2 שאלות כלליות על קצב לב בילדים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/11/2020 | 22:17 | מאת: אודליה

1- האם מחלה ויראלית **ללא חום** יכולה לגרום לעליה בסופר הילד? קצת נזלת,כאבי שרירים אך ללא חום בכלל. 2. ידוע ששימוש בונטולין מעלה דופק שאלתי היא: לכמה זמן אחרי הונטולין הדופק יהיה מהיר? שעה? 4 שעות?? כמה זמן בממוצע?

1. כל מחלה יכולה לגרום לעליה בקצב הלב 2. ונטולין מעלה את הדופק למספר שעות , זה מאד תלוי במינון ובילד. חשוב לזכור גם שילדים שזקוקוים לונטולין בד,כ נמצאים במצוקה נשימתית אשר לכשעצמה מעלה את קצב הלב בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים