סגירת נקב אוזן ימין

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/08/2012 | 21:30 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדה בת 6 ואמורה לעבור ניתוח לסגירת נקב באוזן ימין ע"פ המלצה של מס' רופאים ומאחר שכבר אין דלקות למעלה משנה, אוזן שמאל תקינה וחוץ מזה אין בעיה אחרת. היינו אצל רופא קופ"ח שהסביר את הסיכונים וההליך ואז בדקנו גם רפואה פרטית. היינו אצל מנתח פרטי ידוע שהסביר את כל הסיכונים אך הוסיף שבבית חולים פרטי ולא ציבורי כדוגמת מדיקל סנטר או אסותא ת"א יש במהלך הניתוח מוניטור מסויים שעוזר בניתוח ומונע בעיות ו/או סיכונים לפגיעה בעצב הפנים, דבר שאין בבית חולים ציבורי. בבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור את המנתח וברפואה הפרטית אין בעייה ומאחר שיש לי ביטוח בחברת הראל וכבר בדקתי שהכל יכוסה אנו מתלבטים. ההתלבטות שלנו כהורים האם זה לא מסוכן לעבור ניתוח בבית חולים פרטי נניח מדיקל סנטר בהרצליה או אסותא חיפה/ת"א? האם במקרה של חס וחלילה של מצוקה האם קיים כל המכשור כמו בבית חולים רגיל? בנוסף הרופא בבית החולים הציבורי אמר שמשך השהייה לאחר הניתוח בבית חולים הציבורי הוא כ-6 ימים והמנתח בבית חולים פרטי אמר שהילדה תשאר רק ללילה אחד. אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא זמן השהייה ונושא בית חולים/פרטי ציבורי. תודה

01/08/2012 | 23:40 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בתי החולים מדיקל סנטר ואסותא מצויינים ואין כל בעיה להינתח שם. לגבי הניתוח עצמו: בבית חולים ציבורי אין בוחרים מנתח למעט בבי"ח הדסה ובי"ח שערי צדק בירושלים, שם השר"פ (שרות רפואי פרטי) מותר. בחלק מבתי החולים הציבוריים יש מכשיר לניטור עצב הפנים. במידה ומהלך הניתוח תקין משך האשפוז הוא עד למחרת. לגבי 6 ימי אשפוז-אולי הכוונה הייתה אם חלילה יש סיבוכים משמעותיים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה