תסמונת פימס - vsd קטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

17/10/2020 | 14:12 | מאת: טל

דר שלום, תודה על עבודתך קודש. בעקבות הדיווחים האחרונים - האם מרבית הילדים שמקבלים את תסמונת פימס הם ילדים בעלי מומי לב. האם יש דרך למנוע במידה וידוע על vsd קטן שאינו משפיע על היום יום וכדאי לקחת בכל מחלת חום או קורונה אנטיביוטיקה מניעתית? תודה טל

טלי שלום, רב הנסתר על הגלוי בנוגע לתסמונת הדלקתית שלאחר הקורונה. אין עדויות שהיא משפיעה יותר על ילדים עם מומי לב או שהיא מתרחשת יותר בילדים אילו. ולצערי אין עדיין טיפול מונע . אנטיביוטיקה מטפלת בחיידקים ולכן פחות סביר כי תשפיע על וירוס הקורונה , האנטיביוטיקה אזניל נחקרת כעת בתקווה שיש בה מעט השפעה אנטי ויראלית היכולה לעזור במחלה זו אולם אין הנחיות לתת טיפול באזניל בנסיון מניעה . בכל אופן ברור שצריך להצמד להנחיות הבידוד והריחוק החברתי כדי לנסות להוריד סיכויי הדבקות. ההמלצה שלי היא גם לבצע אקו לב לאחר הבראה מקורונה אפילו ממחלה קלה. בברכה , ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים