שלום רב!

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

18/06/2012 | 13:41 | מאת: ערן

ידוע לי כי נולדתי עם חיך שסוע,הדיבור שלי איננו ברור ולעיתים אני צריך לחזור שנית על דבריי,כמו כן אני מתקשה לדבר חזק וחש כי אינני מסוגל להרים את הקול,הדיבור שלי מאונפף למדי ופעמים רבות שואלים אותי אם אני תמיד מדבר דרך האף. אני כיום בן 25 ורציתי לדעת אם ניתן לטפל בבעייה,אני חייב לציין שזה משהו שדי מתסכל וגורם לי לאי נעימות,אשמח לקבל תשובה בתודה ערן.

18/06/2012 | 13:50 | מאת: ערן

שכחתי לציין כי מעולם לא נדרשתי לבצע ניתוח חוזר ,אולם אני מרגיש כאילו שיש לי חור קטן ממש בחיך למעלה.

18/06/2012 | 23:50 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, גם בגילך שהרי איננו מופלג כלל ועיקר, מן הראוי לתקן דיבור אשר איננו תקין. יש לבדוק אותך ואז ניתן הציע לך טיפול מתאים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה