בעיית נשימה והקאות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/04/2012 | 22:41 | מאת: חסוי

שלום דוקטור, יש לי בעיה שהתחילה לי אחרי שאכלתי שבוע שלם בשרים שונים וכמובן מעובדים חלק. לאחר הפעם האחרונה שאכלתי בשר קבלתי התקף שיעול קצר ולאחריו חנק לכמה שניות כמה פעמים במהלך היום באופן אקראי. לאחר מכן הדבר התחזק ובאמצע הלילה קמתי ונחנקתי קרה לי פעם אחת. עשיתי בדיקת משטח גרון הבדיקה יצאה תקינה והרופא המליץ לחכות. החנק נרגע ומקסימום אני נחנק פעם ביום, למרות השיפור במצב לאחר ארוחה גדולה יחסית, קרא לי שהקאתי מהפה ומהאף ביחד כולל חנק לכמה שניות. אבקש את עזרתך למי לפנות והאם כדאי לחכות עוד כמה ימים עם הבעיה? תודה רבה

24/04/2012 | 22:45 | מאת: חסוי

הגיל שלי 18.

25/04/2012 | 08:53 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אפילו בדמיון הפרוע ביותר אינני מצליח להבין מה למשטח גרון ולתלונתך. סביר להניח שמדובר במצב חרדה. שכח מהנושא, עבור לסדר היום. אין לעת עתה כל צורך, אך הבדיקה היחידה הרלבנטית היא בדיקת מנגנון הבליעה (וידאו-פלואורוסקופיה) וכאמור אין בכך כל צורך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה