דפיקות לב מהירות כתוצאה מתרופה ממריצה לקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

24/01/2021 | 10:09 | מאת: תום

שלום רב, אני שם לב שכל מי שאני מכיר ונוטל תרופה לקשב וריכוז בין אם ריטלין, ויויאנס, קונצרטה, הדפיקות לב שלו מהירות(בממוצע 100), רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן והאם זה מסוכן? זה יכול לגרום למחלה/בעיה/מום או כל דבר אחר ללב אם זה בא כתוצאה מהתרופה וכשמפסיקים את התרופה לוקח יומיים לפחות עד שהדופק חוזר לממוצע של 85.

שלום רב תום, ריטאלין לסוגיו יכול להעלות את מהירות קצב הלב, ההבדלים מאד אינדיווידואלים וצריך להפריד בין הפרעת קצב לבין אילו שבהם הדופר תקין אך יותר מהיר. חשוב לבצע אקג והולטר בכדי להבין את משמעות הממצא ואז אפשר לתת תשובה ספציפית . בברכה, ד,ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים