הבדלים בקוטר האאורטה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

30/09/2020 | 15:48 | מאת: קרין

ד״ר שלום רב, בסקירה מוקדמת שבוע 16 בבדיקת לב העובר נצפה כי קוטר מוצא האאורטה 2.3 מ״מ וקוטר ה - ascending aorta נמדד 3.2 מ״מ. הומלץ על המשך מעקב לשלילת התפתחות ההצרות של המסתם האאורטלי במהלך ההריון. שאלתי היא האם ההבדל בקוטר האאורטה זוהי בעייה שיכולה להיפתר המהלך ההריון או שבהכרח יידרש טיפול ללב העובר לאחר הלידה? לציין כי יתר הסקירה היתה תקינה. המון תודה, קרין

קרין שלם, שינויים במדידת באיזור מוצא האאורטה אינן נדירות ולכן רק אחרי מספר מעקבים יוכלו הקרדיולוגים לדעת האם הסבירות שתתפתח הצרות של המסתם האאורטאלי הינה גבוהה. ולכן, אין חובה שהילוד יהיה עם הצרות משמעותית דיה בכדי לטפל . סקירה תקינה אינה שוללת מומי לב ולכן גם סבביר להניח כי בעקבות הממצא תופני לביצוע בדיקות גנטיות. תקופה לא פשוטה, אבל חייבים להיות סבלנים. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים