אקו לב עוברי_ שבוע 22

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

20/04/2021 | 11:09 | מאת: חהודית

שלום רב, היום שבוע 22 הריון שלישי לאחר שני ניתוחים קיסריים ואיכות ירודה בסקירת מערכות (הצלקות מפריעות) נשלחתי לאקו לב עוברי שם כתבו הדמייה ירודה חללי לב תקין, מסתמים מישור תקין ,תפקוד תקין כולל קצב לב תקין וכלי דם בהצלבה. ביקשו שאגיע שוב לביקורת בשבוע 32. השאלה שלי היא מה זה אומר כלי דם בהצלבה?? ומדוע יש צורך באקו נוסף? תודה מראיהודית

יהודת שלום, מוצא כלי הדם הגדולים(אבי העורקים ועורק הריאה) מהלב באופן תקין הינו בהצלבה. כאשר אין הצלבה מדובר במום לבבי. אצלך מתוארת בדיקה תקינה אולם בשל הראות המוגבלת ביקשו לבצע בדיקה נוספת מאוחר יותר. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים