אקו לב במאמץ לנער בן 16.5

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

19/09/2020 | 15:36 | מאת: רעות

הבן שלי היה מאושפז 50 ימים במחלקת עור בבית חולים איכילוב. במסגרת אישפוזו, עלו כמה נושאים מישניים ובמכתב השיחרור ניתנו המלצות, ביניהן המלצה לאקו לב במאמץ לנער (שמחת לגיל 18 כאמור). בחלק הרלוונטי ללב במכתב השיחרור נכתב: "קרדיולוגית- באקג תבנית RSR בלידים 2-v1 מקטע QT אינו מוארך. א-סימפטומטי מבחינה לבבית.הומלץ בהמלצת קרדיולוג על השלמת אקו לב במאמץ בקהילה והמשך מעקב וביקורת במרפאה קרדיולוגית ילדים עם הממצאים". הם אמרו לנו באישפוז שיתכן וזה מבנה הלב אצלו ואינו מהווה בעיה בכלל רק שכדי שנהיה בטוחים הוא מופנה לביצוע הבדיקה האמורה. בקופ"ח כללית טוענים שזו בדיקה שלא נעשית בילדים מתחת לגיל 18 . יש לי ביטוח פרטי ואני יכולה גם לעשות אותה פרטי אם נדרש. שאלתי: ברמה העניינית והמקצועית (בניטרול שיקול כלכלי) ומבחינה רפואית גרידא- מה דעתך? הגיוני לבצע את הבדיקה הזו ונחוץ? או שאין בה צורך ומספיק בדיקת קרדיולוג ילדים בבית חולים בפריפריה (שאני אישית קצת פחות שקטה עם זה). אודה להתייחסותך הכנה, חג שמח, רעות.

רעות שלום, האם אפשר לבצע אקו במאמץ לנער בן 16.5...אפשר. האם יש מקומות שעושים זאת..כן על פי דרישה ספציפית . האם צריך...סביר להניח שלא צריך. יותר הגיוני לבצע אקו לב, אקג וארגומטריה לשיא מאמץ ולהמשיך את הבירור משם בהדמייה שונה. לא כל כך מבין מדוע RSR' ב V1 V2 מצריך בדיקה כזאת. בבית חולים איכילוב יש מספר קרדיולוגים ילדים בהחלט טובים ומוערכים. לא בטוח שהתייעצו איתם בנושא... מקווה שהבהרתי את המצב בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים וקרדיולוג ספורט

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים