וידאו פלורוסקופי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

31/07/2012 | 18:18 | מאת: אורן

פרופ' פינקלשטיין שלום, ביתי בת 4 עם "pierre robin "מיועדת לעבור אצלך בדיקה וידאו פלורוסקופי יש לי מספר שאלות 1. אך הבדיקה מתבצעת? 2. האם היא צריכה לדבר, לאכול לשתות? 3. מה משך זמן הבדיקה? 4. מהו מדד הקרינה? 5. האם צריך לבצע הכנה כלשהי לילדה לפני הבדיקה? תודה

31/07/2012 | 20:53 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הבדיקה כוללת את הוידאופלואורוסקופיה עצמה שהיא בדיקה דינמית וצפלומטריה. הבדיקה הדינמית מאפשרת במקרים של קשיי בליעה הערכת מנגנון הבליעה, ובמקרים של בעיית דיבור הערכת תפקוד מנגנון החיך. אם הבעיה היא דיבור הרי אין צורך לאכול בעת הבדיקה. הצפלומטריה מאפשרת הגדרת מבנה, כולל באם מדובר בפייר-רובן ואם כן, איזה תת-סוג. בטופס ההזמנה מסומן הכל בהתאם לצרכים האינדיווידואלים של הפציינט. הבדיקה נערכת בנחת ובנעימות וכרוכה מובן בקרינה שמידתה תלויה במטלות הנחוצות. לאחר שיחה והסבר מתוך מגוון אפשרי של המטלות מתבצע רק מה שנחוץ. הבדיקה עצמה איננה ארוכה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

03/02/2020 | 12:51 | מאת: לינוי

איפה אפשר לבצע את הבדיקה לילד בן שנתיים

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה