גלי רדיו

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/05/2012 | 21:51 | מאת: טום

שלום סובל מאף סתום שמוחמר בשינה. נאלץ להשתמש בתרסיס לפתיחת האף כדי לישון, אבל גם בתקופת הגמילה מהתרסיס במשך כמה שבועות לא היתה הקלה. לאחר כשלון של טיפול מקומי (תרסיסי סטרואידים, אנטי אלרגי, וכן כדורים נוגדי אלרגיה ופרדינזון), ומאחר וכנראה הבעיה אצלי היא לא רק אלרגית כי היא קיימת גם בתקופות שלא קשורות לאלרגנים שאובחנו אצלי בטסטים. הומלץ לי ע"י האלרגולוג והרופא א.א.ג לבצע הקטנה של קונכיות האף בשיטת גלי רדיו. 1- האם ההמלצה אכן במקום או שיש עוד מה לנסות ? 2-והאם השיטה הזו מוכיחה את עצמה מול שיטות של חיתוך ממשי ? 3- מה הפרוצדורה בשיטה הזו ? איך היא נעשית ? האם בחדר ניתוח או בתנאי מרפאה ? האם זה דורש טמפונים ? תוך כמה זמן יש לצפות לאף פתוח ? האם זה נעשה בכל מוסד רפואי ? תודה

05/05/2012 | 01:34 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אטימות אף כרונית איננה ניתנת לטיפול בתרופות או תרסיסים אלא ניתוח בלבד. יש לבצע בדיקה אנדוסקופית וכן יש לבצע CT. לא ניתן להציע טיפול ללא שתי הבדיקות הללו. הטיפול בקונכיות בקובליישן כרוך באי-נוחות ניכרת במשך ימים לאחר הניתוח ויעילותו ירודה למדי. לכן כבר מזה שנים שכמעט לא מתבצע יותר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה