חיסון קורונה לנער עם מום לבבי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

09/08/2021 | 11:09 | מאת: סיגל

שלום. בני בן 15.5 עם אאורטוסטנוזיס בינוני ומסתם ביסולפידי וכן התחילה התעבות אאורטה ודליפה קלה (ממתינים לתור לסיטי אנגיו והמשך מעקב). קרדיולוג אחד אמר לחסן וחיסנתי חיסון ראשון. לפני החיסון השני התייעצתי עם קרדיולוג אחר ונאמר לי שאין ידע בנושא ואין המלצה או אי המלצה. לאור העובדה שהחיים מצטמצמים עלינו ותוו ירוק נהיה הכרחי ולא חיסנתי חיסון שני ועברו כבר ארבעה וחצי שבועות מהראשון ..אני בחרדה היסטרית מדלקת בשריר הלב ו נזק שעלול לקרות לבני בעל הלב הרגיש..הוא ילד חסון ובריא וחוששת מאד שהחיסון השני יזיק לו. בבדיקה סרולוגית נמצא שיש לו נוגדנים (780) ומבחינתי הוא מחוסן אך לא מבחינת משרד הבריאות. איך יוצאים מהפלונטר הזה? אשמח מאד לסיוע בבלבול ובפחד בו אני שרויה. תודה רבה

על פי הנחיות משרד הבריאות האיגוד לרפואת ילדים והאיגוד לקרדיולוגיית ילדים אין מניעה מחיסון קורונה לילדים למעט ילדים שחלו בדלקת שריר הלב . כלומר מבחינתך- אין מניעה או חשש לסיכוי מוגבר יותר מכלל האוכלוסיה לדלקת בשריר . לגבי חששות אחרים...אין עליהם נתונים או המלצות

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים