת: יפית

שלום, האם אפשר ומותר להקדים טיפול באווסטין בשני ימים ? במקום שלושה שבועות - 2 ימים פחות ? תודה על התשובה.

לא אמורה להיות בעיה

שלום,אני בת 26 עשיתי בדיקה הורמונלית עקב פצעים בפנים שיוצרים לא רק לפני מחזור, וערב איחור ליפעמים של מחזור ב3-4 ימים, הרופאת נשים בבדיקת אולטרסאונד אמרה שאפשר להגיד שיש לי שחלות פוליציסטיות. למרות שהבדיקה הורמונלית תקינה לחלוטין. בוצע לי על הדרך בדיקות דם כלליות ומרקרים. בתוצאות היה: Ca 125- 46.7 בוצע לי us בטן יצא תקין היה רק כבד שומני נשלחתי לאחר מכן ל c.t בטן והתוצאות היו: *בלוטות מזינטריאליות בקוטר עד 9.0 מ''מ בבטן ימנית תחתונה *שחלות בגודל תקין. * נראה מוקד היפרדנסי הטרוגני בקוטר 15.0 מ''מ בשחלה שמאלית. * רחם מעט מוגדל. בנוסף מצאו לי קשרית בקוטר 9.0 מ''מ בבסיס ריאה שמאלית..לא יודעת אם יש קשר בין כול זה. האם זה יכול להיות משו ממאיר? או שהתוצאות תקינות? Ca19-9- 46.5

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובתי בשאלה זהה קודמת

מועמדת לכריתת רחם עם שרירן גדול עם חשש לסרקומה שבוע 19 האם יש הבדל בהחלמה בחתך בטני שתופרים בתפרים פנימיים ללא נגיעה בשרירים. או חתך רגיל שתופרים עם סיכות. מה ההבדל ברמת הצלקת וזמן ההחלמה?והאם שיטה אחת טובה על השניה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הבדל בין סיכות לתפרים במשך ההחלמה ובטיב הצלקת שנוצרת

25/09/2019 | 22:04 | מאת: קרן

אתמול עשיתי ניתוח קוניזציה לאחר שהייתי בדרגה cin 2/3. מאז הניתוח יש לי מעין דליפת שתן טפטופים (לא באופן קבוע). האם יש לזה קשר לניתוח? לא היה לי דבר כזה לפני. האם ייתכן שזה איזשהי רשלנות?

לקריאה נוספת והעמקה

נדיר ביותר שיהיה סיבוך של דרכי השתן במהלך קוניזציה אם נמשך מומלץ להיבדק

24/09/2019 | 12:51 | מאת: אלונה

שלום, עקב חשש לשחלות פוליציסטית נשלחתי לבצע בדיקות הורמונליות,בנוסף עשיתי בדיקות של מרקרים ca125 היה 46.7 . Ca 19-9 היה 46.5 נשלחתי לאולטרסאונד בטן שהראה כבד שומני. לאחר מכן נשלחתי לסיטי בטן שהתשובות היו: בלוטות מזינטריאליות בקוטר 9 מ''מ בבטן ימנית תחתונה, נראה מוקד היפרדנסי הטרוגני בקוטר 15 מ''מ בשחלה שמאלית, רחם מעט מוגדל. האם זה יכול להיות משו ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הנתונים הסיכון לממאירות קלוש מומלץ לחזור על הבדיקות בעוד מספר שבועות

18/09/2019 | 10:25 | מאת: סיגל

שלום, רציתי לברר אם בטיפול שבועי-אחת לשבוע- קרבופלטין וטקסול, וברקע כל שלושה שבועות גם אווסטין, אפשר להקדים את הטיפול ביום אחד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורה להיות בעיה

16/09/2019 | 08:52 | מאת: מיכל

היי. שמי מיכל ואני בת 34. לפניי 5 שנים חליתי בסרטן הלימפומה נון אוצ'קין וכיום אני 3 שנים לאחר השתלת מח עצם. מפאת חוסר בזמן לא הקפאתי ביציות או שמירה של שחלה. כיום אינני מקבלת ווסת מזה 3 שנים ( מרגע ההשתלה). שאלתי: האם ישנו תהליך או טיפול שדרכו ניתן לקיים הריון? מה הסיכוי לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

לרב הטיפולים פוגעים בצורה בלתי הפיכה בשחלות לכן מומלץ שימור פיריון לפני הטיפולים ובמידה ולא נעשה אז קיימת אפשרות של תרומת ביצית הפריתה על ידי זרע של בן זוג והחזרת עובר לרחם

שלום רב האם מיומות וציסטות יכולות ליצור בטן גדולה מאוד(של כמו חודש רביעי בהריון),כאבידמויי וסת,עלייה במשקל(ובעיקר בטן אדירה בגודלה), אצל אשה בת 57? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן אפשרי

11/09/2019 | 09:16 | מאת: סיגל

שלום, אני חולה בסרטן השחלות עם גרורות.חלק מהגרורות נצפו בניתוח והוצאו בניתוח, אולם את חלקן שהיו מאוד קטנות, ואף לא נראו בבדיקת הסי טי טרם הניתוח,לא הוצאו, וכעת אני מטופלת כמקובל במצב כזה, בבית חולים בצפון הארץ בקרבופלטין + טקסול, במינון שבועי, ולאחרונה התחלתי לקבל גם אחת לשלושה שבועות גם אווסטין, ואקבל בהמשך עוד 18 טיפולים באווסטין. אציין כי בטרם התחלתי את הטיפול באווסטין, ורק קבלתי את הטיפול הכימותרפי, היתה ירידה מאוד משמעותית במדד היא ca-125, כלומר מה שגרם לירידה זאת הוא הטיפול הכימותרפי. השאלה שלי היא: קראתי במספר מקומות בהקשר של חזרת המחלה שבתום הטיפולים הכימותרפיים נשארים תאים מינימליים וקטנים של הגידול שאף אינם נצפים בבדיקת הסיטי (שבמילא לא נצפו בבדיקת הסיטי טרם הניתוח), והם אלו שמתפתחים בהמשך שוב לגידול, וגורמים לחזרת המחלה. באותו מקום שקראתי הם ממליצים גם להמשיך ולקבל עוד טיפולים כימותרפיים, ובנוסף לאלו המקובלים, (ששת הטיפולים המקובלים). מה ידוע על עניין זה? יש אמת במה שקראתי? האם יש דרך למנוע את חזרת המחלה באמצעים תרופתיים? או אחרים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא מקובל ולא הוכח שהמשך כמוטרפיה לאחר 6 קורסים יעיל וגם מתן ממושך מדי כרוך בתופעות לוואי במידה וטרם ביצעת מומלץ יעוץ ובדיקה גנטית ובמידה ואת נשאית למוטציה גנטית יש מקום לשקול טיפול ביולוגי שיכול להוריד את הסיכון לחזרת המחלה

09/09/2019 | 22:25 | מאת: מיכל

שלום רב בת 40 בעקבות כאב מטריד באגן בצד שמאל בוצע אולטרא סאונד נשים ונמצא 2 ציסטות אינדומטריות בשחלה ימין בקוטר 17 ממ ביום הביוץ , בוצע ca125 יצא 57 מוטרדת מאוד מאוד האם ניתן לעשות יום אחרי והתוצאה יכולה להשתנות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע מדאיג ומומלץ לחזור על הבדיקה בעוד כחודש לא בזמן מחזור

08/09/2019 | 15:26 | מאת: שרי

בת 54 ללא ווסת כבר כשנתיים עקב דימום הופנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית יצאה תקינה פאפ תקין. בבדיקת אולטרסאונד אגן קטן נמצא שעובי הרירית 7.2 ממ האם עובי כזה של רירית מצריך ביופסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

כשיש דימום ורירית 7.2 ממ מומלץ ביופסיה או היסטורסקופיה עם ביופסיה

10/09/2019 | 14:40 | מאת: שרי

גם אם ההיסטרוסקופיה האבחנתית נעשתה לפני כחודשיים בדיוק ויצאה תקינה?

05/09/2019 | 20:26 | מאת: אביבה

שלום לאישה בת 57 ,דימום קל וכאבים כמו כאבי מחזור.אולטרסאונד -ידוע על מיומות ועל ציסטות שנגלות ונעלמות בבדיקות אולטרסאונד חוזרות.השוני הפעם היה בעובי הרירית שברגיל הינה 4 מ"מ. האם אלה סימנים לסרטן כלשהוא? אודה על תשובה מפורטת(נקבע תור לגניקולוג) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי לסרטן לפי הדיווח הוא קטן ביותר

07/09/2019 | 10:41 | מאת: אביבה

תודה רבה

02/09/2019 | 22:46 | מאת: אתי

שלום רב, בבדיקת פט סיטי שבסיכומו כתוב שאין לראות קליטה של fdg כתוב כך: ‎מודגמת הסננה מעטה בשומן באגן עם עיבוי קל של הפסציה הפרא רקטלית-אוטרו סקרלית מימין, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת, ללא קליטה פתולוגית של FDG. מה זה אומר? האם זה מרמז על שארית מחלה? מדובר בסרטן שחלה לאחר טיפולי כימותרפיה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברקמה גידולית פעילה לרב יש קליטה של FDG לכן היעדר קליטה הוא סימן טוב שאומר שלא מודגם גידול

02/09/2019 | 16:42 | מאת: סרטן שחלה

בלוטות לימפה ורקמה צמודות לעמוד השדרה מה הטיפול המתאים ומה זה אומר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מסרת מספיק נתונים על מנת לחוות דיעה

22/09/2019 | 10:29 | מאת: טמוקספן

סרטן שחלות מ2013 עברתי כול הטיפולים ניצוח קרבו טקסול דוקסיל טקסול שבועי 2 הקרנות לאחרונה אולפריב שלא הגיב . מרקר 1500 כרגע נוטלת טמוקסיפן 40 מג ביום. השאלה אים הוא מועיל ומוריד מרקר. ואים לא אזה טיפול אתה ממליץ. בתודה עליזה

28/08/2019 | 18:01 | מאת: רחל

שלום, בכלל רמת נויטרופילים נמוכה - נדחה הטיפול הכימותרפי בשלושה ימים. (טיפול שבועי). האם דחייה כזאת עלולה לפגוע ביעילות הטיפול ? מודה לך .

לא אמור להיות הבדל משמעותי בדחייה של מספר ימים

היי, רציתי לדעת מה סף המינימום של רמת הנויטרופילים, שניתן לתת/ לקבל טיפול כימותרפי? תודה

27/08/2019 | 15:15 | מאת: עליזה מודאגת התקדמות מחלה

קבלתי אולפריב חודשים סמן 1120 הופסק הטיפול מתיעצת האים כדאי לעבור אימונותרפיה האים זה יכול להועיל לי במצבי. סרטן שחלות עברתי כימו קרבופחנטין טקסול אווסטין דוקסיל טקסול שבועי ופעמיים הקרנות לאחרונה אולפריב וגם היה לי מהאולפריב הרבה בחילות סחחוררות וחולשה

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר מספר של הטיפולים כפי שעברת , הסיכוי לתגובה בטיפולים נוספים יורד, אבל מצד שני למרות שתופעות לוואי תמיד אפשריות , בהשוואה לכמוטרפיה באימונוטרפיה הצפי לפחות תופעות לוואי ובתדירות קטנה יותר

27/08/2019 | 14:46 | מאת: דנית

שלום, אני לאחר ניתוח להוצאת השחלה, הרחם האומנטום וחלק מהצפק.(בגלל סרטן השחלה).נשארו לי מעט גרורות על גבי המעי, ואני מטופלת בכימותרפיה (טקסול+ קרבופלטין). אני עוברת טיפולים אחת לשבוע. עד כה עברתי 6 טיפולים, ובטיפול האחרון - ה-6, התחלתי גם לקבל אווסטין. נהוג לבדוק את רמת המרקר ca-125 אחת לשלושה שבועות, אך מכיוון,שיש לי טופס מתמשך לבדיקות דם - יוצא באופן אוטומטי שאחת לכמה ימים נבדקת גם רמת המרקר הנ"ל. עד כה - מדד זה היה בירידה קבועה, אבל בבדיקה לפני שלושה ימים, רמת המרקר היתה 36.10, ואילו היום ראיתי עלייה (לראשונה מאז תחילת הטיפולים) ל - 37.60 (כלומר ב- 1.5). כמובן שמאוד נלחצתי. האם זה צריך להדאיג אותי, מפני שכל הזמן, גם בפרקי זמן קצרים - מדד זה היה בירידה. והאם זה יכול להיות קשור לתחילת הטיפול באווסטין ? אני מאוד מודאגת. תודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין למעשה הבדל בין שתי התוצאות ולכן רצוי לא לבדוק בתדירות רבה מידי אם בבדיקה הבאהתהיה עדיין עליה יהי מקום לשקול בדיקת CT או PET-CT להערכת המצב

27/08/2019 | 00:57 | מאת: אביגיל

שלום רב, אני בטוחה שאין תשובה חד משמעית לשאלתי לגבי הקשר בין סוכר וסרטן אני מטופלת בכימו סרטן שחלה, קו 3 אני שומעת קבוע״ סוכר זה מזון לסרטן! בימים מסוימים מוותרת ואז מתפרצת על שוקולדים היות ולא קראתי הוכחות לכך החוסר וודאות מקשה עלי היות והמחלה קשה והאוכל מרומם מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי תתעלמי מהאמירות שהסוכר הוא מזון לסרטן, זה לא מבוסס ועדיף להרגיש טוב יותר עם שוקולד ותשדלי ללא יסורי מצפון

27/08/2019 | 00:29 | מאת: NAYA

שלום לאחותי בת 49 רחם מאוד שרירני בשלושה חודשים אחרונים היה לה דמם קל לאחר מחזור. הדמם פסק. נשלחה בדיקת פיפל בקופת חולים שממצאים שלה היו COMPLEX HYPERPLASIA WITH ATYPIA AND FOCUS OF WELL DIFFERENTIATED CARCINOMA לאחר חודש בוצעה בדיקת פיפל נוספת בבית חולים שהממצאים שלה היו Proliferative endometrium T84000 M79310 אילו בדיקות נוספות ניתן לבצע כדי להבין מהו המצ"ב של הרחם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין ברירה אלא להתיחס לחומרה ולהבין שנמצא מוקד של קרצינומה שמחייב המשך טיפול למרות הפיפל השני שיצא תקין ולא ברור לי למה עשו אותו

25/08/2019 | 10:32 | מאת: חן

שלום, לאחר הפלה עשו בדיקה פתולוגית ואלו הממצאים. האם תקין? T84000 T88205

לקריאה נוספת והעמקה

אלו קודים מה התשובה במלל

22/08/2019 | 11:36 | מאת: שרית

שלום, האם שימוש באבסטין עשוי גם להחליש את המערכת החיסונית, ולהחליש את תמונת הדם ? להוריד משהו במצב המערכת החיסונית בדם ? תודה לך .

לקריאה נוספת והעמקה

בין תופעות הלוואי המוכרות לא מוכר פגיעה במערכת החיסונית ובתמונת הדם

19/08/2019 | 22:38 | מאת: אוריאן

שלום רב. ידוע לי שנהוג לבצע 6 טיפולים בקו ראשון. במידה ובקו שני לאחר 4 טיפולים הפט תקין. האים כדאי להפסיק? ואם להמשיך זה מתוך הרגל שנהןג לעשות 6? הרי גם ככה המחלה הזו כרונית אז אם נקי בפט מדוע להרעיל הגוף בעוד כימותרפיה? אשמח לתשובה מפורטת. תודה. לא נשאית.

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה מצוינת ואין על כך תשובה בדוקה בקו ראשון של טיפול מצאו יתרון ל 6 טיפולים על פני 4 אבל אין מחקרים טובים שבדקו את שאלתך

פרופ'/ד"ר נכבדים שלום רב, 1. רעייתי בת 35, בשנת 2014 עברה ניתוח לפרסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית שהתבררה כגידול סרוס פפילרי בורדרליין שלב 3 עם אימפלנטים לא חודרניים בפיזור נרחב ברחם באגן ובשחלות דו"צ. בנוסף נמצאו נגעים מיקרו פפילריים ונכרתו שתי החצוצרות. 2. מאז רעייתי במעקב צמוד כל חודשיים שלושה לערך עם ביצוע בדיקות ca125 + ca15.3 לרבות us ואגינלי ומעקב רופא גניקו אונקולוג. 3. בחודש יוני 2017 עברה שוב לפרסקופיה אבחנתית לצורך הוצאת ביופסיות לפתולוגיה ונמצאו גידולים מיקרו פפילריים בפיזור נרחב באגן ברחם ובשחלות. 4. בחודש נובמבר 2017 שוב נותחה והפעם כרתו לה את שתי השחלות לרבות ניקוי וכריתה של משטחים נגועים. 5. נכון להיום אין לה חצוצרות ואין לה שחלות, והותירו לה רחם בלבד. נאמר לנו כי עדיין ישנם אימפלנטים לא חודרניים בורדרליין שלב 3 מיקרו פפילרי בפיזור נרחב באגן וברחם. 6. ומכאן שאלתנו כדלקמן: לנוכח המתואר לעיל האם הגידול הסרוטי השחלתי כבר אינו פעיל לנוכח כריתת השחלות דו"צ או שהגידול הסרוטי השחלתי עדיין פעיל היות ועדיין ישנם אימפלנטים מיקרו פפילרי בפיזור נרחב באגן וברחם ? לתשובתך אקדים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי תאורך המחלה עדיין קיימת וסביר להניח שתזדקק לטיפול נוסף בהמשך

שלום, אני מתחילה לקבל אווסטין במקביל לטיפול הכימותרפי. יש לי שתי שאלות בעניין זה : האם מקובל לקבל את האווסטין באותה הזדמנות שאני מקבלת גם את הטיפול הכימותרפי, כלומר באותו היום ? ובאותה הזדמנות ? ב. כל כמה זמן נהוג לקבל את הטיפול ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל לתת באותו יום כל 3 שבועות ולאחר סיום הכמוטרפיה להמשיך בתדירות של פעם ב 3 שבועות לעוד שנה

06/08/2019 | 20:27 | מאת: קרן

שאלה. אחותי חולת סרטן השחלה מזה 6 שנים בטיפולי כימותרפיה בפעם השלישית סיימה 4 מחזורי טיפול והפט סיטי תקין היא לא נשאית של הגן ממליץ להפסיק טיפולים?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להשיב על השאלה ללא הכרה מעמיקה יותר של אחותך ואילו טיפולים קיבלה , איך הגיבה להם ומה היו תופעות הלוואי עד כה ומה מצבה

שלום פרופסור בן אריה שאלתי כך:עשיתי בדיקה לגילוי איזה וירוסים יש לי hpv taiping והבדיקה יצאה תקינה מה שאני לא מבינה אז איך יש לי שינווים בצוואר הרחם cin 1 ? אים אין וירוסים ?והציעו לי לעשות הקפאה לcin1האים ממולץ?תודה רבה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת ה HPV מזהה את רב זני ה HPV אבל לא את כולם במידה ו CIN קיים מעל לשנה - שנתיים ולא נעלם כפי שקורה פעמים רבות מומלץ לשקול הקפאה

שלום, חליתי בסרטן השחלה, עברתי ניתוח, וכעת אני מקבלת טיפול כימותרפי (קרבופלטין+טקסול), במינון חד שבועי. עד כה קבלתי 3 טיפולים שבועיים, ואני אמורה לעבור שוב טיפול בעוד יומיים. היום עברתי ב. דם , ותפקודי הכבד ) - gpt alt, עמדו על 98.00. לפני כשבועיים הם היו מעט גבוהים (62), לאחר מכן בשתי בדיקות דם תוצאות היו תקינות , והיום הן גבוהות - כאמור - 98. בעוד יומיים, אעבור שוב את אותן בדיקות (בין שאר הבדיקות לקראת הטיפול הנוסף). איך עלי להתייחס לעניין זה ? תודה

01/08/2019 | 18:52 | מאת: דנית

שלום, האם התרופה אווסטין גם מחלישה את המערכת החיסונית בזמן הטיפול ? הבנתי שלאחר טיפול כימותרפי ממשיכים לקבל אותה כטיפול משמר, לכמה זמן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אווסטין אינה פוגעת במערכת החיסונית ומקובל להמשיכה לעוד שנה מסיום הטיפול הכימוטרפי

01/08/2019 | 12:47 | מאת: מיכל

שלום, שאלתי אותך לפני ימים אם עיכוב ביום אחד- טיפול כימותרפי (קרבופלטין+טקסול) בטיפול חד שבועי יכולה לפגום ביעילות הטיפול, אך שאלתי עכשיו היא אם הקדמת טיפול ביום אחד בטיפול השבועי, יכולה אף היא להזיק - או מסוכנת ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקות הדם תקינות גם לכך לא אמורה להיות השלכה משמעותית

30/07/2019 | 12:59 | מאת: L

שלום, אני לאחר גילוי של סרטן השחלות (21.01.18) ולאחר ניתוח גדול להוצאת כול המערכת הגניקולוגית ולאחר טיפול כימותרפי. סיימתי טיפול באוגוסט 2018 מדד ה CA-125 היה 12.8. לאחר 4 חודשים דצמבר 2018 מדד ה CA-125 היה 10.4 באפריל 2019 היה המדד 8.5 ונכון לאתמול עלה המדד ל 13.7. השאלה היא אם עליה זו היא משמעותי ומראה על התחדשות המחלה? אודה לך על תשובתך המהירה תודה ויומנפלא.

לקריאה נוספת והעמקה

תוצאת ה CA-125 האחרונה היא הטווח הנורמה ורק קצת מעל הבדיקה הקודמת קרוב לודאי שזה תקין אבל רק בדיקות עתידיות יוכלו להראות את המגמה

02/08/2019 | 09:37 | מאת: L

ראשית תודה על התשובה וההתיחסות. זה קצת הרגיע אותי מכוון שבתוצאות הבדיקה בכללית נכתב "במעקב השווה לערך הקודם הבדל משמעותי מתוצאה קודמת". לכן היה חשוב לי לשמוע מנסיונך. שוב תודה ורק בריאות.

30/07/2019 | 01:11 | מאת: הבת של..

שלום אימי בת 67 וגילו אצלה סרטן שחלה בסוף שלב 3. היא עשתה טיפולי כימו, כריתה מלאה ועוד טיפולים. לאחר כ10 חודשים הסרטן חזר להתפשט והמרקרים התחילו לעלות שוב. אנחנו נכנסים לסבב נוסף של כימו יחד עם אווסטין פלוס אמא שלי נכנסה למחקר של אימנותרפיה (חא בטוחה אם האיות נכון..) רציתי לשאול מה בגדול סיכויי ההחלמה? האם הם קיימים או שהסטטיסטיקה מראה שאנחנו במרוץ נגד הזמן? ואם כן, על כמה זמן בערך מדובר (מה הטווח בסטטיסטיקה?) ברור לי שאין תשובה חד משמעית, שהכל תלוי במצב הבריאותי של האישה ובמשתנים רבים.. אבל חשוב לי להכין את עצמי ולדעת לקראת מה אנחנו נכנסים. אשמח לתשובה כנה במידת האפשר..

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שכתבת כל מקרה שונה, אבל לצערנו בחזרת המחלה האפשרות לריפוי מלא היא קטנה מאד ולכן המטרה למצוא את הטיפול המתאים שיתן הפוגה ממושכת ככל האפשר מהמחלה וכאשר בכל זאת חוזרת לתת קו טיפול נוסף. כולנו תקוה שהטיפולים החדשים ובכלל זה אימונוטרפיה יספקו מענה טוב יותר עם הפוגות ממושכות יותר. במגוון הטיפולים הקיים היום ידוע שזמן הממוצע להישרדות הוא מעל 5 שנים

29/07/2019 | 20:03 | מאת: עליזה

חולת סרטן שחלות כרגע מטופלת באולפריב. אחרי חודש לאחר מרקר אותו דבר 1245 האים זה תקין או הטיפול לא עובד. לדעתי אים זה אותו דבר ולא עולה זה בסדר נקוה שבהמשך ירד. אודה לך על תשובתך תודה מראש

29/07/2019 | 19:41 | מאת: עליזה

אחרי חודש טיפול המרקר אותו דבר . האים זה תקין או טיפול לא מועיל. לדעתי אים לא עולה עןד זה בסדר. מה דעתך בנושא תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

פרק זמן של חודש הוא קצר מידי להערכת יעילות הטיפול , רצוי לפחות מספר חודשים

28/07/2019 | 14:35 | מאת: מיכל

שלום, אני מקבלת טיפול כימותרפי - קרבופלטין + טקסול, לטיפול בסרטן השחלה ( שהוצאה) ומעט גרורות. הטיפול ניתן לי כטיפול אחת לשבוע.( ולא אחת לשלושה שבועות). היום הודיעו לי מבית החולים, כי הטיפול הבא - שהוא השלישי במספר - ינתן לי באיחור של יום, לא ביום הקבוע, אלא באיחור של יום אחד. האם דבר זה עלול לפגום ביעילות הטיפול, בעיקר בשל העובדה שהטיפול שניתן לי הוא שבועי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרוב לוודאי שדחיה של יום כלל אינה משמעותית

25/07/2019 | 09:54 | מאת: מעיין

שלום רב סרטן שחלות עברתי ניתוח כימו חזרת מחלה כעבר שנה ניתוח הסרת גידול בודד והקרנות כעבור 3 חודשים גרורות באגן ובטן כרגע בטיפול כימו קוי טיפול נמדדים לפי מספר הפעמים שמקבלים כימותרפיה? אם אסיים עם פט תקין ורימסיה האם יש לי סיכויים לרימסיה של שנה ללא טיפול משמר אני לא נשאית אשמח למענה ל 2 השאלות

לקריאה נוספת והעמקה

קוי הטיפול נמדדים לפי הסוגים השונים ולא מספר פעמים של כימוטרפיה בכל פעם. קשה מאד להעריך את משך הרמיסיה וזה מאד אידנוידואלי, אבל לצערי לרב פרקי הזמן בין חזרות המחלה בדרך כלל מתקצרים

שלום, אני בת 23, לוקחת יאז כבר כמה שנים.. לפני שנה עברתי טיפול לצריבת כלי דם בצוואר הרחם, בעיקבות דימומים בלתי מוסברים שאינם וסת ,לאחר קיום יחסי מין גם ללא חדירה. לצערי הצריבה לא מנעה מהדימום לחזור על עצמו לעיתים קרובות.. יש לציין שבוצעו כמה בדיקות פאפ והן היו תקינות כולל קולופוסקופיה האם ההשפעה של הגלולות על רירית הרחם קשורה לעיניין? או בכלל משהו אחר? אשמח לתשובה ולעצה מקצועית שתציל אותי מהמצב הנסיך והוא נעים..

לקריאה נוספת והעמקה

גם גלולות וגם בעיה בצוואר הרחם יכולים לגרום לדימום לא סדיר ולעיתים דרושה צריבה חוזרת של צוואר הרחם אך ללא בדיקה + אולטרסאונד קשה לחוות דיעה

23/07/2019 | 19:14 | מאת: מיכל

שלום, אובחנתי כחולה בסרטן השחלה, עם גרורות,והתחלתי טיפול כימותרפי - טקסול וקרבופלטין. כמו כן נערכה לי בדיקה למוטציות השכיחות, ועדיין אין את התשובות של בדיקה זאת. הבנתי, כי לתוצאות בדיקת המוטציות בגנים, יש משמעות לגבי שילוב תרופות מסויימות במקביל לקבלת כימותרפיה, בין אם שילוב עם אווסטין, מעכבי פארפ תרופות אימונותרפיות ותרופות ביולוגיות שונות. מה השוני העקרוני בטיפול בין אישה שנושאת את המוטציות הנ"ל, לבין אישה שאינה נושאת את המוטציות? ומדוע קיים שוני בהחלטה וסוג הטיפול ? אודה על כל אינפורמציה וסדר בעניין זה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כמוטרפיה תמיד הכרחית ותוספת של תרופול ביולוגיות לעיתים ניתנות רק במקרים שנראה שהגידול נושא מוטציה שתביא לכך שתהיה תגובה לטיפול הביולוגי בסרטן שחלה אווסטין לרב נותנים לכולן ללא קשר למוטציות ותרופות כלינפרזה ואימונוטרפיה נותנים לפי הפרופיל הגנטי של החולה או של הגידול

23/07/2019 | 16:29 | מאת: שני

ד״ר בן-אריה שלום, בתוצאות בדיקת hpv - חיובי לזן 16 עם hsil הופנתי לקולופוסקופיה - תוצאות קולפוסקופיה: transformation zone type 3 - aceto white epithel+mosaic grade 2 הרופא נטל ביופסיה ואמר שאני צריכה לעשות קוניזציה בתוך 6 שבועות. אני ממש שרויה בחרדה, האם תוכל להסביר לי מה משמעות תוצאות הקולפוסקופיה?? הרופא ציין בפני שזה לא סרטן אבל האם ניתן לדעת אם זה סרטן או לא לפני שמקבלים תוצאות ביופסיה?? הרי הביופסיה מלמדת אם זה סרטן ? הוא אמר שזה לא נראה משהו עמוק..אבל אני פשוט חרדה ממש ומתקשה לתפקד. אודה לך אם תוכל להאיר את עיני כי אני קוראת בכל מיני פורומים על בנות שהוציאו להן את הרחם ואין לי עדיין ילדים והמחשבות מתפרסות לכל הכיוונים.

לקריאה נוספת והעמקה

בנוסף, אודה לך אם תוכל לומר לי מה הסיכוי להישנות לאחר קוניזציה. שמתי לב שיש בנות שזה חוזר להן יותר מפעמיים..

מדובר במצב טרום סרטני ולא סרטן ולכן ברב המקרים קוניזציה אחת בלבד ומעקב לאחר מכן זה מספק יש סיכוי קטן להישנות של המצב הטרום סרטני ולכן חשוב המעקב ולפעמים אומנם דרושה קוניזציה נוספת

תודה ד״ר על המענה המהיר.

22/07/2019 | 20:40 | מאת: רחל

שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אך בכל זאת אנסה לברר בפורום זה: אני חולה בסרטן השחלה, והתחלתי לקבל לפני מספר ימים קרבופלטין + טקסול בטיפול שבועי. מכל התרופות, והתרופות נגד בחילה (אקינזאו), קבלתי עצירות קשה. בהתחלה השתמשתי בנר גליצרין, שלא עזר לי כמעט, ולאחר מכן השתמשתי בלבולק (15 מ"ל), שגם כמעט ולא עזר לי, אלא חלקית . בנוסף - יש לי גם דם מפי הטבעת, כנראה שמהמאמץ הרב. השאלה שלי היא: האם במצבי, אני יכולה להשתמש ב- נורמלקס, וכן בנרות פרוקטוגליבנול, שגם מרפאות וגם עוזרות לפעילות מעיים? השאלה אם מותר לשלב את הנורמלקס והפרוקטוגליבנול יחד או כל אחד לחוד - עם כל מה שאני מקבלת? (הכימותרפיה והתרופות נגד בחילה,וגם נתנו לי סטרואידים למינהם). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי להשתמש בנרות ולגבי השילוב מומלץ להתיעץ עם מומחה למחלות דרכי העיכול

22/07/2019 | 12:56 | מאת: סימה

שלום רב, בת 52, וסת אחרונה לפני כשנתיים. לפני 10 ימים הופיע דימום + כאבים בבטן התחתונה, בינתיים הדימום פסק - מרגישה עדיין "כאב עמום" בבטן תחתונה/גב. בבדיקה אצל הרופא א.ס. : רירית רחם מעובה 20מ"מ / רחם מוגדל 8 שב' עברתי גם בדיקת פיפיל - אין עדיין תוצאה. ברור לי שאינך יכול לתת אבחנה חד משמעית אבל לאור ניסיונך והרשום מעלה - האם יתכן "משהו אחר" ולאו דווקא סרטן רירית הרחם/סרטן הרחם? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2019 | 09:02 | מאת: סימה

שלום, ביצעתי היום א.ס. במכון (הא.ס. מלפני 4 ימים היה במרפאת רופא) ולהפתעתי הרירית בעובי 4.8 ותיאור הרירית סדירה....האם השינוי(היתכן??) מבשר טובות או דווקא מחשיד? ממצאים נוספים; רחם 51*39*50 ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1 בגודל 42*47 מיקום סב סרוזי - שוב תודה!

כן בודאי שאפשרי שאין מדובר בסרטן יש סיבות נוספות ועצם העובדה שבבדיקה חוזרת הרירית דקה אף תומך באפשרות שאין מדובר בסרטן, אבל ברור שצריך לחכות לתשובה הפתולוגית

18/07/2019 | 22:51 | מאת: סמדר

שלום בת 45 בנובמבר 2016 עברתי כריתת רחם ושחלות. בפתלוגיה - אדנוקרצינומה stage 1a של השחלה- ללא גרורות - 21 בלוטות נקיות למרות גילוי מוקדם עברתי טיפול בקרבו וברכיתרפיה כי בשטיפות שלאחר הניתוח היו תאים לא ברורים. כיום אני במעקב שאלתי היא מהם סיכויי הישנות המחלה וסיכויי הישרדות במקרה כזה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2019 | 12:40 | מאת: סמדר

פרט נוסף- Ca125 - לפני כריתה- 32. אינני נשאית של הגן. שבוע שעבר סיימתי טיפול אנטיביויטי בעקבות חיידק קלבסיאלה .. חיידק נעלם. בבדיקות דם ושתן כעת ללא עדות חיידק. דם הכל תקין. מרקר ca125 לאחר האנטיביוטיקה היה 10. ולפני 8 חודשים 8.3. עליה מינורית זו מבשרת רעות?

לאור שלב מוקדם של המחלה ושכבר עברו כמעט 3 שנים והכל תקין כולל CA-125 שהעליה לא משמעותית, נראה שסיכויי ההישנות מאד נמוכים