חנק מתוך שינה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/08/2012 | 09:31 | מאת: לימור

שלום, יש לי ילד בן 9.5 שבשנת 2005 עבר בדיקת במעבדת שינה ברמב"ם עקב הפסקות נשימה בלילה התוצאות היו 49 הפסקות נשימה שלפי הרופא זה עדיין בסדר ונחכה קצת נראה מה קורה (יש לציין שהגעתי עקב שקדים מוגדלים ושקד שלישי)עבר זמן והשקדים קטנו והפסקות נשימה גם פסקו. עכשיו בשבוע האחרון חזר לו שוב 3 פעמיים. רציתי לדעת מה לעשות ? והאם זה ממש מסוכן לילד אשמח לקבל תשובה.(אני מציינת שהייתי שוב אצל רופא אתמול ולטענתו שהכול בסדר ונעקוב).

21/08/2012 | 22:30 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, קיימת אי-הבנה בסיסית לגבי ההתייחסות להפרעת נשימה בשינה בילדים וכן לגבי ההשלכות של האדנואידים והשקדים.אנו מטפלים בילד ולא בבדיקות שינה. תנאי להתפתחות תקינה ולבריאות הילד גם בעתידו כמבוגר היא היגננה של הנשימה. דהיינו, נשימת אף, פה סגור ושינה שקטה וטובה. ילד שסובל מנחירה ומצוקה נשימתית בשינה הוא ילד שגם בערות נשימתו לוקה. נשימת פה כרונית ודחיקת הלשון לפנים יכולים לגרום לנזק לכל החיים. בדיקת השינה איננה מוסיפה דבר לאבחנה מאחר ונשימתו הלוקה נצפית בערות ובשינה. כמו כן איננה מוסיפה דבר לגבי הטיפול ולכן בילדים הסובלים מהפרעת נשימה היא מיותרת ולעיתים ההמלצות שניתנות בעקבותיה מטעות. אתם צריכים לשנות כיוון באופן מוחלט. הילד זקוק לבדיקה טובה וטיפול בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה