בדיקת ווידאו-פלואורוסקופיות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

28/07/2012 | 09:15 | מאת: דורין

שלום, בני בן ה-5 צריך לעבור ניתוח מתלה לועי כחלק מהבדיקות שלפני הניתוח הוא צריך לעבור את בדיקות ווידאו-פלואורוסקופיות. ברצוני לדעת מה השלכות הקרינה מבדיקה זו ומה סוג הקרינה וכמותה. בנוסף קראתי שישנם בתי חולים בהם יש מכשיר שיקוף חדיש ושכמות הקרינה תרד לילד הנבדק ב- 80-90% ביחס למכשירי שיקוף מדור קודם. האם קיים אצלכם המכשיר מהדגם החדש? אשמח לדעת פרטים נוספים על הבדיקה -כמה זמן אורכת הבדיקה וכיצד אוכל להכין את בני, האם הוא צריך להיות בצום? תודה.

31/07/2012 | 21:22 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, כמדובר בקרינת רנטגן, שהיא קרינה אלקטרומגנטית מיננת. כמותה תלויה במטלות הדרושות ובכל מקרה מאיות בודדות של גריי (גריי שווה לג'אול לק"ג). כלומר פחות מבדיקת CT. הבדיקה נעשית כך שנחסכת קרינה ככל שניתן. השלכותיה-נספחת לכמות הקרינה שהגוף סופג במהלך החיים. אנחנו סופגים קרינה כל הזמן, כולל בחוף הים, בטיסות לחו"ל ובמקלטים. המערכת האלקטרונית היא מערכת המודרנית בעולם המיוצרת ביקנעם במפעל ההיטקי המייצר את מערכות האלקטרוניקה למכונות הרנטגן מהטובות בעולם-של חברת טושיבה. בטופס ההזמנה כתוב שאין צורך בצום. ההכנה הטובה ביותר היא להסיר את החרדה הלא מוצדקת שלכם. הילד הוא ברומטר של ההורים וכך הופך גם הוא להיות חרד. עסקו והעסיקו את הילדי בענייני דיומא ובואו רגועים ונינוחים. בברכה פרופ' יהודה פינקחשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה