איתור אי ספיקת חיך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

11/06/2012 | 16:27 | מאת: זוהר

ד"ר נחמני שלום, אני קלינאית תקשורת העובדת במסגרת גני PDD. כרגע בטיפולי ילד בתפקוד מאוד גבוהה אך עם סיבוכים בריאותיים שונים (לידת תאומים, חיידק במעי שאילץ כריתה של רוב המעי, שיתוק מיתר עקב ניתוחים והזנה חליפית, היפוטוניה קלה כללית, נזק מוחי קל -הגורר בעיקר קושי מסויים בהבנת סיטואציה ובקשב מה שיוצר תמונת PDD כלשהי). הדיבור שלו (הבין אך לא דיבר עד השנה - גיל 5.5) אינו תואם גיל אך מכיל משפטים פשוטים ומחוברים ומשמש להבעת מגוון כוונות תקשורתיות. מבחינת הגייה, וכאן עיקר השאלה שלי, הדיבור שלו אפי והוא עושה פרונטינג לכל ההגאים האחוריים (אינו הוגה ג', ק', ח', ר'). את ההגאים הסדקיים הוגה חלש ללא סגירה משמעותית של המיתרים. הפרונטיג מאוד פוגע במובנות הדיבור וגורר תסכול אצלו ובקרב הסובבים. ניסיתי לעבוד עם הגיית ח' ללא הצלחה וחשבתי לנסות לעבוד על ר' דרך גרגור מים כדי שירגיש את האיזור אך אני חוששת מאספירציות עקב שיתוק מיתר (האם זו באמת בעיה או שכדאי לנסות?). בתרגילי הדחיקה להגיית A חזק הוא מצליח פה ושם אבל זה לא מקדם אותנו. עלתה גם השערה שאולי גם מדובר בשסע תת רירי (החיך שלו גבוה מאוד. ובניפוח לחיים יש אטימה אך לזמן קצר בלבד). האמא חוששת מבדיקות בהרדמה בעקבות הסטוריית הטלטלות הרפואיות(בדיקת חיך לילד קטן מצריכה הרדמה?) ואני כבר לא כ"כ יודעת לאן להמשיך מפה. לעצתך אודה.... תודה מראש זוהר

שלום זוהר, ברצון רב אעזור לך. את יכולה ליצור עמי קשר בטלפון 054-7604385 או/ו לשלוח את המטופל לבדיקה במרפאתנו בבית חולים מאיר בכפר סבא באמצעות המזכירה בתיה 09-7472700 או באמצעות הפקס 09-7471617. יום טוב, אריאלה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה