חמצן

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

16/04/2012 | 22:14 | מאת: שיר

לד"ר נחמני שלום יש לי ילד בן שנה ו3 עם תסמונת טריצר קולינס נושם דרך טרכאוסטומי מאז הלידה עקב מיקרוגנטיה מאז ראש השנה הוא זקוק לחמצן בלילה אחרי שנצפה ע"י הרופא שלו עושה אפנאות היה מאושפז כמה ימים ללא םצאים ושוחרר עם חמצן השאלה מה יכול להיות הגורם לכך האפנאות פסקו אבל בלילה מוריד סיטורציה אפילו ל76 מדי פעם

20/04/2012 | 23:59 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בד"כ מיקרוגנטיה איננה מצדיקה נשימה מבעד לטרכאוטומיה בגיל זה. זאת מאחר ויש לאבחן את הסיבה לבעיית הנשימה ובמידה ןמדובר בחסימה בדרכי הנשימה העליונות למשל עקב מיקרוגנטיה יש לפתור את הבעיה היסודית. אם תביאו את בנכם לבדיקה אני מניח שנוכל להציע תוכנית טיפולית מתאימה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין.

21/04/2012 | 21:18 | מאת: שיר

לד"ר פינקלשטיין מיכאל אכן סובל מחסימה של דרכי האויר העליונות עקב המיקרוגנטיה אך האם זה מתאים לעשות ניתוח ללסת בגיל שנה ו3 זה מספיק יעיל בגיל כזה או שאח"כ יצטרך ניתוח נוסף

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה