שלום

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/04/2012 | 15:34 | מאת: שלום

בני בן ה9 וחצי חודשים נולד עם חיך שסוע ולא ממלמל כמעט בכלל..והתחיל לומר רק "מה מה מה" וזה זה קרה רק לפני כחודש..הוא לא עושה בררר עם השפתיים ולא טה טה טה ולא דה דה דה ולא בה בה בה..כלום חוץ מ-"מה" האם יש קשר בין העיכוב הזה לעובדה שיש לו חיך שסוע? ומה ניתן לעשות? ניסינו "לעבוד" איתו על זה..אבל הוא מסתכל עלינו בהלם ואז פשוט מסובב את הראש לכיוון אחר

01/04/2012 | 21:37 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ילדים בעלי חיך שסוע יכולים גם לסבול מאיחור בהתפתחות הדיבור. אחת הסיבות היא ליקוי השמיעה עקב דלקת האוזניים הנסיובית ("מים באוזניים")שיש להם ויש גם סיבות אחרות בהתאם לתיאוריות שונות. בכל מקרה בנכם צריך להיות במעקב וטיפול במרכז מקצועי כשלנו ןאד תקבלו את ההדרכה והסיוע להם אתם זקוקים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

02/04/2012 | 16:17 | מאת: שלום

אבל איזה מרכז אתם והאם אפשר להיות אצלכם במעקב אף אחד לא אמר לנו שאנחנו צריכים מעקב או קלינאית או דבר כלשהו מלבד ביקורת פלסטיקאי

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה