פורום קרדיולוגיית ילדים

הפורום מיועד להתייעצויות בנושאים מגוונים בקרדיולוגיית ילדים: אוושה, פגמים מולדים (ASD ,VSD ועוד), הפרעות קצב, מחלות לב נרכשות בילדים - כולל אבחון אצל עוברים.

השירות לקרדיולוגיה ילדים בבי"ח אסף הרופא קיים מ-1998. המסגרת הוקמה כמרכז אזורי לאבחון וטיפול במומי לב מולדים בילודים ומבוגרים במכון הלב בבי"ח אסף הרופא.

במהלך השנים גדל השירות וכיום מתבצעות במסגרת זו מעל 1,500 בדיקות אקו לב ומאות ייעוצים ואבחונים, ביניהם אקו לב עובר, הולטר, מבחן מאמץ ועוד.

.
214 הודעות
209 תשובות מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים

31/10/2016 | 00:07 | מאת: שלומית

נכדי נולד בארהב לפני יומיים בשבוע ה 36 במשקל 2.400 קג. נמצא להשגחה בטיפול נמרץ יילודים עקב דופק נמוך בזמן מנוחה (בשונה מאשר בזמן בכי). תוכלו להסביר לי את משמעות התופעה? האם יתכן כי התופעה קשורה לאי בשלות בשל הלידה המוקדמת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלומית שלום, דופק נורמאלי לילוד במועד הוא סביב 100-150 פעימות בדקה, כאשר בפגים הדופק מעט גבוה יותר, תינוק בשבוע 36 אמנם מוגדר פג אולם בד"כ מתנהג כמו תינוק במועד ברב המדדים. דופק נמוך יכול לנבוע מהרבה סיבות ורובן אינן ממקור לבבי, אולם יש חשיבות רבה לבדוק את הגורמים מסכני החיים העלולים להתבטא בדופק בסיסי נמוך ויחד עם זאת לזכור שהתופעה נפוצה מאד ובד"כ הדופק חוזר למצבו התקין בהמשך. חסרים הרבה נתונים מכדי לאפשר לי להסביר את המשמעות המדויקת, אולם הבירור הלבבי הראשוני צריך לכלול אקג, אקו לב, הולטר ואלקטרוליטים(מלחים). אם הכל תקין צריך לחפש מקור שאינו לבבי. בהצלחה ד"ר הדס

27/10/2016 | 20:57 | מאת: נועה

שלום בתי בת 5 מתלוננת מדי פעם על כאב בחזה בצד שמאל. עשו לה פעמיים א. ק. ג במרפאה יצא תקין, לחץ דם תקין וסטורציה תקין. אחת הרופאות שמעה רשרוש קטן ואחת הרופאות לא שמעה כלל. שלחו אותנו לאקו לב אצל קרדיולוג בשניידר וביקשה שנגיע אליו רק לאחר צילום חזה והסבירה שאחד קשור בשני. שאלתי היא: האם חובה להגיע לבדיקה עם צילום חזה? הייתי רוצה להמנע מצילומי רנטגן אם אפשרי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום, אמנם אנשי הפורום הזה כולנו מקרדיולוגית ילדים אסף הרופא, אולם אם זכרוני אינו מטעני אין צורך בצילום חזה לפני בדיקת קרדיולוג בשניידר (לפחות ככה היתה המדיניות כשהתמחתי שם). יחד עם זאת הגיוני לבקש צילום חזה לאירועי כאבים בחזה כדי לשלול מחלות ריאתיות כמו גם בעיות שונות בצלעות. בכל אופן, רב הקרדיולוגים מבקשים אקג כחלק מהבירור, ליתר ביטחון קחי טופס 17 לצילום חזה או שפשוט תקימי טלפון למכון הלב אליו הופנית בברכה ד"ר הדס

שלום, אני בן 25, בבדיקת הולטר התקבל הממצא הבא "שינויי רפולריזציה דיפוסיים קבועים ב-3 הערוצים", אשמח לדעת מה זה אומר. ברקע av בלוק. תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

דויד שלום, שינויי רפולריזציה מתבטאים באקג בד"כ בשינויים במקטע ST וגלי ה T , שינויים קבועים כאלה אומר שאין שינוי בדפוס בשינוי הדופק, לגבי המשמעות הקלינית של הממצא, זה כבר תלוי בהרבה נתונים אחרים כולל היסטוריה, הולטרים קודמים, אקו לב, מצב הלב העדכני וסימפטומים בהצלחה ד"ר הדס

09/10/2016 | 18:08 | מאת: אקו לב

שבוע 36. באקו לב עלה היצרות מסתם ריאתי של 50. מה מומלץ לעשות?

09/10/2016 | 12:07 | מאת: מירב

שלום רב לרופאי הפורום, בתי מתלוננת מזה מספר חודשים על כאבים בחזה. הכאב הוא התקפי ומופיע בעיקר בלילה לפרקי זמן של מספר ימים ואז חולף כלא היה (היא ממש מתעוררת מזה). עברה בדיקות דם כולל CK שהיו תקינות. ברקע - נולדה עם רשרוש והיתה במעקב עד שנאמר כי אין צורך. בנוסף סבלה מריפלוקס קשה מאוד עד גיל שנה וחצי לערך ונטלה זנטק כטיפול. רופא הילדים שלח אותנו כעת לבצע EKG. יש לציין כי הילדה אנרגטית מאוד וחיונית. מספר שאלות ברשותכם: 1) האם יש משמעות למיקום בו מבצעים את ה EKG (בי"ח לעומת קופ"ח לדג.)? 2) האם תתכן פשוט דלקת בשרירים בשל פעילות היתר שלה? כיצד מאבחנים זאת? 3) האם יתכן שהריפלוקס מעולם לא עזב (המוצץ שלה בבוקר מדיף ריח רע מאוד) ומכאן הכאב? רב תודות על הסיוע וגמר חתימה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום, 1. אקג יכול להיות אמצעי מצוין אם מבוצע בצורה נכונה, בקופת חולים, במרפאה פרטית ובבית חולים ציבורי.אין יתרון לאף אחד מהמקומות , אולם הייתי מוסיף הולטר כדי שיהיה אקג בזמן תלוונות. 2.לא סביר כי מדובר בדלקת שרירים קבועה, החוזרת על עצמה עם כאבים בממוקדים לבית החזה בלבד כתוצאה מפעילות יתר בגיל הזה, יחד עם זאת כאבים בחזה בגיל הזה בדרך כלל מוקרם בכאב שרירי או של מפרקי בית החזה 3. ריפלוקס הוא גם אפשרות מאד סבירה ויכול להיותת שמשפיע יותר במשך הלילה כשהיא שוכבת אולם ילדה בגילה כבר אמורה לתאר את הצרבת האופיינית בד"כ בהצלחה וחג שמח ד"ר הדס

09/10/2016 | 12:48 | מאת: מירב

09/10/2016 | 10:15 | מאת: כנרת

בן 17, לפני כחודשיים אובחן פריקרדיטיס + מיוקרטידיס. אושפזתי בבית חולים, טיפול אנטיביוטי. מאז במעקב קרדיולוג עם הנחיה ללא פעילות גופנית. האם מותר לצום בכיפור ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם כרגע המחלה אינה פעילה אז אין מניעה לצום טןלם חשוב לנוח, ואם מתחילה תחושת כאבים או דפיקות לב יש לחדש שתייה בברכה ד"ר הדס

09/10/2016 | 13:25 | מאת: כנרת

26/09/2016 | 08:24 | מאת: מירה

שלום רב, הבן שלי בן הארבעה חודשים סובל מתופעה מאוד מוזרה בחודש האחרון כפות הרגליים שלו והרגליים מאדימות מאוד והוא צורח מזה כנראה זה שורף לו. זה מרגיש כאילו יש לו כוויה על העור. יש לציין שהיינו אצל מספר רופאים ואף במיון והתופעה לא פוענחה. כמובן שעשינו סירטון ותמונות כאשר זה קורה לו. התופעה יכולה להיות רבע שעה וזה עובר וכשזה מחמיר זה יכול להיות גם כחצי שעה ובזמן זה הילד היסטרי ושום דבר לא מצליח להרגיע אותו. לאחרונה זה בא לו כמעט כל יום, עשינו לו א.ק.ג ואקו לב שיצאו תקינים. אשמח לחוות דעת האם תופעה זו מוכרת ולאן כדי לפנות כי אנחנו ממש חסרי אונים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מירה שלום, לפי התיאור שהצגת , הסיכוי למקור לבבי הוא קטן ביותר. יחד עם זאת ישנן לא מעט אפשריות היכולות לגרום לתופעות כאילו בין היתרפעילות יתר או רעלת של בלוטת התריס, מחלות כבד שונות, שינויי בזרימת הלימפה באיזור הגוף התחתון,אך הסבירות הגבוהה יותר היא כי מדובר או בתופעה אלרגית או הדומה לה (אורטיקריה) או בתגובה לתרופות ,צמחים,שמנים,קרמים וטיפולים אלטרנטיבים למינהם. בכל מקרה הייתי מתחיל בביקור אצל רופא הילדים ,ובהמשך אולי פניה למומחים בתחומים שהזכרתי בהצלחה ד"ר הדס

23/09/2016 | 22:15 | מאת: מיכל

שלום אשמח לדעת מה זה אומר בתוצאות של אקו לב.עורקים כליליים:מוצא קורונרי שמאלי:תקין,נראתה זרימה ב-LAD בצבע?והאם זה יכול להסביר כאבים בחזה שמאלי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ה LAD הינו אחד העורקים החשובים המספק דם ללב, באקו שציינת נצפתה זרימה ומיקום תקינים לגביו, זהו ממצא תקין לחלוטין ואינו מקור לתלונות בברכה ד"ר הדס

תוצאות הבדיקה: סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 110542 ABERRANT TOTAL......: 1 PREMATURE NORMALS...: 5 PREMATURE ABERRANTS.: 1 SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 126 MINIMUM HEART RATE..: 55 MEAN HEART RATE.....: 75 DROPED BEATS........: 7 QRS TOTAL...........: 110608 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 24 שעות ו-24 דקות .(75 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 55 ל-126 לדקה (ממוצע .1-בודד VPB :הפרעות קצב חדריות .5-נדירים APB'S:הפרעות קצב על חדריות מעטים כביטוי לסינוס אריתמיה; ללא DROPPED BEATS .פאוזות משמעותיות

לקריאה נוספת והעמקה

זה תשובת הולטר די רגילה לנער בן 15, יחד עם זאת להולטר יש מעט מאד משמעות בלי סיפור קליני ובדיקה גופנית משקווה שהביקורת אצל הקרדיולוג ששלח אתכם להולטר אינה רחוקה מידי בהצלחה ד"ר הדס

31/08/2016 | 03:47 | מאת: .

בת 19 כבר חצי שנה יש לי כאבים בחזה בצד שמאל והוא מקרין לי לכתף ויש לי המון פעמים קוצר נשימה. וכל הבדיקות תקינות (אקג, אקו לב, רנטגן חזה ועמוד שדרה, סיטי(חזה), מבחן טלטול ומאמץ). אני לא יודעת לאן לפנות.. קרדיולוג, אורטופד הכאבים מתחזקים במאמץ ולפעמים גם בישיבה וגם לאחר ארוחות ואפילו באמצע ארוחות, דופק מהיר סתם ככה גם כשאני יושבת. האם לפנות לקרדיולוג? אפילו רופא המשפחה התייאש ואמר שאין מה לעשות.. הופתעתי נורא. ובשבועיים האחרונים יש לי שיעול נורא יבש.. את יכול/ה להציע לי לאן לפנות איפה לטפל ומה לעשות? במידה ואני אבקש ללכת לMRI בדרך כלשהי ואקבל אישור האם הרופא צריך לתת לחזה או ללב? או שניהם ביחד? האם זה משפיע מאזור אחר בגוף שצריך לבדוק? תודה רבה מחכה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממה שאת מתארת עברת כבר המון בדיקות ולא מעט רופאים, קשה לתת יעוץ ממש טוב בלי לבדוק את המטופל ולראות בעיניים את כל הבדיקות ...אולם יחד עם זאת ,הכל ביחד מאד מסתדר עם אירועי REFLUX מהקיבה.... גם אירועי דפיקות הלב ,ובוודאי השיעול החדש... אינני מומחה לגאסטרואנטרולוגיה, אבל הייתי פונה לא אחד כזה מבחינת הלב, יש הגיון להשלים ארגומטריה והולטר כדי לשלשול מקור לבבי בכל זאת בהצלחה ד"ר הדס

06/09/2016 | 01:44 | מאת: .

היי במידה וזה מה שאמרת שזה יכול להיות איל מאבחנים את זה? אולטראסאונד בטן אולי?

29/08/2016 | 14:07 | מאת: עדי

שלום בני בן חצי שנה ומזה גיל חודשיים שמנו לב כי כאשר מחזיקים אותו בצורה אנכית או במנשא לדוגמא- תוך 2-3 דקות הרגליים מכחילות/נהיות סגולות..ללא תלות במזג האויר או גורמים אחרים ברגע שמאזנים אותו למצב ישדיבה/שכיבה- זה מיד עובר רופא הילדים טען כי זה יחלוף מעצמו וקשור לבשלות מערכת כלי הדם אך זה נראה לנו מוזר שאי אפשר להחזיק אותו בצורה אנכית מעבר ל2 דקות מה יכולה להיות הסיבה ואילו בדיקות ולאיזה רופא כדאי לפנות? יש לציין כי נולד עם אוושה בלב שחלפה בביקורת ביום לאחר הלידה ובמהלך ההריון אני סבלתי מתלסמיה מינור ואנמיה המולטית ( המוגלובין 8) תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום רב, הכחלה של הרגליים בשינויי תנוחה בד"כ מקורה בלחץ חיצוני כלשהוא על כלי הדם באיזור, או באיזור הבטן והאגן או באיזור הירכיים, התסמינים האילו בד"כ חולפים מעצמם, אולם חשוב לראות שאין דברים נוספים המחמירים את המצב ולכן הייתי ממליץ לבצע גם U/S בטן ואגן וכן דופלר מפשעות וכמובן לחזור על אקו לב למקרה שהדוקטוס עדיין פתוח מצבים לבבים הגורמים לכך בד"כ לא ישתנו עם שינוי תנוחתי אפשר להתייעץ גם עם מומחי כלי דם בהצלחה

26/08/2016 | 18:02 | מאת: גלית גידלי

שלום, במהלך הריון שלי אובחן vsd בגודל 1 מ"מ אצל העובר גם בסקירת מערכות וגם בבדיקת אקו לב עובר . לאחר הלידה עדיין היה קיים וכך גם בבדיקה בגיל חודש. נמסר לי על ידי הקרדיולוג כי עלי לשוב לבדיקה בגיל שנה וכי אין לי מה לדאוג. מיותר לציין כי אכן הדבר מדאיג אותי. קראתי מעט כי ילדים אשר אובחנו עם vsd נוטים לקוצר נשימה ואכן הבן שלי סובל מכך. כאשר שאלתי את רופא הילדים אם יש קשר אמר לי שלא. הייתי רוצה לדעת קצת יותר בבקשה ומתי אכן יש צורך בטיפול ומה עושים במצב כזה גם לגבי קוצר הנשימה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, VSD של כ 1 ממ נחשב קטן, פתחים כאילו בד,כ נסגים לבד עד גיל שנה-שנתיים ולא מהבים סיכון יתר למחלות לב. התנשמות שמקורה לבבי תגיע במצבים אילו רק במקרים של אי ספיקה לבבית , וזה אינו המצב הנתון. הגיוני לעקוב אחר המצב, וביקורת פעם בשנה שנתיים בהחלט סבירה. בהצלחה ד"ר הדס

22/08/2016 | 17:49 | מאת: אור

בן 18.8 בריא,גובה 1.85 משקל 90 ק"ג יש לי כמה שאלות לגבי דופק מהיר שתוקף אותי במקרים מסוימים 1. האם זה הגיוני ששעה-שעתיים אחרי אימון גופני מאומץ יחסית (סביב 140-150 דופק) ימשיך הדופק להיות גבוה? בין 85 ל 120. ואז זה פשוט יחלוף 2. האם הדופק מושפע משעות היום? שמתי לב שהחל מ 12 בלילה לפני השינה ועד שאני קם הדופק מנוחה שלי הוא 60-65 ואילו במהלך היום הוא 80-85. האם זה תקין ואפשרי? 3. האם דופק בשכיבה 80,בישיבה 85,ובעמידה 115 ובמאמץ קל 125-30 במהלך היום הוא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

אורר שלום , לדעתי עניתי לך בפורום אולם אסביר שוב, אם הדופק שלך נשאר מעל 100 גם שעתיים אחרי מאמץ גופני וחולף בעצמו זה דבר הגיוני וסביר תלוי בכושר הגופני שלך, ברמות הברזל ההמוגלובין ויכולת הגוף שלך להתמודד עם מאמץ 2. דופק מושפע משעות היום ובעיקר צהפעילות במשך היום ולכן בלילה במנוחה הוא נמוך בעוד שהמשך היום גם ללא פעילות גופנית היות ואנחנו ערים הוא מעט יותר גבוה 3. הדופק משתנה לפי הפעילות והערכים שאתה מתאר הם תקינים בברכה

16/08/2016 | 17:29 | מאת: אורי

בן 19 גובה 1.85 משקל 90 ק''ג כבר חצי שנה שאני חש בדופק מהיר. הן בזמן מנוחה והן בזמן מאמץ קל מאוד כמו עלייה במדרגות ביצעתי בחצי שנה האחרונה פעמיים אקו לב-תקין בשני הפעמים פעמיים הולטר (פעם אחת ל24 שעות פעם אחת ל48 שעות)- שניהם יצאו תקינות פעמיים בדיקת מאמץ-תקין בשניהם אך הדופק המהיר המשיך (בעיקר אני חווה דופק גבוה במעבר משכיבה של סביבות ה80-85 דופק) לעמידה (מעל 115 ) ובמאמץ של הליכה קלה/עלייה במדרגות סביבות ה 130-140 ביצעתי בדיקה של פעילות בלוטות התריס ואלו התוצאות אשמח לפענוח TSH-3.75 FREE T3- 6.50 FREE T4- 17.43 האם התוצאות תקינות ? ושאלה נוספת. האם זה הגיוני שאחרי שעה מסויימת (1 בלילה ) הדופק משתנה. זאת אומרת בשכיבה במקום 80-85 כמו במהלך היום הוא 55-60

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש סיבות רבות לדופק ממוצע גבוה (שלא פירטת אבל אני מעריך שזו הבעיה) ורובן אינן ממקור קרדיאלי, אם אין לך הפרעות קצב וההולטר תקין אולם עדיין מפריע לך המצב והדופק במנוחה גבוה אפשר לטפל בעניין תרופתית יחד עם זאת יכול להיות שהדופק הממוצע שלך תקין ופשוט יש לך חסר כלשהו כמו ברזל,B12 חומצה פולית וכדו כמו גם הפרשת קטכולאמינים ממקורות שוננים אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הסיבות לדופק מהיר שאינן ממקור לבבי לגבי בדיקות בלוטת התריס יש להתייעץ עם אנדוקרינולוגים בהצלחה

20/08/2016 | 02:33 | מאת: אורי

על פי המקרא. התוצאוצ של הבדיקות שלי היו בטווח ה "נורמה". אז אני מניח שרני בסדר לגבי הדופק זה אכן מפריע מאוד אפילו,הזכרת b12 כאחד הגורמים לדופק גבוה איזה בדיקות את ממליצה לעשות כדאי לברר סיבות לדופק גבוה ממקור שאינו לבבי האם דופק כזה מסוכן לבריאות? והאם זה הגיוני שמדופק מנוחה 80-85. אחרי 1 בלילה ועד שאני קם בבוקר הדופק יורג ל 55-60 במנוחה

16/08/2016 | 02:35 | מאת: רונית

היי קיבלתי תוצאות של אקו לב כתוב לחץ דם ריאתי 40 ממכ מסתם אאורטלי דלף מינימלי מסתם מיטרלי דלף קל מסתם טריקוספידלי דלף קל האם זה נורמלי ומסביר כאבים בחזה? ולאחר מספר בדיקות זו היחידה שיש בה ממצא כלשהו, יש דרך לטפל? (לבת שלי גיל 16 וחצי)

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, לחץ דם ריאתי של 40 ממ"כ הינו גבוה בנערה,אולם עדיין לא בטוח שזה מקור הבעיה , כאבים בחזה הם סימפטום לא ספציפי, אני ממליץ בחום לפנות לקרדיולוג לבירור של הממצא. ד"ר הדס

16/08/2016 | 02:32 | מאת: רונית

היי קיבלתי תוצאה באקו לב של לחץ ריאתי מוערך 40 ממכ מסתם אאורטלי דלף מינימלי מסתם

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה

14/08/2016 | 10:19 | מאת: מוהל

שלום האם אפשר להשתמש בברית מילה בתמיסת אדרנלין חיצונית על פצע פתוח (לשים על התחבושת בשביל מניעת דימום) לאחר כעשר דקות מוריד את התחבושת, אם אפשר פירוט תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבחינה לבבית, אין מניעה להשתמש באדרנלין 0.1% בבתמיסה. יצאו מחקרים שמדברים על היתרון של אדרנלין באילחוש ובהורדת הדימום, והשימוש באדרנלין בתמיסה לחבישת פצעים פתולים נפוצה בעולם.אולם תצטרך להתייעץ עם אורולוגים בנושא זה בהצלחה ד"ר הדס

14/08/2016 | 06:16 | מאת: מבולבלת ודואגת

שלום בתי בת ה17 ארבעה וחצי חודשים סובלת מכאבים בחזה בצד שמאל הכאבים מוקרנים גם לכתף השמאלית. רנטגן ואולטראסאונד לכתף יצאו תקינים. הכאבים בחזה באים התקפים ומפריעים להתנהלות היומיומית הייתה בחדר כושר 4 שנים וכשהתחילו הכאבים הפסיקה. ביצענו סי טי חזה ואקו לב הסיטי תקין אבל באקו לב כתוב דלף קל במסתם האורטאלי ובמסתם המיטראלי לאחר ביקור אצל קרדיולוג הוא אמר שזה תקין לגמרי דלף קל ולאחר ביקור אצל פרופסור הוא שזה לא תקין ושהיא צריכה לרדת במשקל, רק מציינת שהיא שקלה לפני 5 שנים קצת יותר ולאחר הפעילות הגופנית נורא הרזתה כבר אין עודף משקל כמו פעם. וכמובן שעוד רופא אמר שזה תקין ישזה יעבור מעצמו אבל כבר 5 חודשים עברו. אני נורא מבולבלת, האם תקין או לא וכיצד מטפלים וחייבת לציין בנוסף לזה שהיו 2 התעלפויות ודופק מהיר גם במנוחה (נשלחנו גם לפסיכולוג והכל היה תקין.) מאוד יודה לעונים. דחוף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מציגה מספר בעיות ,לא בטוח שכולן קשורות אחת לשניה. ולכן אנסה לקצר. יש המון איברים בגופנו שאינם עובדים אצל כולם בדיוק אותו הדבר, כמו שחום הגוף של כולנו לא בדיוק זהה כך גם מבנים אחרים אינם זהים. דליפות מהמסתם האורטאלי והמיטראלי אינן דבר תקין, אולם זה לא אומר שיש איזשהי בעיה, מבלבל,אני יודע, אבל ככה זה, היות והמסתמים אינם תמיד מושלמים בסגירתם יכולות להיות דליפות קלות גם מהמסתמים האורטאלי והמיטראלי, אנחנו קוראים לזה דליפות טריוויאליות.כשהמסתם דולף מעט יותר אנו קוראים לזה דליפה קלה....אבל לא תמיד אפשר להבדיל בין שתיהן ולכן בדרך כלל אין לזה תשובה חד משמעית ורופאים שונים יקבעו החלטה שונה. בשורה התחתונה, תמשיכי מעקב אצל הקרדיולוג שאת סומכת עליו וספרי לו גם על תחושת דפיקות הלב. בהצלחה ד"ר הדס

16/08/2016 | 02:38 | מאת: מבולבלת

מבחינתו אפשר לחיות עם זה. אבל איך זה הגיוני שעשינו אין ספור בדיקות? הכל תקין, יש לך משהו להמליץ לי לעשות? ולפי מה שרשמת שדלף זה לא דבר תקין האם זה יכול להתדרדר? קשה לי להשתכנע שזו לא הבעיה מכיוון שלא נשארו עוד בדיקות.

05/08/2016 | 18:25 | מאת: מאיר

לבן שלנו יש Descrete subaortic membrone הוא עבר ניתוח ראשון להסרה בגיל 10 חודשים וכעת צריך שוב והוא רק בן שלוש האם השיטה של ניתוח ללא פתיחת חזה אפשרית והיכן ,אנחנו מיועדים לביה"ח שניידר .

מאיר שלום, הטיפול המקובל בממברנה תת אורטאלית הינו בדרך הניתוחית מרכז שניידר ידוע כמקום טוב לבצע את הניתוח הזה ובטח כאשר הם טיפלו בילדך בעבר. לצערנו,הממברונת האלה במקרים לא מועטים חוזרות להפריע ולכן צריך לנתח שוב המון הצלחה ד"ר הדס

28/07/2016 | 18:06 | מאת: קרן

ערב טוב, בני משחק כדורסל במסגרת הקט-סל בעירנו, בבדיקה שגרתית של איגוד הספורט הרופא חשד בהפרעת קצב ושלח אותו לבדיקה א.ק.ג אצל קרדיולוג. הרופא הפנה אותנו לבדיקת הולטר למרות שהבדיקות היו תקינות. להלן תוצאות הבדיקה: הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של עד 615 לשעה (נצפו סה''כ 2222 APC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח). נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM . הפרעות הולכה: נצפו קטעי INTERMITTENT WPW (לדוגמא: עמ' 6,7). בלילה נצפה ארוע יחיד של A-V BLOCK 2:1 ומספר ארועים של BLOCKED APC'S (עמ' 16,17). פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בן 11. קצב סינוס, עם קטעי WPW, טווח מהירות בין 63-129 פעימות לדקה, ממוצע 82 פעימות לדקה בתקופת המעקב. התוצאות די הלחיצו אותי, האם יש בעיה ע"פ התוצאות? אודה לתשובתך המהימנה, קרן

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, אני מעריך כי בנך אינו בימפטומטי כלומר שלא מפריעות לו הםרעות הקצב המתוארות. אם כך הדבר, לגבי APC'S ככל הנראה אין לזה משמעות לספורטאים, וLOW ATRIAL RHYTM הוא דבר נפוץ כמו גם קצב לב איטי יחסית לגבי ה WPW , יש תורך בהמשך בירור בכדי לראות האם הוא חולף באופן פתאומי בזמן עלית הדופק. כמובן שצריך גם אקו כדי לוודא שמבנה הלב תקין ואין איזושהיא בעיב לבבית המסתתרת מאחורי הממצאים הללו ויחד עם זאת , סביר להניח כי יוכל להמשיך בעיסוקיו כספורטאי תחרותי. אני ממליץ לפנות למומחה לב ילדים (עדיפות לחברה שמתעסקים עם אלקטרופיזיולוגיה) בכדי לסיים את הבירור בהצלחה ד"ר הדס

21/07/2016 | 10:29 | מאת: מיכל

שלום כבר בערך כמעט חצי שנה מאז שזה התחיל הכאבים בחזה שמאלי פעם ראשונה שעשיתי אקג היה תקין פעם שנייהלפני פגישה עם קרדיולוג היה צניחת ST ושלח אותי לעשות אקו עשיתי והכל תקין ונימצא minimal MR ו mild TR הכאבים נשמכים ולא עוזבים יחד עם זה יש ירידה ביכולות בספורט התנשמות ועייפות ללא שיעולים וזה חדש ואני בכושר האם יש המלצה להמשך בירור אולי של אקו במאמץ והולטר והאם צריך לעקוב במשך השנים אחרי הדליפות יש לי היסטוריה של סוכרת נעורים מאוזנת A1c 5.8 תת פעילות של בלותת התריס מאוזנת עם כדור וכלית אקטופית במעקב תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2016 | 10:30 | מאת: מיכל

כליה אקטופית אינה מהווה בעיה לבית בד"כ

ניכל שלום, הרבה פרטים חסרים בשאלה שלך, גיל,מצב בריאותי כללי, תשובת בדיקות ספציפיות . אולם בכל מקרה את כל הפרטים האילו צריך להראות לקרדיולוג שלך. לגבי הכאבים בחזה, שוב, חסרים הרבה נתונים כדי לתת תשובה פרטנית . בילדים,כאבים בחזה לרב אינם נובעים מבעיה לבבית אולם בהחלט יש מום לברר, הבירור צריך לכלול אקו לב אקג הולטר וארגומטריה, ויכול גם להתווסף לזה אקו לב במאמץ וEVENT MONITOR כדי לקבל תשובה מהימנה לגבי המצב הלבבי בזמן תחושת הכאבים. ישנם גם הרבה דברים נוספים היכולים להשפיע, שרירים, ביות מטבוליות , כאבים ברקמות חיבור או סחוסים, בעיות שד ובעיות אנדוקריניות שונות נשמח לייעץ במרפאה לקרדיולוגית ילדים במכון הלב באסף הרופא בברכה ד"ר הדס

22/07/2016 | 18:46 | מאת: מיכל

אני בת 19 מלפני כמעט שבועים גובהה 1.58 משקל 46 כמו שאמרתי יש לי סוכרת נעורים מגיל 5.5 a1c אחרון 5.8 ותת פעילות של בלותת התריס אני לוקחת אטרוקסין וכמובן שעוקב אחרי זה אנדוקרינולוג וכליה אקטופית שבמעקב גם עם נפרולוג כרגע הכל במצב מאוזן ביום יום מריגהש מעולה הכושר טוב מאוד אני בשירות לאומי מתפקדת מעולה ומעבר למה שחושבים הכאבים התחילו לפני חצח שנה וכרגע כל הקרדיולוגים והרופאת משפחה שלי לא עוזרים לי בכלום אומרים לי אקו תקין וגיל צעיר אז לא בעיה מהלב ולא מוכנים לתת לי עוד הפנייה לבדיקות עשיתי אקו משהו כמו שלושה שבועות שחוץ מהדליפות שציינתי הכל תקין וכנראה שהצינחה ,ל STבאקג תקין אני כבר מיואשת תודה על התשובה המהירה

שלום רב, בני בן שנתיים, בריא, לא נוטל תרופות. לפני כשבועיים עבר ניתוח שקדים ואדנואידים. מאז בדקתי לו מספר פעמים דופק בשינה והדופק בין 115-120. אציין שלפני מספר חודשים, בבדיקות רנדומליות, הדופק היה כ 100. כשהוא ער, נראה כי הדופק מהיר מעט יותר, קשה למדוד מכיוון שזז כל הזמן... אך הצלחתי למדוד מספר פעמים ועמד על 130-140. לא מראה אי נוחות בעת מאמץ. שאלתי: האם מדובר בדופק גבוה מדי? האם יש צורך בבירור נוסף? ייתכן וזה קשור לניתוח שעבר, משמע לתת לזה קצת זמן ולשוב לבדוק? ולידע כללי - מהו הדופק המקסימלי במנוחה ובפעילות אודה לתשובתכם, גיא

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום, דופק נורמאלי לילד בן שנתיים הוא כ-70-110 בדקה במנוחה. המון דברים משפיעים על הדופק, בין היתר מצבי דלקת,מחלות,חום וכו אולם גם ספורט,מאמץ,אכילה וכדומה אם אתה לא רגוע לגבי הדופק של בנך זו סיבה מספיק טובה להיוועץ ברופא הילדים שלך, יכול מאד להיות שימליצו לך על הולטר (כמו אקג רק ל-24 שעות) שיכול לתת תשובה מדויקת לדופק במשך שעות היום והלילה, במנוחה ובמאמץ. אנו במכון הלב במרכז הרפואי אסף הרופא כמובן נשמח לייעץ בהצלחה ד"ר דן הדס

04/07/2016 | 17:31 | מאת: דורית

שלום רב, בסקירת מערכות מורחבת שנערכה בשבוע 23+5 נתגלו הממצאים הבאים: נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה נצפה MR נצפה TR פרט לכך עובר תואם לשבוע ההריון ללא ממצאים אנטומיים חריגים. הופניתי לביצוע אקו לב לעובר ובדיקת מעקב התפתחות בעוד חודשיים. כמו כן ביצעתי בדיקות דם לסרולוגיה זיהומית וכל הבדיקות יצאו תקינות. ברצוני לשאול באיזו מדובר והאם זה מסכן את מהלך ההריון ואת בריאות העובר? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום, שניים מהנתונים שציינת - נוזל פריקרדיאלי וTR יכולים ברמה קלה להוות ממצא פיזיולוגי -זאת אומרת נורמלי.באשר לMR שהינו דליפה מהמסתם בין העלייה לחדר שמאל יש צורך לראות מהי דרגת הדליפה והאם מבנה המסתם תקין. בנוסף, בהקשר לכל הנתונים שציינת ,יש צורך לראות האם יש ממצאים נוספים המלווים אותם כמו הפרעה בתפקוד הלב לדוגמה. בשל שילוב הממצאים בוצע גם הברור הזיהומי. לבסוף, חשוב לעקוב אחר הממצאים על ציר הזמן עם התקדמות ההריון כפי שהמליץ לך הגניקולוג הסוקר,כדי לקבל תשובות יותר ברורות לשאלות ששאלת. אנחנו במרכז לקרדיולוגיית העובר ,באולטרסאונד נשים -בי"ח אסף הרופא, נשמח לבצע אקו לב עובר ולייעץ לך בנושא. בהצלחה,ד"ר גורדין

02/07/2016 | 21:13 | מאת: בר

שלום, אני בן 22 וברקע יש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית. בחודשיים האחרונים יש לי קשיי נשימה, הרגשה שחסר לי אוויר לעיתים תכופות במשך היום, גם במנוחה וגם במאמץ (שמתי לב שבשכיבה זה מתגבר לפעמים). לעיתים הדופק עולה גם במנוחה ל100, וכשאני יושב הוא לרוב בסביבות 70-80 אבל אם אני נעמד הוא ישר עולה ל95-100. (היו כמה מקרים שגם במנוחה מוחלטת כמו שכיבה במיטה או ישיבה הוא עלה ל90-100 באופן פתאומי) בזמן האחרון היו ימים שהדופק גם נמוך מדיי כמו 60, וגם פעם במנוחה הוא היה 53. הלחץ דם גם לעיתים גבוה ולעיתים נמוך- כשהוא גבוה הוא יכול להיות 140-145 על 70-80, וכשהוא נמוך הוא יכול להיות 110 על 54. בימים האחרונים (אחרי שעשיתי את ההולטר) אני מרגיש באמצע של החזה בערך איפה שעצם החזה כאילו שהלב קופץ לשניה ובשבריר שניה הזאת קשה לי לנשום יחד עם הרגשה שגל עולה לגרון וזה חוזר על עצמו לעיתים קרובות(לעיתים יחד עם עליה של הדופק ל90-100, לעיתים כשדופק תקין) עשיתי אקו לב שיצא תקין, ועשיתי הולטר לב שאלו הן התוצאות: סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 101698 ABERRANT TOTAL......: 2473 PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: 2334 SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: 6 MAXIMUM HEART RATE..: 125 MINIMUM HEART RATE..: 47 MEAN HEART RATE.....: 72 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 104285 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 23 שעות ו-52 דקות .(72 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 47 ל-125 לדקה (ממוצע נרשמו 6 אירועי סינוס ברדיקרדיה-עד 41 לדקה בשעה .06:49-כולם בלילה ועד 07:00 בבוקר שכיחים-סה"כ 2473 שהם VPB'S:הפרעות קצב חדריות 33 ;2.4% מהפעימות עד 201 לשעה ו-10 ביגמניות .טריגמניות. מורפולוגיה אחת דומיננטית .ללא הפרעות קצב על חדריות .ללא פאוזות או הפרעות הולכה מה התוצאות למעשה אומרות? והאם מותר לי להתאמן באימוני כוח (מתח, שכיבות סמיכה, משקולות לא כבדות- 5-10 קילו) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום, קצת קשה לתת החלטה מדויקת עם נתונים חסרים של בדיקה גופנית ואנמנזה מלאה, אולם עושה רושם שככל הנראה אין מניעה מפעילות גופנית בחדר כושר(יתרה מכך ישנו את החוק החדש של חדרי הכושר 2015 בו אתה יכול לאשר את השתתפותך) יחד עם זאת חשוב להציג את כל הנתונים לקרדיולוג ובעיקר לראות מהיכן מגיעים ה VPB'S שלך כדי לשלול מחלות לב ספציפיות העלולות למנוע סוגים מסוימים של ספורט תחרותי בהצלחה ד"ר הדס

היי, בני בן ה-9 עבר בגיל שנה וחצי ניתוח לב פתוח לתיקון מומים מולדים: asd,vsd,תיקון מסתם. מאז הניתוח הוא אינו סובל כלל משום בעיה ואינו מקבל תרופות. חי חיים רגילים וספורטיביים מאוד. שאלתנו היא האם הוא יכול להשתתף בצלילה לעומק של 6 מטרים? צלילה בנחשבת לא עמוקה כלל. באתר הצלילה טוענים שאין שום בעיה אלא רק למי שיש לו בעיות לב קיימות. אודה לתשובתכם,יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, אין מניעה מצלילה לעומק של 6 מטרים גם אם ה ASD היה קיים כמובן שללאחר הניתוח גם אין בעיה תהנו ד"ר הדס

10/06/2016 | 11:34 | מאת: עידו

שלום. בננו בן כשלושה חודשים אובחן השבוע ע"י קרדיולוג ילדים כסובל מ-PS חמור, אבל הערכים היו מעט מעל הגבול המוגדר כהצרות חמורה - mmHg 55-58 . הקרדיולוג הפנה אותנו בדחיפות לצינתור. הוא אמר שהבעיה הזו גורמת למוות תוך מספר שנים. כשהלכנו לקרדיולוג המצנתר, הוא הציג לנו תמונה שונה לגמרי. הוא קיבל תוצאות דומות, אבל אמר שבערכים האלה הוא לא מצנתר, למרות שזה לא בדיוק "כמו בספר". הוא אמר שערכים כאלה לא יהוו מגבלה בריאותית. אמנם, יש צורך להיות במעקב, כדי לבדוק שהמצב לא מחמיר. הוא ציין שנראה לו שבמקרה זה יש super valvular stenosis, שיכולה לגרום לזיוף של הערכים כלפי מעלה. רצינו לשאול אם הגישה של הקרדיולוג המצנתר היא הגישה המקובלת, או שיש מחלוקת בעניין זה בין המומחים. בתודה מראש, ההורים המודאגים

להורים המודאגים שלום, ההגדרה שבה חומרת ההצרות של המסתם הריאתי מוגדרת חמורה הינה כאשר המפל מעל 60 ממ"כ, אולם הצורך בצינתור ובעיקר יעילותו של הצינתור מושפעת ממספר פראמטרים נוספים בין היתר האם המפל שהתקבל בבדיקה מקורו במסתם עצמו או שהוא על-מסתמי או תת מסתמי. במקרים שרב הבעיה אינו במסתם ,תוצאות הצינתור יהיו לא מספקות ואז חבל לבצע את הפרוצדורה. מאד הגיוני להמשיך מעקב ולראות אם בהמשך יהיה צריך לצנתר ,גישה זו מאד מקובלת . בהצלחה ד"ר הדס

31/05/2016 | 12:32 | מאת: דלית

שלום לכם, בני בן ה 17 החל להתעלף ויש חשד לאירועים וגאליים. נעשה גם בירור להפרעות קצב. תשובת ההולטר מראה על - קצב לב מינימלי 38 קצב לב מקסימלי 110 קצב לב ממוצע 60 הפרעות קצב חדריות - מעטות. הפרעות קצב על חדריות - 1008 בודדים בפיזור הומוגני כל היתר נראה תקין. האם יש משמעות אבחנתית לממצאים אלו בגילו או שזהו מצב נורמטיבי? בכל מקרה נחזור לקרדיולוג אבל בינתיים אשמח לתשובתכם, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דלית שלום, סה"כ ההולטר לא מרשים(כלומר שאין עליו סמנים המעידים על בעיה לבבית שגורמת להתעלפויות ), צריך לראות שבדופק הנמוך אין סימפטומים, אבל לפי מה שכתוב שם אין מקום לבהלה יחד עם זאת יש עוד דברים שרצוי לבדוק על ההולטר ועל האקג כמו מרווחי QTC וכו, אבל אני משוכנע שהקרדיולוג שלכם כבר יסביר. בהצלחה בברכה ד"ר הדס

תינוק במשפחתי נולד עם DOUBLE AORTIC ARCH שאובחן בהריון. מצבו מדרדר. הוא נבדק ע"י הרבה מומחים ורופא ריאות ילדים מאד מודאג כי המום חוסם את קנה הנשימה ב 90% אך טוענים שיש מקרים יותר דחופים לניתוחי לב בבית חולים שניידר. רופא ריאות טוען שהוא לא יכול לחכות. המשפחה היסטרית. האם יש בתי חולים אחרים שמנוסים בניתוח זה ויכולים לנתח אותו? הוא מתקה מאד לנשום, משתעל, WHEEZES אם אין מספיק חמצן האין זה יכול לגרום לנזק מוחי? התינוק בן כחודש - 5 שבועות כעת

לקריאה נוספת והעמקה

דבורה שלום, אכן המקרה שתיארת מצריח ניתוח ובהקדם אולם ההגדרה של שחיפות במקרים כאילו היא האם דחיית הניתוח מסכנת את חייו או את המשך התפתחותו התקינה. מהיכרות עם מכון הלב בשניידר אני חושב שהם מקבלים את ההחלטות על בסיס רפואי בצורה במקצועית ביותר. ניתוחים אילו מתבצעים גם במרכזים אחרים כגון תל השומר,הדסה וולפסון,אין לי נתונים לומר לך היכן הניתוח יתבצע באופן הטוב ביותר אולם אין לי ספק שאת נמצאת במקום טוב בהצלחה ד,ר הדס

21/05/2016 | 16:54 | מאת: מורן

שלום דר, ילד בן 6 שסובל מאסטמה , לוקח משאף קיו-ואר. יש לו מידי פעם כאבים שבא והולך בחזה בצד שמאל למטה. יש לי מוניטור בבית עשיתי א.ק.ג יצא תקין. ממתינה לרופא קדיולוג. האם זה מסוכן לילד כזה קטן כאב בלב????? ממה זה יכול להיות? האם מדרכי הנשימה בגלל האסטמה? בבקשה תגידו לי שזה לט מסוכן.

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, התיאור שלך לגבי הכאבים בחזה והממצאים מוגבלים, אולם ברב המקרים, כאבים בחזה שאינם ספציפים בילדים עם אסתמה ואקג תקין אינם מעידים על בעיה לבבית בהצלחה ד"ר הדס

מורן שלום, התיאור שלך לגבי הכאבים בחזה והממצאים מוגבלים, אולם ברב המקרים, כאבים בחזה שאינם ספציפים בילדים עם אסתמה ואקג תקין אינם מעידים על בעיה לבבית בהצלחה ד"ר הדס

28/02/2016 | 19:47 | מאת: ל.ס.

שלום, לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון. במידה ולא אנא כוונו אותי. בני בן ה-16 עשה בדיקות כלליות לקראת צו גיוס ראשון. הוא בריא ומתאמן.הוא גם רזה. בדיקת הלחץ דם הראתה 65/129 ודופק 87. האין ערכים אלו גבוהים מדי? הבדיקה בוצעה בזרוע ימים. אשמח לתשובתכם בהקדם.

אכן לא הפורום המתאים. יחד עם זאת 129/65 אינו לחץ דם תקין פני לרופא הילדים שלו

24/02/2016 | 22:23 | מאת: דור

שלום. אני בן 14 ולאחרונה גיליתי שיש לי wpw עברתי בדיקת הולטר ולא נמצאו ממצאים חריגים עברתי אקו לב ויצא תקין עברתי בדיקת מאמץ ונמצאה הפרעת קצב מסכנת חיים! בעקבות זה הוחלט אבלציה בעוד חודשיים הבנתי שהחשש והסיכון הנמוך מאוד לחולי wpw הוא ממוות לבבי או פרפור חדרים ואני יכול להעיד שמאז ששמעתי על ההסבר הזה אני נורא לחוץ וכל לילה אני בחרדה ומפחד שהלב יפסיק לעבוד חלילה.. שאלתי בהרבה פורומים אבל אף אחד לא סיפק לי תשובה חד משמעית לשאלתי. אז יש לי כמה שאלות. 1. מוות לבבי מתרחש במאמץ או גם במנוחה? 2. מוות לבבי יכול להתרחש גם בדופק רגיל 60-80 בwpw? 3. איזה הפרעות קצב יש בwpw ? 4. איך עישון משפיע על wpw? 5. ניתן לזהות מוות לבבי ? 6. אם יש לי כאבים בחזה זה אומר שזה יקרה לי בדופק רגיל ? אני נורא מודאג אם אפשר תשובות חד משמעיות. תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

דור שלום חסר הרבה נתונים ואני לא חושב שכאן המקום לתשובות ספציפיות יחד עם זאת אנסה לענות על השאלות . מוות לבבי באנשים עם WPW אינו נפוץ בגיל צעיר אולם יכול להתרחש גם במאמץ וגם במנוחה, ולכן מבצעים כל מיני בדיקות כדי להחליט האם האדם הספציפי הזה הוא בדרגת סיכון גבוהה או לא. אלו שבדרגת סיכון גבוהה עוברים צינתור שמצליח לטפל בבעיה בערך ב95% 2. מוות לבבי כתוצאה מהפרעת קצב אינו יכול להתרחש בדופק רגיל של 60-80 אלא רק בקצב עלייתי מהיר שהופך לקצב חדרי מהיר כתוצאה 3. בWPW יש חיבור חשמלי בין העליה לחדר המדלג על האיזור שמעט את הקצב (נקרא AV NODE ) 4. אין קשר בין עישון ל wpw, הוא מזיק ללב בכל מקרה 5. קשה מאד לזהות מוות ממקור לבבי, אלא אם כן נגרם בשל חסימת כלי דם 6. לגבי הכאבים בחזה והדופק האיטי, לא בטוח שהדברים קשורים אחד לשני בהצלחה ד"ר הדס

19/02/2016 | 17:01 | מאת: אמא לחוצנ

ביתי בת 3 חודשים נולדה עם Ps לאחר שני צינתורים -צינתור ראשון ירד המפל ל 30 אך חזר ל100 ובתצינתור השני ( שהיה לפני חודשיים וחצי) התוצאה הייתה 48 ו מאז זה 53- האלה האם יש סיכוי שזה ימשיך לרדת וכל כמה זמן כדאי ללכת למקעב.

לקריאה נוספת והעמקה

לאם הלחוצה שלום רב, כפי שכתבתי רק לפני שבוע הצרות המסתם הריאתי הוא מום יחסית שכיח (כ-8-12% ממומי הלב) במקרים הקשים (כמו אצלך) חשוב מאד להמשיך מעקב שכן יש מצבים בהם זקוקים להתערבות ולפעמים גם אחרי 2 התערבויות קודמות מפל 48 ומפל 53 לא באמת משקף החמרה, ואני לא חושב שניתן לצפות האם המצב ילך ויחמיר הפעם או לא. אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה בזמננו המעקב הוא חשוב מאד ובין ביקור לביקור יסבירו לך הרופאים כמה זמן צריך בפעם הבאה בברכה ד"ר הדס

18/02/2016 | 20:19 | מאת: שי

שלום בתי בת 5 חודשים, עקב המנגיומה בפנים שהתכייבה, הומלץ לקבל טיפות אטנולול, טרם הטיפול התבקשנו לעבור בדיקת קרדיולוג. אני חוששת מהטיפול, שמעתי שתופעות הלוואי הן ירידה בדופק ובלחץ דם.האם זה כך? האם זה בוודאות יכול לקרות או שזה רק תופעות לוואי של התרופה? האם התרופה מסוכנת? אשמח לכל מידע

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום, אטנולול (נורמיטן, נורמלול) היא תרופה שכיחה בטיפול קרדיולוגי , זהו חוסם סלקטיבי של רצפטור בטא-1 שתפקידו בין היתר להאט את הדופק ולהוריד את לחץ הדם ולכן התופעות שתארת כמו דופק איטיוירידה בלחץ הדם צפויות לקרות , יש גם תופעות רבות נוספות היכולות להתרחש אולם אין זה המקום להתחיל לפרט את כולן. ככלל, אם אין צורך בטיפול תרופתי מכל סוג שהוא תמיד עדיף להמנע אולם מרגע שקיימת בעיה וישנן מספיק עדויות שאפשר לטפל בה,צריך לשקול את היתרונות מול החסרונות בטיפול הספציפי. במרכז הרפואי אסף הרופא כמו גם במרכזים אחרים נהוג לטטפל בהמנגיומות עקשניות בחוסמי בטא והיתרונות לרב עולים על החסרונות בהצלחה בטיפול ד"ר הדס

10/02/2016 | 19:02 | מאת: מאיה

שלום רב, מה זה ? pulmonary stenosis congenital ? אצל ילד שלי בן 3 התגלה ממצא זה לאחר ביקור במיון בגלל חום גבוה בגלל דלקת בדרכי הנשימה. בבדיקה נשמעה אוושה ונשלחנו לקרדיולוג. הילד בריא (מלבד אסטמה) אקטיבי מאוד לא התרשמנו משום בעיה תפקודית. האם זה משהו משמעותי ומדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, הצרות המסתם הריאתי הוא מום יחסית שכיח (כ-8-12% ממומי הלב) קיימת גם שכיחות גבוה יותר עם מומים נוספים ותסמונות גנטיות הילד בד"כ אסימפטומטי וזה מתגלה בבדיקה שגרתית. לעיתים קושי במאמץ עלול להיות אחד התסמינים בהצרות בינונית ומעלה ,כאבים בחזה במאמץ במקרים הקשים חשוב מאד להמשיך מעקב שכן יש מצבים בהם זקוקים להתערבות , אולם יש לזכור שמצד שני אם הצרות היא קלה והתנאים תקינים אין מניעה לבצע כל פעילות כולל ספורט תחרותי. בברכה ד"ר הדס

15/02/2016 | 10:21 | מאת: מאיה

Moderate LT pulmonary artery stenosis הומלץ לבצע MRA של עורקי הריאות (מיקום וקוטר ההיצרות). אוושה סיסטולית 2/6 LSB קורנת לגב שמאל אין קולות נוספים. LPA מוצר עם זרימה סיסטלו- דיאסטולית עם מפל 28 ממכ. כל השאר כתב תקינים ( חללים, חדרים,דופק,קולות סדירים,מסתמים, אאורטה תקין) חשוב לי להגיד שהבן שלי מאוד אקטיבי ומעולם לא הרגשתי שהוא מתעייף. מה המשמעות אסימפטומטי? תודה רבה

09/02/2016 | 10:50 | מאת: קרין

שלום, לבת שלי בת 5 יש asd גדול שאנחנו אמורים לסגור בצינתור באפריל. בזמן אחרון במשך כבר יותר משבועיים הילדה בוכה לפני השינה ומתלוננת על כאבי ראש , ב ct ראש לא נמצא כלום. האם זה יכול לנבוע מבעיית לב שיש לה? אולי כדאי להקדים את הצינתור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרין שלום, יכול להיות קשר בין כאב ראש וASD אחת התאוריות מדברת על בועיות קטנטנות המסןגלות לעבוד מהעליה הימנית לעליה השמאלית ומשם למחץ CT ברב המקרים לא מצליח לאבחן את זה אם לא נגרם נזק מוחי נרחב אין אינדיקציה להתערבות דחופה ולכן ההגדרה לגבי הזמן שבו צריכה לעבור סגירת ASD נשמעת הגיונית בברכה ד,ר הדס

15/02/2016 | 10:55 | מאת: קרין

תודה על התשובה, אבל מה עושים עם כאבי ראש? היא לא יכולה לסבול עד אפריל? מה אפשר לעשות? יש בדיקות שאפשר לעשות?

08/02/2016 | 21:51 | מאת: חיים

נכדתי בת 12ולאחרונה מתלןננת על כאבים בחזה והפרעות בנשימה וקשה לה לתפוס אויר היא ספורטאית ומשחקת כדור רגל לקחו אותה למוקד מכבי והרופא בדק אותה ושלח אותה לצילום חזה וגם עשו לה אקג והכל יצא בסדר ונתנו לה אקמול ושתיקח כל 4שעות אבל עדיין יש לה כאבים אבל פחותהאם להמשיך באקמול או לבקש שיעשו לה בדיקות דם נא תשובתכם בהקדם בתודה חיים

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום, הסיבות למצבים אקוטים של כאבים בחזה או קשיי נשימה הינן רבות ומגוונות, טוב עשיתם שפניתם לרופא מטפל אולם אני חושב שאין לי מספיק נתונים כאן כדי להבין את מקור הבעיה או להלמיץ על בדיקות אלו או אחרות נשמח ליעץ במסגרת מרפאת קרדיולוגית ילדים בבית חולים אסף הרופא בברכה ד"ר הדס

01/02/2016 | 17:28 | מאת: רינה כהן

שלום בני בן 3 חודשים נולד עם נשימות ודופק מהיר טופל בדרלין וופוסיד והטיפול הופסק. כיום הנשימות 70 לדקה והדופק 156, מבחינה קלינית מראה סימנים של אי ספיקת לב למרות שהמקור לא ברור, הרופא לא יכול להגיד בוודאות שמדובר באי ספיקת לב וכעת החזיר גם את הטיפול עם פוסיד. אינ כבר מיואשת ומתוסכלת אין רופא שלא הינו ולא מוצאים ממה זה נובע, ביום יום ההתנהגות שלו תקינה לחלוטין אשמח לשמוע דעה ולדעת אם אכן מדובר באי ספיקת לב למה זה יכול לגרום אצל תינוק או לחילופין לקבל רעיונות אחרים.

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום, אי ספיקה לבבית בדרך כלל לא מתחילה מיד לאחר הלידה בשל שינויים בין מצב של עובר למצב של ילוד ,ישנם הרבה מדדים שבעזרתם אנו מנסים לקבוע האם הסימפטומים מקורם באי ספיקה לבבית או לא. אולם הבירור כולל בדיקה פיזיקאלית מקיפה כמו גם אקו לב מדויק ולצערנו הפורום אינו המקום לפתרונות אלו נשמח ליעץ ביחידה לקרדיולוגית ילדים באסף הרופא בברכה ד"ר הדס

16/12/2015 | 15:57 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36. בילדותי אמרו להוריי כי נולדתי עם מום כלשהו בלב, אך יש סיכוי כי הבעיה תיפתר עם השנים. הייתי במעקב בשנים הראשונות לחיי וזהו. מאז התגייסתי לצבא וילדתי פעמיים ללא בעיות מיוחדות. הילדים שלי בני 5 ו-3. בעת שהייתי בהריון עם הילד השני הלכתי לבדוק את העניין ביוזמתי כשהייתי בתחילת החודש השישי. הקרדיולוג אמר לי כי יש לי ממברנה מתחת למסתם האאורטלי עם מפל לחצים של 28 וצפוי שהמצב מחמיר בעת הריון וצריך לבדוק גם כשאני לא בהריון. אמר לבוא אליו אחרי שנתיים +. סיימתי את ההריון בלי בעיות וילדתי בלידה רגילה וקלה. לא התעסקתי בזה יותר מדי וחייתי חיים רגילים ללא סימפטומים כלשהם. אני מעוניינת עכשיו בילד נוסף וברור לי שאצטרך בדיקת רופא אבל רציתי לברר - האם מדובר במום חמור? האם אבחנה כזו של מום בלב מצריכה טיפול תרופתי/ניתוחי? האם היא מחמירה עם השנים? באיזה מפל לחצים מנתחים? האם בעיה כזו גורמת ללחץ דם גבוה? דופק מהיר? האם ישנם מצבים שבהם אסור להיכנס להריון עם בעיה זו? אודה לכל תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, אמנם הממברנה במוצא חדר שמאל מלווה אותך מהילדות , אולם כעת את יכולה להתייעץ עם החברים בקרדיולוגית מבוגרים. בכל אופן ממליץ לך לעשות את זה בהקדם האפשרי ולא להניח שהכל יהיה בסדר שכן טיב החסימה והמצב הלבבי בהחלט יכול להשתנות לרעה עם השנים בהצלחה ד"ר הדס

13/12/2015 | 12:31 | מאת: טל

שלום, בביקור בטיפת חלב עם בני בגיל חודשיים וחצי, הרופאה הפנתה אותנו לקרדיולוג ילדים לאחר ששמעה איוושה סיסטולית 1/6. זהו סיכום תוצאות הבדיקה אקו לב: בדיקה אקוקרדיוגרפית בגדר הנורמה הודגם PFO קטן עם דלף משמאל לימין האוושה היא תפקודית יש לציין שהוא תינוק מתוק, חייכן, ערני ופעיל. מהן ההשלכות של תוצאות אלו? מה הסיכוי של ה -PFO הקטן להסגר ועד מתי אמור להסגר? במידה וחלילה לא נסגר- מה עושים? האם משפיע על החיים והתפקוד? אני מאד מודאגת. תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, PFO אינו מום לבבי כי אם וריאנט אנטומי. הפתח בין העליות הוא דבר נורמאלי ( ואפילו חשוב) בעובר ואמןר להסגר בשנתיים הראשונות לחיים. לכרבע מהאוכלוסיה הפתח נשאר פתוח ולא מהווה בעיה לבבית ואינו משפיע על תפקוד בחיים ( אם כי מונע צלילה לעומק יותר מ-20 מטר). בכל אופן, הגיוני לחזור על האקו סביב גיל שנתיים לראות אם נסגר בכל זאת יום נהדר ד"ר דן הדס

05/11/2015 | 22:13 | מאת: תום

שלום למומחים, לאחר אקו לב עוברי נתגלה מום בלב, הבנתי שצריך לעשות ניתוח בשבועיים הראשונים שלאחר הלידה. רציתי לשאול מה ההשלכות של מום כזה על חיי התינוק כשיגדל והאם זוהי סיבה להפסקת הריון ואם כן מדוע (הרופא שעשה את האקו המליץ על כך) אשמח לתגובה מהירה עכב דחיפות העיניין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן מדובר במום לב מורכב אשר יצריך ניתוח לתיקון בסביבות גיל שבוע-10 ימים בנוסף יתכן ויהיה צורך בהתערבות נוספת מיד לאחר לידה בצנטור. סיכויי ההצלחה בניתוח זה הינם טובים מאוד ונעים סביב 95% . לאחר ניתוח מוצלח , יצטרך לרב רק מעקב של קרדיולוג ילדים.זאת כמובן בתנאי ,שמדובר בsimple tga ואין עוד מומים נוספים בלב המלווים כמו חור בין החדרים או היצרות במוצא חדר שמאל . באשר לעתיד והאפשרות להפסקת הריון זה כמובן דורש דיון מפורט ופרטני כפי שאנו מבצעים במרכז המולטידיסיפלינרי לאבחנה טרום לידתית של מומי לב ביחידה להדמיה מיילדותית בבית חולים אסף הרופא או אצל קרדיולוג ילדים מומחה.

16/10/2015 | 20:10 | מאת: ולא

שלום, יש לי ילד בן שבוע, במהלך ההריון בסקירה המוקדמת הרופא הודיע לנו על חשד לקשת אאורטה ימנית וכשעשינו א.ק.ג שללו את החשד לקשת אאורטה ימנית אבל התברר שיש vsd קטן , כשהתינוק נולד עשינו לו אקו לב שבו התברר שיש vsd ממברנלי בגודל בינוני וגם קשת אאורטה ימנית.. יש לי כמה שאלות: 1_האם צריך להתייחס לתינוק בצורה מסוימת?? 2_ הוא נרדם די הרבה במהלך ההנקה ואז כל פעם הוא יונק לתקופה קצרה חשוב מתעורר לינוק האם זה אומר שההנקה מקשה עליו?..היום הדאיג אותי שהוא ישן לפרקי זמן ארוכים בין 2.5 לשלוש שעות האם זה אומר שהוא חלש? 3_ האם יש סיכוי שהחור ייסגר לבד או שייצטרך ניתוח כי הבנתי שחור ממברנלי האחוז שייסגר לבד הוא נמוך יותר..ממוסקלרי. 4_ איך אני יודעת אם זה משפיע על התינוק?? 5_ האם יש השפעה קלינית לקשת אאורטה ימנית ? בידיעה שאמרו לנו שהקשת עצמה תקינה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתנצל על העיכוב בתשובה, חסר הרבה מאד נתונים מכדי לתת תשובות יותר חד משמעיות,אולם אין זה המקום לכך. בכל אופן 1. VSD ממברנוטי בינוני יכול להוביל לסמני אי ספיקה בשבועות הראשונים לאחר הלידה(למרות שלא חייב) סמני אי הספיקה יכולים להתבטא בקשיי אכילה, חוסר שגשוג והתנשמות 2. הפגם יכול להסגר לבד אולם גם ישנה אפשרות שלא ואז יזדקק לניתוח לתיקון 3.קשת אאורטה ימנית או שמאלית לא אמורה להשפיע על הנושא השורה התחתונה היא שהדבר החשוב ביותר הוא המעקב הקרדיולוגי אצל מומחה בקרדיולוגית ילדים,סביר להניח שאת נמצאת במעקב כזה. אם לא חשוב לפנות במהרה ולהיוועץ. בברכה

06/10/2015 | 13:14 | מאת: קרין

שלום, האם מותר לילדה בת 5 עם ASD של 13 ממ ללכת להתעמלות פעמיים בשבוע? האם זה יכול לפגוע בה? כרגע אנחנו מחכים לצינתור בשניידר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרין שלום, אין מניעה לילדה עם ASD להשתתף בשיעורי ספורט פעמיים בשבוע בהצלחה בצינתור ד"ר דן הדס

01/10/2015 | 12:24 | מאת: דנה

היכן ניתן למצוא מידע מפורט לגבי תסמונת אבשטיין?

האינטרנט מלא במידע על תסמונת אבשטיין, גם בעברית גם באנגלית , אולם היות והתסמונת נעה בין מצבי חולי קשים לבריאות כמעט מושלמת הכל תלוי ספציפית בלב הספציפי. כאן , במכון הלב בבית חולים אסף הרופא נשמח ליעץ

שלום, בני בן 1.8 חלה בקוואסאקי לפני חודש וחצי, קיבל IVIG 20 מג ביום העשירי של המחלה ונוטל אספיריו 50 מג מאז. האקו לב בביקורת שעשינו שבוע שעבר (חודש לאחר תחילת הטיפול) - תקין. קיבלנו הוראה להמשיך עם האספירין לפחות עד הביקורת הבאה בעוד 4 חודשים, למרות שכרגע הכל תקין. הבנתי שהדעה הרווחת במצבים בהם האקו תקין היא ליטול אספירין 6-8 שבועות. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא (כמובן שזה לא מחליף יעוץ רפואי וכו אבל אני רוצה לשמוע חוו"ד נוספת)

לקריאה נוספת והעמקה

ויקי שלום, ההנחיות האמריקאיות לגבי מתן אספירין בקוואסאקי, מדברות על מתן אספירין עד 6-8 שבועות במינון נמוך (3-5 מ"ג לק"ג)לאחר חלוף החום, אם היו ממצאים כליליים שחלפו או שלא היו ממצאים מלכתחילה. אולם חשוב לשים לב להנחיות הקרדיולוג המטפל שכן יכול להיות שהייתה לו/לה סיבה טובה להמשך הטיפול מסיבות אחרות. הכי טוב יהיה כמובן להרים טלפון למכון הלב בבית החולים בו הייתם מטופלים בברכה ד"ר הדס

27/08/2015 | 23:53 | מאת: מאיה

שלום רב, נולדה לי בת עם tof (גילו רק אחרי הלידה), עברה צינתור בגיל 4 ימים, כיום היא בת 4 חודשים, ורודה, שוקלת בערך 5 קילו, סטורציה הולכת ויורדת עם הזמן (83, קודם עמדה על 87), פעילה, חייכנית וחמודה במיוחד. מה הגיל האדיאלי לעבור את הניתוח? והאם באמת צריך שני ניתוחים?

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, אין גיל אידיאלי מדויק לתיקון של TOF , מחקרים כיום מדברים על סביב 6-9 חודשים. לגבי הניתוח השני- הדבר תלוי במצב המסתם הריאתי לאחר ניתוח הראשון וסביר שאם מראש דיברו אתכם על שניים, כנראה שזה המצב המסתמי בהצלחה

27/08/2015 | 23:32 | מאת: ויקי

שלום רב בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום ראשון ושני השבוע (היום העשירי למחלה) וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין. הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום שלישי הקרוב ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו) האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ויקי שלום, אמנם כדאי להיזהר משילוב אספירין עם שפעת בשל תסמונת ריי אולם השפעת עדיין לא הגיעה למחוזותינו. בכל אופן, אני לא חושב שיש הנחיה למנוע מפגשים עם ילדים אחרים למשך תקופה כה ארוכה בהצלחה

03/09/2015 | 18:24 | מאת: ויקי

שלום רב ראשית תודה רבה על תשובתך יש לי שאלה נוספת, בשבועיים האחרונים, מאז האשפוז, בני לעיתים מזיע בצורה מאד קיצונית עד כדי כך ששיערו רטב (מזיע בעיקר בראש אך גם בכל הגוף). ללא כל ספק, לא הזיע כך קודם. האם זו תופעת לוואי של האספירין או שזה קשור למחלה עצמה? האם יש מקום לדאגה? תודה מראש

16/08/2015 | 10:28 | מאת: לירן

אהלן אני לירן בן 16.9 עשיתי אקו לב לצבא הם ביקשו קיבלתי תוצאות מהאקו לב שעשיתי ולאחר ששלחתי להם את התוצאות הם זימנו אותי לועדה רפואית מיוחדת ששם ישבו שתי פרופסורים ויחליטו אם אני כשיר לשרת ועם איזה פרופיל הכול תקין חוץ משיש לי מום מולד בלב שלא מפריע לכלום! אני רץ מתאמן והכול רגיל! יוצא לטיולים והכול ולא מבין למה שהם ימנעו ממני לשרת בתפקיד קרבי [פרופיל 97] התוצאות בכללי שהרופאה אמרה לי שזה התוצאות : Normal LV chamber size normal LV systollc the left atrium dilated. the area is 22.00 mild to moderate mitral regurgiation אשמח לקבל עזרה בבקשה אני מאוד חושש לגבי הועדה הזאת. כל שאר התוצאות הם נורמליות. אשמח לדעת מה זה המום הזה והאם זה מפריע לי לקבל פרופיל 97 תודה מראש! לירן.

לקריאה נוספת והעמקה

לירן שלום, אני מברך אותך על רצונך לתרום כמיטב יכולתך בשירות הצבאי! מחוץ למערכת הצבאית, כשמדובר על ספורט תחרותי, דליפה בינונית במסתם המיטראלי אינה מונעת השתתפות בכל ספורט,בתנאי שאין הפרעות קצב ואין הגדלה של חדר שמאל. אולם המערכת הצבאית קצת יותר מגוננת ומקובעת ולכן ברב המצבים של דליפה בינונית עם מעורבות עליה(גם ללא הגדלה של החדר) המערכת קובעת פרופיל שאינו קרבי. לגבי דברים ספציפים צריך להסתכל בספר הפרופילים הצהלי. בהצלחה בשרותך!

20/08/2015 | 11:50 | מאת: לירן

תודה רבה על התשובה היכן כני יכול למצוא את הספר? לפי מה שהבנתי זה רק הרופאים שם יש להם גישה אליו. האם לדעתך הפרופיל ירד במידה ואלו הם הבעיות הרפואיות היחידות?יש לי אישור מקרדיולוג שאני יכול להשתתף בכל פעילות מבצעית כלשהי בשירות ואני כשיר להכול. אבל אני לא חושב שהם יתייחסו לזה

11/08/2015 | 11:19 | מאת: מאיה

שלום רב, בזמן אשפוז בעקבות דלקת אוזניים במקרה התגלה שיש לבתי דופק נמוך.הדופק בביה"ח היה 66. הלכנו לקרדיולוג שמדד דופק 56הוא המליץ על הולטר לב ובדיקת בלוטת התריס. ממה יכול לנבוע דופק נמוך?האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, ההגדרה לדופק נמוך(ברדיקרדיה) בילדים בגיל הזה היא מתחת ל-60 באקג אקראי,חשוב לראות שהאקג תקין אולם בהחלט יש מקום לבצע הולטר כדי לראות שמקור ההאטה אינה בלב(וגם אקו חשוב לבצע) בכל אופן יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לדופק נמוך, בין היתר תרופות ,מחלות ויראליות ,שינויים במלחים שבגוף, ירידה בפעילות של בלוטת התריס ועוד סיבות רבות אחרות.יש חשיבות לבצע בירור אצל קרדיולוג ילדים בברכה ד"ר דן הדס

14/08/2015 | 17:49 | מאת: מאיה

ד"רהדס תודה רבה על התשובה. אכן ביצענו אקו שהיה תקין אך הראה דופק 56 בשבוע הבא נבצע את בדיקות הדם והולטר לב. בנוסף קיבלנו הפנייה אלייך להמשך בירור עם תוצאות הבדיקות.

04/08/2015 | 14:09 | מאת: משה כהן

היום, יותר מתמיד, כל עם ישראל צריך להיות ערב זה לזה ולחתום על כרטיס אדי להשתלת איברים, אפשר גם לחתום באינטרנט בכתובת : https://www.adi.gov.il/

תודה

23/07/2015 | 17:12 | מאת: נטי

הי הבת שלי נולדה עם מום לב טטרולוגי עש פאלוט עברה ניתוח תיקון פאטצ' בגיל 7 חודשים. כעת חוזים לה ניתוח נוסף להחדרת מסתם בגיל שש. האם קיימת אופציה להימנע מניתוח לב פתוח נוסף להכנסת המסתם? אולי צינתור? האם - מכיוון שזה מסתם זמני שאמור להחזיק עד גיל העשרה - האם ניתן לדחות באיזושהיא שיטה את הניתוח כדי להימנע מניתוחים כל כך מרובים? תודה לעונים..

לקריאה נוספת והעמקה

נטי שלום טטרהלוגיה על שם פאלו (TOF ) הינו מום כחלוני מוכר וותיק, עם מספר אופציות טיפוליות ,אמנם לא ראיתי את התוצאה הניתוחית אולם מהיכרותי עם מנתחי הלב בארץ, לא בטוח שכבר בגיל 6 שנים היא צזדקק להחלפת מסתם. לרב מגובר על גיל מאווחר יותר. ההחלפה או השלת המסתם תלויה בהרבה מאד משתנים אולם ניתן לבצע אותה גם בצינתור. בהצלחה

26/07/2015 | 10:14 | מאת: נטי

הי תודה על התשובה. שאלנו את הקרדיולוג שלה לגבי אופציית הצנתור והוא ענה שבגלל שהיא קטנה - תכנון לגיל חמש - שש - אז לא יהיה אפשרי באופצית הצנתור. האם מבצעים צנתורים לגילאים קטנים כאלה להחדרת מסתם? אם כן אשמח לדעת היכן מבוצעים.. זו אופצייה עדיפה בעיניי..

30/08/2015 | 21:17 | מאת: מאיה

היי, גם לי נולדה בת עם טטרלוגיה של פאלו. כיום בת 4 חודשים. רציתי לשאול אותך אם היה לך משהו מיוחד בזמן ההריון? כי עד עכשיו לא יודעת מה הסיבה ואיך אפשר למנוע בלידות הבאות! לי היה פריחה בכל הגוף החל מחודש רביעי, רגישות לברזל, ולא הצלחתי לעלות במשקל, (עליתי רק 6 קילו) למרות שזללתי. עוד לא עברנו ניתוח ראשון אשמח לדבר איתך לגבי זה. בשורות טובות אלייך. כתבה בערוץ 10, על השתלת מסתם דרך צינתור. תודה