הפרעת בליעה קשה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

12/04/2012 | 15:28 | מאת: מיכל

שלום רב, אבי כבן 90 התאשפז בימים אלו במחלקה סיעודית מורכב לאחר שהיה כחודש וחצי בבית חולים בעקבות דלקת ריאות קשה (הוא סובל ממחלת ריאות כרונית copd) הוא היה מונשם עם טובוס ולאחר שבועיים בוצע טראוכסטומי ולאחר כמה ימים החל לנשום עצמאית. מאז הוא השתפר מאוד וכרגע מצבו יציב. מיום אשפוזו, לפני כחודש וחצי חובר לזונדה באף. בוצעו לו כמה נסיונות גמילה אך רק 2 מהבדיקות היו תקינות. ואז ביצעו לו בדיקת וידאופלואוסקופיה שהראתה הפרעת בליעה קשה. (קלינאית התקשורת אמרה שצריך להמתין עוד כשבועיים עד הניסיון הבא) ברצוני לציין שטרם אשפוזו היה אבי אדם פעיל, צלול ומבין הכל ולא היתה קיימת שום בעית בליעה כרגע הוא חלש אך מבין הכל ומתחנן שנוריד לו את הזונדה כי זה מפריע לו והוא גם מבקש לאכול. אנו מאוד מאוד רוצים לדעת איך ניתן לגמול אותו מהזונדה איזה טיפולים קיימים ואיך עושים זאת ? תודה וחג שמח מיכל

16/04/2012 | 01:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, יתכן ודלקת הריאות נגרמה עקב שאיפת מזון לדרכי הנשימה. כלומר ליקוי נסתר במנגנון הבליעה כבר היה. לגבי מצבו היום, צריך להעריך את מצבו כללית וספציפית לגבי מנגנון הבליעה. ללא הערכה לא ברור מה ניתן לעשות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה