שקד שלישי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/08/2012 | 10:35 | מאת: זינב

יש לי בן שלוש שנים ויש לו שקד שלישי מדובר על הגדלה לשקד שלישי הוא מדבר כל מלים ומרכיב משפט רק משני מלים עשיתי לו בדיקה באוזן והיה בםדר גמור הכל טבעי , הלידה טבעית בשבוע 40 , זחל בגיל 7 חודשים והלך בגיל שנה ודבר המלה הראשונה בגיל 4 חודשים . האם השקד הוא סיבה שעדיין לא מרכיב משפט משלוש מלים ויותר ? נא טיפולך תודה

01/09/2012 | 13:09 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, האדנואיד המכונה בפי העם "השקד שלישי", כאשר הוא מוגדל יכול לגרום לאטימות אף, נחירה בשינה ויכול גם לגרום לדלקת אוזניים נסיובית הקרויה בפי העם "מיים באוזניים". מאמץ נשימתי בשינה יכול לגרום לאיחור בהתפתחות, דלקת אוזניים נסיובית יכולה לגרום לליקוי שמיעה ואיחור בהתפתחות השפה והדיבור. במידה ויש אטימות אף זו כבר סיבה מספקת להסיר את השקד השלישי. אם יש סיבות נוספות אז ודאי. יכולו להיות גם סיבות נוספות לאיחור בהתפתחות השםה והדיבור. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה