תינוק בן 11 חודש עם הפרעת קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/07/2021 | 20:45 | מאת: אמיר

שלום וברכה לתינוק שלי יש SVT לעיתים תכופות בעיקר תחת זיהומים וירלים .יש DD בין AET לבין AVRT אך אין גל דלתא בסינוס חלקם עם רושם של short rp .הרופאים חושבים בכיוון של אבלציה השאלות שלי הם האם גם ל AET יש טיפול מוצלח באבלציה כמו שיש ל AVRT .בנוסף היתי שמח להבין האם short rp מכווין יותר לאפשרות מסוימת .בנוסף היתי שמח להבין האם היעדר גל הדלתא שולל בוודאות AVRT תודה רבה

שלום רב, הטיפול ב AET פחות מוצלח מאשר ב AVRT והרושם ל SHORT RP אמנם מעלה את הסבירות אולם לא שולל AET ( תלוי בהולכה ובהעברת החשמל בין עליות וחדרים) כאשר גם ATRIAL TACHYCARDIA יכול להיות אפשרות . העדר גל דלתא אמנם מקשהעל האבחנה אולם בהחלט יכול להיות AVRT ללא גלי דלתא. בזמן הצינתור ניתן לדעת בוודאות יותר גבוהה בברכה, ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים