מחלת WPW וצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/11/2021 | 14:52 | מאת: ברק

שלום .רציתי לדעת למה חוסר היעלמות פרהאקסיטציה בדפקים גבוהים מחייבת הערכת סיכון בצינתור למרות ש ה WPW לא מלווה בשום תסמינים תודה

ברק שלום, אצל חלק מהמטופלים עם WPW קיימת אפשרות למעבר מאד מהיר של חשמל דרך הסיב הזה תוך דילוג על מערכת ההגנה הנורמאלית של הלב שתפקידה להאט קצבים מהירים. במצב כזה (שקיים בערך אצל 1 מכל 1000 אנשים עם התופעה של WPW) קיימת יכולת של מעבר מאד מהיר של הפרעת קצב עלייתית אל החדר דבר שיגרום להפרעה חשמלית מסכנת חיים בכדי להבדיל בין המצבים מסכני החיים לאלו שאינם כאלה ניתן להשתמש במספר דרכים שמדמות קצב מהיר בעלייה ובדיקה האם הוא מועבר אל החדר. במידה והוכח שאין מעבר של קצב מהיר אין סכנה להווצרות הפרעת קצב זו.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים