חשד לאוושה בלב וחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

05/07/2021 | 12:40 | מאת: גבי

שלום, אני מתלבטת האם לחסן את בני לקורונה (בן 14). בגיל חמישה חודשים ואחכ בגיל חמש וחצי היה חשד לאוושה בלב. בגיל 5 חודשים בבדיקה סוכם אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6 ונאמר שמבנה הלב תקין והאוושה הנה תיפקודית. בגיל חמש וחצי שנים הממצאים היו כניסת אויר תקינה דוצ, לב S1S2 תקינים. א"ס 1/6 ויברטורית ב LSB. דפקים תקינים. קצב סינוס 89 לדקה. תבנית תקינה לגיל. בסיכום והמלצות נכתב - ללא הגבלה לבבית בפעילות גופנית כולל ספורט. אין צורך במעקב לביקור. האם יש איזו מניעה או חשש לסיכוי מוגבר לדלדקת בשריר הלב לאחר חיסון לקורונה בהתייחס לאוושה שנשמעה בהיותו קטן? ושאלה כללית, לאור הממצאים הקיימים באשר לסיכוי ללקות בדלקת שריר הלב אצל נערים, האם עדיף להתחסן (אקטיבית)? או לא? האם דלקת בעקבות מחלת קורונה יכולה להיות חריפה יותר? החשש נובע מהשינוי המשמעותי בהמלצות, בתחילה שאין הכרח להתחסן ואז פתאום ממש דוחפים בני נוער להתחסן. סליחה על ההודעה הארוכה. אודה לך אם תוכל להתייחס לשאלותי. תודה, גבי.

גבי שלום, על פי הנחיות משרד הבריאות האיגוד לרפואת ילדים והאיגוד לקרדיולוגיית ילדים אין מניעה מחיסון קורונה לילדים למעט ילדים שחלו בדלקת שריר הלב . כלומר מבחינתך- אין מניעה או חשש לסיכוי מוגבר יותר מכלל האוכלוסיה לדלקת בשריר הלב לאחר חיסון לקורונה בהתייחס לאוושה שנשמעה בהיותו קטן. בברכה, ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים