פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
6869 הודעות
4593 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

16/02/2020 | 12:18 | מאת: שיר

שלום ד"ר אמא שלי חולה אונקולוגית. קרצינומה לובורלית. במהלך הטיפול כימו החלה להתגבר לה שיעול וקוצר נשימה. עשו לה סיטי ריאות כדי לשלול קריש דם וזה הפענוח. אודה על הכוונה מה תוצאות הפענוח ומה מצריך התייחסות בוצעה השוואה לבדיקת pet מה 30.7 מעט ארטיפקטים של נשימה המקשים על הערכת הריאות. אין רואים פגמי מילוי היכולים להתאים לתסחיפים בעורקים ריאתיים הראשיים, האונתיים והסגמנטריים. העורק הראתי הראשי ברוחב 2.1 סמ. ללא עדות ל strain על החדר הימני. ללא עדות ללימפאדנופתיה במיצר, בשערי ריאות ובבית שחי. שתל בשד ימין. גבולותיו סדירים אך לובולריים. סביבו נוזל בכמות קטנה. עיבוי עור של שד ימין. מעט עכירות שומן. מוקד קטן היפרדנסי אחורית אליו- יתכן משנית לניתוח. לקורלציה קלינית. מוקד הסתיידות בבית שחי מימין קרוב לוודאי לאחר alnd שינויים טרשתיים באאורטה מוקד היפודנסי בחוליה c7. היה גם בבדיקת pet יכול להתאים להמנגיומה. שינויים ניוונים בשלד הגרמי בגבהים שונים. אונה ימנית של בלוטת תריס מוגדלת. מוקדי הסתיידות ב ligament flavum תודה

פנו לפורום סרטן השד

12/02/2020 | 10:20 | מאת: ליאת

שלום רב, אני מטופלת באווסטין, בהמשך לשילוב של כימותרפיה (טקסול-קרבופלטין). התכנית היא להמשיך לקבל עד 18 טיפולים. הבנתי כי קיימת אופציה להמשיך ולקבל סה"כ 24 טיפולים של אווסטין, כי כך גדלה התועלת בשימוש בתרופה זאת. מה ידוע על תכנית כזאת, בהנחה כי האווסטין מועיל? ושאלה נוספת: האם מקובל לעבור בדיקת פט סיטי, לאחר סיום הטיפול באווסטין ? כי למעט בדיקת סי טי רגילה לפני הניתוח - לא עברתי שום בדיקת הדמייה מאז. תודה לך על התשובות .

מומלץ לבצע פט סיטי תוך כדי או בסיום טיפול להערכתת המצב המידע על ההבדל של טיפול ל18 חודשים לעומת 24 חודשים הוא דל ולא מבוסס ולכן קשה לענות

05/02/2020 | 13:11 | מאת: מיטל

שלום, אני מקבלת אווסטין, לאחר טיפול כימותרפי, ושמתי לב שיש לי כיב לבן על הלשון שמכאיב לי. א. האם זאת תופעה ידועה בעת שימוש בתרופה זאת? כיב על הלשון הלשון? ב. האם התופעה הזאת מחייבת הפסקת התרופה? ג. איך אפשר לטפל בו? זה מאוד כואב לי. תודה מראש .

כיב בפה או בלשון מוכר כתופעת לוואי של אוסטין מומלץ להיבדק על ידי רופא פה ולסת ולהתיעץ עם האונקולוג המטפל על דרכי טיפול בכיב והמשך אוסטין

30/01/2020 | 21:18 | מאת: ילנה

לאמא שלי היקרה עלה ca125 מ-12 ל 190 ובתרבית יש זיהום של חיידקים מעורבים, פט סיטי תקין, יכול להיות שחיידקים בשתן יעלו ככה ca?

כל תהליך זיהומי בחלל הבטן יכול לגרום לעלית הסמן, אבל לפי תאורך אם אין דלקת משמעותית עם חום ורק חיידקים בשתן כנראה העליה בסמן לא קשורה

27/01/2020 | 17:59 | מאת: תקווה

ערב טוב. כמה זמן לוקח על מנת לראות יעילות במעכבי פארב. רוקפאריב

מקובל להעריך תגובה על פני כ 3 חודשים אם כי יכולה להיות תגובה אינדיודואלית שונה בכל חולה

25/01/2020 | 09:45 | מאת: חגית

שלום, קראתי בזמנו שבנשים שחלו בסרטן השחלות ניתן לנסות ולמנוע את חזרת המחלה ע"י נטילה קבועה של אספירין. האם ידוע לך משהו בעניין זה ? מודה לך מראש.

זה רק מחקרי ולא מבוסס

שלום, רציתי לשאול אותך לגבי המחקר שהתפרסם לפני מס' חודשים בעניין שילוב של אווסטין ומעכבי פארם לנשים שהן לא נשאיות. מה ידוע על תוצאות המחקר הזה ועל יעילות טיפול מסוג זה ? תודה על כל אינפורמציה בנושא זה.

המחקר בדק חולות שמטופלות בכמוטרפיה ואווסטין עם או ללא תוספת מעכב PARPP (אולפריב) והראה שתוספת אולפריב משפרת את התגובה בכלל החולות אבל כצפוי האפקט הטוב ביותר היה בנשאיות למוטציה

22/01/2020 | 09:27 | מאת: תקווה

בהמשך לשאלתי הקודמת לאחר שימוש של שבוע ברוברקה תוצאות ספירת דם WBC הכפיל את עצמו, יש לציין שעדיין בטווח הנורמה? ידוע לי שהערך אמור לרדת בשימוש, מה הסיבה שעולה? ואם עלה צפוי שימשיך לעלות? ואם יעבור את הנורמה צריך להפסיק שימוש בתרופה?

כל עוד בטווח הנורמה ואת מרגישה טוב אין לכך כל משמעות

19/01/2020 | 00:28 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום חלש. הכנסתי מגבון וראיתי דם/חום כזה עדיין עם כאבי בטן. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם.

19/01/2020 | 12:14 | מאת: אנונימית

לחכות לתור לרופא בעוד שבועיים? תודה מקרב לב.

21/01/2020 | 09:39 | מאת: אנונימית

דר יקר שלום, אתמול הייתי אצל רופא שבדק וכתב: השבוע הופיע דימום נרתיקי בעת ניגוב לאחר הטלת שתן. אין צריבה בהטלת שתן. בבדיקה - צואר רחם תקין למעט ארוזיו קטן בשעה 9. רחם וטפולות - ב.מ.פ נלקח פאפ HPV. אמה של המטופלת נפטרה לדבריה מגידול גינקולוגי. שחלות? אבחנה: • POSTMENOPAUSAL BLEEDING מה זה ארוזיו? מסוכן? תחילת סרטן? מה עושים אם יש דבר כזה ארוזיו איך מטפלים או זה נעלם לבד? צריך אנטיביוטיקה או ניתוח? הרופא לא אמר לי כלום אלא לחכות לבדיקת הפאפ. אנא תשובתך תודה מקרב לב

ברב המקרים אין לאורזיו שזה קילוף של רירית צוואר הרחם שום משמעות כפי שהומלץ יש להמתין לבדיקת ה PAP / HPV ולשקול המשך ברור

הסיכוי לסרטן ברחם או בצוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

הסיכוי לסרטן רחם או צוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

הסיכוי לסרטן ברחם או בצוואר הרחם הוא קטן אבל אין ברירה אלא לפנות לבדיקה

18/01/2020 | 19:13 | מאת: תקוה

האם לטרזול יכול לעזור בעלית מרקר סרטן שחלות למרות שבבדיקות לא נמצא סרטן הורמונלי?

בחלק מהמקרים ניתן לראות השפעה חיובית למניעת התקדמות המחלה ועליה במרקר

17/01/2020 | 13:56 | מאת: לימור

שלום, סיימתי לפני כחודשיים, 18 טיפולים שבועיים כימותרפיים (קרבופלטין+טקסול). במקביל, כמקובל, התחלתי החל מהטיפול הכימותרפי השלישי, לקבל גם אווסטין. כעת, אני כאמור חודשיים לאחר סיום הטיפול הכימותרפי. שמתי לב שלמרות שסיימתי את הכימותרפיה, יש עדיין ירידה של הסמן CA-125, וזאת בזמן שאני מקבלת רק אווסטין. בסיום הטיפול הכימותרפי הסמן היה 19.90 וכיום, כחודשיים אחרי, הוא ירד ל15.40 . מה משמעות הדבר, האם זה מראה על משהו מדאיג? האם גם לאורך זמן קבלת האווסטין בלבד, הסמן אמור/עשוי לרדת? על מה זה יכול להעיד? תודה

ירידת סמן אף פעם לא מדאיגה ובהחלט יכולה להימשך בזמן הטיפול באווסטין

15/01/2020 | 23:36 | מאת: אני

האם מותר לקחת ביחד עם רוברקה ציפרלקס וויטמין b? האם מותר להיות בשמש בעת שימוש ברוברקה?

אין בעיה לקחת את התרופות הנ"ל מומלץ מחשיפה לשמש לכן בשמש חזקה מומלץ ביגוד ארוך, קרם הגנה ומשקפי שמש

15/01/2020 | 07:37 | מאת: דנה

אני עם אותו בן זוג 3 שנים מדוע בשנת 2018 לא היה לי HPV ו-2019 כן? מי הדביק? איך זה קורה?

קשה לדעת מה מקור ה HPV והאם זו הדבקה חדשה או שהבדיקה הקודמת פספסה הדבקה ישנה יותר

17/01/2020 | 17:33 | מאת: דנה

פרופ ' כיצד לא אובחנתי לפני שנה ? אני מתוסכלת ולא מצליחה להבין האם בן זוגי הדביק אותי? איך מפספסים דבר כזה?

13/01/2020 | 22:26 | מאת: רבקה

יש לי שאלה. סרטן שחלות, נשאית. חזרת מחלה פעם שניה. מרקר בעליה פט סיטי תקין בנתיים. אפשרי להתחיל זגולה במצב כזה ללא כימותרפיה?

אפשרי למרות שעדיין אין מחקרים שמראים באופן ברור את היעילות במצב שכזה ולכן גם עדיין לא בסל התרופות להתויה זו

12/01/2020 | 12:04 | מאת: מישהי

שלום. עברתי בעקבות סרטן שחלןת 26 הקרנות לאגן ומיד אחר כך חזרת מחלה גרורתית שלא הייתה לפני הקרינה לאגן כולו. שמעתי שהקרינה היא זו שגרמה למחלה להתפרץ כגרורתית ומעבר לכך שמעתי שנזקי הקרינה נותרים בגוף באופן שהסרטן למעשה ישאר כרוני תמיד ללא סיכויי החלמה. יש בזה מן האמת?

קרינה לאגן לסרטן שחלות ניתנת במקרים נדירים ויוצאי דופן כאשר מוצו טיפולים אחרים. קרינה יכולה לגרום להתפתחות סרטן מסוג אחר אבל רק לאחר שנים רבות לכן אי אפשר לטעון שסרטן שחלותשחזר קשור לקרינה

11/01/2020 | 11:07 | מאת: דנית

שלום, אני כחודשיים לאחר סיום הכימותרפיה, ומקבלת אווסטין. לפני זמן מה, התחלתי להרגיש כאבי מפרקים(כתפיים, עמוד שדרה, מפרקי הירכיים, והברכיים). כמו כן, רמת ה -esr בבדיקות הדם גבוהה מאוד. האם בעקבות טיפול כימותרפי עלולים לחלות בדלקת מפרקים? למי עלי לפנות בעניין זה, לאיזה תחום התמחות רפואית ? אלו בדיקות עלי לעבור, ומה הטיפול אם קיים? תודה.

מומלץ להתיעץ עם מןמחה למחלות פרקים (ראומטולוג)

10/01/2020 | 13:24 | מאת: ליאן

היי ותודה מראש, עשיתי u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות במכון כי שם המכשור יותר טוב . להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים בבקשה ממך מה זה הציסטה? גידול? צריך לחזור לרופא, או אפשר ביקורת בעוד שנה. צריך להוציא את זה או שיכול להישאר. האם ציסטה יכולה לגרום לגידול בעתיד??? תודה מקרב לב על מלא שאלות. תודה

התשובה תקינה וניתן להמשיך מעקב שיגרתי

08/01/2020 | 18:17 | מאת: דנית

שלום, אני אחרי טיפול כימותרפי. כרגע מקבלת אווסטין. האם לדעתך אני יכולה למרוח באזור הירכיים את הג'ל של וולטרן? יש לי כאבים באזור מפרקי הירכיים, ואני חושבת שיש לי שם סוג של דלקתיות. בזמנו , לפני די הרבה שנים היתה לי דלקת באזור, אבל אז קבלתי "סלברה", שכיום אני לא מעוניינת בכדור מהסוג הזה. לכן חשבתי שאולי משהו חיצוני כמו הקהל יוכל לעזור לי. אני גם בעלת קרישיות יתר, מקבלת קלקסן, וכן כדור נגד לחץ דם. תודה

אין מניעה משימוש בוולטרן

05/01/2020 | 15:24 | מאת: אוראל

סרטן שחלות. 3 חזרות מחלה. במידה ומרקר בעליה ויש חזרת מחלה קטנה ולא מפושטת יהיה אפשרי להתחיל בביולוגי לבד? למרות שאין נשאות? או להתחיל באווסטין לבד? ואם כן מה מהם יותר מועיל ללא נשאות?

יש דיווחים שגם ללא נשאות לעיתים יש תגובה למעכב PARPP לאווסטין אם לא ניתןבעבר פוטנציאל לעזור בשילוב עם כמוטרפיה ואין הוכחות טובות להגיד מה עדיף

04/01/2020 | 09:00 | מאת: יפעת

מבקש לשאול: אימי בת 75 , ידוע על רחם שריריני שנים רבות, לאחרונה נמצא ממצא שחלתי בגודל 5 ו 7 ס"מ, ועוד כמה ממצאים סולידים קטנים יותר, וערכי AC-125 של 42 .כמו כן נוזל מעט באגן ורחם לא ניד. בבדיקה גופנית- ממצאים אגניים סולידים, קיר אחורי שנמוש ידנית בדוגלס לא סדיר, מלאות קידמית לרחם, רחם לא ניד. בסיטי נמצא :בולה בלינגולה, בסיסי ריאות ופלאורה תקינים. שני האדרנאלים מעובים ומגושמים יותר משמאל. כליות- תקין, ללא הידרנפרוזיס, אפקט נפרוגני תקין, ללא אבנים, ציסטות קטנות דו"צ, שופכנים ואאאורטה תקינים, ללא לימאדנופטיה, אין מיימת, לולאות מעי- תקין, שלפוחית השתן במילוי חלקי, דופנותיה סדירים, לחוצה על ידי רחם מוגדל עם הסתדיויות . רחם- גוש אגני מוגדל- צמוד מימין, עם התנזלויות ותוכן כ 7.3 ס"מ, יתכן בטפולה, דוחק את המעי. עצמות- ללא הרס גרמי. אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ? שאלה נוספת: האם יהיה אפשר להוציא את הרחם והטפולות בלאפראסקופיה? אימי עם יתר לחץ דם וסוכרת ולכן חשוב לנו לא פתיחת בטן- מצה דעתך? אנא עזרתך- בבקשה בבקשה.

ראי תשובתי מטה ולהערכתי מקרה זה לא מתאים ללפרוסקופיה אבל קשה לחוות דיעה חד משמעית ללא בדיקה

דר שלום, אני בת שישים וקצת, עשיתי היום u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות במכון כי שם המכשור יותר טוב . להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים בבקשה ממך מה זה הציסטה? גידול? צריך לחזור לרופא, או אפשר ביקורת בעוד שנה. צריך להוציא את זה או שיכול להישאר. האם ציסטה יכולה לגרום לגידול בעתיד??? תודה מקרב לב על מלא שאלות. תודה ליאן

רציתי לציין שעשתה לי את האולטראסאונד טכנאית שמאד מאד מאד הכאיבה לי הכניסה בכח, לחצה ממש חזק. אמרתי לה כואב לי לא התייחסה. ככה מבצעים בדיקות היום?

לא אמור לכאוב

הבדיקה תקינה לא דרוש ניתוח במידה ואין תלונות של כאבים או דימומים מספיק ביקורת עוד שנה

30/12/2019 | 19:20 | מאת: יפעת

מבקש לשאול: אימי בת 75 , ידוע על רחם שריריני שנים רבות, לאחרונה נמצא ממצא שחלתי בגודל 5 ו 7 ס"מ, ועוד כמה ממצאים סולידים קטנים יותר, וערכי AC-125 של 42 . כמו כן נוזל מעט באגן ורחם לא ניד. עשתה סיטי - טרם יש תשובה, אך כבר נישלחה לגניקולוגיה אונקולוגית ובקשה להתכונן לניתוח דחוף בחודש הקרוב. אנא הסבר לי בבקשה במה חושדים? אני מבינה שהסיכוי שמדובר במשהו ממאיר ? לאיזה כיוון בקשה? חשוב לנו להיערך בהתאם בבקשה עזרתך?

לצערי אונם חשד לממצא ממאיר שיכול להיות קשור לשחלות או למקור אחר אבל רק בניתוח יוכלו לדעת בודאות האם ממאיר ומה המקור ובהתאם לתוצאות הניתוח והבדיקה הפתולוגית יהיה ניתן להחליט האם דרוש טיפול נוסף

27/12/2019 | 15:09 | מאת: דנה

מבקשת לדעת מה פרוש HPV HR GROOP האם זה מסוכן ?

מדובר בוירוס פפילומה שיש לו פוטנציאל לגרום לשינויים טרום סרטניים ולכן מומלץ מעקב צמוד יותר וברור לפי הצורך

14/01/2020 | 21:50 | מאת: דנה

אני עם אותו בן זוג 3 שנים, כיצד יתכן שהבדיקה פאפ בשנת 2018 לא היה לי את הוירוס ובשנת 2019 יש לי ? מי הדביק את מי?

25/12/2019 | 10:03 | מאת: אסנת

שלום, רציתי לשאול בעניין הטיפול באבסטין: את הטיפול יש לעבור אחת לשלושה שבועות. בגלל אילוצים מסויימים: האם מתן באבסטין לאחר 5 שבועות הוא בעייתי ? אני כן יודעת שניתן לקבל אותו אחת ל 3 שבועות עד אחת לחודש. רציתי לשאול את דעתך בעניין זה (5 שבועות). תודה

אין מחקרים שבדקו את זה לכן לא ניתן להעריך האם זה כרוך ביעילות פחותה

23/12/2019 | 19:18 | מאת: ליודמילה

שלום רב. אני סובלת כבר כשבוע מכאבים חזקים בכל אזור הבטן. הייתי 3 פעמים במיון והופנתי לאולטראסאונד אגן קטן בבן תחתונה וגינאלית ובדיקות דם. אני מחכה לאולטראסאונד, אך הבדיקות דם כבר בוצעו ויש תוצאות. צירפתי צילום מסך. אודה לעזרה בלהבין את התוצאות.

23/12/2019 | 18:41 | מאת: אנונימית

שלום רב, לפני מספר שנים נמצא שיש לי שרירן אבל במעקב מזה 8 שנים. בת 60. טכנאית הUS עשתה בדיקה שגרתית ברחם ובטעות ראתה נוזל בשחלה, נעשתה בדיקה בשנית על ידי מנהל מכון הUS ולא נראה שום נוזל- האולטרסאונד היה תקין לחלוטין. בעקבות ממצא הטכנאית וטרם בדיקה חוזרת אצל מנהל המכון נשלחתי לבדיקת מרקרים, BETA CEG מרקר 6.5. האם יש משמעות לתוצאה עקב גילי? בהיוועצות עם רופאים נאמר לי שזה תקין. אשמח לתשובתך.

אומנם היה תקין

23/12/2019 | 22:41 | מאת: אנונימית

תודה על תשובתך. לא הבנתי מה הכוונה "אומנם היה תקין"?

האם לדעתך לא תקין? אשמח מאוד לתשובתך. בתודה ובהערכה

23/12/2019 | 10:02 | מאת: ליאן

פרופ נכבד, אני מאד חרדתית ומפחדת כי הכאבים בבטן תחתונה שמקרין לגב ומעיר אותי בלילה לא נעים. היום הרופא רשם: ממצאים: PV רחם בגודל רגיל נייד חופשי ללא ממצא משושי בטפולות או בדוגלס ללא רגישות בעת הבדיקה.PS צואר מאורך סגור שוללת דמם לדני • MENOPAUSAL SYMPTOMS :אבחנה. השאלה שלי האם בבדיקת ידנית שהכל בסדר יכול להתגלות חס וחלילה באולטראסאונד גידול סרטני שבבדיקה ידנית לא מזהים? זה נדיר או שיכול לקרות? סליחה מראש על כל השאלות והמון תודה לך מקרב לב.

23/12/2019 | 10:42 | מאת: ליאן

הרופא ציין שלא מוכן להשקיע 8 דקות כשיש מכונים שגם אצלם האולטראסאונד יותר טוב ומדוייק מאשר אצל הרופאים שהוא בסיסי . אצלם זה נערך חצי שעה בערך. דעתך? לחוצה נורא.

רב הסיכויים שאין לך כל סיבה לדאגה אבל לא ברורה ההתיחסות והתשובה שקיבלת גם אולטרסאונד של 2 דקות יכול מאד לעזור ולהיות בדיקה משלימה טובה לבדיקה שתיארת

20/12/2019 | 23:42 | מאת: כוכבית

שלום. מרקר עלה ביחד עם דלקת בשתן. אחרי טיפול אנטביוטיקה הדלקת לפי בדיקת שתן עברה אבל המרקר הכפיל את עצמו. מרקר יכול לעלות גם מתי שדלקת שתן עוברת? הכוונה שלוקח לגוף זמן להתנקות מדלקת גם שתרבית תקינה?

במידה והדלקת עברה והמרקר ממשיך לעלות צריך לחפש סיבה אחרת לעליה כנראה רצוי לשקול לבצע הדמיה כ PET-CT

20/12/2019 | 17:52 | מאת: יפית

שלום, רציתי להוסיף על שאלתי מיום 17.12.19: שלום, אני בת 62 לפני כחצי שנה התגלה גידול בשחלה. היו גם מס' גרורות, שהוצאו כולן. (לדברי המנתח - לא היו גרורות או גידולים בכבד). מאז הניתוח ועד לפני כשלושה שבועות - קבלתי טיפול בכימותרפיה.(טקסול+קרבופלטין) טיפול שבועי, סה"כ 18 טיפולים. במקביל קבלתי 5 טיפולים בתרופה ביולוגית אווסטין, (5 מתוך 18), כל שלושה שבועות, כלומר הייתי צריכה לקבל את האווסטין אחת לשלושה שבועות, אבל לפני יומיים לא קבלתי את הטיפול ה - 6, בגלל לחץ דם גבוה, ותפקודי הכבד שגבוהים כרגע. בעניין תוצאות בדיקות הדם שלי הקשורות לתפקודי הכבד: 1. בדיקת alk.phosphat -219 . נורמה 5-50 . לפני יומיים. 2. בדיקת alt gpt - 78. נורמה 5-50 . לפני יומיים. 3. בדיקת ast got 64 נורמה 5-40. לפני יומיים. 4. בדיקת ggt gamma gt - 198. נורמה 5-38. לפני יומיים. 5. hbs - antigen surface ag - שלילי. 6. hcv abs - שלילי. 7. hav igm - שלילי. אציין כי תוצאות בדיקה זאת, היו גבוהות לכל אורך הטיפול הכימותרפי, וכן בשנת 2017 ( 69). 8. ויטמין בי 12, לפני כחודש וחצי, היה גבוה מאוד, 1,439 (187-1,060), והבנתי שכל זה גם עשוי להיות קשור לתפקודי כבד לא תקינים. עניין נוסף שאולי יש לו משמעות בעניין זה: בשל מחסור במגנזיום, וכן מחסור בוויטמין D, התחלתי לפני כשבועייםלקחת תוספי מגנזיום וויטמין D.כמו כן אני לוקחת כדורים נגד לחץ דם (טריטייס). אני גם מזריקה גם קלקסן 60, בגלל קרישות יתר בדם. קבלתי גם בזמן הטיפול סטרואידים למיניהן יומיים אחרי הטיפול (דקסמטזון) ואומפרדקס כרוטינה לאחר כל טיפול, תרופה נגד בחילה(אקינזאו) לפני כל טיפול כימותרפי, ו- 2 זריקות נופגן אחרי כל טיפול כימותרפי. בנוסף אני אלרגית לטקסול, ולכן פני כל טיפול (שבועי) קבלתי סטרואידים ואנטי היסטמינים. האם יכול להיות שהדבר הפיך, בהנחה שתפקודי הכבד עלו כתוצאה מעומס התרופות שציינתי? ואם כן - כמה זמן זה עשוי לקחת? ידוע על מקרים כאלו ? לפני הטיפול הם היו תקינים. אודה לך על תשובתך.

רמת אנזימי הכבד גבוהה במידה קלה מאד לכן מומלץ מעקב בלבד כעת ומאד קשה לדעת מה מכל התרופות שקיבלת או מקבלת כעת גרם לעליה זו כל עוד את מרגישה טוב ורמת אנזימי הכבד מוגברים בצורה מתונה כנראה דרוש מעקב בלבד אבל כדאי להתיעץ גם עם מומחה למחלות כבד

19/12/2019 | 21:48 | מאת: ליאן

פרופ' שלום ותודה מראש,,,היום הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( אילו ידעתי היייתי הולכת לרופא שיש לו גם אולטראסאונד) והכניס את היד ואמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע לראות שהכל בסדר. השאלה שלי למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות כמובן לעשות נזק לשחלה כי כואב לי רק בצד שמאל? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר כפי שאמר או שחייב גם אולטראסאונד. !!!!!..תודה רבה על תשובתך הכנה, ליאן

בדיקה ידנית יכולה לגרום לכאב רגעי חולף והכאב לא אמור להימשך לכן אם נמשך מומלץ בדיקה חוזרת עם אולטרסאונד אם אין כאבים או כל תלונה אחרת לבדיקה שגרתית בלבד לרב בדיקה ידנית מספקת

שלום, סיימתי כעת טיפול כימותרפי. קרבופלטין + טקסול. כרגע תפקודי הכבד של גבוהים, והנושא בברור. האם אני יכולה לקבל חיסון נגד שפעת במצב הזה ? תודה רבה לך.

כן אפשרי

17/12/2019 | 18:45 | מאת: יפית

שלום, סיימתי טיפול כימותרפי, (טקסול+קרבופלטין), לפני שלושה שבועות. במקביל קבלתי גם טיפול באווסטין אותו אני עדיין ממשיכה לקבל. אחת מתופעות הלוואי של הכימותרפיה, היתה עליה בתפקודי הכבד. השאלה שלי היא: תוך כמה זמן מסיום הטיפול הכימותרפי, תפקודי הכבד אמורים לחזור לעצמך, והאם גם הטיפול באווסטין בלבד, פוגע בתפקודי הכבד ? תודה.

לרב תופעות לוואי חולפות כעבור מספר שבועות מסיום הכימותרפיה אווסטין לא ידוע כפוגע בתיפקודי הכבד

10/12/2019 | 19:57 | מאת: עינב

שאלה. עליית מרקר ca125 יכולה למבוע מדלקת בדרכי השתן? ואם מה מה הסיכויים באחוזים?

יכולה להיות עליה מתונה בכל סוגי הדלקת קשה לדווח על אחוזים ויותר פשוט לעקוב עם ערכי CA-125

05/12/2019 | 18:30 | מאת: אודליה

שלום, אני מטופלת במטוטרקסט אחת לשבוע בשל הריון מולארי. בהתחלה בכל שבוע הייתה ירידה בבטא של בין 50 ל60 אחוז, עד לערכים נמוכים מאוד, ועכשיו כבר 3 שבועות ברצף הבטא נשארת על 1. מבחינת דיוק המעבדה הסבירו לי שהיא מזהה מ0.09, ונשים אחרות באותה מעבדה כבר קיבלו תוצאה של 0. האם יכול להיות ש1 הוא המינימום שאליו אני יכולה להגיע (שזה נחשב איפוס עבורי)? יש שוני בין תוצאה של "איפוס" אצל נשים שונות? תודה מראש על המענה

05/12/2019 | 18:50 | מאת: אודליה

רק להדגיש שהבטא בעבר כבר הגיעה ל8 והתחילה לעלות שוב עד 31 ולכן הרופא קבע שהטיפול ימשיך עד "איפוס" ואז זריקת קונסולידציה. אז חשוב לי להבין האם יכול להיות ש1 זה איפוס מבחינתי

את יכולה להירגע 1 זה כמו אפס

לדעתי ערך קבוע של 1 כמוהו כשלילי

26/11/2019 | 20:20 | מאת: ליליאנה

שלום, אני בת 41 ןיש לי התקן ג׳נפיקס. עשיתי אולטרסאונד וגינלי ונצפה לי נוזל לאורך חלל הרחם בעובי 2.5 מ"מ. ההתקן בעמדה תקינה והדוגלס חופשי מנוזל. חשוב לציין שהמחזור שלי מעולם לא היה סדיר, היה מגיע בין 40-60 יום. יש לי 7 ילדים ומעולם לא היתה לי בעיה להכנס להריון. בשנה האחרונה המחזור התקצר לי ומגיע בין 29-35 יום והמחזור עצמו התארך, המחזור האחרון ארך 9 ימים... יש לי תור לגניקולוגית שלי לעוד חודש ורציתי לשאול אם לאור הממצא הנ"ל אני צריכה להקדים את התור? האם זה ממצא שמצריך המשך בדיקה או שזה נורמאלי?

נראה לי שאין בעיה לחכות לתןרך בעוד כחודש

26/11/2019 | 12:45 | מאת: לילך

שלום, אני נמצאת בסיום הטיפול הכימותרפי השבועי - טיפול 17 מתוך 18 בקרבופלטין+טקסול, וממשיכה עם אווסטין - טיפול 5 מתוך 18 - אחת לשלושה שבועות. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה, שמתי לב שרמת ויטמין D וכן רמת המגנזיום - נמוכים. האם מותר לקחת תוסף מזון של ויטמין D, וכן תוסף מגנזיום במצבי ? ושאלה נוספת: בימים האחרונים,אני מרגישה כאבים מסוימים לאורך הרגל מאחור,שמתחילים קרוב לקרסול, ומסתיימים באזור הישבן. כמו כן, אני מרגישה מעט מאוד (לא משהו רציני), "הרדמות" של שתי אצבעות בקצה כף היד. עלה על דעתי שאולי מדובר בנוירופתיה כלשהי, הקשורה לקבלת הטקסול, ושאלתי היא האם מצב כזה מחייב הפסקה מיידית של הטקסול (כשמדובר בטיפול השבועי האחרון- ה -18)? או שדבר זה נובע ממחסור בויטמין הנ"ל או במגנזיום ? תודה על תשובותיך.

אין בעיה לטפל בוטימנים כולל ויטמין D וגם במגנזיום סביר להניח שהנימול אותו את מרגישה אומנם קשור לטיפול בטקסול לכן מומלץ להתיעץ עם האונקולוג המטפל האם לקבל את מנת הטקסול האחרונה

25/11/2019 | 18:25 | מאת: עליזה

שלום לך לפני מס חודשים קבלתי אולפריב 3 חודשים אך לא עזר הופסק. כרגע אני מטופלת בטמוקספו בהתחלה אחרי שבועים ירד מ1500 ל1380 לאחר יודש 1080 לאחר חודש ירד ל1000 מה דעתך האים מועיל תודה מקרב לב

על פי ערכי הסמן שיורדים נראה שיש תגובה חיובית לטיפול

שלום רב, בת 50 מבקשת הסבר לתוצאות הבדיקה: מנח הרחם: נייד לאורך הבדיקה גודל: 48*38*49 מ"מ עובי 3.9 מ"מ ללא נוזל שחלה ימנית: גודל 16*10 מ"מ ממצא: נצפה מבנה ציסטי שלול , גודל : 8*8 מ"מ שחלה שמאלית- ללא ממצא חריג תודה רבה!

זוהי תשובה תקינה לחלוטין

23/11/2019 | 18:23 | מאת: מיכל

שלום. סרטן שחלות 4 שנים. פעמיים כימו שעזר. כעת מרקר בעליה. ועדיין לא רואים חזרת מחלה בפט סיטי. לא נשאית. אתחיל טיפול ברוברקה. מה הסיכויים שלה בלא נשאיות? ובמידה והיא עוזרת היא תעצור את עליית המרקר ca125? מה תופעות לוואי שלה? תודה

במחקרים ראו שגם לא בנשאיות יש סיכוי לתגובה אבל נמוך באופן משמעותי מבנשאיות במידה ותהיה תגובה זה יראה גם בירידת הסמן תופעות לוואי האפשריות הן רבות אבל לרב ברמה קלה שהעיקרית שבהן זה חולשה ועיפות

23/11/2019 | 14:07 | מאת: אודליה

שלום, שאלה נוספת: לקח המון זמן עד שאובחנתי במולארי- אחרי גרידה בשבוע 8, הבטא לא ירדה ואף התחילה לעלות בשלב מסוים, אבל לא מצאו כלום ברחם או מחוץ לו, וגם לא בmri. בהתחלה התייחסו לזה כהריון חוץ רחמי (שכביכול היה במקביל לרחמי), ונתנו לי 3 זריקות מטוטרקסט כשאחרי כל אחת מהן הייתה ירידה לזמן קצר ואז שוב עלייה. בגלל התנהגות הבטא הוחלט שמדובר במולארי, ואני מקבלת מטוטרקסט אחת לשבוע עד שהבטא תתאפס ואז עוד זריקת קונסולידציה. השאלה שלי היא מה הסיכויים שהבטא תעלה שוב בתקופת המעקב? אחרי תקופה כל כך ארוכה של עליות וירידות? אני ממש דואגת...

23/11/2019 | 15:37 | מאת: אודליה

רק הבהרה- לא ידעו מה זה כי תוכן הרחם לא נשלח לפתולוגיה בגרידה.

רב הסיכויים שהטיפול שאת מקבלת יהיה מספק במקרים נדירים יש צורך בתרופה נוספת אחרת

23/11/2019 | 13:53 | מאת: אודליה

שלום, אובחנתי בהריון מולארי ואני מטופלת במטוטרקסט אחת לשבוע ומעקב אחר הבטא כבר 6 שבועות. לאחר הזריקה האחרונה (שקיבלתי לפני יומיים) התחיל לגרד לי האיזור בו הזריקו ויש פריחה אדומה קטנה באותו האיזור. האם זה יכול להצביע על רגישות שאני מפתחת לטיפול? מה זה אומר על המשך הטיפול? תודה רבה מראש על הסיוע

סביר להניח שזו רק תגובה מקומית ולא תהיה בעיה להמשיך בטיפול

20/11/2019 | 16:49 | מאת: תוצאות ביופסיה

ככה מופיע לי באבחנה נוזל מהאגן: הוכן סל בלוק מה הכוונה אבחנה c19-8529/1 228 M00100 נמצאו תאי דם ותאים מזוטליאליים? הוציאו לי שחלה וחצוצרה בצד ימין ?

זוהי תשובה ראשונית תקינה של נוזל מחלל הבטן וצריך להמתין לתשובה הפתולוגית המלאה

14/11/2019 | 10:33 | מאת: דיקלה

היי בת 40 יש לי ציסטה בשחלה לקחו לי חומר מחלל הרחם לבדיקה בנפח 1.2סמק התשובה היא Proliferative endometrium האם אפשר לקבל פענוח לבדיקה ומה זה אומר

התוצאה תקינה ונורמלית

07/11/2019 | 10:23 | מאת: Shani

שלום, אני בת 43 ,לפני שלוש שנים סיימתי טיפולים לסרטן השד, כימו כריתה והקרנות. מטןפלת בלוקרין וטמוקסיפן. בבדיקת אולטרסאונד נצפה נוזל חופשי מחוץ לשחלה בקוטר 15 מ''מ. יש לציין כי איני מקבלת מחזור ושתי השחלות שלי אינן פעילות האם הדבר יכול להעיד על גרורה?

גרורה לא נראית כך ולכן הסבירות לגרורה נמוכה ביותר מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות

06/11/2019 | 23:38 | מאת: מיכל

שלום, אני מטופלת בשלוש תרופות: 1. טקסול. 2. קרבופלטין. 3. אווסטין. מבחינת הטיפולים: הטיפולים בטקסול וקרבופלטין הם אחת לשבוע,ומתוכם קבלתי כבר 15 טיפולים מתוך 18 טיפולים. במקביל-הטיפול באווסטין הוא אחת לשלושה שבועות, וממנו קבלתי כבר 4 טיפולים. רק לפני מספר ימים, הבנתי והסתכלי כי למעשה אני כנראה מקבלת בשתיים מן התרופות תרופה גנרית. על האווסטין - מופיע השם: bevacizumab. על הטקסול מופיע השם paclitaxel. רק על הקרבופלטין מופיע השם:carboplatin. שאלותי הן: *בהנחה ששתי התרופות האלה אכן גנריות - האם זאת מדיניות של בית חולים, או של קופת חולים שמאשרת עבורי את התרופה? *אם שתי התרופות האלה אכן גנריות, והן קיימות למעשה כלא גנריות - האם התועלת בטיפול שאני מקבלת מופחתת אילו הייתי מקבלת את התרופות המקוריות? *איזה משמעות רפואית יש לעובדה שייתכן שאני מקבלת תרופות גנריות בטיפול מהסוג הזה? מודה לך על תשובתך.

לא נראה ליש שיש כל בעיה בטיפול שאת מקבלת מכיון שאין הבדל בתרופות והשמות הגנרים והמסחריים משמים במקביל בדיוק לאותן תרופות

לאחר הוצאת כל האברים הנשיים קיבלתי טקסול וקרבופלטין. מאחר ונגרם לי נימול ורגישות יתר מתמשך בגפים, בעיקר ביד שמאל בה יש לי בעיה עצבית בגלל חוליות הצואר. קיבלתי 2 טיפולים נוספים בקרבופלטין בלבד. אם יעבורהנימול יוסיפו טקסוטר. בינתיים הנימול נמשך. האם המשך טיפולים בקרבו בלבד מספיק במצב זה?

סביר להניח שהפסקת הטקסול בטיפולים האחרוניםלא תיפגע ביעילות אבל כמובן שאין שום דרך לדעת זאת בודאות

תוצאות PAP ASCUS HPVשלילי היום בבדיקת קולפוסקופיה :נמצא פוליפ מה המשמעות של הבדיקה ? קובץ מצורף

ASCUS אומר שתשובת ה PAP אינה חד משמעית ולכן בוצע בדיקת HPV שנמצאה שלילית ולכן אין כל עדות למצב טרום סרטני ומומלץ המשך מעקב שיגרתי

27/10/2019 | 10:05 | מאת: שרי

אני לוקחת כדור סימבלטה. בבדיקות דם יצא שהפרולקטין מאוד גבוה. ביצעתי בדיקת mri מוח והתשובה הייתה היפואינטנסי בקוטר 4 מ"מ חשד למיקרואדנימה. הרופא רשמה לי כדור בשם cabotrim tab. שאלה האם יש התנגשות בין שתי התרופות?

18/10/2019 | 18:53 | מאת: שרה

שלום רב, לאחרונה חברות פרטיות מפרסמות בדיקה נוזלית. כלומר בבידקת דם בודקים התאמה לטיפולי כימו, גיולוגי, הורמונלי ועוד... מה דעתך? נשמע יעיל, היות וברגע שאין נשאות ומקבלים תרופה ביולוגית זה הימור.

בעיקרון יש הרבה הגיון בביצוע הבדיקה, אבל תלוי באיזה גידול מדובר. יש סרטנים מסוימים כסרטן הריאות שזה מאד מתאים, לעומת זאת למשל בסרטן השחלה הסיכוי לתועלת הוא מוגבל מאד למקרים ספורים

18/10/2019 | 16:32 | מאת: דנה

היי, אז המצב הוא כזה: מזה כמה חודשים אני סובלת מסוג של חתכים בצד שמאל בשפתיים הפנימיות ממש ליד הכניסה לחור.. הלכתי כבר ל2 רופאים הראשונה אמרה שיש לי פיטרייה והסברתי לה שלא שורף לי או כואב לי בפנים אלא בחוץ על העור.. קיבלתי משחה שלא הועילה בכלום, עבר עוד איזה חודש לבערך וניגשתי לעוד רופא, הרופא השני לקח קצת יוד והניח על החתכים זה שרף ממש ואמר שהוא חושש שיש לי הרפס אבל הוא לא בטוח (הוא ציין שאם זה הרפס זה יעבור לבד אחרי שבוע, מה שלא הגיוני כי זה מצב כבר של כמה חודשים טובים) קיבלתי ממנו משחת זובירקס מרחתי אותה במשך שבוע וזה גם כמובן לא עזר החתכים רק החמירו וגדלו.. הלכתי גם לעשות בדיקות דם ובבדיקות יצא הרפס 1 ו2 שלילי. אני אובדת עצות החתכים האלו באים והולכים יש שבוע שאני לא סובלת מהם בכלל ושבוע אחרי אני מרגישה את זה ממש, אבל הם תמיד שם ובאותו מקום בדיוק! האם זה יובש? האם זה הרפס? אולי זה מהגלולות? מה ניתן לעשות ? צירפתי תמונה אשמח לתשובות תודה!!!

18/10/2019 | 16:39 | מאת: דנה

שכחתי להוסיף שחשוב לציין שאני לא מקיימת יחסי מים כבר תקופה ארוכה אז האופציה שזה מחיכוך נשללת. וגם לא מגילוח כי אני לא מגלחת.. ניסתי להעלות תמונה הייתי שמחה שיראו ממש את החתכים

הפורום מיועד למקרים אונקולוגים ובכל מקרה דרושה בדיקה ולכן מציע לך להיבדק על ידי רופאה מומחית לתחום של מחלות דלקתיות של הפות והעריה