חנק אצל תינוק באכילת מוצקים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/05/2012 | 20:51 | מאת: איילה

שלום רב. בני בן 7.5 חודשים התחיל טעימות אוכל מןצר מגיל 4 חודשים. בשבועות אחרונות אוכל מחיות פירות של גרבר כארוחה.( רק פירות כי ירקות הוא ממש לא אוהב). בימים אחרונים נסיתי להחליף את המחיות שאני קונה לפירות שעשויות בבית. נניח אכל אגס של גרבר אז אגס שנתחן בבלנדר. אך הבעיה היא שהוא לא מצליח לבלוע שום דבר ונחנק. הטקסטורה שאני מחינה הי די אחידה אך עדיין אינה חלקה כמו בטקסטורה של גרבר שהיא ממש משחה.0דם אחרי טחינה של 4 דקות בבלנדר) למשל באגס קיימים גריסים מאוד קטנטנים המזכירים סולת דק. כנל גם בתפוח ועגבניה תפוח אדמה. האם זה מעיד על בעיה במנגנון הבליעה ואלי לפנות לרופא? עד איזה גיל אמורה הבעיה לחלוף אם לא מדובר בפטלוגיה? תודה

שלום איילה, לא נראה לי כי לילדך בעיה במנגנון הבליעה. מאידך, עליך להביאו להתנסות במרקמי מזון שונים בהדרגה. אין זה נכון לתת לך הוראות כיצד לעשות זאת באמצעות האימייל ולכן אני מציעה לך לפנות לתחנה לאם ולילד ולקבל הנחיות בצורה מסודרת. בהתאם לצורך, תוכלי לפנות למרפאתנו בבית חולים מאיר טל 09-7472700. בברכת יום טוב, ד"ר אריאלה נחמני, קלינאית תקשורת

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה