כריתת אדנואיד

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/07/2012 | 23:23 | מאת: אבי

נכדי (בן תשע) עומד לעבור ניתוח tympanoplasty. המנתח המליץ לבצע באותה הזדמנות גם adenoidectomy, כיוון שאיתר בבדיקה אדנואיד מוגדל החוסם מחצית כואנה. לא היינו מודעים לבעיות כלשהן בתחום חסימת אף, הפרעות שינה וכו'. הילד אינו מנוזל יותר מילדים אחרים.מה המלצתך? תודה מראש!

22/07/2012 | 01:06 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, מטרת הניתוח היא לשפר את אורור האוזן התיכונה. אדנואיד בממדים כאלו יכול לפגוע בתפקוד החצוצרה-מנגנון אורור האוזן גם אם איננו גדול די בכדי להפריע לנשימת האף. כך שאכן מן הראוי לעשות זאת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה