ניתוח טימפנופלסטיקה-איחוי עור התוף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/06/2012 | 13:21 | מאת: משה

בן 10 עם חיך שסוע בעבר כיום עם נקב באוזן ללא צינורית שלא נסגר כבר 5 שנים, באוזן השניה נקב נסגר מזמן הכל תקין כולל בדיקות שמיעה תקינות. בשני האוזניים היו בעבר צינוריות שאחת יצאה לבד ונשאר הנקב ואחת יצאה ע"י ניתוח והנקב נסגר. כבר למעלה משנתיים הכל תקין ואין דלקות והומלץ על סגירת הנקב בעוד כחצי שנה. שאלה: האם יש טכניקות לסגירה טובות יותר או פחות ואיך קובעים מהם ומהם אחוזי ההצלחה? מהם הסיכונים הקיימים ואולי בכלל לא כדאי לגעת ולהשאיר את המצב כמות שהוא? אחוזי הצלחה? זמן החלמה ואישפוז? איפה יש חומר בעברית רפואי שניתן לקרוא? היכן בארץ יש את המומחה/המנתח הטוב ביותר לתחום זה? ברור לי שאלו שאלות שניתן לשאול את בי"ח בעוד חצי שנה אבל הייתי שמח לקבל קצת אינפורמציה היום.

03/06/2012 | 23:11 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, עקרונית אנו ממליצים לסגור נקבים ולא להשאירם כך. טכניקת הניתוח תלויה במיקום הנקב, גודלו, מצב התופית סביב ומצבה, מצב האוזן התיכונה ובעיקר מצב עצמימי השמע ומצב השמיעה. אי לכך אינני יכול לענות אלא מי שיבדוק את האוזן. בד"כ בכל מחלקה יש מנתחי אוזניים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

05/06/2012 | 21:03 | מאת: משה

תודה רבה על התשובה, האם זה אבחנה זו יכולה לתת אינדיקציה לחומרה של הבעייה ולאופן וסוג הניתוח. אוזן שמאל – נקב יבש ברביע קדמי-עליון.פלק מירינגוסקלרוטי רחב. אוזן ימין – תופית שלמה, פלק מירינגוסקלרוטי אחורי, אוזן מאווררת. תודה רבה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה