טכנולוגית Coblation פלסמה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

13/05/2012 | 07:59 | מאת: ראמי

שלום רב: אני בן 37 לאחרונה אובחנתי בדום נשמה בשינה (לאחר מעבדת שינה)בדרגת חומרה בינונית. האמת בעיה זו מאוד מפריעה לי,מתעורר בלילה כמה פעמים קם בבוקר לעתים עם עייפות ועצבנות והרגשה של אי ניחות. התייעצתי עם שלושה רופאים שונים וכולם המליצו על מכשיר הCPAP או ניתוח הסרת שקדים+ענבל+בסיס לשון. נסיתי את מכשיר הCPAP לא הצלחתי להרדם איתו .. אז החלטתי ללכת לכיוון ניתוח הסרת שקדים+ענבל+בסיס לשון בשיטת טכנולוגית Coblation פלסמה . 1.מה דעתך הכללית לנושא בכלל? 2.ומה דעתך על טכנולוגית Coblation פלסמה האם באמת היא יעילה ולמה היא לא נמצאת בסל הבריאות? 3.נא דעתך והמלצותך ?

13/05/2012 | 22:45 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ראשית כל יש לבצע ברור מיוחד כדי לדעת מהם הגורמים האנטומיים להפרעת הנשימה החסימתית שלך בשינה. זה תנאי הכרחי כדי שניתן יהיה להציע לך טיפול אשר יתאים לך. לגבי הקובליישן-מתאים לניתוחים אחרים. בתחום השקדים והחיך פגיעתו קשה ותמהני שמשהוא עוד מבצע ניתוח כזה. בברכה פרופ' יהודה פינקלדטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה