ניתוח מתלה לועי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/06/2012 | 08:41 | מאת: אורו

פרופ' פינקלשטיין שלום, ביתי בת 4 נולדה עם אבחנה של פייר רובין כיום תודה לאל זה מאחורינו כחלק מהתהליך עברה ניתוח לסגירת החיך כיום אובחנה כי צריכה ניתוח מתלה לועי 1. מה ההסתברות שלאחר ניתוח כזה הילדה תנחר בשינה??? 2. האם כל מנתח א.א.ג אשר מנוסה יכול לבצע ניתוח מסוג זה? תודה

25/06/2012 | 23:39 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, יש לבצע הערכה מליאה כדי לדעת מה הם האפיונים הקרניופציאליים של בתך. הדבר חשוב מבחינת תכנון הטיפול בה כולל גם מבחינת ניתוח המתלה הלועי. את הניתוח צריך לעשות מי שעוסק במומים מולדים של ראש-פנים בכלל ושסעי החיך בפרט. מי שיודע להעריך דיבור ולבצע בעצמו את כל ההדמיות הנחוצות כולל וידאו-פלואורוסקופיה כדי להבין את המנגנון שמאחוריו. מי שיודגעכיצד להתאים את הניתוח למנגנון האינדיווידואלי של כל פציינט ולנתח כך שגם ישמור על נשימה טובה. רופאי אא"ג אינם עוסקים בד"כ בכל הפעילות הזו. נסיוני הוא של למעלה מעשרים שנה בנושא וכ-1400 ניתוחים כאלו שבוצעו על ידי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

25/06/2012 | 23:39 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, יש לבצע הערכה מליאה כדי לדעת מה הם האפיונים הקרניופציאליים של בתך. הדבר חשוב מבחינת תכנון הטיפול בה כולל גם מבחינת ניתוח המתלה הלועי. את הניתוח צריך לעשות מי שעוסק במומים מולדים של ראש-פנים בכלל ושסעי החיך בפרט. מי שיודע להעריך דיבור ולבצע בעצמו את כל ההדמיות הנחוצות כולל וידאו-פלואורוסקופיה כדי להבין את המנגנון שמאחוריו. מי שיודגעכיצד להתאים את הניתוח למנגנון האינדיווידואלי של כל פציינט ולנתח כך שגם ישמור על נשימה טובה. רופאי אא"ג אינם עוסקים בד"כ בכל הפעילות הזו. נסיוני הוא של למעלה מעשרים שנה בנושא וכ-1400 ניתוחים כאלו שבוצעו על ידי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה