מסתם אורטלי ופולמונארי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/04/2021 | 16:06 | מאת: אימאן

שלום דר בתי בת שנתיים ו3 חודשים בגיל שנה במהלך בדיקה אצל רופא ילדים בגלל חום התגלתה אוושה סיסטולית נקבע אקו לב שהיה עם מסתם ריאתי מעט מעובה עם דליפה קלה . מפל 27 ממ . בגיל שנתיים וחודשיים חברנו עוד בדיקה והיה רשום בתוצאות מסתם אאורטלי נפתח כדו עלי עקב reafa דליפה קלה ומסתם ריאתי ללא שינוי . אני מאוד מפחדת מהדברים שנאמרו . לפי הרופא שבדק אותה צריכה מעקב פעם בשנה האם לדעתך זה רגיל ? וגם לגבי מסתם אאורטלי למה זה התגלה עכשיו ובבדיקה בגיל שנה לא ציינו את זה האם זה התפתח עם השנה או שזה מצב מולד ? תודה מראש

אימאן שלום רב, דליפה קלה של המסתם הריאתי היא דבר נפוץ מאד ובד"כ חסר משמעות . מפל על פני המסתם הריאתי מעיד שיש גם הצרות קלה או האצה בזרימה באיזור זה ודבר זה דורש מעקב. לגבי המסתם האאורטאלי- בערך אחד מכל 30 ילדים מאובחן עם מסתם דו צניפי, ובד"כ הדבר אינו משפיע על תפקוד הילד אולם בהחלט גם זה דורש מעקב. המעקב השנתי מאפשר לזהות שינויים במסתם מוקדם ובכך לנסות למנוע החמרה אם תתרחש. לפעמים קשה לראות שינויים אילו באקו לב ראשוני בינקות בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

30/04/2021 | 09:55 | מאת: אימאן

תודה לך דר האם זה יכול להשאר ככה או יש מצב שישתפר כי כפי שהבנתי מהרופא שלה שיש לה 3 עלים במסתם אבל יש שניים שנראים מחוברים . מצב שנקרא bicuspid like . אני מאוד מפחדת שתעבור ניתוח או משהו .

בגיל הזה עדיין יכול להסתדר, אבל חשוב לעקוב

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים