חיך שסוע ופוריות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/08/2012 | 11:59 | מאת: N

נולדתי עם חיך שסוע בלבד. עברתי ניתוח בגיל 4 ואח"כ בגיל 16. עדיין ישנו ליקוי שפתי ושמיעתי ואינפוף. כיום אני בת 31 מנסה להרחיב את התא המשפחתי שלי אולם עוברת הפלות חוזרות וקשיים בפריון. האם קיים קשר בין הפלות חוזרות לבין העובדה שנולדתי עם חיך שסוע? האם ידוע קשר בין ליקוי בגן כלשהו היכול לקשר או להסביר את שני הדברים? תודה.

14/08/2012 | 22:25 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אינני יודע באם מדובר בשסע בלבד או בשסע שהוא חלק מתסמונת. במרבית המקרים אין קשר בין השסע להפרעת הפוריות וההפלות. הדבר אפשרי רק במקרים של תסמונות גנטיות מסויימות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה