חיך ושפה שסועים- גנטיקה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

09/04/2012 | 08:13 | מאת: הילה

שלום, אחי נולד עם חיך ושפה שסועים וגם בן דוד שלי. מאוחר והיו נישואי בני דודים במשפחה. רציתי לדעת האם מדובר במום גנטי? האם יש סיכויי שיחול גם על דורות הבאים במשפחה?

שלום הילה, במשפחה בה מופיע חיך ושפה שסועים קיים סיכון גבוה להופעת המום בצאצאים נוספים בהשוואה למשפחה בה אין היסטוריה של חיך ושפה שסועים. לרוב התורשה הינה מולטיפקטורילית ופרושה שילוב של פקטורים גנטיים וסביבתיים אשר מספרם וזהותם אינה ידועה. עם זאת, התופעה נחקרת בעולם ולכן מומלץ לגשת לגנטיקאי לייעוץ. בברכת חג שמח, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה